*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012;  (Αναγνώστηκε 858634 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012?
« Απάντηση #1092 στις: Ιουνίου 25, 2011, 04:34:57 pm »
Συμφωνώ με Nickitol! Αυτή τη φορά δεν φεύγω απο τις διακοπές μου όπου βρίσκομαι τώρα. Δεν εχω καμια διάθεση να με σύρουν για πολλοστή φορά σε εξετάσεις. Να αποδείξω τι πάλι? Και με ανοιχτό αριθμό θέσεων?
Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πάρα πολλά!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:36:41 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1093 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:11:17 pm »
Αυτό που αναφέρεται στον εφαρμοστικό νόμο (το σχέδιο νόμου για την ακρίβεια) περί παράτασης διορισμού από ΑΣΕΠ μέχρι 2015, είναι για διάφορους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (ξέρετε.. εκτός από ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, υπάρχουν και άλλοι  :P), ώστε να είναι καλυμένοι. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς.
Τελικά ζούμε στον μικρόκοσμό μας..  :)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1094 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:16:20 pm »
Αυτό που αναφέρεται στον εφαρμοστικό νόμο (το σχέδιο νόμου για την ακρίβεια) περί παράτασης διορισμού από ΑΣΕΠ μέχρι 2015, είναι για διάφορους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (ξέρετε.. εκτός από ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, υπάρχουν και άλλοι  :P), ώστε να είναι καλυμένοι. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς.

Συμφωνώ. Δες ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. απάντηση μου 1081 σε αυτή τη σελίδα. Τα ίδια λέμε. Αλλά εδώ για να πείσεις...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1095 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:21:43 pm »
Σωστά Landau. Ο εφαρμοστικός νόμος μιλάει για αλλαγή σε παράγραφο του Ν.3833, ενώ για εμάς τους εκπαιδευτικούς και τους διορισμούς μας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Ν.3848. Μήπως κάνουμε λοιπόν λάθος εφαρμογή σε μας; Είμαστε λίγοι οι ασεπίτες για να το τραβήξουν μέχρι το 2015, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2012 η αναλογία διορισμών/συνταξιοδοτήσεων θα γίνει 1:5 και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:36:41 »

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1096 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:26:46 pm »
Lasid αυτό προσπαθώ και εγώ να τους δώσω να καταλάβουν αλλά........

Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί ασεπ θα απορροφηθούν πιο σύντομα απο τους άλλους και δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση ωστε να αντλήσει απο τους επιτυχόντες με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το 60% - 40% .

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 25, 2011, 06:38:23 pm από dessi »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1097 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:30:25 pm »

Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί ασεπ θα απορροφηθούν πιο σύντομα απο τους άλλους και δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση ωστε αν αντλήσει απο τους επιτυχόντες με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το 60% - 40% .

Για το τελευταίο μην ανησυχείς.. θα μιλήσω με εκείνον τον άσχημο γραμματέα του υπουργείου, και θα το κανονίσω (για να διοριστώ εγώ και ο panos2, θα πάμε στην ίδια βραχονησίδα)  :D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1098 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:33:50 pm »

Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί ασεπ θα απορροφηθούν πιο σύντομα απο τους άλλους και δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση ωστε αν αντλήσει απο τους επιτυχόντες με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το 60% - 40% .

Για το τελευταίο μην ανησυχείς.. θα μιλήσω με εκείνον τον άσχημο γραμματέα του υπουργείου, και θα το κανονίσω (για να διοριστώ εγώ και ο panos2, θα πάμε στην ίδια βραχονησίδα)  :D

Είμαι και εγώ στους Επιτυχόντες Ασεπ με καλή σειρά! Κάντε κάτι και για μένα. Δεν θέλω να παρατήσω τις διακοπές μου και να ξαναρχίσω το διάβασμα!  :D

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1099 στις: Ιουνίου 25, 2011, 06:35:42 pm »

Είμαι και εγώ στους Επιτυχόντες Ασεπ με καλή σειρά! Κάντε κάτι και για μένα. Δεν θέλω να παρατήσω τις διακοπές μου και να ξαναρχίσω το διάβασμα!  :D

Θα δω τι μπορώ να κάνω.. αλλά συνήθως ασχολούμαι μόνο με τον κλάδο μου (κλαδικοί διαχωρισμοί  ;D  :P )
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1100 στις: Ιουνίου 25, 2011, 11:25:45 pm »

Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί ασεπ θα απορροφηθούν πιο σύντομα απο τους άλλους και δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση ωστε να αντλήσει απο τους επιτυχόντες με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το 60% - 40% .
Αν δεν απορροφηθούμε όλοι φέτος, που δεν αποκλείεται κιόλας, πιστεύω ότι θα ισχύσει η διάταξη του υπουργείου παιδείας που λέει ότι θα έχουμε διοριστεί μέχρι το τέλος του 2012, άρα ίσως να τελειώνει με όλους τους διοριστέους ΑΣΕΠ και το 40% το καλοκαίρι του 2012.

Ακόμα κι αυτό δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Δεν αντέχεται άλλος ένας χρόνος αναμονής.
Να μας πάρουν όλους τώρα. Για άλλους φορείς του δημοσίου πώς εγκρίνονται τόσοι διορισμοί;

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1101 στις: Ιουνίου 26, 2011, 04:58:20 pm »

o νόμος πάνω στον οποίο πάτησε το υπουργείο παιδείας ρυθμίζοντας την απορρόφηση διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ κατά τη μεταβατική περίοδο του νόμου 3848 ήταν ο νόμος 3833 όπου επέβαλε την παράταση του διορισμού των διοριστέων ΑΣΕΠ μέχρι 31.12.2013.
Για παν ενδεχόμενο ο νομοθέτης όρισε στον 3848 ότι η μεταβατική περίοδος μπορεί να παραταθεί με υπουργική απόφαση. Έχουν βλέπεις γνώση οι φύλακες :P

Αλλά εδώ για να πείσεις...

συζήτηση (στα όρια της νομολαγνείας) κάνουμε και όχι αγώνα να πείσουμε ή να επιβάλλουμε την άποψη μας, πολλώ μάλλον όταν κανείς μας δεν μπορεί να ισχυριστεί το αλάθητο...

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1102 στις: Ιουνίου 26, 2011, 10:21:09 pm »

o νόμος πάνω στον οποίο πάτησε το υπουργείο παιδείας ρυθμίζοντας την απορρόφηση διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ κατά τη μεταβατική περίοδο του νόμου 3848 ήταν ο νόμος 3833 όπου επέβαλε την παράταση του διορισμού των διοριστέων ΑΣΕΠ μέχρι 31.12.2013.
Για παν ενδεχόμενο ο νομοθέτης όρισε στον 3848 ότι η μεταβατική περίοδος μπορεί να παραταθεί με υπουργική απόφαση. Έχουν βλέπεις γνώση οι φύλακες :P

Αλλά εδώ για να πείσεις...

συζήτηση (στα όρια της νομολαγνείας) κάνουμε και όχι αγώνα να πείσουμε ή να επιβάλλουμε την άποψη μας, πολλώ μάλλον όταν κανείς μας δεν μπορεί να ισχυριστεί το αλάθητο...
+++++++++++++++++++++++++++++++++

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1103 στις: Ιουνίου 27, 2011, 01:12:10 pm »
Παιδια μην περιμενετε μονο τον ΑΣΕΠ. Εκμεταλευτειτε και αλλες πορτες τωρα που ειναι ανοιχτες.
Αυτο το πραγμα τωρα εδω συμφωνα με αναλυση του Παπακωνσταντινου και με συνεχη επιπροσθετα μετρα θα παει μερι τουλαχιστον το 2025.

http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/de/1e/2f/de1e2fea2091af781861cba6a9e7d87bd5b53a8a/application/pdf/PPT_proetoimasia_ypourgikou.pdf

Σημερα στα ΝΕΑ λεγεται οτι χρειαζεται μια 30 ετια.
Σκεφθειτε και το εξω γιατι αργοτερα μπορει να ειναι πολυ αργα αν βγει η Ελλαδα απο την ΕΕ.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1104 στις: Ιουνίου 27, 2011, 01:49:04 pm »
Παιδια μην περιμενετε μονο τον ΑΣΕΠ. Εκμεταλευτειτε και αλλες πορτες τωρα που ειναι ανοιχτες.
Αυτο το πραγμα τωρα εδω συμφωνα με αναλυση του Παπακωνσταντινου και με συνεχη επιπροσθετα μετρα θα παει μερι τουλαχιστον το 2025.

http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/de/1e/2f/de1e2fea2091af781861cba6a9e7d87bd5b53a8a/application/pdf/PPT_proetoimasia_ypourgikou.pdf

Σημερα στα ΝΕΑ λεγεται οτι χρειαζεται μια 30 ετια.
Σκεφθειτε και το εξω γιατι αργοτερα μπορει να ειναι πολυ αργα αν βγει η Ελλαδα απο την ΕΕ.
Εσύ μπορεί να βρίσκεσαι ήδη στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.
Κάποιοι έχουν πολλές υποχρεώσεις στην Ελλάδα και δεν μπορούν να φύγουν.
Εννοείται ότι αν κάποιος μπορεί να φύγει είναι καλύτερα να το κάνει παρά να μείνει άνεργος εδώ.
Νομίζω, όμως, ότι είναι πολύ απαισιόδοξο το σενάριο να φύγουμε από την ΕΕ.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1105 στις: Ιουνίου 27, 2011, 02:11:25 pm »
Δυστυχώς είναι έξω από την κουλτούρα του έλληνα το να πάει σε άλλες χώρες για δουλειά, κάτι που πολύ εύκολα το κάνουν οι συνομήλικοι μας στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να είμαστε πια ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ματαιοπονεί για τον πολυπόθητο διορισμό, από τη στιγμή που οι μισθοί θα έχουν ούτως ή άλλως πέσει στα 500-600 ευρώ και θα έχουμε ένα διαλυμένο σύστημα δημόσια υγείας και πρόνοιας με υποτυπώδεις παροχές, ενώ με τα ίδια προσόντα πιθανότατα σε άλλη χώρα θα διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Και οι νέοι έλληνες πτυχιούχοι έχουν πια πολλά προσόντα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 02:13:07 pm από Green »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144