0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, από τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση της καταδίκης, αντιμετωπίζω μια σειρά προβλημάτων. Όλα τα τυπικά διαδικαστικά ενημέρωσης συνόλου απουσιών τηρήθηκαν από πλευράς μου ως υπεύθυνος τμήματος, και ενώ η διεύθυνση του σχολείου γνώριζε πως υπάρχουν προβληματικές περιπτώσεις μαθητών, αρνήθηκε πως έλαβε γνώση, για να μετατεθούν οι ευθύνες και η δυσαρέσκεια. Μιλάμε για σκόρπιες απουσίες και οι μαθητές έχουν ξεπεράσει το όριο των 50 αδικαιολόγητων. Κάποιος έμπειρος συνάδελφος αν μπορεί να με ενημερώσει για τις ευθύνες υπεύθυνου τμήματος. Είναι επείγον.
ΥΓ. Μια παρατήρηση: Θεωρώ πως υπεύθυνοι τμήματος πρέπει να είναι οι παλαιότεροι και εμπειρότεροι (έχουν και πιο μειωμένο ωράριο) και όχι οι "περαστικοί" αναπληρωτές, που δεν ξέρουν τα παιδιά και μερικές φορές δεν διδάσκουν καν σε ορισμένα τμήματα. Άλλο κριτήριο θα έπρεπε να είναι ο αριθμός των ωρών που διδάσκουν στο τμήμα...
AlexandeR, αυτό που λες ισχύει σε πολλές περιπτώσεις!Ωστόσο συχνά οι παλαιότεροι σε ένα σχολειο αναλαμβάνουν πιο υπεύθυνες εργασίες: οικονομικά, υπερωρίες, ΙΚΑ, πρόγραμμα, εργασία στον έπαφο κτλ.όποτε λογικό είναι να αναλάβει ένας αναπληρωτής ή ένας πιο καινουργιος στο σχολείο ως υπεύθυνος, που είναι, πιστεψέ με, η πιο εύκολη εργασία (φυσικά δεν υποστηρίζω ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δε χρειάζεται χρόνο η συγκεκριμένη εργασία).Και όλα αυτά τα λέω ούσα υπευθυνη τμήματος 7 χρόνια.
Στο δικο μου σχολείο για να είμαστε καλυμένοι , οταν ο μαθητής έχει σοβαρό πρόβλημα απουσιων (εκτος απο τα σημειώματα που στέλνουμε καθε μήνα) καλούμε έναν από τους γονεις του, τον κηδεμόνα να υπογράψει ότι έλαβε γνώση για τις απουσιες του παιδιου του.Εχει συμβει σε άλλο σχολειο στο παρελθον πατέρας να πει ότι ποτε δεν εφτασε σ' αυτόν το σημείωμα που του έστελνε ο καθηγητης.Θέλει μεγάλη προσοχή για να μη βρεθούμε μπλεγμένοι!
Δε συμφωνώ μαζί σου!θα έπρεπε να ξέρεις ότι τις εργασίες δεν τις επιλέγει ο καθένας από εμας αλλά τις κατανέμει ο Δ/ντης.Αν ήταν στο χέρι μας δε θα επιλέγαμε καμια.Επιπλέον σου είπα ότι έχω κάνει αυτή τη δουλεια 7 χρόνια και τη γνωρίζω παρα πολύ.Φυσικά δε σου λέω ότι είναι ανευθυνη εργασία το να είσαι υπεύθυνος τμήματος αλλά είναι η πιο εύκολη από πολλές άλλες που ίσως δε γνωρίζεις.Εγώ αν μπορούσα να επιλέξω εργασια σχολειου θα διάλεγα σίγουρα να είμαι υπευθυνη τμήματος παρα να έχω να οικονομικά που κινδυνεύω να γίνει καποιο λάθος και να βάλω και από την τσέπη μουΌλα αυτά, βέβαια, πάντα με φιλική διάθεση
Παράθεση από: soul στις Ιανουαρίου 23, 2011, 06:16:55 pmΔε συμφωνώ μαζί σου!θα έπρεπε να ξέρεις ότι τις εργασίες δεν τις επιλέγει ο καθένας από εμας αλλά τις κατανέμει ο Δ/ντης.Αν ήταν στο χέρι μας δε θα επιλέγαμε καμια.Επιπλέον σου είπα ότι έχω κάνει αυτή τη δουλεια 7 χρόνια και τη γνωρίζω παρα πολύ.Φυσικά δε σου λέω ότι είναι ανευθυνη εργασία το να είσαι υπεύθυνος τμήματος αλλά είναι η πιο εύκολη από πολλές άλλες που ίσως δε γνωρίζεις.Εγώ αν μπορούσα να επιλέξω εργασια σχολειου θα διάλεγα σίγουρα να είμαι υπευθυνη τμήματος παρα να έχω να οικονομικά που κινδυνεύω να γίνει καποιο λάθος και να βάλω και από την τσέπη μουΌλα αυτά, βέβαια, πάντα με φιλική διάθεση Εγώ θα συμφωνήσω μαζί μου... Να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα; Αυτός που ασχολείται με την μισθοδοσία έχει και μειωμένο ωράριο;Και γενικά, μπορεί να μου πει κάποιος ποιες εξωδιδακτικές εργασίες σχετίζονται με την μείωση ωραρίου;;Κατά τα άλλα, εγώ θα προτιμούσα να αναλάβω τα οικονομικά...