0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά, έχω δύο απορίες:1.Υπάρχει επίσημο έγγραφο σχετικά με τη μοριοδότηση για τις αποσπάσεις του 2011; Τί γινόταν τις προηγούμενες χρονιές;2.Προβλέπεται η ανακοίνωση πινάκων των υποψηφίων προς απόσπαση (αφού γίνουν, εννοείται, οι αιτήσεις) ή αυτών που τελικά αποσπώνται, κατά φθίνουσα σειρά μορίων (και με τα μόρια από κάθε κριτήριο αναλυτικά), ανά ΠΥΣΔΕ ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο; Η mariefrance έχει παραθέσει ένα κείμενο σχετικά με τη μοριοδότηση αυτή, αλλά δεν κατάλαβα αν πρόκειται για υπό συζήτηση ή για τετελεσμένο γεγονός.(Αναφέρεται σε 'διαβούλευση' νομίζω.)
Damien, ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης ευπρόσδεκτη θα ήταν και μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση (αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο των αποσπάσεων τα προηγούμενα χρόνια) από κάποιον συνάδελφο που εργάζεται/έχει εργαστεί σε γραφείο/διεύθυνση και έχει ασχοληθεί με τις αποσπάσεις. Με άλλα λόγια, υπήρξε κάποιο έγγραφο ως πλαίσιο/σημείο αναφοράς /υπόδειγμα/οδηγίες, βάσει του οποίου οι, επί των αποσπάσεων, συνάδελφοι εργάζονταν;
Παράθεση από: anonymous στις Μαΐου 07, 2011, 12:21:09 pmDamien, ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης ευπρόσδεκτη θα ήταν και μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση (αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο των αποσπάσεων τα προηγούμενα χρόνια) από κάποιον συνάδελφο που εργάζεται/έχει εργαστεί σε γραφείο/διεύθυνση και έχει ασχοληθεί με τις αποσπάσεις. Με άλλα λόγια, υπήρξε κάποιο έγγραφο ως πλαίσιο/σημείο αναφοράς /υπόδειγμα/οδηγίες, βάσει του οποίου οι, επί των αποσπάσεων, συνάδελφοι εργάζονταν;εγώ πάντως ήμουν εμπλεκόμενη στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και είχα ένα σωρό χαρτούρα να διευθετήσω.. όσον αφορά στο θέμα τώρα: οι αποσπάσεις ρυθμίζονται βασικά από τον 1566/85 ( αρ.16 περ.γ) και συμπληρωματικά απο τον 3848/2010.Πολύ εκκωφαντική…ησυχία επικρατεί… Blame it on the weekend, maybe? Συγγνώμη ρε παιδιά αν βάζω δύσκολα… Ίσως πάλι να μην ασχολούνται με το φόρουμ oι συνάδελφοι που εργάστηκαν σε γραφεία/διευθύνσεις…
εγω θα ηθελα να ρωτησω το εξής : ποιος προηγειται στις τοποθετησεις, ο αποσπασμένος από αλλο Πυσδε ή όποιος ζητάει αποσπαση εντός Πυσδε; γιατί μου φαίνεται οτι κανουν οτι θέλουν
καλησπέρα, από όσα διάβασα στη διαβούλευση για τις αποσπάσεις πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Για παράδειγμα υπάρχει πιθανότητα να μην δικαιούνται πια κατά προτεραιότητα συνυπηρέτηση όσοι είναι παντρεμένοι με σώματα ασφαλείας. Το χειρότερο όμως είναι ότι θέλουν να δίνουν απόσπαση μόνο ανάλογα με τα λειτουργικά κενά που θα υπάρχουν. Έτσι κάποιος που μπορεί να έχει αρκετά μόρια από προυπηρεσία , συνυπηρέτηση κλπ αλλά ανήκει σε ειδικότητα που δεν δίνει πολλά κενά ή και καθόλου δεν θα μπορεί να πάρει απόσπαση. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου πολύ άδικο κυρίως για όσους έχουν άρρωστους γονείς, παιδιά , στεγαστικά δάνεια κλπ Αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο είναι ο υποτελής , ευέλικτος εκπαιδευτικός . Θέλουν να πηγαίνουμε όπου μας στέλνουν αδιαμαρτύρητα και να καθόμαστε όσο μας χρειάζονται . Το αν δεν βγαίνουμε οικονομικά ή στερουμαστε τις οικογένειές μας δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας και ο εκπαιδευτικός τους είναι αδιάφορος. Δεν νομίζετε ότι πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται;
καλησπέρα, από όσα διάβασα στη διαβούλευση για τις αποσπάσεις πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Για παράδειγμα υπάρχει πιθανότητα να μην δικαιούνται πια κατά προτεραιότητα συνυπηρέτηση όσοι είναι παντρεμένοι με σώματα ασφαλείας.Δεν ειναι ετσι. Διαβασε εδω:http://www.pde.gr/index.php?topic=20777.60
Συμφωνώ, παρά το ότι η παραπάνω άποψη δε με συμφέρει καθόλου οικονομικά, συναισθηματικά, ψυχικά κλπ. Αν το πάρουμε αντίστροφα, κανείς μας προφανώς δεν είναι ευτυχής που τρώει τα νιάτα του (και όλα τα υπόλοιπα) στην παραμεθόριο μακριά από τους δικούς του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα σχολεία της παραμεθορίου θα πρέπει να δουλεύουν αποκλειστικά με αναπληρωτές... Επίσης, καταλαβαίνω πως σχεδόν όλοι οι μόνιμοι έχουμε σοβαρούς λόγους να είμαστε κάπου αλλού -πιο κοντά- στα σπίτια μας. Ωστόσο, όταν διοριστήκαμε κανείς δε μας υποσχέθηκε πως σε 2-3 χρόνια θα είμαστε σπίτια μας ή όπου αλλού θέλει ο καθένας. Το γνωρίζαμε εξ' αρχής, αυτοί ήταν οι όροι του παιχνιδιού (δεν το λέω με κακή πρόθεση).