0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε.
Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι.
Το μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;
@ MARKOSΜην παίζουμε με τις λέξεις. Εννοώ ότι συνειδητά κάποιοι δεν καταφεύγουν στη λαμογιά αν και θα μπορούσαν.Σχετικά με τα προσόντα διορισμού. Πως μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά πλουσιοπάροχα; 2 μοριάκια θα δίνουν και 3 το διδακτορικό, το οποίο έφαγε 4 και 5 χρόνια από τη ζωή κάποιων. Σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα μόρια από τη βαθμολογία του ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία.Δεν πιστεύεις ότι σήμερα ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί πια να μην γνωρίζει έστω μία ξένη γλώσσα και υπολογιστές; Πως θα κάνει μία έρευνα στο ιντερνέτ για το μάθημα του και πως θα προτείνει μία ξενόγλωσση ιστοσελίδα στους μαθητές του για συμπληρωματικές πληροφορίες; Τα αντίστοιχα πτυχία δεν διασφαλίζουν τις γνώσεις αυτές; Δεν θα έπρεπε να δίνουν κάποια μόρια, όπως εξάλλου δίνουν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ;
Αυτά συμβαίνουν σε περιπτώσεις ήδη διορισμένων που θέλουν να γίνουν διευθυντές κτλ. Στους διαγωνισμούς που κάνει το ΑΣΕΠ για να γίνει δεκτό πτυχίο ή master πρέπει να είναι αναγνωρισμένο απο το ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Τό θέμα είναι γιατί δεν περνάνε και τα πτυχία των διορισμένων που θέλουν να εξελιχθούν απο το ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση.πρώτη φορα το ακουμε? ή δεν ξερουμε πως συμβαινει? Κομιζουν γλαυκας εις Αθήνας?τους έπιασε τωρα η κ@λοπιλάλα γιατι οι θεσεις με τον Καλλικρατη λιγοστευουν και σφαζονται για το ποιος θα παρει τη θεση.Μα δεν φταινε ουτε αυτοι που τα πουλαν ουτε αυτοι που τα αγοραζουν. "ουδεις εκων κακός".Φταινε αυτοι που αλλαζουν τους νομους μεσα σε μια νυχτα και ερχονται στη ζωη μας τα πανω-κατω.Για τους διευθυντες λιγο με ενδιαφερει, κυριως για μας, που οχι μονο αλλαξαν το τροπο διορισμου μας, αλλα μας ζητουν και ενα σωρο χαρτια ECDL, 1,2 ξενες γλωσσες,μεταπτυχιακα,διδακτορικα, κλπ κλπ ταχα μου για αξιοκρατια.εχετε σκεφτει ποσοι απο μας θα παρουσιασουν τιτλους "μαιμου" οταν προκηρυχθει ο διαγωνισμος?.....και αντε να τους εντοπισεις....μπαχαλο η κατασταση.λοιπον, δεν φταιμε ουτε μεις ουτε οι δ/ντες, αλλα αυτοι που δεν ξερουν τι τους γινεται και στο τελος, τρωγόμαστε μεταξυ μας....γιατι μη ζηταω απο τον αλλον, ο οποιος εχει αναγκη και αυτος να δουλεψει, να ειναι ηθικος.επειδη δεν μπορω εγω να ειμαι ανηθικος?Αυτα.
Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pm Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι. και ομως, ετσι ειναι. Αν εγω δεν θελω να "πηδηξω" τον συναδελφο μου σημαινει πως δεν μπορω να ειμαι ανηθικος. Αρα ειμαι ηθικος.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΠάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε..συμφωνω απολυτα, λυση δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι λυση καθε λιγο και λιγακι να σου ζητανε τα κέρατα τους και συ να τρεχεις για να τα αποκτησεις. Για παραδειγμα, ουτε το ECDL ουτε οι ξενες γλωσσες ειναι κατι που χρειαζεται απαραιτητα να το εχεις. και οταν μοριοδοτουν ολα τα μεταπτυχιακα πλουσιοπαροχα, ναι...πολλοι θα επωφεληθουν με οποιο τροπο και μαλιστα συντομα ( γιατι χρονος δεν υπαρχει) να τα αποκτησουν. υπαρχει τετοιος μηχανισμος ελεγχου ? ΟΧΙ, αρα ....τα λαμογια επιζουν.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΤο μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;ου γαρ εστι των κακων παυλα ( Πλατων)
Πάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε..
πρώτη φορα το ακουμε? ή δεν ξερουμε πως συμβαινει? Κομιζουν γλαυκας εις Αθήνας?τους έπιασε τωρα η κ@λοπιλάλα γιατι οι θεσεις με τον Καλλικρατη λιγοστευουν και σφαζονται για το ποιος θα παρει τη θεση.Μα δεν φταινε ουτε αυτοι που τα πουλαν ουτε αυτοι που τα αγοραζουν. "ουδεις εκων κακός".Φταινε αυτοι που αλλαζουν τους νομους μεσα σε μια νυχτα και ερχονται στη ζωη μας τα πανω-κατω.Για τους διευθυντες λιγο με ενδιαφερει, κυριως για μας, που οχι μονο αλλαξαν το τροπο διορισμου μας, αλλα μας ζητουν και ενα σωρο χαρτια ECDL, 1,2 ξενες γλωσσες,μεταπτυχιακα,διδακτορικα, κλπ κλπ ταχα μου για αξιοκρατια.εχετε σκεφτει ποσοι απο μας θα παρουσιασουν τιτλους "μαιμου" οταν προκηρυχθει ο διαγωνισμος?.....και αντε να τους εντοπισεις....μπαχαλο η κατασταση.λοιπον, δεν φταιμε ουτε μεις ουτε οι δ/ντες, αλλα αυτοι που δεν ξερουν τι τους γινεται και στο τελος, τρωγόμαστε μεταξυ μας....γιατι μη ζηταω απο τον αλλον, ο οποιος εχει αναγκη και αυτος να δουλεψει, να ειναι ηθικος.επειδη δεν μπορω εγω να ειμαι ανηθικος?Αυτα.