0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε μικρό λύκειο είναι τοποθετημένος με οργανική Βιολόγος και σε επόμενη χρονιά τοποθετείται οργανικά και Φυσικός (μόνο αυτοί ανήκουν στο σχολείο από ΠΕ04). Ο βιολόγος θα συμπληρώνει πρώτος ώρες, ανεξάρτητα από τον αν πάρει και φυσικές για να συμπληρώσει? Τι γίνεται στην περίπτωση που οι ώρες του σχολείου σε φυσική, βιολογία, χημεία, δεν φτάνουν για να συμπληρώσουν και οι δυο το ωράριό τους?
Στις οριστικές τοποθετήσεις εφόσον τοποθετηθούν δύο στο ίδιο σχολείο την ίδια χρονιά, "πρώτος" για πάντα θα θεωρείται αυτός με τα περισσότερα μόρια μεταθέσεων τη στιγμή των τοποθετήσεων. Από κει και πέρα, σε ζητήματα τυχόν υπεραριθμιών, τον πρώτο λόγο θα τον έχει αυτός που είναι "πρώτος" όταν τοποθετήθηκαν. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε περιπτώσεις συμπλήρωσης μαθημάτων κτλ..Στην περίπτωση όμως μεταθέσεων εντός και εκτός προφανώς μετρούν τα μόρια μεταθέσεων που είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει λόγω οικογενειακών μεταβολών ή τυχόν υπηρετήσεων σε σχολεία με περισσότερα ΜΔΣ.
Η λειτουργική υπεραριθμία μεταξύ εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα κρινεται με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν οι εκπαιδευτικοί την τρέχουσα σχολική χρονιά. Δεν παραμένει κανένας μόνιμα πρώτος.
Δεν σε αμφισβητώ επειδή γνωρίζεις πολύ καλά τη νομοθεσία όπως αποδεικνύεις συχνά.Μου φαίνεται όμως περίεργο.Αν σε ένα σχολείο με δύο τοποθετημένους ο ένας πάρει απόσπαση σε σχολείο δυσπρόσιτο και μαζέψει παραπάνω μόρια την τρέχουσα χρονιά τότε στις λειτουργικές υπεραριθμιες θα έχει τον πρώτο λόγο ακόμη και να πήρε οργανική αργότερα από τον άλλο;Δυσκολεύομαι να το αποδεχθώ εκτός κι αν είμαι εκτός θέματος και δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά.