0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο δικό μας σχολείο, κάποιος καθηγητής μας ζήτησε να μην βάζουμε απουσίες (να κάνουμε τα στραβά μάτια καμιά φορά, μας είπε) σε ένα μαθητή, γιατί είναι ενήλικος και δουλεύει ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στο 2011 να μην πατήσει καθόλου στο σχολείο και να έχει ελάχιστες απουσίες. Αυτό το παρατήρησαν και άλλοι μαθητές, και τώρα που έφτασαν στα όρια των απουσιών, επικαλούνται τον άφαντο μαθητή, για να μην τους αφήσουμε.Πώς μπορείς να είσαι καλυμμένος σε τέτοιες περιπτώσεις. Σημειώνω ότι στην αρχή έβαζα μόνο εγώ απουσίες και φαινόταν σαν να μπαινοβγαίνει στην τάξη και να μην έρχεται μόνο στο δικό μου μάθημα, αλλά σταμάτησα να το κάνω και γω μετά από λιγο, γιατί μου είπαν ότι αυτό είναι παράνομο να φαίνεται στο απουσιολόγιο και άδικα εκτίθομαι.Τι μπορώ να κάνω από του χρόνου για να είμαι καλυμμένη;Επίσης, με την απουσία την πρώτης ώρας, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης τι γίνεται; Μετράνε κανονικά; Έχω δει μαθητές να κάθονται για καφέ την πρώτη ώρα, γιατί κάποιος καθηγητής 'τους έκλεισε το μάτι' ότι δεν μετράνε.
Το ξέρω ότι φέτος δεν μπορώ να κάνω κάτι, γι'αυτό ρωτάω για του χρόνου. Δεν είναι παράνομο να φαίνεται μια μονόωρη στη μέση της ημέρας, μετά παρουσία, μετά ξανά απουσία;Εγώ και φέτος ήθελα να βάζω τις απουσίες και να μην παραδώσω βαθμό στην συγκεκριμένη μαθήτρια, αφού δεν είχε παρουσία στο μάθημά μου. Αλλά έτσι όπως έγινε, αυτό δεν φαίνεται πλέον, αφού δεν μπήκαν οι απουσίες.
Παράθεση από: debio στις Απριλίου 12, 2011, 07:12:15 pmΤο ξέρω ότι φέτος δεν μπορώ να κάνω κάτι, γι'αυτό ρωτάω για του χρόνου. Δεν είναι παράνομο να φαίνεται μια μονόωρη στη μέση της ημέρας, μετά παρουσία, μετά ξανά απουσία;Εγώ και φέτος ήθελα να βάζω τις απουσίες και να μην παραδώσω βαθμό στην συγκεκριμένη μαθήτρια, αφού δεν είχε παρουσία στο μάθημά μου. Αλλά έτσι όπως έγινε, αυτό δεν φαίνεται πλέον, αφού δεν μπήκαν οι απουσίες.και βέβαια δεν είναι παράνομο να φαίνεται μια μονόωρη στη μέση της ημέρας!! Μπορεί ο μαθητής να μη γούσταρε ας πούμε το μάθημά σου...ε και; Δεν είναι υποχρεωτικό να λατρεύουν ολοι το δικό μας μάθημα ή ακόμα και εμάς τους ίδους. Μη το παίρνεις προσωπικά - ειδικά όταν ξέρεις ότι δεν είναι έτσι και για άλλους λόγους φαίνεται η απουσία στο δικό σου μάθημα... Παράνομο είναι αυτό που έγινε...όχι και να αισθάνεσαι ένοχη τώρα, επειδή έπραξες το νόμιμο!! Πρέπει να καταλάβετε οι πιο νέοι, ότι σε τέτοιες πρακτικές - που βέβαια σαφώς εκπορεύονται απο τους "παλιούς" και εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα (σκέφτηκες ας πούμε ότι αυτή η ύπαρξη της μαθήτριας που φαίνονταν ότι φοιτούσε κανονικά, μπορούσε φερ' ειπείν να δικαιολογεί ένα δεύτερο τμήμα κατεύθυνσης και άρα τη ΜΗ μετακίνηση ενός καθηγητή σε αλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου, ή την δικαιολόγηση ύπαρξης υποδιευθυντή ή ακόμα και την ύπαρξη μιας οργανικής που κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει....) εσείς γίνεστε άθελά σας φορείς μιας λάθος νοοτροπίας που εν πολλοίς ευθύνεται για πολλά απο τα κακά του συστήματος, παρανομείτε για να καλύψετε άλλους και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συμβεί κάτι, εσείς θα είστε οι μόνοι που θα βρεθείτε κατηγορουμενοι καθώς οι "παλιοί" και 'έμπειροι" με τις γνωριμίες τους μπορούν να ξεφύγουν ενω εσάς θα σας χρησιμοποιήσουν ως "αποδιοπομπαίο τράγο" για να στήσουν επάνω σας τον ...βωμό της (τάχα μου ) κάθαρσης!! Απ του χρόνου, κοίτα να φυλάξεις των πωπό σου και άσε τα παιχνιδάκια να τα κάνουν μεταξύ τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μπορεί και να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνουν, αν όμως χρειαστεί, φρόντισε εσύ να είσαι έξω από όλο αυτό...
Αυτά είναι ωραία πράγματα! Όχι σαν το δικό μου σχολείο που λες στο μαθητή θα πάρεις απουσία και σου απαντάει με ύφος, όχι 40 αλλά 140 καρδιναλίων, βάλε μου και θα πάω στο διευθυντή να μου τη σβήσει!