0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα Λύκεια. Όπως παρόμοια υπήρχε η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια.
Παράθεση από: irenead στις Φεβρουαρίου 18, 2012, 10:42:10 amΠολύ ωραία.....Οι πυροσβέστες διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία τους,και η δική μας προυπηρεσία έχει ουσιαστικά χαθεί....Όμως αυτά να τα βλέπουν μερικοί συνάδελφοι που έλεγαν ότι ο 3848 θα φέρει την αξιοκρατία στην εκπαίδευση και θεωρούσαν ότι οι διορισμοί με το 60-40 δεν ήταν αξιοκρατικοί κ.λ.π......Το πρόβλημα με το 60-40 κατά τη γνώμη μου ήταν, ότι θα έπρεπε να θέτει ως προυπόθεση μια επιτυχία στον Ασεπ.Κατά τα άλλα εμείς είμαστε αδιορίστοι,για να διατείθενται πιστώσεις για διορισμούς πυροσβεστών....Αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι πόσταρα το ρεπορτάζ όχι γιατί επιθυμώ την επέκταση και εφαρμογή της αναξιοκρατίας στον κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά ακριβώς για να δείξω ότι αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον γιατί δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό της.Πέφτει σε αντιφάσεις,μια από τις οποίες είμαστε εμείς,που έχουμε προύπηρεσία-ενίοτε αντίστοιχη και μεγαλύτερη των πυροσβεστών της κακιάς ώρας-αλλά και πιστοποίηση,σπουδές,μετεκπαίδευση κα.Γεννώνται ερωτήματα:Γιατί το κράτος δεν επενδύει στην παιδεία προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς αλλά πυροσβέστες που ουσιαστικά χρειάζεται για 6 μήνες το χρόνο;Γιατί εν μέσω κρίσης προβαίνει σε προσλήψεις τη στιγμή που οι απαιτήσεις των δανειστών επικεντρώνονται ακριβώς σ'αυτό:τον περιορισμό των δαπανών;Γιατί δε μιλά κανείς;Από το πρωί έστειλα μέιλ σε όλα τα πρωινά της τηλεόρασης,απάντηση καμία.Σκεφτόμουν,μήπως λειτουργώ ενάντια στα συμφέροντα συμπολιτών μου;Κι έπειτα σκέφτηκα ότι άλλη μια φορά κάποιοι συμπολίτες μου λειτούργησαν εναντίον μου.
Πολύ ωραία.....Οι πυροσβέστες διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία τους,και η δική μας προυπηρεσία έχει ουσιαστικά χαθεί....Όμως αυτά να τα βλέπουν μερικοί συνάδελφοι που έλεγαν ότι ο 3848 θα φέρει την αξιοκρατία στην εκπαίδευση και θεωρούσαν ότι οι διορισμοί με το 60-40 δεν ήταν αξιοκρατικοί κ.λ.π......Το πρόβλημα με το 60-40 κατά τη γνώμη μου ήταν, ότι θα έπρεπε να θέτει ως προυπόθεση μια επιτυχία στον Ασεπ.Κατά τα άλλα εμείς είμαστε αδιορίστοι,για να διατείθενται πιστώσεις για διορισμούς πυροσβεστών....
η Έλενα Ράπτη πρότεινε στο προεκλογικό της πρόγραμμα την απασχόληση των αδιόριστων σε δημόσια ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία.
σταδιακά το ερώτημα αν θα διεξαχθεί διαγωνισμός θα γίνει περιττό και άνευ ουσίας,εφόσον η εκπαίδευση περάσει στις τοπικές κοινωνίες που θα διοικούν τα κοινοτικά/δημοτικά πλέον (και όχι δημόσια) σχολεία.Η απογευματινή ενισχυτική εργασία θα είναι η αρχή.Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαία ούτε η δήλωση της Ράπτη ούτε η εσκεμμένη καθυστέρηση στη διεξαγωγή ασεπ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.
Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα !Αν δεν φύγει η Τροικα ΑΣΕΠ δεν ξαναγίνεται ..Ποτέ όμως .Δηλαδή μπορεί και να καταργηθεί ,πως αλλιώς να το θέσω ,δεν θα ξαναγίνει ΑΣΕΠ !!
Από ότι καταλαβαίνω αυτό το topic είναι για παροχή πληροφοριών για τον επόμενο ΑΣΕΠ. Με το να καταθέτουμε συνεχώς εικασίες, δεν βγάζουμε άκρη. Όσο θα γίνονται διορισμοί εκπαιδευτικών, θα υπάρχει και κάποιος ΑΣΕΠ.
Συμβουλη βρες κατι αλλο να κανεις και ξεχνα παντελως την δημοσια εκπαιδευση.