*

Αποστολέας Θέμα: Απόλυση εκπαιδευτικού  (Αναγνώστηκε 29801 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Απόλυση εκπαιδευτικού
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:51:49 pm »
Πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα κάποια στιγμή, δεν μπορεί εγώ που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα για 850 ευρώ, να είμαι ο μλκς της ιστορίας και η Σ να έχει 3 χρόνια "εκπαιδευτική" άδεια μετ' αποδοχών για μεταπτυχιακό και να κάνει ιδιαίτερα και να τσεπώνει άλλα 500 ευρώ το μήνα.

Στο κάτω κάτω της γραφής τι παραπάνω έχει το δικό της πτυχίο? Η θα πρέπει να γίνουμε όλοι καθηγητές για να αποκτήσουμε ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία?

Πρέπει να γίνει έλεγχος εις βάθος στο χώρο της εκπαίδευσης, γιατί πολλοί βρέθηκαν εκεί όχι γιατί αγαπούσαν το επάγγελμα, αλλά τα κέρδη από αυτό: Άδειες, αποσπάσεις εξωτερικού, μειωμένο ωράριο, ιδιαίτερα, κλπ.

Και τι έχεις κάνει μέχρι τώρα για να μην είσαι ο μλκς της ιστορίας, όπως λες; Τι έχεις κάνει για να μην δουλεύεις 10 ώρες για 850 ευρώ, ή, αν δουλεύεις 10 ώρες, να παίρνεις πολύ παραπάνω από 850 ευρώ;
Από το να κλαιγόμαστε όλη την ώρα και να κοιτάμε τους άλλους, να δούμε καλύτερα τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας και πως αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε τις δικές μας συνθήκες εργασίας.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:08:57 »

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:58:43 pm »
Πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα κάποια στιγμή, δεν μπορεί εγώ που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα για 850 ευρώ, να είμαι ο μλκς της ιστορίας και η Σ να έχει 3 χρόνια "εκπαιδευτική" άδεια μετ' αποδοχών για μεταπτυχιακό και να κάνει ιδιαίτερα και να τσεπώνει άλλα 500 ευρώ το μήνα.

Στο κάτω κάτω της γραφής τι παραπάνω έχει το δικό της πτυχίο? Η θα πρέπει να γίνουμε όλοι καθηγητές για να αποκτήσουμε ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία?

Πρέπει να γίνει έλεγχος εις βάθος στο χώρο της εκπαίδευσης, γιατί πολλοί βρέθηκαν εκεί όχι γιατί αγαπούσαν το επάγγελμα, αλλά τα κέρδη από αυτό: Άδειες, αποσπάσεις εξωτερικού, μειωμένο ωράριο, ιδιαίτερα, κλπ.

Μιλάς γενικά και αόριστα....

Με αυτό τον τρόπο θα σου έλεγα :

Επειδή καίγεται το σπίτι σου (ας πούμε) θέλεις να καεί και του γείτονα ΚΑΙ ΟΧΙ να σωθεί το δικό σου!!!

Έπειτα μην ξεχνάς ότι πολλοί, δώσαμε ΑΣΕΠ (που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος διαγωνισμός) αλλά έγινε μετά από επιλογή ο διορισμός μας.
Μεταξύ τόσων συναδέλφων που ήθελαν διορισμό (ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ μέσα από έναν καλό ή κακό ΑΣΕΠ -αυτός ισχύει- έγινε επιλογή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οπωσδήποτε πρέπει να εξισωθούμε με έναν κακό ιδιωτικό τομέα (δούλευα 13 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας) και όχι να βελτιωθεί εργασιακά και ο ιδιωτικός τομέας. Φυσικά στις μέρες μας και ο δημόσιος τομέας πάει κατά ....

Και φυσικά μπορείς να διαμαρτύρεσαι για συναδέλφους που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους άλλα υπάρχουν και ΠΟΛΛΟΙ (περισσότεροι από όσους πιθανόν νομίζεις- στο λέω γιατί είναι εύκολο άλλα όχι αντικειμενικό να κριτικάρεις όταν δεν είσαι σε ένα επάγγελμα ότι όλα είναι εύκολα, οι υπόλοιποι είναι κακοί και άλλα τέτοια..) Όταν ζήσεις μια κατάσταση και δεις περισσότερα πράγματα καταλαβαίνεις. Αλλά εκεί μας έχει φθάσει η πολιτεία σήμερα να κατηγορούμε η μια κοινωνική ομάδα την άλλη, ο ένας επαγγελματίας τον άλλο.... Αδιέξοδο !!!

Αντίστοιχα, θα μπορούσε να σου πει κάποιος ΑΝΕΡΓΟΣ με πτυχία και master (υπάρχουν και τέτοιοι), τι περισσότερο έχεις εσύ και δουλεύεις και αυτός δεν μπορεί..

Καλύτερα να μην γενικεύουμε!!!

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:59:55 pm »
Καλά, αυτό έχει πολλή πλάκα!!!
Πράγματι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι πολύ προσοδοφόρο και ξεκούραστο. Εγώ ας πούμε σκέφτομαι να αγοράσω και τρίτο σπίτι (έχω ήδη αγοράσει ένα βασικό και φυσικά ένα εξοχικό). Παράλληλα βαριέμαι απίστευτα, γιατί δεν έχω τι να κάνω με τον τόσο ελεύθερο χρόνο που μου απομένει μετά τη δουλειά. Αυτή δεν είναι δουλειά, είναι χόμπυ. Μήπως να πάρω μία απόσπαση στο εξωτερικό για να αγοράσω και τέταρτο σπίτι ή μήπως να προτιμήσω εκπαιδευτική άδεια στις Μπαχάμες; Περιμένω προτάσεις.

Εγω ειμαι διχασμενος εσχατως μεταξυ του Legacy 650 και του Lineage 1000, ισως τωρα με την αποσυρση χτυπησω κατι καλυτερο.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:18:09 pm »
Μπά, μην αναλώνεσαι σε τόσο φτηνιάρικα μέσα ;D, Damien!
Αφου μπορείς και καλύτερα ;D ;D ;D ;D ;D ;D
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:08:57 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:35:17 pm »
Μπά, μην αναλώνεσαι σε τόσο φτηνιάρικα μέσα ;D, Damien!
Αφου μπορείς και καλύτερα ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Πραγματι, σκεπτομαι μαλιστα με το δωρο του Πασχα να αγορασω ενα μικρο νησακι στο Αιγαιο, τωρα που θα πεσουν οι τιμες με το ξεπουλημα - συγνωμη, αξιοποιηση ηθελα να γραψω - της δημοσιας περιουσιας, στο οποιο βεβαια θα υπαρχει γυμνασιο με Λ/Τ για να μην θεωρηθω υπεραριθμος και παραλληλα να μπορω να βγαζω τα εξοδα κινησης, τις ασφαλειες και τα τελη κυκλοφοριας του Embraer μου, με τα ιδιαιτερα μαθηματα που θα παραδιδω στους μαθητες μου τα απογευματα.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 08:39:43 pm »
για να φτασει να την απολυσουν θα εκανε κατι "χοντρο"

αυτο ειναι το κακο Μαρκο..οτι για να απολυθει δημοσιος υπαλληλος και δη εκπαιδευτικος πρεπει να κανει κατι "χοντρο"...για τα "μη χοντρα'' ας πουμε δεν τρεχει τιποτα ;στο ντουκου  τα περναμε αυτα ;και μην μου πεις οτι ναι μεν δεν απολυονται αλλα επιβαλλονται αλλες ποινες γιατι στην καλυτερη περιπτωση μονο ως ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:01:19 pm »

αυτο ειναι το κακο Μαρκο..οτι για να απολυθει δημοσιος υπαλληλος και δη εκπαιδευτικος πρεπει να κανει κατι "χοντρο"...για τα "μη χοντρα'' ας πουμε δεν τρεχει τιποτα ;στο ντουκου  τα περναμε αυτα ;και μην μου πεις οτι ναι μεν δεν απολυονται αλλα επιβαλλονται αλλες ποινες γιατι στην καλυτερη περιπτωση μονο ως ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω

σ΄αυτό έχεις απόλυτο δίκιο... εντάξει παιδιά, καλή η ειρωνία με τα νησάκια και τα "φθηνιάρικα" αυτοκίνητα αλλά αν δεν βάλουμε το χέρι υπό τον τύπο των ήλων και δεν παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κι αυτοί που είναι "χοντρά" ή "λιγότερο χοντρά" περιστατικά ανάμεσά μας να γίνει επιτέλους το ξεσκαρτάρισμα εκ των έσω....τέτοια και χειρότερα θα συνεχίζουμε να ακούμε.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:09:44 pm »
σ΄αυτό έχεις απόλυτο δίκιο... εντάξει παιδιά, καλή η ειρωνία με τα νησάκια και τα "φθηνιάρικα" αυτοκίνητα αλλά αν δεν βάλουμε το χέρι υπό τον τύπο των ήλων και δεν παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κι αυτοί που είναι "χοντρά" ή "λιγότερο χοντρά" περιστατικά ανάμεσά μας να γίνει επιτέλους το ξεσκαρτάρισμα εκ των έσω....τέτοια και χειρότερα θα συνεχίζουμε να ακούμε.

Τι πιο χοντρό από μια αεροσυνοδό σε

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:29:12 pm »
Εμ γιαυτό μίλησα για ξεσκαρτάρισμα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ...γιατί αν αφήσουμε τα "πράσινα παιδιά" ( ή τα γαλάζια ή τα κόκκινα ή και όλο το ουράνιο τόξο ακόμα) να ξεσκαρτάρει, η εν λόγω αεροσυνοδός θα είναι απο τις   light περιπτώσεις.

Και γιατί όσο αρνούμαστε ότι πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα με το παράλογο επιχείρημα του " να γίνει πρώτα αλλού και μετά σ΄εμάς" προκοπή δεν πρόκειται να δούμε και όλο και περισσότερο θα μας έχουν στο φτύσιμο.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:34:52 pm »

Λυπαμαι αλλα δεν μπορει να συνιστα θεμα ελλογου διαλογου η ακατασχετη ανοητολογια του καθε πικραμενου που κλαυθμηριζει γιατι δεν εισηλθε στην δημοσιουπαλληλία, την ιδια στιγμη που την καταδικαζει, αποπνεοντας βαθυτατο συμπλεγματισμο, ο οποιος μπορει να αποτελεσει αντικειμενο ευθυβολου σκωμματος και τιποτε αλλο.

Εκτος αν θεωρηθει οτι το forum αποτελει καθαρτηρια εκτονωση των εσωτερικων εντασεων και της εμμονοληψιας των χρηστων, οποτε παω πασο και ανακαλω.

Τελος, κανεις δεν μπορει να διαφωνησει σοβαρα με την αναγκη να κοπουν τα ανθη του κακου.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 01:05:31 am »
Ότι στο δημόσιο υπάρχει ατιμωρησία, το γνωρίζουμε. Ότι πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά πολύ χοντρο για να υπάρξουν κυρώσεις, επίσης το γνωρίζουμε (για τα λιγότερο χοντρά που όμως ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες, τι γίνεται?). Όπως ακόμα βλέπουμε συχνά σε όλους τους κλάδους και μία αρρωστημένη συντεχνιακή νοοτροπία της υπεράσπισης του "συναδέλφου" που καταγγέλεται, επικαλούμενοι άπειρες δικαιολογίες και ελαφρυντικά για τις αξιόποινες πράξεις του, την ίδια ώρα που πολύ εύκολα ξεσκίζουμε εργαζόμενους σε άλλους επαγγλματικούς κλάδους που μπορεί να υπέπεσαν σε αντίστοιχες παραβάσεις.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 01:59:18 am »
δηλαδή όπου υπάρχει καταγγελία αυτομάτως σημαίνει τιμωρία; αν δεν υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία και αποδείξεις γιατί να υπάρχει ντε και καλά τιμωρία;
τέτοια να λέτε να μας ξεσκίζουν με νέους τρόπους.

Αποσυνδεδεμένος gata123

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 05:33:42 am »
Εντελώς φιλικά προς όλους τους εκπαιδευτικούς θα ήθελα να τους δώσω μια συμβουλή. Να διώξουν τα κακός κείμενα από το κλάδο τους, τις κακές νοοτροπίες να συγκαλύπτουν τους συναδέλφους τους, να αφήσουν τα κόμματα και την ξύλινη γλώσσα τους, και να περικόψουν τα, ορισμένες φορές, παράλογα δικαιώματα που τους δόθηκαν για να τους αρπαξουν την ψήφο τους. Γιατί η κοινωνία βράζει.

Τώρα κρίσεις του τύπου "κομπλεξ" κλπ, τα επιστρέφω πίσω. Τυγχάνει να έχω πολλούς καθηγητές-τριες γνωστούς και ξέρω καλά τι συμβαίνει στο χώρο, όπως και τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός τι κοινά σημεία έχουν! Δεν θέλω να γενικεύω αλλά η πλειοψηφία αφήνει δυνατά το στίγμα της.

Τα επιχειρήματα τύπου "εσυ τι έκανες?" μόνο παιδικά μπορούν να χαρακτηριστούν! Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί όλος ο ενεργός πληθυσμός να γίνει καθηγητές ή δημόσιοι υπάλληλοι (αν και είχαμε αυτή την νοοτροπία ως λαός τόσα χρόνια). Εγώ εξάλλου δουλεύω κάθε μέρα, αξιολογούμαι κάθε μέρα, διαβάζω κάθε μέρα! Την ώρα που δούλευα εγώ σκληρά για να ζήσω, ο γόνος μιας εύπορης οικογένειας έδινε χιλιάρικα στα φροντιστήρια ΑΣΕΠ (καλά δεν ντρεπόσαστε?) για να περάσει, άλλος δούλευε μήνες αναπληρωτής-ορωμίσθιος για να συμπληρώσει μόρια και να μπει ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, και άλλοι με πολιτικές διασυνδέσεις μπήκαν από το παράθυρο. Υπάρχουν και οι άξιοι που μπήκαν με το σπαθί τους, αλλά όταν  συζητάω με ένα καθηγητή ποιου τύπου είναι?

Κοιταξτε να δείτε. Αν θέλετε να ζείτε σε ένα κόσμο ωραιοποίησης δικό σας δικαίωμα, αλλά αν ήμουν στην θέση σας θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη του κόσμου για τον κλάδο μου και να μην στρουθοκαμηλίζω. Και αυτό για να ξέρω τουλάχιστον τι θα αντιμετωπίσω μέσα στην τάξη, τι ακούν οι μαθητές μου από τους γονείς τους και τι γονείς έχω να αντιμετωπίσω.

Οι καλοί-ες καθητητές-τριες φαίνονται ποιοι είναι, ακόμα και εδώ στο φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 09:25:56 am »
αναφέρεσαι στους καθηγητές που είναι διορισμένοι ή και σε αδιόριστους;;;

λίγο άδική είσαι ,όσα και να βγάζει ένας καθηγητής δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους τομείς του δημοσίου π.χ εφοριακοί ,υπάρχουν και τα όσα λες αλλά γενικά πιστεύω ότι είμαστε συμπαθής κλάδος στην ν.ε κοινωνία και ειδικά στα παιδιά ,ούτε είναι ευγενικό να μπαίνεις σ ένα εκπαιδευτικό φόρουμ και με εκφράσεις τύπου <<μιλάτε και εσείς >>ή <<βγάζετε κλεφτρόνια του κόσμου τα λεφτά>>να περιμένεις σοβαρής αποδοχής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)