*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42533 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 05:02:14 pm »
Aθήνα είχε πάρα, μα πάρα, πολύ κόσμο. Πολλά χημικά έριχναν προκειμένου να διαλύσουν τον κόσμο.Κανονικός πόλεμος έγινε από χημικά. Πολλοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία της Αθήνας.

κοσμος πολυς ηταν. Εκπαιδευτικοι ΔΕΝ ηταν ....
Λάθος μεγάλο κάνεις...Πολλοί εκπαιδευτικοί..Και σύλλογοι και η πεαε και ολμε...Και περισσότερος κόσμος από το Δεκέμβριο.......Το χημικό για άλλη μια φορά πήγε σύννεφο βέβαια,αλλά αυτή τη φορά καταφέραμε και ανεβήκαμε στη
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:56 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 05:06:24 pm »
Tί διάολο χημικά έριξαν;;; Τα άλλαξαν; Αισθάνομαι ακόμα αδύναμος. Τέτοιο πράμα δεν το έχω περάσει από προηγούμενες πορείες.

δώρο από τον Καντάφι >:(

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 05:09:03 pm »
To ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες είναι πασιφανές. Το να προκαλέσεις κάτι, ενώ ακόμα δεν έχει ωριμάσει, είναι σα να ξύνεις μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Θα τρέξει αίμα! Η ελληνική κοινωνία είναι στη φάση που προσπαθεί να πάρει πληροφορίες από πού της ήρθε η φάπα και τι είδους κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει υποστεί από τη φάπα. Πιστεύουν κάποιοι ότι είναι έτοιμος ο λαός για μια επανάσταση; Πώς είναι δυνατόν! Ένα παιχνιδάκι είναι που παίζουν με τα ΜΑΤ κάποιοι, στημένο προκειμένου να δώσουν λαβή στο σύστημα να γίνει συντηρητικότερο και να είναι έτοιμο να χτυπήσει τη λαϊκή οργή, όταν αυτή εκδηλωθεί. Γιατί, θα εκδηλωθεί. Αυτό είναι σίγουρο.  Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

...εχω την ταπεινη αποψη πως ουτε οι φαρμακοποιοι, οι φορτηγατζηδες, οι δικηγοροι ,οι... ,οι...περιμεναν να ωριμασει καποια ζυμωση...καλως εκαναν κι απεφυγαν την μπανανοφλουδα της "συγκρουσης" με τους κρανοφορους, τροφη για χολη και υποβαθμιση απο τρεμοπρετεντεροκαψηδες...επελεξαν τη μετωπικη ρηξη,κι οποιος γυρισει πρωτος πλατη, εχασε. Κι οσο για τους συλλογους, οσοι τυχον μενουν αναποφασιστοι η και αρνητικοι, θα διαχωρισουν τη θεση και θ αποχωρησουν...μονο που νομιζω οτι πλεον εκεινη την ωρα - οταν τα σχολεια κλεισουν  απο  τα 3 ζωτικα κομματια της λειτουργιας τους- θα ειναι ελαχιστοτατοι.( 300.000  περιπου οι εκπαιδευτικοι, αδιοριστοι και μη... οχι αμελητεα ποσοτητα  για ταρακουνημα)

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:46:03 pm »
Λοιπόν, για πείτε μας οι απεργοσπάστες:
Θα σας φτάσουν τα 100 ευρώ που εξοικονομήσατε για να ανακτήσετε τη χαμένη σας αξιοπρέπεια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:50:56 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:03:47 pm »
Θα σας φτάσουν τα 100 ευρώ που εξοικονομήσατε για να ανακτήσετε τη χαμένη σας αξιοπρέπεια;

Kαι όσοι απεργήσαμε χάλια νιώθουμε. Πέρα από το να φωνάζουμε συνθήματα, να κάνουμε άσκηση στο περπάτημα τι καταφέραμε με την απεργία που κάναμε; Έχω ανάγκη να μου το εξηγήσει κάποιος, γιατί νιώθω χάλια, πραγματικά. Νιώθω ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα κάνουμε απεργίες, θα φωνάζουμε και αυτό ήταν. :(

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:06:26 pm »

Kαι όσοι απεργήσαμε χάλια νιώθουμε. Πέρα από το να φωνάζουμε συνθήματα, να κάνουμε άσκηση στο περπάτημα τι καταφέραμε με την απεργία που κάναμε; Έχω ανάγκη να μου το εξηγήσει κάποιος, γιατί νιώθω χάλια, πραγματικά. Νιώθω ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα κάνουμε απεργίες, θα φωνάζουμε και αυτό ήταν. :(

Έτσι λέγανε κάποιοι και στην Αίγυπτο, στη Λυβίη... Τα πάντα ρει.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:12:07 pm »
Όταν θα φτάσουμε στον πάτο θα επαναστατήσουμε, δηλαδή; Θα μας τα έχουν πάρει όλα, θα μας πετάξουν λίγα ψίχουλα και αυτό είναι, θα είμαστε και ευχαριστημένοι.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:17:46 pm »
Δεν απέχουνε πολύ.. Εξάλλου δεν χρειάζεται να περιμένουμε ότι οι καταστάσεις θα είναι ακριβώς ίδιες. Το μόνο κοινό θα είναι η καταστολή  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:31:09 pm »
Καμιά φορά λέω πως δεν είναι δυνατόν να περιμένεις από το σύνολο της κοινωνίας να επαναστατήσει. Έστω, αυτή η μειοψηφία ας απαιτήσει αλλαγές. Ας συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος, συντονισμένα, και ας μη φύγουμε από εκεί διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Θα είμαι ειλικρινής. Σήμερα στην πορεία ήμουν με το ΠΑΜΕ και οι συντονιστές αγωνιούσαν μήπως μας χτυπήσουν. Ε, κάποια μέρα ας μείνουμε και ας μας χτυπήσουν, τι να γίνει! Πόσο πια θα πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες. Ας δώσει το σύνθημα κάποιος για την οριστική ρήξη. Δεν μπορώ να πηγαίνω στις πορείες μια ζωή να φωνάζω για να εκτονωθώ και μετά να αποχωρώ και να πηγαίνω την άλλη μέρα στη δουλειά μου, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Με ανθρώπους που συζητάω λένε πώς χρειάζεται προσοχή, γιατί μια λάθος κίνηση μπορεί να κάνει την κοινωνία συντηρητικότερη και τα αριστερά κόμματα να χαρακτηριστούν εξτρεμιστικά. Από την άλλη πρέπει να περιμένουμε μια ολόκληρη κοινωνία να ξυπνήσει. Πότε θα γίνει αυτό; Και αν δε γίνει ποτέ; Εγώ πρέπει να υποστώ τους εξευτελισμούς στους οποίους υπόκειμαι; Ας μείνω και ας με χτυπήσουν, ας μείνω και ας με στείλουν εξορία. Δεν ξέρω, μπορεί οι άνθρωποι που τα γνωρίζουν καλύτερα να έχουν δίκιο ότι πρέπει να περιμένουμε. Πραγματικά, έχω οργιστεί και απογοητευτεί. Αύριο θα πάω και εγώ στη δουλειά με κατεβασμένο το κεφάλι.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:44:29 pm »
Για να έρθει η οριστική ρήξη, πρέπει να υπάρχει η... κρίσιμη μάζα. Αλλιώς θα φας το κεφάλι σου άδικα, χωρίς αποτέλεσμα. Να δούμε..
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:49:46 pm »
Nαι θα φτάσουν για ένα καλό μανικιούρ...Μια χαρά είναι..... :P :PΠραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξυπνήσουν μερικοί....Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα έτρωγαν αμέριμνοι σουβλάκια στο Θανάση,ενώ άλλοι έτρωγαν τα δακρυγόνα....Είνα θέμα προσωπικής αναζήτησης και σκέψης..Κανένα συνδικάτο και κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις,αν εσύ είσαι κοσμάρα.....Και εννοείται πως ήμασταν όλοι με το φόβο σήμερα και αυτό από μόνο του είναι τραγικό.Μείναμε όσο μπορέσαμε και ανεβήκαμε ως τη βουλή...Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κάτι με περισσότερη διάρκεια,ένταση αλλά αν δεν συμμετέχουμε και στις απεργίες-σε αυτές τις λίγες έστω-δεν περνάμε κανένα απολύτως μήνυμα.....Αντίθετα,όσο πιο λίγη η συμμετοχή,τόσο πιο ισχυρά και αντιλαικά τα μέτρα....Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να παραλύσουν όλα για τουλάχιστον μια εβδομάδα...Δημόσιοι,ιδιωτικοί,όλοι.... Και συνεχείς πορείες και συγκεντρώσεις...
Εγώ νιώθω ότι τουλάχιστον κάτι έκανα..Έστω και το παραμικρό να αλλάξει,θα μπορώ να λέω "κάτι έκανα κι εγώ ρε γ@@@το".Και για αυτή την μικρή ελπίδα ζούμε....Και θα πάω στη δουλειά αύριο με καλή διάθεση......
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:50:38 pm »
για να καταλαβω λιγο...καποιοι πιστευουν οτι αν γινει και εδω Αιγυπτος θα φύγει ο Παπανδρέου ; καλό και αυτό...μια μικρογραφία των εξεγέρσεων αυτών έγινε το Δεκεμβριο του 2008...καηκε η πρωτευουσα της χωρας...συγκινήθηκε κανείς ;....είδατε καμιά παραίτηση;...όχι υπουργού -πρωθυπουργού...ενός αξιωματικού της Αστυνομίας ας πούμε....πάπαλα...
επίσης πιστεύετε ότι ο Μουμπάρακ έφυγε επειδή φοβήθηκε το εξεγερμένο πλήθος ; όχι βέβαια...πιέστηκε απο τους Αμερικανους να το κανει (που ειχαν τους δικους τους βεβαια λογους να τον πιεσουν να φυγει)..εδω θα πιεσει κανεις τον Παπανδρεου να φυγει ; αφού είναι το δικο τους παιδι..θα τον στηριξουν με καθε τροπο...
και θα ξαναπω κατι αλλη μια φορα...ειτε το θελουμε ειτε  οχι Ο ΛΑΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΣΟΚ....και παραιτηση του πρωθυπουργου να εχουμε στις εκλογες παλι θα ξαναβγει...ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ..δοθηκε η ευκαιρια στον λαο να τον διωξει προσφατα...και ομως η καλπη παλι ΠΑΣΟΚ εβγαλε...γιαυτο και στηριζεται απο ευρωπαικη ενωση τροικες κτλ κτλ...ειναι ο ο μονος που μπορει να περασει τα μετρα που θελουν οχι απλα ευκολα...ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:59:31 pm »
Το ότι κάποιοι παραπλανήθηκαν από τον ΓΑΠ και τον ψήφισαν,δεν σημαίνει ότι δεν το μετάνιωσαν κιόλας συνάδελφε.....Δεν λέω,όλοι απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα των εκλογών,αλλά όλα αλλάζουν....Και οι κυβερνήσεις πέφτουν και οι οικογενειοκρατίες γκρεμίζονται...Είναι στο χέρι του καθενός μας να καταλάβουμε τη δύναμή μας και να αντιδράσουμε....απλώς γιατί δεν πάει άλλο.....

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 09:00:50 pm »
για να καταλαβω λιγο...καποιοι πιστευουν οτι αν γινει και εδω Αιγυπτος θα φύγει ο Παπανδρέου ; καλό και αυτό...μια μικρογραφία των εξεγέρσεων αυτών έγινε το Δεκεμβριο του 2008...καηκε η πρωτευουσα της χωρας...συγκινήθηκε κανείς ;....είδατε καμιά παραίτηση;...όχι υπουργού -πρωθυπουργού...ενός αξιωματικού της Αστυνομίας ας πούμε....πάπαλα...
επίσης πιστεύετε ότι ο Μουμπάρακ έφυγε επειδή φοβήθηκε το εξεγερμένο πλήθος ; όχι βέβαια...πιέστηκε απο τους Αμερικανους να το κανει (που ειχαν τους δικους τους βεβαια λογους να τον πιεσουν να φυγει)..εδω θα πιεσει κανεις τον Παπανδρεου να φυγει ; αφού είναι το δικο τους παιδι..θα τον στηριξουν με καθε τροπο...
και θα ξαναπω κατι αλλη μια φορα...ειτε το θελουμε ειτε  οχι Ο ΛΑΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΣΟΚ....και παραιτηση του πρωθυπουργου να εχουμε στις εκλογες παλι θα ξαναβγει...ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ..δοθηκε η ευκαιρια στον λαο να τον διωξει προσφατα...και ομως η καλπη παλι ΠΑΣΟΚ εβγαλε...γιαυτο και στηριζεται απο ευρωπαικη ενωση τροικες κτλ κτλ...ειναι ο ο μονος που μπορει να περασει τα μετρα που θελουν οχι απλα ευκολα...ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...

Αυτό που περιγράφεις με κάνει να πάω αύριο με κατεβασμένο κεφάλι. Εντάξει, να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες. Ποιος πιστεύει ότι θα ωριμάσουν; Ο συνάδελφος έχει δίκιο. Ο Έλληνας έχει το ΠΑΣΟΚ στο αίμα του, έχει πάθει πλύση εγκεφάλου. Εμένα δε με νοιάζει να φύγει ο Παπανδρέου. Πολιτική με ενδιαφέρει να αλλάξει. Η ιστορία έχει δείξει ότι όπου έγινε ρήξη υπήρχε το υπόβαθρο (λαϊκή οργή), αλλά λίγοι ήταν οι συνειδητοποιημένοι. Εκμεταλλευόμενοι, όμως, τη λαϊκή οργή πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Παραδείγματα πάμπολα έχει η ιστορία (Γαλλική επανάσταση, Οκτωβριανή Επανάσταση, ακόμα και η επανάσταση του 1843 για τη διεκδίκηση Συντάγματος στην Ελλάδα). Θέλω να πω ότι ας τολμήσει η μειοψηφία κάποια στιγμή τη ρήξη και ας δούμε τι θα γίνει. Τουλάχιστον, ας πούμε ότι προσπαθήσαμε και ηττηθήκαμε. Το να κάνω κάθε φορά περατζάδα Ομόνοια-Σύνταγμα έχει αρχίσει να με εκνευρίζει.

ΥΓ: Το 2008 ήταν, καθάρά, προβοκάτσια από το ίδιο το σύστημα. Δε θεωρώ ότι επαναστάτησε ο ελληνικός λαός.

Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687