0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρεις κανέναν που να μην έχει μεγάλη ανάγκη στις μέρες μας;Επειδή υπάρχει τόση μεγάλη βρωμιά, ο τόπος δεν ξεβρωμίζει με τίποτα. Το μόνο μου όπλο είναι να μην ξαναδώσω την συνδρομή μου!Ο καθένας που διάβασε το άρθρο 2, ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
Τι σημασία έχουν τα χρήματα μπροστά στην αξιοπρέπειά μας;;;
στην ημερα της απεργίας μπορεί να πάρει κανείς κανονική άδεια;
Γενικότερα όχι. Και αυτό είναι το λογικό, με όλο το θάρρος, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους και στην ίδια την έννοια της απεργίας. Από εκεί και πέρα αν όντως υπάρχει λόγος, προφανώς θεωρητικά ο διευθυντής μπορεί να δικαιολογήσει κάποια άδεια, αλλά όπως καταλαβαίνεις άπτεται στην διακριτική του ευχέρεια. Επίσης αναρρωτική μπορείς να πάρεις με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσεις χαρτί γιατρού βεβαίως.
διοικητικα στέκει αυτό ρωτάω; διοτι υπάρχουν διευθυντές που λένε όχι
Εμένα μου έχει τύχει να πάρω άδεια σε απεργία, ήταν όμως κανονική που είχα ζητήσει από καιρό κ όχι μεμονωμένη, 3-4 μέρες για συγκεκριμένο σοβαρό λόγο. Μετά προκηρύχθηκε η απεργία αλλά δεν μου είπε κάτι ο διευθυντής. Πάντως συνάδελφος που είχε αποσπαστεί στο υπουργείο, ανακάλυψε έκπληκτοι ότι όλοι σχεδον οι υπάλληλοι έπαιρναν κάποια άδεια εκείνη την ημέρα κ μάλιστα τη ρωτούσε ο προϊστάμενος της τι άδεια ήθελε να της γράψει, ενώ εκείνη είχε δηλώσει απεργία στο σχολείο της!!!! Γενικα έχω κ μια απορία για κλάδους που απεργούν συχνά, μήπως έχουν κάποια πατέντα κ δν χάνουν χρήματα; Γιατί ειλικρινα το ποσο που κόβεται είναι μεγάλο θέμα. Ξέρω ότι στα παν/μια πχ το δήλωναν ως αποχη από διδακτικά καθήκοντα. Ή ότι σε συγκοινωνίες, τη μια δηλώνουν απεργία οι οδηγοί, την άλλοι οι τεχνικοί κοκ.
Γενικα έχω κ μια απορία για κλάδους που απεργούν συχνά, μήπως έχουν κάποια πατέντα κ δν χάνουν χρήματα; Γιατί ειλικρινα το ποσο που κόβεται είναι μεγάλο θέμα. Ξέρω ότι στα παν/μια πχ το δήλωναν ως αποχη από διδακτικά καθήκοντα. Ή ότι σε συγκοινωνίες, τη μια δηλώνουν απεργία οι οδηγοί, την άλλοι οι τεχνικοί κοκ.
Υπάρχουν κάποια σωματεία, τα οποία ένα μέρος της συνδρομής του μέλους ( πχ αν η συνδρομή είναι 7 ευρω το μήνα), το ενα ευρώ το πιστώνουν στο λεγόμενο απεργιακό ταμείο. Ετσι, όταν ο εργαζόμενος απεργεί παίρνει απο το απεργιακό ταμείο πχ το 50% ή το 60% του μεροκάματου. Το οτι δηλώνουν κάθε μορφής άδεια τη μέρα της απεργίας, ασχολίαστο (άλλο αν την είχες δηλώσει από πριν, χωρίς να το ξέρεις). Επιπλέον, αν σκεφτεί κανείς το πόσα μεροκάματα έχουμε χάσει απο τη μείωση των μισθών και απο την αύξηση των ωρών εργασίας, κάθε μήνα, για χρόνια, δε θα αντιμετώπιζε έτσι την απώλεια ενός μεροκάματου. Νομίζω οτι πίσω απο αυτό υπάρχει η αντίληψη , ας το κάνουν οι άλλοι, γιατί να χάσω εγω χρήματα ή/ και να εκτεθώ στην εργοδοσία; Να σημειώσω οτι η εμπειρία μου προέρχεται μόνο απο τον ιδιωτικό τομέα κ απο άλλους κλαδους, εκτός εκπαίδευσης. Τωρα, το γιατί να απεργήσει ενας δημόσιος υπάλληλος αφου δε θα τον πιάσουν τα μέτρα, το απαντάει η ίδια η πραγματικότητα που ζούμε κι εχουμε ζήσει. Στόχος είναι συνολικά ο εργαζόμενος, αφού θεωρείται κόστος και όχι μόνο οι ιδιωτικοί - πχ κατάργηση 8ώρου- ή μόνο οι δημόσιοι - πχ μείωση μισθών. Συγγνώμη, αλλά θα το πω. Αυτή η γνώμη εκφράζει ανόητο παρτακισμό. Τέλος, έχουμε και παιδιά. Και αν εγω είχα το προνόμιο να δουλεψω 8ωρο γιατί κάποιοι πριν απο μένα σκέφτηκαν και το δικό τους και το συλλογικό συμφέρον (γιατί ταυτίζονται αυτά τα δύο), για το παιδί μου το 8ωρο θα είναι ημιαργία και άλλα δικαιώματα θα είναι "εμπόδια στον ανταγωνισμό".
Εγω σε μονοήμερες συμβολικές απεργίες δεν συμμετέχω. Το ποσο που θα χάσουμε σαν ζευγάρι θα μας λείψει στο μήνα… ειλικρινα έτσι θεωρώ ότι είναι δώρισμα του μισθού μας. μΕιλικρινα όμως σε απεργία στις πανέλληνες θα συμμετείχα τρέχοντας όσες μέρες κ αν ήταν. γενικα σε κάτι με αντίκτυπο.