0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δλδ έχερετε δει σε πολλές ευρωπαικές χώρες (ας πούμε ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη)οι κυβερνήσεις να ψηφίζουν τη μείωση εισακτέων στ ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα;;πιστευετε εάν τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εισαχθούν στη σχολή που πραγματικά επιθυμούν ,να την εγκατέλειπαν ;ή υπάρχει άλλη ευρωπαική χώρα όπου οι γονείς πληρώνουν 2 χρόνια φροντιστήρια και ιδιαίτερα για το μέλλον των παιδιών τους;;;μήπως τελικά δεν είναι το θέμα οι εισακτέοι αλλά η εκπαιδευτικά πολιτική ανφορικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;;;άλλο θέμα αποτελεί η πληθώρα συναφών επιστημονικών τμημάτων και άλλο η <<αποφασίζουμε και διαταζουμε>>περικοπή των θέσεων
Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μειώνονται οι εισακτέοι, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πολλοί. Αυτή η μανία πρόσβασης στα πανεπιστήμια, ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα και την κλίση του μαθητή, μόνο εδώ υπάρχει. Αλλού δίνονται κι άλλες διέξοδοι στη ζωή του... Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα από Έλληνες φοιτητές και όχι από ντόπιους.
Ερση συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, η Ελλάδα όμως δεν είναι Ευρώπη και το εκπαιδευτικό της σύστημα κάθε άλλο παρά ευρωπαικό είναι, γι αυτό και δικαιολογούμε όλο αυτό το μπάχαλο, έχω ζήσει σε ευρωπαική χώρα και έχω βιώσει τα ξένα εκπαιδευτικά συστήματα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα Ελληνικά.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Ά. Διαμαντοπούλου, η χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχει ανάγκη από επαγγελματίες και τεχνίτες με τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και με προσόντα μεσαίου επιπέδου.
Τι καινούριο φασόλι είναι αυτό πότε το ανακοίνωσε?
ΠαράθεσηΣύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Ά. Διαμαντοπούλου, η χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχει ανάγκη από επαγγελματίες και τεχνίτες με τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και με προσόντα μεσαίου επιπέδου. ολα βαινουν καλως λοιπον...