*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 09:51:31 pm »
Το να κάνω απεργία για να κάτσω σπίτι μου και να χάσω περιπου 120 ευρω εννοείται οτι δεν θα κάνω.
Μην κάτσεις σπίτι σου, πήγαινε στην πορεία που θα γίνει στην κοντινότερη μικρή πόλη.
+1

Παράθεση
Αν με είχαν προσλάβει αναπληρωτή στην Αθηνα ευχαρίστως και θα απεργούσα για να βγάλω το άχτι μου στο υπουργείο. Αλλά και πάλι με συμμετοχή.... Λυπάμαι που σε κάποιες συγκεντρώσεις διαφόρων ειδικοτήτων μαζεύονται εξω απο το υπουργείο το πολυ 100 με 150 ατομα... Τι να φοβηθει η Διαμαντοπουλου και η Χριστοφιλοπούλου μετά..
2 γυναίκες και ο Κουλαιδης κανουν κουμαντο σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς...
Ναι ... αυτό προφανώς σκέφτονται και οι υπόλοιποι 13.482 (random number) εκπαιδευτικοί της Αθήνας.
Αυτό το "ξεκινάτε εσείς κι έρχομαι", ποτέ δεν το κατάλαβα. Διότι άμα όλοι κάνουν αυτό , τότε ποιοί είναι οι άλλοι που θα ξεκινήσουν;  ??? Επιτέλους ρε συνάδελφε! Λίγη προσωπική ευθύνη!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:09:23 »

Αποσυνδεδεμένος marylou

• Πλήρες μέλος
  • πε 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 10:45:10 pm »
ισως αν δουν και την σημερινη Ελευθεροτυπια συμφωνα με την οποια χθες "κλειδωσε" η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 36 επιδοματων αναμεσα τους και το εξωδιδακτικης να παρουν πιο σοβαρα το θεμα της απεργιας

http://s.enet.gr/resources/2011-02/4--7-thumb-large.jpg
πάει και το εξωδιδακτικής και αυτό της διδακτικής προετοιμασίας;;;;;;;;;;Τι θα μείνει τελικά;μόνο για πασατέμπο;

ποσα χρηματα χανονται δηλαδη;

Περίπου 370

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 11:24:07 pm »
Επειδή βρίσκομαι στην επαρχία θα απεργούσα και τις 2 μέρες αρκεί να έβαζαν δωρεάν μεσο μεταφοράς για να έρθω στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθώ στο υπουργείο.. Αλλά και πάλι δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Το να κάνω απεργία για να κάτσω σπίτι μου και να χάσω περιπου 120 ευρω εννοείται οτι δεν θα κάνω. Αν με είχαν προσλάβει αναπληρωτή στην Αθηνα ευχαρίστως και θα απεργούσα για να βγάλω το άχτι μου στο υπουργείο. Αλλά και πάλι με συμμετοχή.... Λυπάμαι που σε κάποιες συγκεντρώσεις διαφόρων ειδικοτήτων μαζεύονται εξω απο το υπουργείο το πολυ 100 με 150 ατομα... Τι να φοβηθει η Διαμαντοπουλου και η Χριστοφιλοπούλου μετά..
2 γυναίκες και ο Κουλαιδης κανουν κουμαντο σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς...

Οσο για το υπουργείο που συμφωνησε με την Τροικα οτι θα καταργηθεί το επιδομα εξωδιδακτικης εννοείται οτι εαν δουλέψω και του χρόνου δεν θα κάθομαι να προετοιμάζω στο σπίτι το μάθημα της επόμενης μέρας...

Απεργία δεν κάνουν αυτοί που είναι άνετα οικονομικά, αλλά αυτοί που δεν έχουν! Οπότε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από εμάς που δε "βγαίνουμε" πρέπει να έρθει η αντίδραση... Είναι παράλογο να λέμε "δεν έχω λεφτά, άρα δεν κάνω απεργία" γιατί ακριβώς εμείς πρέπει πρώτοι να διαμαρτυρηθούμε! Και εννοείται πως αν θες να συμμετέχεις σε μαζικότερες κινητοποιήσεις (πορείες) θα βρεις στην πιο κοντινή σου πόλη. Εμείς είμαστε ζευγάρι εκπαιδευτικών σε νησί, με ενοίκιο και περιορισμένα οικονομικά και κάθε μέρα απεργίας "επενδύουμε" οικογενειακώς ένα 120άρι και κατεβαίνουμε στους δρόμους. Θα μου πεις αλλάζει τίποτα με αυτό; Το έχουμε σκεφτεί πολύ. Πέρυσι με τις περικοπές στους μισθούς και τα δώρα, μας πήραν από το οικογενειακό εισόδημα πάνω από 2000 ευρώ. Αν υπολογίσουμε την αύξηση στο ΦΠΑ και τα καύσιμα που ως εκπαιδευτικοί καταναλώνουμε περισσότερο και από το νερό, καταλαβαίνουμε ότι τα 2000 ευρώ που αναφέρω είναι και λίγα... Ε, λοιπόν, προτιμώ να "επενδύω" τη μέρα της απεργίας το μεροκάματο σε αγώνα από το να μετράω μοιρολατρικά πόσα έχασα. Ίσως (ας με πουν ρομαντική) αν θυσιάζαμε περισσότεροι τα 50άρικά μας ενός ημερομισθίου να καταφέρναμε να γλιτώσουμε τα διχίλιαρα που νομιμότατα εξανεμίστηκαν με 2-3 τηλεοπτικά διαγγέλματα... Και κάτι ακόμα. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να αντέξω να βλέπω άλλους ανθρώπους (όχι απαραίτητα εκπαιδευτικούς) σε χειρότερη οικονομική θέση να παλεύουν κι εγώ να μην κάνω τίποτα. Τουλάχιστον πηγαίνω την επόμενη μέρα στη δουλειά με την ηθική ικανοποίηση ότι αντέχω να αντιστέκομαι και προσφέρω ότι μπορώ στους μαθητές μου με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και μαχητικότητα!  :) :) :)
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:35:39 am »
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα;  Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:09:23 »

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 01:00:16 am »
Εννοείται ότι σε κάθε τρόπο ουσιαστικής δράσης πρέπει να είμαστε μέσα! Συμφωνώ απόλυτα οτι πρέπει να βρούμε και άλλες μορφές πάλης. Ωστόσο, στη λογική ότι δεν ενοχλούμε ως εκπαιδευτικοί αρκετά την κυβέρνηση με τις απεργίες μας, υπάρχει και ο αντίλογος: σε ημέρες γενικών απεργιακων κινητοποιήσεων, τότε που ΟΛΟΙ καλούνται να κατέβουν στους δρόμους (όπως στις 23/2) εξακολουθούν οι κινητοποιήσεις μας να μη σημαίνουν τίποτα; Ή μήπως τότε η απραξία μας σηματοδοτεί πάρα πολλά;

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 01:50:04 am »
..
Νομίζω ότι αυτό κανείς μας δε θα το κάνει,
αλλά πάντως άλλο είναι το εξωδιδακτικής απασχόλησης και άλλο το διδακτικής προετοιμασίας (βέβαια κι αυτό θα καταργηθεί...)
Εγω καλά το γράφω. Μάλλον εσυ δεν έχεις καταλάβει ποιο επίδομα κόβει η κυβέρνηση για μας. Είναι το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης..  http://www.youtube.com/watch?v=61mtZMNu6M4

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:00:01 am »
Ελπίζω να έχουν καταλάβει όλοι οι εκπαιδευτικοί είτε αναπληρωτές ειτε μόνιμοι οτι πρόκειται να κοπεί το β' εξαμηνο το επίδομα εξωδιδακτικης απασχολησης που είναι 288 ευρώ...  Μηπως στην απεργία θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε για την μη καταργηση αυτού του επιδόματος και οχι για τις συγχωνεύσεις των σχολείων??? εεεε????

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 08:54:07 am »
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές ή οι γονείς θα καταλάβουν τίποτε αν εγώ απεργήσω. Και το υπουργείο και πάλι δεν θα καταλάβει τίποτε. Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες, υπό την έννοια ότι οι συνέπειες των απεργιών τους είναι άμεσα ορατές και πολύ πιο "επώδυνες". Στη δική μας περίπτωση, άντε να μείνει λίγο πίσω η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων. Δεν θα ήταν πολύ προτιμότερη η αποχή από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα;  Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος δράσης, όχι απλά απεργία.
"Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι λιμενεργάτες, κάνουν πολύ αποτελεσματικότερες απεργίες" γιατί έχουν 100% συμμετοχή. Εάν κατά την διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών τα μισά φαρμακεία ήταν ανοιχτά, κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα και από εκεί. Εάν στις απεργίες των εκπαιδευτικών κλείναν ολοκληρωτικά όλα τα σχολεία, τότε νομίζω ότι κάποιος θα καταλάβαινε "κάτι".

Όσο αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να σημειώσω ότι μία κίνηση η οποία δεν μας κοστίζει τίποτα και ζημειώνει όλους τους άλλους, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από την κοινωνία. Τέτοιες κινήσεις είναι αποδεκτές από αυτούς που δεν έχουν την επιλογή της απεργίας (σώματα ασφαλείας, αγρότες κτλ). Η απεργία (του καθενός) μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει όμως πρώτιστα στον απεργό, γι αυτό κάθε νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να είναι εναντίον της.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 10:15:58 am »
ισως τα πραγματα να ειναι πιο σοβαρα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=41&mid=18&issueId=19773

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 10:21:51 am »
Εκτός όμως από την απεργία θα έπρεπε να υπάρξουν και άλλοι τρόποι δράσεις. Π.χ. πέρυσι με το πρόσχημα να μην επηρεαστούν οι Πανελλήνιες, δεν αντιδράσαμε καθόλου!! Δεν χρειάζονταν εναλλακτικοί τρόποι δράσης; Ναι. Ποιοι ήταν αυτοί; Αποχή από τη βαθμολόγηση υπήρξε, αλλά για πολυ συγκεκριμένο λόγο. Δεν θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει αποχή από το πέρασμα βαθμών, απουσιών, κλπ.
Σαφώς και πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην απεργία. Το βλέπω όμως πολύ δύσκολο να αλλάξουν τρόπο σκέψης όσοι υποτάσσονται για ένα μεροκάματο.

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 11:57:19 am »
ισως τα πραγματα να ειναι πιο σοβαρα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=41&mid=18&issueId=19773

Οι εφημερίδες μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να φοβήσουν τον κόσμο για πιθανά επεισόδια και να μην υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις κινητοποιήσειες, αλλά και για να δικαιολογήσουν το καθεστώς τρομοκρατίας και καταστολής που θα ασκηθεί... Θα ξυπνήσουν πάλι μνήμες βίας (όπως στις 5/5 που την πλήρωσαν με τη ζωή τους ανυποψίαστοι άνθρωποι) και θα κάνουν τον κόσμο να απαιτεί κι από πάνω την παρέμβαση του κράτους στην καταστολή των κινητοποιήσεων με το φόβο του ξεσπάσματος βίας. Γνωστή και παλιά η συνταγή. Το ζήτημα είναι όσοι κατεβούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε απειλώντας τους με άλλα "όπλα" - κι όχι με φωτιές και επεισόδια. Να δείξουμε ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να προστατεύουμε τους αγώνες μας από αυτούς που είτε προβοκάρουν είτε ως χούλιγκαν θεωρούν την απεργιακή συγκέντρωση Κυριακή στο γήπεδο. Όσο για το αν θα γίνει Αίγυπτος;  :-\ Όσο βγαίνουμε στο δρόμο χωρίς όραμα για το μέλλον, αλλά με μοναδική σκέψη να "πέσει" ο Γιωργάκης, βιώνουμε μια ακόμα αυταπάτη. Ο Γιωργάκης δεν είναι πρόσωπο, αλλά σύμβολο. Κι αν διώξουμε το πρόσωπο, θα βρεθούν άλλοι να συμβολίζουν τα ίδια. Και ξανά με τι ελπίδα, τι προσμονή θα οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα...

Αποσυνδεδεμένος marylou

• Πλήρες μέλος
  • πε 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:06:42 pm »
ποσα χρηματα καθαρα ειναι το εξωδιδακτικο επιδομα το μηνα για την πρωτοβαθμια ;

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:23:07 pm »
Είναι για όλους α'θμια και β'θμια 288 ευρώ. 

Αποσυνδεδεμένος marylou

• Πλήρες μέλος
  • πε 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 12:36:03 pm »
Είναι για όλους α'θμια και β'θμια 288 ευρώ. 

αυτο αυξανοταν αναλογα με την προυπηρεσια; δεν νομιζω να επαιρνα τοσα εγω

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182624
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 624
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144