0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: panos2 στις Μαρτίου 18, 2011, 10:48:39 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 18, 2011, 09:56:25 pmτον "ικανο" εκπαιδευτικο παντως δεν τον κανει ουτε ο ΑΣΕΠ, αλλα ουτε και η προυπηρεσια. για μενα ξερετε τι χρειαζεται ? Να υπαρχει μια μονοετης σχολη στην οποια θα εγγραφεσαι, οποιο κωλοτμημα ή σχολη τελειωσες (ολες πια καθηγητικες τις λεμε,.χ@@@εσε μας) και να κανεις παιδαγωγικα και να μπαινεις σε ταξη και οταν τελειωνεις να σε διοριζουν απο ωρομισθιο μεχρι ΑΚΩ,μ μεχρι μονιμο.Οπου στη σχολη αυτη θα κρινεσαι και θα βλεπεις και ο ιδιος αν τελικα κάνεις ή σου αρεσει αυτο που πας να κάνεις.ολα τα αλλα ειναι....@@@@@κιες!Μερικές σκέψεις για την πρακτική εφαρμογή της ιδέας του Μάρκου... Αν όσοι θα αποφοιτούν από αυτή την μονοετή σχολή (εγώ θα την προτιμούσα 2ετή...) έχουν μεγάλες πιθανότητες για την εύρεση απασχόλησης, σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί υποψήφιοι. Έτσι η σχολή αυτή θα επιλέγει τους φοιτητές μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης, όπως γραπτές εξετάσεις. Θα προτιμούσα να είχαν οι γραπτές εξετάσεις ύλη παρόμοια με αυτή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για να μην ξαναδιαβάζουμε πάλι άλλη ύλη... Επειδή ακόμη ο αριθμός των υποψήφιων σπουδαστών θα είναι τεράστιος, καλό θα ήταν να υπήρχε μια αυξημένη δυσκολία θεμάτων...Έτσι, έχουμε την μετατόπιση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ απλά σε μικρότερες ηλικίες...Μια καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρξει σε κάθε σχολή μια κατεύθυνση - ειδικότητα καθηγητική και να αφορά μόνο περιορισμένο αριθμό φοιτητών. Η επιλογή των φοιτητών μπορεί να γίνει με πολλούς αντικειμενικούς - αξιοκρατικούς τρόπους, όπως και πάλι με ειδικές εξετάσεις... Τι θέλω να πω:Όσο ο επαγγελματικός προσανατολισμός στην χώρα μας είναι τόσο απαξιωμένος και όσο η ανεργία είναι στα ύψη και η ελληνική αγορά δεν παρέχει εναλλακτικές λύσεις σε απόφοιτους, θα υπάρχει πάντα συνωστισμός υποψηφίων και σ' αυτή τη χώρα που βασιλεύει το ρουσφέτι, ο μόνος τρόπος να γίνει αντικειμενικά η επιλογή είναι μέσω διαγωνισμού... αδιάβλητου... +++Και όπως έχει ξαναειπωθεί: τουλάχιστον ας υπάρχει ένας και μοναδικός (εννοείται αντικειμενικος) τρόπος διορισμου.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 18, 2011, 09:56:25 pmτον "ικανο" εκπαιδευτικο παντως δεν τον κανει ουτε ο ΑΣΕΠ, αλλα ουτε και η προυπηρεσια. για μενα ξερετε τι χρειαζεται ? Να υπαρχει μια μονοετης σχολη στην οποια θα εγγραφεσαι, οποιο κωλοτμημα ή σχολη τελειωσες (ολες πια καθηγητικες τις λεμε,.χ@@@εσε μας) και να κανεις παιδαγωγικα και να μπαινεις σε ταξη και οταν τελειωνεις να σε διοριζουν απο ωρομισθιο μεχρι ΑΚΩ,μ μεχρι μονιμο.Οπου στη σχολη αυτη θα κρινεσαι και θα βλεπεις και ο ιδιος αν τελικα κάνεις ή σου αρεσει αυτο που πας να κάνεις.ολα τα αλλα ειναι....@@@@@κιες!Μερικές σκέψεις για την πρακτική εφαρμογή της ιδέας του Μάρκου... Αν όσοι θα αποφοιτούν από αυτή την μονοετή σχολή (εγώ θα την προτιμούσα 2ετή...) έχουν μεγάλες πιθανότητες για την εύρεση απασχόλησης, σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί υποψήφιοι. Έτσι η σχολή αυτή θα επιλέγει τους φοιτητές μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης, όπως γραπτές εξετάσεις. Θα προτιμούσα να είχαν οι γραπτές εξετάσεις ύλη παρόμοια με αυτή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για να μην ξαναδιαβάζουμε πάλι άλλη ύλη... Επειδή ακόμη ο αριθμός των υποψήφιων σπουδαστών θα είναι τεράστιος, καλό θα ήταν να υπήρχε μια αυξημένη δυσκολία θεμάτων...Έτσι, έχουμε την μετατόπιση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ απλά σε μικρότερες ηλικίες...Μια καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρξει σε κάθε σχολή μια κατεύθυνση - ειδικότητα καθηγητική και να αφορά μόνο περιορισμένο αριθμό φοιτητών. Η επιλογή των φοιτητών μπορεί να γίνει με πολλούς αντικειμενικούς - αξιοκρατικούς τρόπους, όπως και πάλι με ειδικές εξετάσεις... Τι θέλω να πω:Όσο ο επαγγελματικός προσανατολισμός στην χώρα μας είναι τόσο απαξιωμένος και όσο η ανεργία είναι στα ύψη και η ελληνική αγορά δεν παρέχει εναλλακτικές λύσεις σε απόφοιτους, θα υπάρχει πάντα συνωστισμός υποψηφίων και σ' αυτή τη χώρα που βασιλεύει το ρουσφέτι, ο μόνος τρόπος να γίνει αντικειμενικά η επιλογή είναι μέσω διαγωνισμού... αδιάβλητου...
τον "ικανο" εκπαιδευτικο παντως δεν τον κανει ουτε ο ΑΣΕΠ, αλλα ουτε και η προυπηρεσια. για μενα ξερετε τι χρειαζεται ? Να υπαρχει μια μονοετης σχολη στην οποια θα εγγραφεσαι, οποιο κωλοτμημα ή σχολη τελειωσες (ολες πια καθηγητικες τις λεμε,.χ@@@εσε μας) και να κανεις παιδαγωγικα και να μπαινεις σε ταξη και οταν τελειωνεις να σε διοριζουν απο ωρομισθιο μεχρι ΑΚΩ,μ μεχρι μονιμο.Οπου στη σχολη αυτη θα κρινεσαι και θα βλεπεις και ο ιδιος αν τελικα κάνεις ή σου αρεσει αυτο που πας να κάνεις.ολα τα αλλα ειναι....@@@@@κιες!
Μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής....Δεν θεωρώ ότι κάποιος που τρέχει χρόνια για ωρομισθίες και αναπληρώσεις είναι και ο ικανότερος, όμως είναι ένδεικτικό προσόν το να έχεις μια αξιοσέβαστη προυπηρεσία (και δε μιλάω για βύσματα κλπ). Το να βρεθείς σε καλή μέρα ή έστω να πας φροντιστήρια κλπ δεν μπορεί να σου δώσει προβάδισμα μόνο και μόνο επειδή πέτυχες σε μια 4 ωρη γραπτή δοκιμασία. Ο καθένας βεβαια το βλέπει από τη πλευρά του...Όμως η δική μου λογική λέει ότι τα κριτήρια για να δικαιούσαι "μια θέση στον ήλιο" είναι:1. Παιδαγωγική επάρκεια2. Η βάση στον ΑΣΕΠ3. Μοριοδότηση προσόντων (λογικά και όχι 1 μόριο το ecdl και 1 το lower)4. Μοριοδότηση προυπηρεσίας (λογικά και όχι 0,1 μόριο για κάθε μήνα πραγματικής προυπηρεσίας). Θα μπορούσε να τεθεί ένα όριο όπως αντίστοιχα και με τη βάση του ΑΣΕΠ.Γιατί η προυπηρεσία δε σε κάνει πιο ικανό φυσικά αλλά σου δίνει έναν αέρα εμπειρίας που είναι απαραίτητος. Δε μπορώ όμως να πειστώ ότι ένα καλό γραπτό ΑΣΕΠ μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα σε διορίσει (αν και εφόσον διοριστεις ποτέ). Δηλαδή με στέλνεις ως αναπληρωτή στις κυκλάδες (με όλες τις δυσκολίες) για να πάρω 0,9 μόρια (9 μήνες χ 0.1 μόριο) και σε αυτόν που απαντά μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής του δίνεις 1,25 μόρια!!!! Άρα μιλάμε για ικανούς τελικά ή για τυχερούς?
Πανο μου, δε μιλησα για σχολη που να εχει μονο εξετασεις. ουτε μονο παιδαγωγικα μαθηματα θεωριας. Μιλησα για σχολη που να εχει 30,40,50 ωρες πραγματικης διδασκαλιας σε πειραματικα σχολεια. Οπου εκει θα δει κανεις αν κανει ο ιδιος για εκπ/κος και αυτα τα διαβαζουμε καθημερινα εδω τα "δεν αντεχω", τί δυσκολη δουλεια" ειμαι πτωμα και εχω αγχος πολυ" δεν την παλευω" κλπ κλπ,παραλληλα θα τον κρινουν και για τη διδακτικη διαδικασια που ακολουθει.Να παω να γραψω ασεπ και να παρω 80 δε λεει κατι, εφοσον απουσιαζει το παιδι.επειτα τα ecdl, lower μεταπτυχιακα, διδακτορικα κλπ αυτα ειναι εντελως βοηθητικα στο εργο σου και οχι κριτηρια ικανοτητας. Αυτο ειπα. Δε μιλησα για εξετασεις.
Συγνώμη, αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου,θα μ αναγκάσετε να πω για όσους λένε για τύχη στον ασεπ, πως όσα δεν φτάνει η αλεπού μου,τα κάνει κρεμαστάρια.Κύριοι, διοριστείτε πρώτα με τον ασεπ και μέτα να να κάνετε σχόλια!
Εξήγησα τι σημαίνει "τύχη" Στάθη. Το να κυκλώνεις μια απάντηση πολλαπλής επιλογής στον ΑΣΕΠ για παράγειγμα στο γνωστικό αντικείμενο σε σύνολο 80 ερωτήσεων σου δίνει 1,25 μόρια για κάθε ερώτηση. Όταν πάς για ένα χρόνο αναπληρωτής (οκτώβριος - ιούνιος) παίρνεις 9 * 0,1 = 0.9 μόρια. Κι αν θεωρείται δικαιοσύνη αυτό σε συνδυασμό με το να αφήνεις το σπίτι σου, τους δικούς σου και να έχεις ενοίκιο, έξοδα διαμονής και μετακίνησης και να νιώθεις και υπόχρεος που παίρνεις 0,9 μόρια για όλο αυτο τότε πάω πάσο....
Κάπου εκεί κινούμαι Lila κι εγώ....Αυτά λέω με απλά λόγια....Το θέμα είναι για μενα ότι ο ΑΣΕΠ πρέπει να είναι ένα κριτήριο αλλά όχι αυτοσκοπός διότι έχω δώσει ΑΣΕΠ και έχω μια αντίληψη των πραγμάτων όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι με περισσότερες "απόπειρες" από μένα....