*

Αποστολέας Θέμα: Ι' Φάση  (Αναγνώστηκε 19519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MAITS

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ι' Φάση
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 17, 2011, 08:06:17 pm »
500 θέσεις θα χαθούν αλλά σίγουρα άλλες τόσες θα είναι και οι συνταξιοδοτήσεις. επίσης μετά τις 25 μαρτίου που οι μισθοί φοβάμαι ότι θα μειωθούν κατά πολύ δεν ξέρω αν οι αναπληρωτές θα πάνε στα νησιά χωρίς μόρια και στο ενοίκιο... και να πληρωθούν τα λιγοστά ευρώ (ή δραχμές) μετά από 4 μήνες! οπότε υπολογίστε και άλλες θέσεις...
επειδή δεν το έχουμε βιώσει να είμαστε σε νησί, με μειωμένο μισθό, αναπληρωτές,χωρίς μόρια, και με  πληρωμή μετά από τέσσερις μήνες ας το ζήσουμε πρώτα και αν δεν μας αρέσει δεν το ξανακάνουμε ;) ;) ;)
Ξανασκεφτείτε το κορίτσια!
Επειδή είμαι ήδη σε νησί, σας ενημερώνω ότι ενοίκια και τρόφιμα είναι στο νταβάνι!
 Το ψωμί 1 ευρώ το μισόκιλο(300γρ), νερό για σίδερο 2,50 ευρώ, κιμάς ντόπιος 12 ευρώ το κιλό.
 Το φθηνότερο σπίτι 35τίας χωρίς θέρμανση, ρεύματα, νερά, τηλέφωνα: 1 δωμάτιο 200 ευρώ...είναι καλά;
Για να φτάσεις όμως στο νησί, πρέπει να καβαλήσεις το καράβι...κι αν έχεις και αυτοκίνητο  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D πληρώνεις τα τέλη άλλη μια φορά μόνο για να πας! Για να γυρίσεις θα σε επιδοτήσει το Υπουργείο ;D ;D ;D ;D!
Εγώ πάντως του χρόνου δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος να δηλώσω νησί!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2011, 08:10:14 pm από MAITS »
Οι εκπαιδευτικοί τελείωσαν...τους πάτησαν τα τραίνα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:27 »

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 17, 2011, 09:16:30 pm »
Ναι MAITS, εσείς που το ζείτε γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι! Έχω φίλη που αναγκάστηκε να βρει και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζει πέρα στο νησί που ήταν. Ωστόσο, προσωπικά, δε θα ριψοκινδύνευα να μη δηλώσω το κουτάκι, οπότε...από αυτό και μόνο, περιμένεις να σε στείλουν οπουδήποτε. Μιλάω εκ του ασφαλούς, βέβαια, και αναγνωρίζω ότι έχω και μία οικογένεια που μπορεί να με στηρίξει όπου κι αν βρίσκομαι...οι ίδιοι οι γονείς μου δε θα μου το συγχωρούσαν εάν δεν το δήλωνα! Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αναγκάζεσαι να βρεις και δεύτερη και τρίτη -που λέει ο λόγος- δουλειά... (και θα βρεις??) 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2011, 09:18:22 pm από jioannio »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 17, 2011, 10:46:00 pm »
jioannio εδώ μία δουλειά και δεν μπορούμε να βρούμε εσύ θες και δεύτερη και τρίτη? αν έχεις καμία περίσια δωστην σε μένα που εδώ και ένα μήνα είμαι ταμείο ανεργείας και τα βγάζω πέρα πολύ δύσκολα.Αχ κορίτσια μας περιμένουν δυσκολες μέρες, αν δεν μας καλέσουν  και του χρόνου τι θα κανούμε?

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:55:36 am »
jioannio εδώ μία δουλειά και δεν μπορούμε να βρούμε εσύ θες και δεύτερη και τρίτη? αν έχεις καμία περίσια δωστην σε μένα που εδώ και ένα μήνα είμαι ταμείο ανεργείας και τα βγάζω πέρα πολύ δύσκολα.Αχ κορίτσια μας περιμένουν δυσκολες μέρες, αν δεν μας καλέσουν  και του χρόνου τι θα κανούμε?

:o Λέω...ότι κι εγώ με μία ευχαριστημένη θα ήμουν! Και μιλάμε για την περίπτωση που μας καλούν αναπληρώτριες, οπότε η μία θα είναι αυτή που περιμέναμε τόσο καιρό! Υποθετικά μιλάμε πάντα! Αλλά όταν σε καλούν μακριά από το σπίτι σου και δε βγαίνεις με τα έξοδα που τρέχουν, ίσως αναγκαστείς να βρεις και δεύτερη...τύπου σέρβις σε καφέ, κτλ...απλά πράγματα, δεν παύει να είναι μια δεύτερη δουλειά όμως!
Και για να προσγειωθούμε στη φετινή μας κατάσταση (μακάρι να μην παραμείνει έτσι και του χρόνου!), αν είχα καμία περίσσια θα την ήθελε πολύς κόσμος και πρώτα απ' όλα εγώ!  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2011, 01:12:16 am από jioannio »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:13:27 »

Αποσυνδεδεμένος MAITS

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 18, 2011, 02:21:34 pm »
Ναι MAITS, εσείς που το ζείτε γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι! Έχω φίλη που αναγκάστηκε να βρει και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζει πέρα στο νησί που ήταν. Ωστόσο, προσωπικά, δε θα ριψοκινδύνευα να μη δηλώσω το κουτάκι, οπότε...από αυτό και μόνο, περιμένεις να σε στείλουν οπουδήποτε. Μιλάω εκ του ασφαλούς, βέβαια, και αναγνωρίζω ότι έχω και μία οικογένεια που μπορεί να με στηρίξει όπου κι αν βρίσκομαι...οι ίδιοι οι γονείς μου δε θα μου το συγχωρούσαν εάν δεν το δήλωνα! Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αναγκάζεσαι να βρεις και δεύτερη και τρίτη -που λέει ο λόγος- δουλειά... (και θα βρεις??)

Τα πράγματα είναι όχι δύσκολα...πλέον πολύ επικίνδυνα!
Και βέβαια θα το βάλεις το κουτάκι αλλά μη δηλώσεις νησιά. Αν σε ρίξουν, σ` έριξαν.
Σύμφωνος για δεύτερη δουλειά (άσε που χρησιμοποιούν το σόι...σιγά μην πάρουν εσένα ή εμένα :() αλλά μόνο σε μεγάλο νησί...σε μικρό με 2 καφενεία και 2 ταβέρνες...ξέχνα το! ;)

Αποσυνδεδεμένος Αγγελικη80

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 60 Μονιμη Αναπληρωτρια
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 18, 2011, 05:42:47 pm »
Συμφωνω απολυτα με τον MAITS.Το νησι,χωρις το "δολωμα" της προυπηρεσιας,προσφερεται πλεον,μονο για καποιον που δεν εχει υποχρεωσεις και εχει καποιον να τον καλυπτει οικονομικα(ειδικα τους πρωτους 2-3 μηνες ειναι απαραιτητο).Φυσικα και η αποκτηση διδακτικης εμπειριας και η αγαπη για την εκπαιδευση ειναι καποια κινητρα,αλλα τα πραγματα ειναι πλεον πολυ ζορικα.Αν ειναι και ΑΜΩ τοτε ειναι απαγορευτικα.Μετα απο 3 συναπτα ετη αναπληρωτρια σε νησι,το "λαθος" αυτο,δεν θα το ξανακανω!

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 19, 2011, 03:20:09 pm »
εντάξει κορίτσια και αγόρια μη το ξανακάνετε εσείς το λάθος, αφήστε σε εμάς να το κάνουμε αυτή τη φορά!!που δεν το έχουμε ξανακάνει, και το έχουμε πολύ μεράκι :) 

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 21, 2011, 12:56:33 pm »
Είναι ωραίο που μοιράζεστε τις εμπειρίες σας! Άλλωστε εμείς βρισκόμαστε ακόμα εγκλωβισμένες σ' ένα θέμα (Ι' ΦΑΣΗ-αφού έχουμε περάσει και απ' όλα τα προηγούμενα των φάσεων!) που μόνο προσμονή μας δημιουργεί και σκέψεις-εικόνες για το "πώς θα ήταν άραγε αν δουλεύαμε σε τάξη νηπιαγωγείου..", "πού θα μας έστελναν και πώς θα ήταν η ζωή μας σ' αυτό το μέρος..." και πολλά-πολλά άλλα...
Προσωπικά -και το λέω με το χέρι στην καρδιά- δε με απασχολεί καθόλου το μέρος που θα με στείλουν. Είτε είναι μεγάλο, είτε είναι μικρό νησί, είτε είναι ηπειρωτική Ελλάδα, είτε είναι το νηπιαγωγείο απέναντι από το σπίτι μου! Μόνο ένα μέρος πραγματικά δε θέλω: Αθήνα!! Είχα συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι τα έχει αυτά τα σούρτα-φέρτα το επάγγελμα από φοιτήτρια ακόμα. Δεν έχω προς το παρόν δική μου οικογένεια και είμαι 27...ό,τι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα, γιατί και η όρεξη φεύγει και η ζωή κυλάει...τ ώ ρ α  που έχουμε τη διάθεση να πιάσουμε ακόμα και τις παραμεθωρίους!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2011, 01:07:12 pm από jioannio »

Αποσυνδεδεμένος georgia_georgia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 21, 2011, 03:48:51 pm »
Είναι ωραίο που μοιράζεστε τις εμπειρίες σας! Άλλωστε εμείς βρισκόμαστε ακόμα εγκλωβισμένες σ' ένα θέμα (Ι' ΦΑΣΗ-αφού έχουμε περάσει και απ' όλα τα προηγούμενα των φάσεων!) που μόνο προσμονή μας δημιουργεί και σκέψεις-εικόνες για το "πώς θα ήταν άραγε αν δουλεύαμε σε τάξη νηπιαγωγείου..", "πού θα μας έστελναν και πώς θα ήταν η ζωή μας σ' αυτό το μέρος..." και πολλά-πολλά άλλα...
Προσωπικά -και το λέω με το χέρι στην καρδιά- δε με απασχολεί καθόλου το μέρος που θα με στείλουν. Είτε είναι μεγάλο, είτε είναι μικρό νησί, είτε είναι ηπειρωτική Ελλάδα, είτε είναι το νηπιαγωγείο απέναντι από το σπίτι μου! Μόνο ένα μέρος πραγματικά δε θέλω: Αθήνα!! Είχα συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι τα έχει αυτά τα σούρτα-φέρτα το επάγγελμα από φοιτήτρια ακόμα. Δεν έχω προς το παρόν δική μου οικογένεια και είμαι 27...ό,τι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα, γιατί και η όρεξη φεύγει και η ζωή κυλάει...τ ώ ρ α  που έχουμε τη διάθεση να πιάσουμε ακόμα και τις παραμεθωρίους!

αυτό το θέμα με την οικογένεια ας μην το πιάσουμε καλύτερα.... κι εγώ 27 είμαι...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
the best teachers teach from the heart... not from the book...

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 21, 2011, 06:58:29 pm »
και δε χαίρεστε βρε κορίτσια που είστε 27, μακάρι να ήμουν και εγώ στα 27, κοιτάξτε να ζήσετε τη ζωή σας όσο μπορείτε καλύτερα,  την κάθε μέρα, το κάθε λεπτό,   γιατί είναι τόσο μικρή η ζωή μας και τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε πότε θα έρθουν τα τριάντα και τα τριανταπέντε, σας το λέει κάποια που είναι αρκέτα μεγαλήτερη σας.Όσο για το διωρισμό αν είναι να΄ρθει, θε να ρθει αλλιώς θα προσπεράσει........ ;)

Αποσυνδεδεμένος MAITS

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 21, 2011, 07:24:00 pm »
και δε χαίρεστε βρε κορίτσια που είστε 27, μακάρι να ήμουν και εγώ στα 27, κοιτάξτε να ζήσετε τη ζωή σας όσο μπορείτε καλύτερα,  την κάθε μέρα, το κάθε λεπτό,   γιατί είναι τόσο μικρή η ζωή μας και τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε πότε θα έρθουν τα τριάντα και τα τριανταπέντε, σας το λέει κάποια που είναι αρκέτα μεγαλήτερη σας.Όσο για το διωρισμό αν είναι να΄ρθει, θε να ρθει αλλιώς θα προσπεράσει........ ;)

Δεν πιστεύω,όμως, να είσαι πάνω από 40!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o Όταν αλλάζει η δεκαετία, αλλάζεις και τρόπο σκέψης!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2011, 07:26:25 pm από MAITS »

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 21, 2011, 08:49:23 pm »
Μια χαρά χαίρομαι τα 27 -σχεδόν 28- μου χρόνια! Και μια χαρά τη ζω τη ζωή μου, ευτυχώς δε μ' έχει πιάσει ακόμα η κρίση ηλικίας και δεν ξέρω κι αν θα με πιάσει ποτέ, γιατί βλέπω ότι κάθε ηλικία έχει τη χάρη της! Χρόνο με το χρόνο βλέπω αλλαγή στο χαρακτήρα μου, πόσο όταν περνάν οι δεκαετίες, οπότε συμφωνώ ΜΑΙΤS...
Να δημιουργήσω οικογένεια ακόμα δε με απασχολεί, αλλά όταν αρχίσει να με απασχολεί εύχομαι να έχω κάνει ένα πρώτο tour δουλεύοντας, έτσι ώστε να μπορέσω σιγά-σιγά ν' αράξω σ' ένα μέρος.
Η όρεξη που έχουμε τελειώνοντας τα Πανεπιστήμια είναι μεγάλη και αν -λέω αν- υπήρχε ένας καλός προγραμματισμός τύπου: τόσοι περίπου απόφοιτοι από τις παιδαγωγικές σχολές = τόσες περίπου θέσεις εργασίας στα σχολεία, οι περισσότεροι θα ξεκινούσαμε να δουλεύουμε από τα 23 και όχι στα 28, ούτε στα 30, ούτε στα 35, ούτε στα 40...! Όπως άλλωστε συμβαίνει στο εξωτερικό...άραγε σ' έναν ξένο μπορούμε να εξηγήσουμε τί ακριβώς είναι ο ΑΣΕΠ?? Θα του ακουστεί αστείο...το λιγότερο!
Οπότε προκύπτουν θέματα ηλικίας εξαιτίας ενός κακού τρόπου με τον οποίο δουλεύουν τα πράγματα στη χώρα μας, γιατί το "ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"...     
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2011, 08:53:04 pm από jioannio »

Αποσυνδεδεμένος kdama

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 21, 2011, 09:56:38 pm »
Μιας και πιάσαμε τις ηλικίες, έχω να σας πω ότι εγώ είμαι 29 και το χαίρομαι. :D Σημασία έχει τα χρόνια να περνούν όμορφα...αφού ούτως ή άλλως περνούν. ;) Απλώς πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο ωραία αν είχαμε διοριστεί κάπου και ασκούσαμε το επάγγελμα, που σπουδάσαμε. Αρνούμαι να κρεμάσω το πτυχίο μου στον τοίχο...και να μην το αξιοποιήσω με κάποιο τρόπο. :o Διαφορετικά θα μπορούσαμε όλες μας να έχουμε ασχοληθεί με κάτι άλλο και να μην περιμένουμε πότε θα φιλοτιμηθεί κάποιος να μας καλέσει για να κάνουμε τη δουλειά μας. :P Με λυπεί το γεγονός ότι τίποτα δεν αλλάζει, δεν βελτιώνεται, δεν εκσυγχρονίζεται, δεν καλυτερεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προσλαμβάνονται τόσοι όσοι πραγματικά χρειάζονται για να καλυφτούν τα κενά. :-[ Όπως και το γιατί μπορεί να με στείλουν σε κάποιο νησί, ενώ γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν ελλείψεις και στην πόλη μου.  ??? Αν φυσικά υπάρξει επόμενη φάση... :-\ Τέλος πάντων!!! Δεν το βάζουμε κάτω για κανέναν και τίποτα :)

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 22, 2011, 04:43:57 pm »

Δεν πιστεύω,όμως, να είσαι πάνω από 40!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o Όταν αλλάζει η δεκαετία, αλλάζεις και τρόπο σκέψης!!!
    πάνω από 40 δεν είμαι αλλά..... και να ήμουνα ενοχλώ κανέναν, έχουν κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο αυτοί που είναι πάνω από 40?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)