0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρείται αργία για τους εκπαιδευτικούς η 25η Μαρτίου; Με λίγα λόγια, μπορώ να απουσιάζω από το σχολείο και την συνοδεία των μαθητών στην παρέλαση, ή θα πρέπει να πάρω άδεια κανονική-αναρρωτική; Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ήξερε και τον σχετικό νόμο-εγκύκλιο. Ευχαριστώ.
Αν καποιος αρνηθει να παρευρεθει στην παρελαση τι γινεται δηλαδη;
ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. ΑΡ. 29 ΠΑΡ.2 εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν ο υπαλληλος οφείλει να εργαστεί και πέραν από το χρόνο εργασίας ή σε μη εργάσιμες μέρες.ΠΔ16/17.01.1930 !!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝ ΙΣΧΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΥΤΩΝ: αρ. 3 - ΆΠΑΝ το διδακτικό προσωπικό του σχολείου οφείλει να συντρέχει τον Δ/ντήν και τον Υποδ/ντήν εις τα έργα της διευθύνσεως του σχολείου αναλαμβάνον παν υπό της διευθύνσεως ανατιθέμενον υπό αυτών έργο ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ χάριν της κανονικής αυτού λειτουργίας.και επίσης το πρωτόκολλο ορκωμοσίας που όλοι οι εκπ/κοί υπογράφουν: ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους Νόμους. σε σχέση με αυτό το αρ. 24 του υπαλ. κώδικα : ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί μόνο το λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.άρα, η παρουσια των εκπ/κών στην παρέλαση είναι υποχρεωτική για όλους γιατί α. αποτελεί έκτακτη και εξαιρετική υπηρεσιακή ανάγκη β. το εκπ/κό προσωπικό συνδράμει τον δ/ντή και αναλαμβάνει ό,τι του έχει δοθεί ως εντολη από αυτόν και πέραν του διδακτικού ωραρίου γ. αφοσίωση στην Πατρίδα σημαινει μεταξύ άλλων συμμετοχή σε εκδηλώσεις που γίνονται από την υπηρεσία του υπαλλήλου και που αφορούν την Πατρίδα αν κάποιος αρνηθεί να παρευρεθει στην παρέλαση χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς την απουσία του δυνητικά επισύρει ό,τι προβλέπεται για τα πειθαρχικά παραπτώματα από τον υπαλληλικό κώδικα ( μεταξύ άλλων, απήθεια στην ιεραρχία, παράβαση εντολών κτλ.)
Παράθεση από: bitch στις Μαρτίου 02, 2011, 10:40:09 pmΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. ΑΡ. 29 ΠΑΡ.2 εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν ο υπαλληλος οφείλει να εργαστεί και πέραν από το χρόνο εργασίας ή σε μη εργάσιμες μέρες.ΠΔ16/17.01.1930 !!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝ ΙΣΧΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΥΤΩΝ: αρ. 3 - ΆΠΑΝ το διδακτικό προσωπικό του σχολείου οφείλει να συντρέχει τον Δ/ντήν και τον Υποδ/ντήν εις τα έργα της διευθύνσεως του σχολείου αναλαμβάνον παν υπό της διευθύνσεως ανατιθέμενον υπό αυτών έργο ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ χάριν της κανονικής αυτού λειτουργίας.και επίσης το πρωτόκολλο ορκωμοσίας που όλοι οι εκπ/κοί υπογράφουν: ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους Νόμους. σε σχέση με αυτό το αρ. 24 του υπαλ. κώδικα : ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί μόνο το λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.άρα, η παρουσια των εκπ/κών στην παρέλαση είναι υποχρεωτική για όλους γιατί α. αποτελεί έκτακτη και εξαιρετική υπηρεσιακή ανάγκη β. το εκπ/κό προσωπικό συνδράμει τον δ/ντή και αναλαμβάνει ό,τι του έχει δοθεί ως εντολη από αυτόν και πέραν του διδακτικού ωραρίου γ. αφοσίωση στην Πατρίδα σημαινει μεταξύ άλλων συμμετοχή σε εκδηλώσεις που γίνονται από την υπηρεσία του υπαλλήλου και που αφορούν την Πατρίδα αν κάποιος αρνηθεί να παρευρεθει στην παρέλαση χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς την απουσία του δυνητικά επισύρει ό,τι προβλέπεται για τα πειθαρχικά παραπτώματα από τον υπαλληλικό κώδικα ( μεταξύ άλλων, απήθεια στην ιεραρχία, παράβαση εντολών κτλ.)Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την ερμηνεία του νόμου που δίνεις. Κατ' αρχήν "πέραν του διδακτικού ωραρίου" σημαίνει, κατά την γνώμη μου, πέραν του διδακτικού και εντός του εργασιακού ωραρίου (8-2). Οι επίσημες αργίες του κράτους δεν "περιέχουν" εργασιακό ωράριο για κανέναν , εκτός των κλάδων για τους οποίους έχει οριστεί το αντίθετο (σώματα ασφαλείας, ΜΜΜ κτλ ).Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, "έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες" είναι κανάς λιμός, κανάς σεισμός ή κανάς καταποντισμός και γενικά κάτι το μη προβλέψιμο και όχι κάτι ετησίως επαναλαμβανόμενο όπως η παρέλαση. Και τέλος, ο όρκος και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ισχύουν για όλους τους ΔΥ. Άμα μεταφράζονται με τον τρόπο που αναφέρεις εσύ, τότε πολλές χιλιάδες ΔΥ είναι κάθε χρόνο είναι άπιστοι προς την πατρίδα, μιας και δεν παρακολουθούν τις παρελάσεις (πόσο μάλλον τις καταθέσεις στεφάνων κτλ).Όπως και να χει, ο συγκεκριμένος νόμος επιδέχεται πολλών ερμηνειών, οπότε εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία του υπουργείου ότι η παρέλαση είναι "έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη" ή ότι η μη παρουσία σε αυτήν είναι καταπάτηση του όρκου και του ΔΥΚ, τότε νομίζω ότι κάθε εκπαιδευτικός δικαιούται να κάνει όπως νομίζει.
μα, αφου θα παρελασουν τα παιδια (που τοσο αγαπαμε) και θα ειναι και οι γονεις,και κοσμος πολυς, γιατι να μην ειναι και οι καθηγητες? Θα κτυπησει ασχημα! Εγω ως μαθητης παντα ηθελα να τους βλεπω ΕΚΕΙ. Εκπ/κος με βάρδιες είσαι : 8-11 και 11-2 ?