*

Αποστολέας Θέμα: Αργία η 25η Μαρτίου;  (Αναγνώστηκε 24831 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Αργία η 25η Μαρτίου;
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 16, 2011, 06:45:36 pm »
ο εκκλησιασμός ειναι υποχρεωτικός με την έννοια ότι αποτελεί μέρος του τελετουργικού. Ουσιαστικά δε διαφοροποιείται σε σχέση με την παρέλαση γιατί βασίζεται ακριβώς στις ιδιες διατάξεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν έγιναν οι διατάξεις αυτές ( στη δεκαετία του 70 κατά κύριο λόγο) η αναγραφη του θρησκεύματος στις ταυτοτητες ήταν υποχρεωτική και άρα, τρόπω τινά, δεσμευτική για το αν θα πάει κάποιος στην εκκλησία ή όχι. Απ΄την αλλη η αναγραφή του θρησκεύματος πλέον δεν ισχύει - ως εκ τούτου θα μπορούσε κάποιος να πει "εγώ είμαι άθεος και άρα δεν πάω στην εκκλησία".  Πολλά παίζουν όμως και σ΄αυτή την περίπτωση ( μετά πάμε στα πρωτόκολλα ορκωμοσίας που είναι διαφορετικά για τους έλληνες και αλλοδαπούς καθώς και την ημερομηνία κατά την οποια έγινε η ορκωμοσία  κ.ο.κ και ξεκινάει ένα γαϊτανάκι που δεν ξεμπλέκεται ευκολα οποτε σε τέτοιες περιπτώσεις λες " ας στο καλό, θα πάω εκεί πέρα να τελειώνω ..."
Στις εθνικές γιορτές τώρα συμμετέχει όλο το σχολείο. Αντιπροσωπεία των μαθητών και σημαία αποστέλλεται σε τοπικές αργίες - και αυτές οι αντιπροσωπείες ορίζονται με αποφαση του συλλόγου.
Στις περιπτώσεις που ορίζεται με απόφαση συλλόγου διδασκόντων ποιοί θα συνοδεύουν την παρέλαση/εκκλησιασμό/εορτασμό  φαντάζομαι ότι έχουν τη δέουσα ευαισθησία να χωρίσουν τους μισούς για την 28η και τους άλλους μισούς για την 25η. Αν δεν το κάνει ο σύλλογος αυτό, ο διευθυντής μπορεί να ζητήσει από όλους να παρευρίσκονται και στις δύο εορτές.(το ζήτημα αυτό όμως νομίζω αναλύθηκε εκτενώς στα προηγούμενα ποστ).
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:25:14 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 16, 2011, 06:52:18 pm »

Αντε, να ρθει η 26η Μαρτιου να τελειωνουμε με αυτο το θεμα.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος panos69

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 16, 2011, 08:20:33 pm »
  Συναδελφοι γεια σας.Θα ήθελα να ξεκαθαρισουμε κάποια πράγματα για  τις παρελάσεις στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
       α.ΠΡΩΤΟ
thank you Merlin

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 16, 2011, 08:46:56 pm »
Νομίζω Πάνο δε μας λες κάτι παραπάνω από όσα ήδη έχουμε πει και έχουμε παραθέσει. Το ΦΕΚ που μας παραθέτεις αναφέρεται στη διαδικασία επιλογής παραστατών και σημαιοφόρων όχι στην υποχρέωση ή όχι μελών ή του συνόλου του συλλόγου των διδασκόντων να παρίστανται ή όχι στην παρέλαση. Όσο για τον επι' κεφαλής του κάθε τμήματος ορίζεται σαφώς ότι είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ερώτηση κρισεως: αν ένα σχολείο έχει δέκα τμήματα που παρελαύνουν, έχει αντίστοιχα και δέκα καθηγητές Φυσικής Αγωγής για να τεθούν επί κεφαλής ενός εκάστου εξ΄αυτών; Ξαναλέω, ότι δεν λέει ξεκάθαρα "και λοιπές ειδικότητες" δε σημαίνει ότι δεν το λέει κιόλας. Είναι στην κρίση των διευθυντών, προϊσταμένων κτλ να θέσουν επί κεφαλής όποιους και όσους κριθεί κάθε φορά απαραίτητο - αν ο ίδιος ο σύλλογος δεν θελήσει να αποφασίσει δημοκρατικότερα.  Εξ άλλου, οι καθηγητές που παιρνουν μέρος στην παρέλαση δεν τίθενται οπωσδήποτε επι κεφαλής των τμημάτων. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνουν που δεν περιγράφονται από το ΦΕΚ.

Πάψτε να διαβάζετε αποσπασματικά τη νομοθεσία. Δείτε την ως όλον και εντάξτε τη στο γενικότερο πνεύμα της διοίκησης. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να την κατανοήσετε. Και μην ξεχνατε τις χίλιες δυο τροποποιήσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Εν προκειμένω το συγκεκριμένο ΦΕΚ αναφέρει ότι δε γίνονται σημαιοφόροι αλλοδαποί και αλλόθρησκοι μαθητές - και ως γνωστόν αυτό μετά καταργήθηκε...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:25:14 »

Αποσυνδεδεμένος panos69

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 17, 2011, 07:19:05 am »
 ???
thank you Merlin

Αποσυνδεδεμένος marylou

• Πλήρες μέλος
  • πε 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 17, 2011, 09:44:17 am »

χαχαχαχαχαχαχαχα ωραιος

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 17, 2011, 01:24:55 pm »

Έχεις σχέδια για το Σάββατο στις 26;  :D
Πλάκα-πλάκα.. 3ημερο φέτος!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 17, 2011, 01:43:12 pm »

Στις 26 Μαρτίου εγώ θα ανοίξω θέμα: "Ήταν τελικά αργία η 25η Μαρτίου;"
 ;D ;D ;D
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:15:33 pm »
Εγώ πάλι είμαι περίεργη αν θα πάει κανένας από το υπουργείο στην παρέλαση ....των μαθητών ...έχει να πέσει ληγμένο ..

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 17, 2011, 04:05:52 pm »

Στις 26 Μαρτίου εγώ θα ανοίξω θέμα: "Ήταν τελικά αργία η 25η Μαρτίου;"
 ;D ;D ;D

Ή είναι αργία η 28η Οκτωβρίου που...έρχεται ;D ;D ;D
Έτσι, για να βρισκόμαστε σε δουλειά μέχρι τότε ;D ;D ;D ;D ;D
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 17, 2011, 04:22:57 pm »
Εγώ πάλι είμαι περίεργη αν θα πάει κανένας από το υπουργείο στην παρέλαση ....των μαθητών ...έχει να πέσει ληγμένο ..

αυτός πάντως είναι ένας εξαιρετικός λογος για να πάμε ΟΛΟΙ στις παρελάσεις....
Το γιαουρτάκι του Μεσιέ Παγκάλ σήμερα το είδατε; Ήταν και light πάντως...μη του πέσει βαρύ .....πρώτη μέρα.... 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 24, 2011, 09:04:11 pm »
Επαναφέρω το θέμα. Όταν δεν υπάρχει απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων για την αυριανή μέρα, τι γίνεται; Ισχύει σιωπηρά κάτι άλλο; Δεν έχω ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος polysot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 30, 2011, 10:53:28 pm »
3. Τα σχολεία παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νομαρχίας ή της Δημοτικής Αρχής. Ο σημαιοφόρος με τη σημαία του σχολείου και οι παραστάτες παρίστανται στη δοξολογία. Κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν την ημέρα αυτή μπορεί να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών ή αντιπροσωπεία τους να πλαισιώσει το σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Οι συνοδοί των μαθητών και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δύο ή περισσότερα σχολεία παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του ενός μόνο σχολείου, που είναι αυτό στο οποίο έχουν οργανική θέση. Οι αποσπασμένοι και αναπληρωτές παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του σχολείου στο οποίο διδάσκουν τις περισσότερες ώρες.

(Π.Δ. 201/1998)

όπως παρατέθηκε και από προηγούμενο συνάδελφο παραπάνω αποφασίζει ο σύλλογος διδασκόντων για τις αργίες, ενώ στο ίδιο διάταγμα προβλέπεται ότι τις προηγούμενες μέρες εορτασμού της 25ης,28ης,17ης συμμετέχει ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182526
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)