0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 15, 2011, 02:01:43 pmΤώρα, το αν θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους άνεργους πτυχιούχους, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Μα, δεν προβαίνουν στη συγκεκριμένη κίνηση για το καλό μας. Άλλωστε, οι ίδιοι ευθύνονται για την αύξηση των σχολών και των εισακτέων. Απλώς, τώρα θέλουν να κόψουν κονδύλια...Είναι ωστόσο ίσως το μόνο μέτρο που έχουν πάρει, που μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα.
Τώρα, το αν θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους άνεργους πτυχιούχους, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
εδω φωναζατε και εξακολουθειτε να το ισχυριζεστε να μειωθουν οι εισακτεοι ή ακομα και να κλεισουν ορισμενες καθηγητικες σχολες για να μην υπαρχει πληθος αδιοριστων και τωρα ποναμε για τη μειωση εισακτεων?οσο για την ποιοτητα της εκπ/σης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοι μας την γνωριζουμε.Και ειναι ελληνικο φαινομενο ολοι να θελουν να σπουδαζουν και σαν μπουν να τα παρατανε....ή να στρεφονται αλλου.
Παράθεση από: Markos στις Φεβρουαρίου 16, 2011, 09:09:43 amεδω φωναζατε και εξακολουθειτε να το ισχυριζεστε να μειωθουν οι εισακτεοι ή ακομα και να κλεισουν ορισμενες καθηγητικες σχολες για να μην υπαρχει πληθος αδιοριστων και τωρα ποναμε για τη μειωση εισακτεων?οσο για την ποιοτητα της εκπ/σης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοι μας την γνωριζουμε.Και ειναι ελληνικο φαινομενο ολοι να θελουν να σπουδαζουν και σαν μπουν να τα παρατανε....ή να στρεφονται αλλου. απόψεις παρατίθενται δεν ψηφίσαμε και κανέναν νόμο
καλα τα λετε ολα αυτα βρε παιδια αλλα εγω δεν συμφωνω μαζι σας. Εχω γιο στην Γ΄ λυκειου που καθημερινα αγωνιά, διαβαζει, ξενυχταει, το ιδιαιτερο παει στο φουλ για μια θεση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και να ερθει η εν λογο κυρια ΔΙΑΜΑΝΤΩ να μειωσει τους εισακτεους ενω περυσι μπηκε παιδι σε ΤΕΙ δινοντας λευκη κολλα με 865 μορια γραφοντας δηλαδη μονο το ονομα του που ηταν η κυρια αυτη περυσι ή ηθελε να κανει την κοινωνικη της πολιτικη βαζοντας κοσμο στα ΤΕΙ και τα πανεπηστιμια αδιαφοροντας για το τι θα γινουν αυτα τα παιδια οταν με το καλο τελειωσουν ή για το πως θα τους σπουδασουν οι γονεις ?
Παράθεση από: Markos στις Φεβρουαρίου 16, 2011, 09:09:43 amεδω φωναζατε και εξακολουθειτε να το ισχυριζεστε να μειωθουν οι εισακτεοι ή ακομα και να κλεισουν ορισμενες καθηγητικες σχολες για να μην υπαρχει πληθος αδιοριστων και τωρα ποναμε για τη μειωση εισακτεων?οσο για την ποιοτητα της εκπ/σης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοι μας την γνωριζουμε.Και ειναι ελληνικο φαινομενο ολοι να θελουν να σπουδαζουν και σαν μπουν να τα παρατανε....ή να στρεφονται αλλου.Πολύ σωστά αυτά που γράφεις Μαρκος ,ειδικά η τελευταία παράγραφος!Να συμπληρώσω εδώ και το εξής στατιστικό στοιχείο:σύμφωνα με στατιστικά διεθνή στοιχεία(οοσα) τα ελληνικά αει και τει έχουν διεθνώς το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών και ο λόγος είναι ακριβώς αυτός ο μέχρι σήμερα εντελώς τυχαίος τρόπος εισαγωγής στα αει και τει.Δηλώνουμε στις προτιμήσεις σχολών απο νομική και φιλολογία μέχρι κοινωνική θεολογία και πολιτισμική διαχείριση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, στη συνέχεια εισαγόμεθα στην 60η!!!! επιλογή μας , πάμε εκεί ,εγγραφόμεθα και στη συνέχεια μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε! Αν αυτός θεωρείται σοβαρός τρόπος επιλογής επαγγέλματος ή επιστημονικής πορείας, τότε μάλλον πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά!Επίσης, τα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα είναι από τα λίγα στον κόσμο, στα οποία, τουλάχιστον στις ανθρωπιστικές και θεωρητικές ή κοινωνικές επιστήμες, πολλοί φοιτητές, δεν λέω η πλειονότητα και παρεξηγηθώ!,πατάνε στη σχολή μόνο στις εξεταστικές, έχοντας διαβάσει το σχετικό "ευαγγέλιο"(βλ. βιβλίο μαθήματος), όσο μπόρεσαν και αυτό!Φυσικά ούτε λόγος για επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, μελέτη βιβλιογραφίας άλλης από αυτήν που πρεσβεύει ο/η εκάστοτε διδάσκων/διδάσκουσα κλπ.Δεν υπάρχει τίποτε πιο ευνουχιστικό για το πνεύμα νέων ανθρώπων, από το να τους δίνουμε μόνο ένα βιβλίο, σαν να περιέχει μόνο αυτό όλες τις λύσεις για τα προβλήματα της ανθρωπότητας.Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις στρατιές των κατ'έτος εισαγομένων, δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα.Όχι, πως θα αλλάξει κάτι μόνο με τη μείωση των εισακτέων. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία σχετικά με τις σπουδές ,όπως ορθότατα έγραψαν τόσοι συνάδελφοι πριν από εμένα.Φυσικά να πω και εγώ για μία ακόμη φορά ότι το υπουργείο δεν το .... έπιασε ο πόνος για την ποιότητα, αλλά για τις περικοπές, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο( ή όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός "κόβουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας και όποιον πάρει ο Χάρος!!!!!!!).