*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 06:54:10 pm »
Yπερψηφίστηκε το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, από τους προέδρους... των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Ετσι με ψήφους 57 υπέρ, 18 κατά και 2 λευκά αποφασίστηκε 48ωρη απεργία, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, μαζί με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στάσεις εργασίας, στις 10 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί εως τις 2 το απόγευμα. Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συγχρόνως αποφασίστηκε ενημερωτική εκστρατεία, με θέμα τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:19 »

Αποσυνδεδεμένος edume

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 08:17:50 pm »
Η δημόσια διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις, τελειωνει στις 20 Φεβρουαρίου...μεχρι τις 22-23 θα εχουν αποφασίσει ηδη, τα κέντρα εξουσίας. :( :-\
Ποιο το νόημα της απεργίας στις 22-23/2, και οχι χθες-σήμερα-αύριο, πριν τις 20 Φεβρουαρίου??  :-X
Τοσο πουλημένα τομαρια, εκει στην ΟΛΜΕ?? ::)
Εγινε η ΟΛΜΕ, ουρά της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, που εκείνοι πρώτοι εξήγγειλαν απεργία στις 22-23/2..αλλά για τους εκπαιδευτικούς, θα εχει
"πετάξει το πουλάκι" των συγχωνευσεων-καταργήσεων.  :-\

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 10:59:54 pm »
εχει και 3ωρη σταση εργασιας στις 10 Φεβρουαριου :-\

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 11:18:57 am »
48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Το σχέδιο του υπ. Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων κινητοποίησε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να επηρεάσουν και τη στάση των μαθητών και των γονιών τους, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί η σπίθα για ένα κύμα καταλήψεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές (π. χ. χθες στη Νεμέα Κορινθίας) οι αντιδράσεις των γονέων κατά των συγχωνεύσεων σχολείων συνδυάζονται με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την επιβολή διοδίων.

Ειδικότερα, με 57 ψήφους υπέρ, 128 κατά και 2 λευκά οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) σε συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο υπερψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία. Στις αρχές Μαρτίου θα οργανωθούν νέες γενικές συνελεύσεις καθηγητών για κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Επίσης, οι καθηγητές την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προβάλλοντας και ασφαλιστικά αιτήματα. Για τον ίδιο λόγο, η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11 π. μ. - 2 μ. μ. και 2 μ. μ. - 5 μ. μ. για τα σχολεία πρωινού και απογευματινού κύκλου αντίστοιχα), ενώ ανάλογη στάση έχει προκηρύξει για αύριο ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εκτιμάται ότι θα συγχωνευθεί το 3% των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για την τελική απόφαση, κρίσιμη θα είναι η πρόταση των τοπικών διευθυντών εκπαίδευσης και των δημάρχων, με εκπροσώπους των οποίων έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο υπ. Παιδείας στις 28/2. Οι αντιδράσεις των δημάρχων είναι έντονες καθώς, την ίδια στιγμή που πολλοί καλλικρατικοί δήμοι είναι υπερχρεωμένοι, με τις συγχωνεύσεις των σχολείων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν για τη μεταφορά των μαθητών.

kathimerini

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:19 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 08:12:16 pm »
Θα είχε πάντως περισσότερο ενδιαφέρον αν στην ψηφοφορία υπήρχαν περισσότερες επιλογές του "όχι", με διαφορετική αιτιολόγηση. Π.χ.:
"όχι, γιατί δε βγαίνω οικονομικά" (ενώ όταν θα παίρνεις φάρμακα για να επιβιώσεις από τα 32άρια τμήματα ή όταν θα είσαι συνεχώς στη διάθεση με κίνδυνο να σε στείλουν σε άλλη περιοχή/άλλο νομό/άλλη περιφέρεια, τότε θα βγαίνεις...)
"όχι, γιατί μόνο με απεργία διαρκείας θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι" (εδώ δε συμμετέχεις στις 24ωρες, σιγά μην κάνεις και διαρκείας. Ακόμη κι αν προκηρυχθεί απεργία διαρκείας, τότε θα επικαλεστείς την προηγούμενη δικαιολογία)
"όχι, γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό να σπάει ένα τμήμα των 26 μαθητών σε 13 και 13, το είπε και η Χριστοφιλοπούλου" (εντάξει, μάλλον το έχετε σκάσει από το ίδιο ίδρυμα...)
"όχι, γιατί είμαι άρρωστος πασόκος και έχω μείνει στην εποχή του ζιβάγκο" (Ξεκόλλα, έχουν περάσει τριάντα χρόνια...)
"όχι, γιατί είμαι αποφασισμένος να βάλω πλάτη για τη σωτηρία της πατρίδας μου" (το ασθενοφόρο, γρήγορα...)

Αποσυνδεδεμένος kamakis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 08:52:49 pm »
Θα είχε πάντως περισσότερο ενδιαφέρον αν στην ψηφοφορία υπήρχαν περισσότερες επιλογές του "όχι", με διαφορετική αιτιολόγηση. Π.χ.:
"όχι, γιατί δε βγαίνω οικονομικά" (ενώ όταν θα παίρνεις φάρμακα για να επιβιώσεις από τα 32άρια τμήματα ή όταν θα είσαι συνεχώς στη διάθεση με κίνδυνο να σε στείλουν σε άλλη περιοχή/άλλο νομό/άλλη περιφέρεια, τότε θα βγαίνεις...)
"όχι, γιατί μόνο με απεργία διαρκείας θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι" (εδώ δε συμμετέχεις στις 24ωρες, σιγά μην κάνεις και διαρκείας. Ακόμη κι αν προκηρυχθεί απεργία διαρκείας, τότε θα επικαλεστείς την προηγούμενη δικαιολογία)
"όχι, γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό να σπάει ένα τμήμα των 26 μαθητών σε 13 και 13, το είπε και η Χριστοφιλοπούλου" (εντάξει, μάλλον το έχετε σκάσει από το ίδιο ίδρυμα...)
"όχι, γιατί είμαι άρρωστος πασόκος και έχω μείνει στην εποχή του ζιβάγκο" (Ξεκόλλα, έχουν περάσει τριάντα χρόνια...)
"όχι, γιατί είμαι αποφασισμένος να βάλω πλάτη για τη σωτηρία της πατρίδας μου" (το ασθενοφόρο, γρήγορα...)

Είσαι θεός

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:04:23 pm »
θα συμμετασχω και στις δυο μερες, ητοι παει το κατοσταρικο παλι... (αφου συμμετειχα και στις δυο προηγουμενες της αδεδυ).  και φυσικα ειμαι ο μονος αναπληρωτης που θα συμμετασχει απο το σχολειο μου, αφου τα μοσχαρια οι υπολοιποι αναπληρωτες κοιμουνται τον υπνο του δικαιου. οσον αφορα τους μονιμους; αφηστε το καλυτερα... μονο ο διευθυντης θα συμμετασχει που ειναι συνδικαλιστοφατσα. 2 στους 12 δηλαδη.... μα τι γινεται ρε παιδια; τι σκατα μας ποτιζουν και κοιμομαστε ακομα;;;;;

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:08:46 pm »
θα συμμετασχω και στις δυο μερες, ητοι παει το κατοσταρικο παλι... (αφου συμμετειχα και στις δυο προηγουμενες της αδεδυ).  και φυσικα ειμαι ο μονος αναπληρωτης που θα συμμετασχει απο το σχολειο μου, αφου τα μοσχαρια οι υπολοιποι αναπληρωτες κοιμουνται τον υπνο του δικαιου. οσον αφορα τους μονιμους; αφηστε το καλυτερα... μονο ο διευθυντης θα συμμετασχει που ειναι συνδικαλιστοφατσα. 2 στους 12 δηλαδη.... μα τι γινεται ρε παιδια; τι σκατα μας ποτιζουν και κοιμομαστε ακομα;;;;;

φίλε μου νομίζω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει.....δεν νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί σου είναι δικαιολογημένοι επειδή δεν κάνουν αυτό που κάνεις εσύ.
Για να σε προλάβω έχω κάνει απεργίες κάποιες φορές, δεν έχω κάνει κάποιες άλλες (ανάλογα με τα αιτήματα κάθε φορά)

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:15:20 pm »
λοιπον, οι συγκεκριμενοι ειναι ΜΟΣΧΑΡΙΑ με κεφαλαια γραμματα.... ντρεπομαι που ατομα της ηλικιας μου(30+) δεν εχουν αποψη για τιποτα, δεν εχουν παρει χαμπαρι τι παιζει γυρω τους. συζητουσαμε σημερα για την απεργια και μια ακατανομαστη ''συναδελφος'' αρχισε να ρωταει τι φαγητο θα φτιαξουμε το μεσημερι..... για αυτο η αχρηστη διαμαντοπουλου μας κανει οτι θελει. μην θιγεσαι με τον χαρακτηρισμο μου, ειναι πολυ επιεικης για τα συγκεκριμενα ατομα, πιστεψε με...

Αποσυνδεδεμένος konna70

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:21:13 pm »
  Σαφώς το αν θα κάνει κάποιος απεργία είναι θέμα υποκειμενικό όμως οι καιροί απαιτούν δράση και το κυριότερο αντίδραση...Ανήκω στην πρωτοβάθμια -εκεί να δεις ύπνος- και είμαι η μόνη απο τους μόνιμους που κάνω πάντα...και γω ματώνω οικονομικά αλλά νιώθω πως έτσι με κάποιο τρόπο αγωνίζομαι και δεν παραδίνομαι αμαχητί!!

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:24:00 pm »
  Σαφώς το αν θα κάνει κάποιος απεργία είναι θέμα υποκειμενικό όμως οι καιροί απαιτούν δράση και το κυριότερο αντίδραση...Ανήκω στην πρωτοβάθμια -εκεί να δεις ύπνος- και είμαι η μόνη απο τους μόνιμους που κάνω πάντα...και γω ματώνω οικονομικά αλλά νιώθω πως έτσι με κάποιο τρόπο αγωνίζομαι και δεν παραδίνομαι αμαχητί!!

συμφωνω, αλλα δεν βλεπω μαζικοτητα, δυστυχως.... μακαρι να γινει κατι αλλα απ'οτι φαινεται ο νεοελληνας δεν το εχει στο dna του. ειναι ενδοτικος και υποταγμενος.

Αποσυνδεδεμένος konna70

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:43:03 pm »
  Τέτοια τους λέω και γω στα διαλείμματα και με κοιτούν με μισό μάτι οι δεινόσαυροι με τα 25 ,28,30 χρόνια υπηρεσίας και ακόμα χειρότερα νομίζουν πως υπάρχει κομματικη γραμμή στα λεγόμενά μου...Κατανοώ το θυμό και την αγανάκτησή σου. Μη μασάς ..Το σύνδρομο του ραγιά είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας...

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:49:17 pm »
  Τέτοια τους λέω και γω στα διαλείμματα και με κοιτούν με μισό μάτι οι δεινόσαυροι με τα 25 ,28,30 χρόνια υπηρεσίας και ακόμα χειρότερα νομίζουν πως υπάρχει κομματικη γραμμή στα λεγόμενά μου...Κατανοώ το θυμό και την αγανάκτησή σου. Μη μασάς ..Το σύνδρομο του ραγιά είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας...

και να'ταν μονο οι δεινοσαυροι... εγω μιλαω για αναπληρωτες 30ρηδες που μενουν απαθεις. τι να περιμενεις μετα απο τους μονιμους; τραγικα τα πραγματα. πως καταντησαμε ετσι ρε γμτ....

Αποσυνδεδεμένος kamakis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:56:57 pm »
και λιγα λες και επιεικής χαρακτηρισμούς τους προσδιδεις. Αξιολογεις ότι οπως τα συμπαθη ζώα μας, έτσι και αυτοί κινούνται και ενεργούν απο παρορμήσεις και μόνο, ασχολούμενοι με δημιουργικα θέματα όπως το μαγειρέματα, reality shows, πάμε στοιχημα, dvd της εκαστοτε τζουλιας κτλ κτλ, ενώ ταυτοχρονα γινεται κοσμογονία γεγονότων που υποβαθμίζουν το βιοτικο επιπεδο μας
Η απεργια της 22 & 23 Φλεβάρη δεν προκειται να λύσει κανενα προβλημα
Το ιδιο πιστευα και σε ολες τις περσινες απεργιες στις οποιες συμμετειχα
Ωστοσο ειναι θεμα προσωπικης αξιοπρεπειας και συνειδησης
Την επομενη ημερα κοιταω στα ματια και με υπερηφάνεια τους συναδελφους και τους μαθητες (στους οποιους και πρεπει να εξηγουμε γιατι απεργουμε και μαχομαστε)
Υπαρχουν και απεργοσπαστες που εχουν αισθηματα ντροπης την επομενη ημερα, αλλα λογω χρεων και υποχρεωσεων τελικα υποκυπτουν
Ωστοσο υπαρχουν και πολλοί "συνάδελφοι"(;) που οχι μονο δεν εχουν το αισθημα της ντροπης, αλλά την ημερα της απεργιας πινουν εις υγειαν την κοροιδων που κανουν το μεροκαματο για να φυγουν αυτοι νωριτερα απο το σχολειο αλλαζοντας το ημερησιο προγραμμα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)