*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια  (Αναγνώστηκε 15087 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Μείωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 02:09:21 pm »
Τώρα, το αν θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους άνεργους πτυχιούχους, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Μα, δεν προβαίνουν στη συγκεκριμένη κίνηση για το καλό μας. Άλλωστε, οι ίδιοι ευθύνονται για την αύξηση των σχολών και των εισακτέων. Απλώς, τώρα θέλουν να κόψουν κονδύλια...

Είναι ωστόσο ίσως το μόνο μέτρο που έχουν πάρει, που μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα.

Ακριβώς.. μπορεί να θέλουν να κάνουν τη μείωση εισακτέων για δικούς τους (κυρίως οικονομικούς) λόγους, αλλά θα είναι για καλό των σχολών, οπότε ΟΚ.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:17 »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 03:21:59 pm »
καλα τα λετε ολα αυτα βρε παιδια αλλα εγω δεν συμφωνω μαζι σας. Εχω γιο στην Γ΄ λυκειου που καθημερινα αγωνιά, διαβαζει, ξενυχταει, το ιδιαιτερο παει στο φουλ για μια θεση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και να ερθει η εν λογο κυρια ΔΙΑΜΑΝΤΩ να μειωσει τους εισακτεους ενω περυσι μπηκε παιδι σε ΤΕΙ δινοντας λευκη κολλα με 865 μορια γραφοντας δηλαδη μονο το ονομα του που ηταν η κυρια αυτη περυσι ή ηθελε να κανει την κοινωνικη της πολιτικη βαζοντας κοσμο στα ΤΕΙ και τα πανεπηστιμια αδιαφοροντας για το τι θα γινουν αυτα τα παιδια οταν με το καλο τελειωσουν ή για το πως θα τους σπουδασουν οι γονεις ?

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 11:35:08 pm »
Συμφωνώ και εγώ με όλα όσα έχουν παραπάνω γραφτεί. Η μείωση εισακτέων δεν γίνεται επειδή τους... έπιασε ο πόνος για καλύτερες σπουδές , αλλά επειδή μειώνονται κατακόρυφα τα κονδύλια στα πανεπιστήμια και τει.Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το υπουργείο θυμήθηκε να τείνει ευήκοον ους στις εισηγήσεις των σχολών για τον αριθμό των εισακτέων.Δεκαετίες τώρα κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο... ρωτόνται αει και τει πόσους επιθυμούν να εισαχθούν τα τμήματα και σχολές\, τα πανεπιστήμια και τει πάντοτε ζητούν μικρούς αριθμούς εισακτέων και πάντοτε το υπουργείο στέλνει πολλούς περισσότερους.Φέτος η αλλαγή έγινε διότι η μείωση των χρημάτων στην τριτοβάθμια θα είναι ανευ προηγουμένου και δεδομένης της ήδη εκρηκτικής κατάστασης στην τριτοβάθμια λόγω του νέου νομικού πλαισίου δεν ήθελαν και νέα μέτωπα και έκαναν το.. χατίρι των πανπειστημίων.Όμως, δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος,διότι,αν δούμε πιο προσεκτικά το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, προβλέπει συγχωνεύσεις(μας θυμίζει κάτι αυτό άραγε!!!!) και καταργήσεις αει και τει καθώς και τμημάτων ,σχολών κλπ.,ιδιώτες μανατζερς κλπ.Όλα αυτά για να δουλέψουν στο ήδη δυσλειτουργικό πληθωρικό πανεπιστήμιο δεν μπορούν να γίνουν με άνεση και  με ... στρατιές εισακτέων. Άλλωστε, όλες αυτές οι χιλιάδες φοιτητών κοστίζουν χρήματα στο υπουργείο για δωρεάν συγγράμματα κλπ και είναι ένα κόστος που πρέπει να μειωθεί δραστικά και άμεσα!!!!Επίσης, να συμπληρώσω και κάτι από την προσωπική μου εμπειρία:κάθε χρόνο πολλοί μαθήτες μου εισάγονται σε τει με ομιχλώδες τίτλο, περιεχόμενο και επαγγελματικά δικαιώματα! Πολλά παιδιά ,λοιπόν δεν πατάνε εκεί ούτε για εγγραφή ,αλλά προτιμούν να πάνε σε κάπιο ιεκ ιδωτικό ή δημόσιο.Επομένως, το ζήτημα δεν είναι πια να βάλουμε και άλλους στα πανεπιστήμια και τει , διότι το όλο σύστημα έχει κορεστεί και δεν οδηγεί πουθένα.Πέρισυ, ακόμη και με την ανύπαρκτη βαθμολογική βάση, περίπου 4000 θέσεις έμειναν κενές.Αν συνυπολογίσετε σε αυτές και όλους/ες αυτούς και αυτές που πέρασαν γράφτηκαν ή δεν γράφτηκαν καν και δεν τους είδε ποτέ κανείς στη σχολή που πέρασαν, νομίζω ότι έχει ωριμάσει πια η κατάσταση για να περάσουμε σε μια λιγότερο πληθωρική ποσοτικά τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 01:57:52 am »
ας αναλογιστούμε ότι το να περάσει ένας μαθητής σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ στην επαρχία κάνει  τα έξοδα του να ισοδυναμούν με σπουδές σε κάποια ευρωπαική χώρα π.χ.Ιταλία ...ας αναλογιστούμε επίσης ότι προτιμότερο είναι τα παιδιά μας να παραμένουν στη χώρα τους και τ όποιο όφελος οικονομικό ή ερευνητικό να το έχει η χώρα τους ,ούτως ή άλλως αυτό το σύστημα εισαγωγής μόνο η μπανανία το έχει ,όσο για το ανοιχτό πανεπιστήμιο το εύρος των σχολών είναι ιδιαίτερα περιορισμένο και οι συγκεκριμένες σχολές δεν ενδιαφέρουν ευρεία γκάμα φοιτητών...ας μη τα βάζουμε με τα παιδιά-μαθητές-εκκολαπτόμενους φοιτητές ενώ το σύστημα είναι αυτό που κινεί τα νήματα και ας μη λησμονούμε ότι μέχρι πρότινος συνέφερε να είναι μεγάλο το ποσοστό  των φοιτητών αφού συνέφερε στους δείκτες ανεργίας .....

όσο για τους εισακτέους με 8 ή 7 ή 6 εάν και εφόσον αποφοιτήσουν το ξανασυζητάμε αλλού έγκειται  το πρόβλημα και η σκοπιμότητα !!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:26:17 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 09:09:43 am »
εδω φωναζατε και εξακολουθειτε να το ισχυριζεστε να μειωθουν οι εισακτεοι ή ακομα και να κλεισουν ορισμενες καθηγητικες σχολες για να μην υπαρχει πληθος αδιοριστων και τωρα ποναμε για τη μειωση εισακτεων?
οσο για την ποιοτητα της εκπ/σης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοι μας την γνωριζουμε.Και ειναι ελληνικο φαινομενο ολοι να θελουν να σπουδαζουν και σαν μπουν να τα παρατανε....ή να στρεφονται αλλου.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 09:48:19 am »
Λοιπον μολις μιλησα με καθηγητρια των ΤΕΙ φιλη μου (ωρομισθια) που κατεβηκαν στο υπουργειο γιατι εχουν να πληρωθουν απο τον Σεπτεμβριο και...1)θα μειωθουν ΑΕΙ ΤΕΙ το ωρομισθιο εκπαιδευτικο προσωπικο κατα50% 2)τους απαντησε ειστε το λιπος που πρεπει να καει θα δουλευουν 22 με 24  ωρες οι μονιμοι 3)για αυτο θα μειωθουν και οι θεσεις φοιτητων,οχι γιατι τους  καιει η ποιοτητα σπουδων4)θα δουμε τι θα γινει με τα λε φτα σας εδω καιγομαστε να μπουν οι μαθητες στις ταξεις με συγχωνευσεις και διευρηνση ωραριου των μονιμων της πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας το Σεπτεμβρη. Δεν υπαρχουν λεφτα για πολυτελειες!!!!!!!!5)Και τελος τα ματ παρατεταγμενα ....αυτα λοιπον.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2011, 10:09:27 am από anixia »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 12:46:37 pm »
εδω φωναζατε και εξακολουθειτε να το ισχυριζεστε να μειωθουν οι εισακτεοι ή ακομα και να κλεισουν ορισμενες καθηγητικες σχολες για να μην υπαρχει πληθος αδιοριστων και τωρα ποναμε για τη μειωση εισακτεων?
οσο για την ποιοτητα της εκπ/σης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοι μας την γνωριζουμε.Και ειναι ελληνικο φαινομενο ολοι να θελουν να σπουδαζουν και σαν μπουν να τα παρατανε....ή να στρεφονται αλλου.

απόψεις παρατίθενται δεν ψηφίσαμε και κανέναν νόμο

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 01:06:55 pm »
Το πρόβλημα είναι ότι μια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι μια "μηχανή" με συγκεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές (αν και τα περισσότερα δεν έχουν ούτε μια σοβαρή βιβλιοθήκη στο αντικειμενό τους, και τμήματα με ιστορία >30 έτη τι να λέμε...).
Αν η "μηχανή" είναι π.χ για 100 φοιτητές και βάλουμε π.χ 300-350 φοιτητές απλά την έχεις γονατίσει και έχεις υποβαθμίσει το κάθε τμήμα. Τώρα και οι μισοί δεν σώζουν την κατάσταση αφού είναι το πρόσχημα για μείωση καθηγητών,εργαστηρίων,βιβλίων και μαθημάτων. Υποβάθμιση 100% για το επόμενο βήμα ...και δωρεάν διαφήμιση για τα ιδιωτικά κω(λ)λέγια που θα μετονομαστούν σε πανεπιστήμια χωρίς έλεγχο και θα πουλάνε πτυχία. Ήδη κάποια κολλέγια διατηρούν στην αγγλική, την ονομασία τους ως πανεπιστήμια και από κάτω με μικρά ελληνικά γράμματα βάζουν και ένα "κολλέγιο μπουρμπουλήθρας" για να είναι νομικά κατοχυρωμένοι.
Το ζήτημα είναι (ή μάλλον ήταν) οι μειωση των φοιτητών να μην σημαίνει και μείωση της χρηματοδότησης των σχολών (για το εκπαιδευτικό τουλάχιστον κομμάτι γιατί η έρευνα ήδη έχει "μεταναστεύσει").

@ Ερση ένα μεγάλο μέρος μαθητών όπως δεν έχει να πληρώσει για σπουδές στο εξωτερικό έτσι δεν έχει να πληρώσει και για σπουδές στην επαρχία. Απλά ΔΕΝ πάνε. Αυτοί είτε προσπαθούν ξανά με πανελλαδικές είτε συνεχίζουν σε κάποιο ΙΕΚ ή απλά γράφονται σε μια σχολή που δεν θα τελειώσουν ποτέ.  Και για πιο οικονομικό όφελος μιλάς ... όταν έχουμε στο μυαλό μας την Παιδεία ας αφήσουμε για λίγο τα "μπικικίνια" εκτός. Αν θέλαμε να έχουμε χρήματα υπάρχουν και άλλοι τομείς (π.χ εξοπλιστικά,μίζες στην υγεία, καρτέλ στο εμπόριο κτλ.) που το κέρδος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Και για αυτούς που γράφουν >18,5 και δεν πιάσαν την 1η τους προτίμηση θα μπορούσαν να δίνουν μια υποτροφία να σπουδάσουν το ίδιο αντικείμενο έξω. Αλλά αυτά δεν γίνονται στην χώρα της φρουτοπίας & του ΓΑΠ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 01:26:14 pm »

απόψεις παρατίθενται δεν ψηφίσαμε και κανέναν νόμο

σωστα, αποψεις λεμε. και γω το ειπα  επειδη καποιοι συναδελφοι άλλα ελεγαν οταν επροκειτο για τον κλαδο τους και τωρα αλλα λενε...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2011, 01:29:01 pm από Markos »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 03:13:56 pm »
Όλα πολυ σωστα τα λεμε μονο που αν απο την πιτα που καηκε εσυ πρεπει να φας ενα κομματι τοτε ειναι που σε ενοχλει αν δεν φας ομως τη σε νοιαζει αν καει!!Αχ σε τι κοσμο θα πορευθουμε και σε τι κοσμο θα πορευθουν τα παιδια μας! :( :(

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 04:47:43 pm »
Συμφωνώ και εγώ με τις περισσότερες απαντήσεις. Είναι γεγονός ότι αυτή η μείωση γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους, αλλά ας το παραδεχτούμε: έπρεπε κάποτε να γίνει!!! Δεν γίνεται κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεμήμονα, πως να το κάνουμε! Όλοι να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να λένε οι γονείς ότι το παιδί σπουδάζει....

καλα τα λετε ολα αυτα βρε παιδια αλλα εγω δεν συμφωνω μαζι σας. Εχω γιο στην Γ΄ λυκειου που καθημερινα αγωνιά, διαβαζει, ξενυχταει, το ιδιαιτερο παει στο φουλ για μια θεση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και να ερθει η εν λογο κυρια ΔΙΑΜΑΝΤΩ να μειωσει τους εισακτεους ενω περυσι μπηκε παιδι σε ΤΕΙ δινοντας λευκη κολλα με 865 μορια γραφοντας δηλαδη μονο το ονομα του που ηταν η κυρια αυτη περυσι ή ηθελε να κανει την κοινωνικη της πολιτικη βαζοντας κοσμο στα ΤΕΙ και τα πανεπηστιμια αδιαφοροντας για το τι θα γινουν αυτα τα παιδια οταν με το καλο τελειωσουν ή για το πως θα τους σπουδασουν οι γονεις ?
Δεν συμφωνώ με το ότι γιατί πέρυσι πέρασαν με 800 μόρια και φέτος που δίνει ο γιος μου τον έχει φάει το άγχος. Πιστεύω ότι άμα πραγματικά το θέλει και προσπαθήσει και αξίζει και μπορεί, θα περάσει στη σχολή προτίμησής του.   Άλλωστε αυτό γινόταν πάντα. Αν αγχώνεσαι εσύ για το τι θα κάνει μπορεί να του το μεταδίδεις αυτό. Δεν σε ξέρω, αλλά φιλικά πάντα, θεωρώ ότι άμα του δώσεις την ασφάλεια ότι "παιδί μου έτσι έχουν τα πράγματα, εσύ προσπάθησε για το καλύτερο που μπορείς και ότι γίνει. Εμείς σαν οικογένειά σου θα είμαστε μαζί σου και θα σε βοηθήσουμε", νομίζω θα είναι καλύτερα. Σε εμένα τουλάχιστον λειτούργησε άψογα. Και ήξερα παιδιά που οι γονείς τους έλεγαν "έτσι και δεν γράψεις καλά, μην τολμήσεις να γυρίσεις σπίτι" και ειλικρινά αναρωτιέμαι πως την πάλεψαν.. Και ναι, συμφωνώ ότι το υπουργείο αδιαφορεί για αυτά τα παιδιά που πέρασαν με 800 μόρια. Αλλά οι εν λόγω γονείς δεν έχουν καμιά ευθύνη? Καμία αυτογνωσία για το τι αξίζει το καμάρι του? Σίγουρα, η καρακάξα το καρακαξάκι το βλέπει το ομορφότερο από όλα, αλλά έλεος πια με αυτή τη νοοτροπία! Και εντάξει, θες να το σπουδάσεις, αλλά κοίτα λίγο τι ρημαδοσχολές υπάρχουν σε αυτό το ρημαδομηχανογραφικό. Συζήτησε λίγο μαζί του τι θέλει να κάνει, τι σκέφτεται κτλ. Ψάξε λίγο και εσύ τι παίζει, γιατί σίγουρα τα σημερινά παιδιά 'κολυμπάνε' μέσα στις πληροφορίες, αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά (με ό, τι αυτό συνεπάγεται)

Γενικά, πάντως, σίγουρα θέλει προσεκτικό σχεδιασμό για να έχει όλο αυτό αποτέλεσμα και αργότερα στην αγορά εργασίας, αλλά και πάλι είναι μία αρχή. Στο τμήμα μου (νηπιαγωγών Θεσ/κης) περάσαμε κανονικά γύρω στα 125 άτομα και με τις μετεγγραφές φτάσαμε στα 350 :o Περιττό να πω ότι έχω παρακολουθήσει μάθηματα από το διάδρομο έξω από την αίθουσα..... Φυσικά μετά από ένα 20λεπτο έφευγα όπως και πολλά άτομα γιατί απλά δεν γινόταν έτσι δουλειά (και πολύ αντέχαμε)....
Συνεπώς, εκτός από τη μείωση εισακτέων, πρέπει να γίνει  οπωσδήποτε κάτι με τις μετεγγραφές και ειδικά στα κεντρικά πανεπιστήμια. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, το ποσοστό που παίρνει μετεγγραφή καθαρά για οικονομικούς λόγους (και αυτοί, ναι, πρέπει να υποστηριχθούν περισσότερο από όλους) είναι και το μικρότερο! Οι άλλοι λόγοι είναι:
  α) Οι περισσότεροι δεν το έχουν καν ανάγκη αλλά την παίρνουν, μόνο και μόνο επειδή λέγονται πολύτεκνοι, αλλά το ότι ζουν ζωή και κότα δεν μετράει καθόλου >:( >:( Θα μου πείτε οκ, ούτε και αυτός ο πατέρας μπορεί να πληρώνει 4 διαφορετικά ενοίκια, αλλά τουλάχιστον χώρισέ τα στα 2 παιδιά. Δηλαδή ένας υπάλληλος που έχει 2 παιδιά, άρα όχι δικαίωμα μετεγγραφής, αυτός μπορεί να συντηρήσει δύο διαφορετικά σπίτια σε διαφορετικές πόλεις? Δεν είναι αδικία όλο αυτό?
  β) γιατί κάποιος από τη Φλώρινα για παράδειγμα, όπου έχει παιδαγωγικό τμήμα, έχει περάσει σε παιδαγωγικό τμήμα στο
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2011, 09:22:22 pm από HelenB »
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:00:48 am »

Πολύ σωστά αυτά που γράφεις Μαρκος ,ειδικά η τελευταία παράγραφος!Να συμπληρώσω εδώ και το εξής στατιστικό στοιχείο:σύμφωνα με στατιστικά διεθνή στοιχεία(οοσα) τα ελληνικά αει και τει έχουν διεθνώς το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών και ο λόγος είναι ακριβώς αυτός ο μέχρι σήμερα εντελώς τυχαίος τρόπος εισαγωγής στα αει και τει.Δηλώνουμε στις προτιμήσεις σχολών απο νομική και φιλολογία μέχρι κοινωνική θεολογία και πολιτισμική διαχείριση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, στη συνέχεια εισαγόμεθα στην 60η!!!! επιλογή μας , πάμε  εκεί ,εγγραφόμεθα και στη συνέχεια μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε! Αν αυτός θεωρείται σοβαρός τρόπος επιλογής επαγγέλματος ή επιστημονικής πορείας, τότε μάλλον πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά!Επίσης, τα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα είναι από τα λίγα στον κόσμο, στα οποία, τουλάχιστον στις ανθρωπιστικές και θεωρητικές ή κοινωνικές επιστήμες, πολλοί φοιτητές, δεν λέω η πλειονότητα και παρεξηγηθώ!,πατάνε στη σχολή μόνο στις εξεταστικές, έχοντας διαβάσει το σχετικό "ευαγγέλιο"(βλ. βιβλίο μαθήματος), όσο μπόρεσαν και αυτό!Φυσικά ούτε λόγος για επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, μελέτη βιβλιογραφίας άλλης από αυτήν που πρεσβεύει ο/η εκάστοτε διδάσκων/διδάσκουσα κλπ.Δεν υπάρχει τίποτε πιο ευνουχιστικό για το πνεύμα νέων ανθρώπων, από το να τους δίνουμε  μόνο ένα βιβλίο, σαν να περιέχει μόνο αυτό όλες τις λύσεις για τα προβλήματα της ανθρωπότητας.Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις στρατιές των κατ'έτος εισαγομένων, δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα.Όχι, πως θα αλλάξει κάτι μόνο με τη μείωση των εισακτέων. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία σχετικά με τις σπουδές ,όπως ορθότατα έγραψαν τόσοι συνάδελφοι πριν από εμένα.Φυσικά να πω και εγώ για μία ακόμη φορά ότι το υπουργείο δεν το .... έπιασε ο πόνος για την ποιότητα, αλλά για τις περικοπές, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο( ή όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός "κόβουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας και όποιον πάρει ο Χάρος!!!!!!!).

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:18:08 pm »
Παιδια πολυ καλα ολα αυτα που λετε και αρχιζω να συμφωνω μαζι σας, αλλα για μπορεσει να αλλαξει το ολο εκπαιδευτικο μας συστημα δεν εξαρταται μονο απο την μειωση των εισακτεων στην τριτοβαθμια εκπαιδευση  απο τη βαση θα πρεπει να ξεκινησει και αν επιδιωκει ποιοτητα μαλλον ξεκινησε απο τη μεση.Κι αυτο που θα ηθελα να πω εγω ειναι οτι πρεπει να παρουσιασει και η ΔΙΑΜΑΝΤΩ εργο για τη διετια που περασε και προσπαθει και αυτη να κανει κατι ασχετα αν ειναι αστοχο!!!

Αποσυνδεδεμένος συννεφούλα

• Πλήρες μέλος
  • φωτο: σύννεφα στο
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 06:39:04 pm »

Πολύ σωστά αυτά που γράφεις Μαρκος ,ειδικά η τελευταία παράγραφος!Να συμπληρώσω εδώ και το εξής στατιστικό στοιχείο:σύμφωνα με στατιστικά διεθνή στοιχεία(οοσα) τα ελληνικά αει και τει έχουν διεθνώς το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης σπουδών και ο λόγος είναι ακριβώς αυτός ο μέχρι σήμερα εντελώς τυχαίος τρόπος εισαγωγής στα αει και τει.Δηλώνουμε στις προτιμήσεις σχολών απο νομική και φιλολογία μέχρι κοινωνική θεολογία και πολιτισμική διαχείριση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, στη συνέχεια εισαγόμεθα στην 60η!!!! επιλογή μας , πάμε  εκεί ,εγγραφόμεθα και στη συνέχεια μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε! Αν αυτός θεωρείται σοβαρός τρόπος επιλογής επαγγέλματος ή επιστημονικής πορείας, τότε μάλλον πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά!Επίσης, τα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα είναι από τα λίγα στον κόσμο, στα οποία, τουλάχιστον στις ανθρωπιστικές και θεωρητικές ή κοινωνικές επιστήμες, πολλοί φοιτητές, δεν λέω η πλειονότητα και παρεξηγηθώ!,πατάνε στη σχολή μόνο στις εξεταστικές, έχοντας διαβάσει το σχετικό "ευαγγέλιο"(βλ. βιβλίο μαθήματος), όσο μπόρεσαν και αυτό!Φυσικά ούτε λόγος για επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, μελέτη βιβλιογραφίας άλλης από αυτήν που πρεσβεύει ο/η εκάστοτε διδάσκων/διδάσκουσα κλπ.Δεν υπάρχει τίποτε πιο ευνουχιστικό για το πνεύμα νέων ανθρώπων, από το να τους δίνουμε  μόνο ένα βιβλίο, σαν να περιέχει μόνο αυτό όλες τις λύσεις για τα προβλήματα της ανθρωπότητας.Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις στρατιές των κατ'έτος εισαγομένων, δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα.Όχι, πως θα αλλάξει κάτι μόνο με τη μείωση των εισακτέων. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία σχετικά με τις σπουδές ,όπως ορθότατα έγραψαν τόσοι συνάδελφοι πριν από εμένα.Φυσικά να πω και εγώ για μία ακόμη φορά ότι το υπουργείο δεν το .... έπιασε ο πόνος για την ποιότητα, αλλά για τις περικοπές, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο( ή όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος ελληνικός λαός "κόβουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας και όποιον πάρει ο Χάρος!!!!!!!).

Συμφωνώ μαζί σας, παιδιά!
++++++++++++++++++++++++++++++++++
H ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, Φ.Ντοστογιέφσκι

"Καθένας μας κρύβει μέσα του μιαν αναπάντεχη άνοιξη" Α.Κ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183114
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 746
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)