0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
εμενα με φοβιζει περισσοτερο η ψευδαισθηση που δινουμε στους μαθητες. Οτι δηλ.ολα ειναι ευκολα στη ζωη, και οταν βγουν στον αγωνα ολα τους φαινονται "βουνο" τα παρατανε, λιποτακτουν,γινονται οκνηροι,τεμπελιδες κλπ κλπ. (και βεβαια ολα αυτα μαζι συνδευονται απο ψυχολογικα προβληματα, προβληματα επικοινωνιας, δυσκολιες αντιμετωπισης και διαχειρισης καταστασεων...κλπ κλπ)εγω θυμαμαι πως οταν ημουν παιδι η μανα μου ελεγε στους δασκαλους μου, μη του χαριστειτε σε τιποτα,αυτο που πραγματικα αξιζει αυτο θελω να δω.
εμενα με φοβιζει περισσοτερο η ψευδαισθηση που δινουμε στους μαθητες. Οτι δηλ.ολα ειναι ευκολα στη ζωη, και οταν βγουν στον αγωνα ολα τους φαινονται "βουνο" τα παρατανε, λιποτακτουν,γινονται οκνηροι,τεμπελιδες κλπ κλπ. (και βεβαια ολα αυτα μαζι συνδευονται απο ψυχολογικα προβληματα, προβληματα επικοινωνιας, δυσκολιες αντιμετωπισης και διαχειρισης καταστασεων...κλπ κλπ)εγω θυμαμαι πως οταν ημουν παιδι η μανα μου ελεγε στους δασκαλους μου, μη του χαριστειτε σε τιποτα,αυτο που πραγματικα αξιζει αυτο θελω να δω.(και γω πισω απο τη πλατη της δασκάλας εκανα νοημα στη μανα μου: Νά, μου βαλει, Νά δεν μου βαλει...!!!), ε, μετα με τραβουσε απ το αφτι και συνεχιζοταν ο ραβδισμος πλουσιοπαροχα στο σπιτι) Μικρο παιδι σαν ημουνα....και πηγαινα σχολειο, μικρο παιδι....
Πρόσφατα είδα βαθμολογίες τετραμήνου θεωρητικής κατεύθυνσης τρίτης λυκείου της περιοχής μου...οι μέσοι όροι τμήματος ήταν Α) αρχαία 19(!) β) λατινικα 19,5 γ) ιστορια 19 δ)κείμενα 18 ε) έκθεση 18.5 (!!!)...τι στο διάβολο σε μικρούς Μπαμπινιώτηδες έπεσα ; ηθελα να ξερα οι συναδελφοι εκει λιγη τσιπα και αξιοπρεπεια δεν διαθετουν ; ειπαμε να βοηθαμε τα παιδια αλλα οχι και να ξεφτιλιζομαστε...ετσι περιμενουμε να παρει σοβαρα το υπουργειο το ρολο του καθηγητη στις αλλαγες που ερχονται;; πως η βαθμολογια μας θα αποκτησει ρολο οταν ειναι τελειως ασοβαρη ;Υ.Γ περιττο βεβαια να σας πω τι μουρμουρες ακουμε οι καθηγητες του αλλου λυκειου που στην προσπαθεια μας να ειμαστε αντικειμενικοι και δικαιοι εχουμε μεσους όρους γύρω στο 15...
Αν τώρα κάποιοι έχετε τη δυνατότητα να λειτουργείτε ψύχραιμα και ψυχρά, χωρίς να σας απασχολεί αν η βαθμολογία σας ενδέχεται άδικα να μειώσει το βαθμό πρόσβασής τους, καλά κάνετε.Προσωπικά προτιμώ να βάλω 19 στο μαθητή του 16 και 20 στο μαθητή του 17 (ειδικά στην κατεύθυνση!!!), όχι τόσο γιατί με απασχολεί το αν τελικά γράψει στο τέλος κι εγώ εκτεθω - είναι δική τους ευθύνη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να πάρουν "καλό" βαθμό, όχι δική μου να τους τον χαρίσω, όσο γιατί θεωρώ ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά, και γιατί στο 2ο τετράμηνο εγώ σίγουρα θα απαιτήσω να ανταποκριθούν το βαθμό που πήραν.Κι αφού λέμε και προσωπικές ιστορίες, όταν ήμουν στη δευτέρα λυκείου, στο πρώτο τετράμηνο στην ιστορία έγραψα 10 λόγω κωλύματος να διαβάσω, σε προειδοποιημένο διαγώνισμα, σαν αυτά που βάζουμε τώρα. Η καθηγήτρια, που με είχε στα φιλολογικά και την προηγούμενη χρονιά και με ήξερε, μου έβαλε στο τρίμηνο 17. Όλη η τάξη με έβριζε. Στο 2ο και 3ο τρίμηνο δεν υπήρξε μάθημα που να μη με εξετάσει, και φυσικά ήμουν κάθε φορά διαβασμένη. Και σημειωτέον, στα επόμενα τρίμηνα δε μου έβαλε 20, αλλά 18 και 19.Στην άλγεβρα την ίδια χρονιά γράφω 1ο τρίμηνο διαγώνισμα 12 και σε 2 τεστ 17 και 19. Ο καθηγητής μου έβαλε 12 στο τρίμηνο. Κι εγώ βιβλίο δεν ξανάνοιξα!
Γι' αυτό ακριβώς, πρέπει να αποδεσμευτεί πλήρως η προφορική βαθμολογία του Λυκείου από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Έτσι κι εμείς θα βαθμολογούμε αντικειμενικά και οι μαθητές θα ξέρουν πού βαδίζουν. Αν και κατά τη γνώμη μου, τα περισσότερα παιδιά ξέρουν τι αξίζουν και όταν τους βάζουμε πολύ υψηλότερη βαθμολογία, απλά μας θεωρούν ηλίθιους!