0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητή happiness, για να λέμε ότι γίνεται συχνα, προφανώς έχουμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις!Γι' αυτό καλό είναι να έχουμε πάντα το νου μας.και φυσικά δεν είπαμε να τσακωθεί ή να γκρινιάξει αλλά να μην αφήνει να περνάει ο καιρός.Ένα απλό τηλεφώνημα για να το ξεκαθαρίσει
Εγώ θα διαφωνήσω μάλλον με τους προλαλήσαντες.Κατά την γνώμη μου 1ον ΔΕΝ σε ξεχνάνε ΣΥΧΝΑ. Σε ξεχνάνε σπάνια. 2ον εάν θέλεις να μάθεις σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεσή σου καλό είναι να περάσεις από το γραφείο σου (ή να πάρεις τηλέφωνο εάν δεν μπορείς να πας από κει) και να ζητήσεις να μιλήσεις με τον συνάδελφο που είναι υπεύθυνος για τις αλλαγές ΜΚ. Έχε υπόψη σου ότι για να γίνουν οι αλλαγές ΜΚ, ο υπεύθυνος συνάδελφος πρέπει ουσιαστικά να κάτσει να ψάξει τα στοιχεία όλων των συναδέλφων που ανήκουν στο γραφείο (τον οποίον ο αριθμός θα είναι μάλλον της τάξεως των 3 με 4 100άδων) και να βρει ποιοί από αυτούς δικαιούνται κάποια αλλαγή. Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι επίπονο και χρονοβόρο, γι αυτό δεν μπορεί να γίνεται άμεσα για τον κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά. Γίνεται ανά μερικούς μήνες για όλους και τα χρήματα δίνονται αναδρομικά. Στο γραφέιο που δουλεύω γίνεται νομίζω ανά 3 μήνες. Άρα λοιπόν το πρώτο πράμα που πρέπει να ρωτήσεις είναι εάν το ΠΥΣΔΕ έχει αναγνωρίσει την προϋπηρεσία σου και το δέυτερο πότε ήταν η προηγούμενη "φουρνιά" αλλαγών ΜΚ και πότε η επόμενη. Εάν η αναγνώριση είχε γίνει πριν την προηγούμενη "φουρνιά" τότε έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις. Εάν όχι, τότε πάλι έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις και να ζητήσεις η αλλαγή να γίνει άμεσα (καθώς δεν υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει κάθε πότε θα γίνεται ο έλεγχος για αλλαγή ΜΚ από την υπηρεσία), αλλά έχε υπόψη σου ότι εάν το κάνεις αυτό θα φορτώσεις στον συγκεκριμένο συνάδελφο παραπάνω δουλειά χωρίς αυτός να έχει αμελήσει τα καθήκοντά του.
Παράθεση από: happiness στις Μαρτίου 13, 2011, 02:22:44 pmΕγώ θα διαφωνήσω μάλλον με τους προλαλήσαντες.Κατά την γνώμη μου 1ον ΔΕΝ σε ξεχνάνε ΣΥΧΝΑ. Σε ξεχνάνε σπάνια. 2ον εάν θέλεις να μάθεις σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεσή σου καλό είναι να περάσεις από το γραφείο σου (ή να πάρεις τηλέφωνο εάν δεν μπορείς να πας από κει) και να ζητήσεις να μιλήσεις με τον συνάδελφο που είναι υπεύθυνος για τις αλλαγές ΜΚ. Έχε υπόψη σου ότι για να γίνουν οι αλλαγές ΜΚ, ο υπεύθυνος συνάδελφος πρέπει ουσιαστικά να κάτσει να ψάξει τα στοιχεία όλων των συναδέλφων που ανήκουν στο γραφείο (τον οποίον ο αριθμός θα είναι μάλλον της τάξεως των 3 με 4 100άδων) και να βρει ποιοί από αυτούς δικαιούνται κάποια αλλαγή. Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι επίπονο και χρονοβόρο, γι αυτό δεν μπορεί να γίνεται άμεσα για τον κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά. Γίνεται ανά μερικούς μήνες για όλους και τα χρήματα δίνονται αναδρομικά. Στο γραφέιο που δουλεύω γίνεται νομίζω ανά 3 μήνες. Άρα λοιπόν το πρώτο πράμα που πρέπει να ρωτήσεις είναι εάν το ΠΥΣΔΕ έχει αναγνωρίσει την προϋπηρεσία σου και το δέυτερο πότε ήταν η προηγούμενη "φουρνιά" αλλαγών ΜΚ και πότε η επόμενη. Εάν η αναγνώριση είχε γίνει πριν την προηγούμενη "φουρνιά" τότε έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις. Εάν όχι, τότε πάλι έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις και να ζητήσεις η αλλαγή να γίνει άμεσα (καθώς δεν υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει κάθε πότε θα γίνεται ο έλεγχος για αλλαγή ΜΚ από την υπηρεσία), αλλά έχε υπόψη σου ότι εάν το κάνεις αυτό θα φορτώσεις στον συγκεκριμένο συνάδελφο παραπάνω δουλειά χωρίς αυτός να έχει αμελήσει τα καθήκοντά του.τι εννοείς βγάζετε ΜΚ ανά τρεις μήνες; Το ΜΚ βγαίνει κάθε μήνα. Και μη μου πεις ότι κάθεστε και ψάχνετε έναν έναν φάκελο να δειτε πότε αλλάζει ο καθένας ΜΚ. Από τη στιγμή που υπάρχει υπολογιστής και e data /survey πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που να βγάζει ΜΚ αυτόματα; Λίγη αυτενέργεια δε βλάπτει. δηλαδή θες να μου πεις ότι από το ΠΛΗΝΕΤ ή έστω κάποιος αποσπασμένος ΠΕ19-20 δεν κατάφερε τόσα χρόνια τώρα να φιτάξει ένα πρόγραμμα που να στο βγάζει αυτόματα; Στη δική μας διεύθυνση ένα τέτοιο πρόγραμμα -σε ms dos- το έχουμε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 90!!! ( και εννοείται ότι εδώ και μία πενταετία έχουμε αναβαθμιστεί σε άλλο πρόγραμμα). Αλλά και πιο πριν, είχαν μια κατάσταση με τις αλλαγές ΜΚ για κάθε μήνα του έτους ξεχωριστά, την οποία ενημέρωναν πάντα με τα στοιχεία των νεοδιόριστων/ μετατιθέμενων κτλ. Στο 2011 ζούμε βρε happiness - αν ειναι δυνατόν δηλαδή!!! Ο Προϊστάμενος διοικητικού τι κάνει; Και τώρα με την ενιαία αρχή πληρωμών τι θα κάνετε; Και τι φταίνε και όλοι αυτοί οι εκπ/κοί να ταλαιπωρούνται έτσι; Πάντως ότι ταλαιπωρούνται - ταλαιπωρούνται! Πολλοί περισσότεροι απο ό,τι νομίζεις! ( ξέρεις ότι μας ήρθε φάκελος απο ματάθεση που δύο χρόνια μετά δεν είχε λάβει ΜΚ από τότε που διορίστηκε; τον είχαν ακόμα στο 18 ενώ με την αναγνώριση προϋπηρεσίας πήγαινε στο 11!!!! Ευτυχώς δεν είχε περάσει η διετία αλλιώς θα είχε χάσει και τα αναδρομικά - και χωρις να ευθύνεται ο ίδιος! Έλεος πια με κάποιους γιωτάδες που αράζουν στις διευθύνσεις και τα γραφεία. ( γιατί προσωικά δεν θεωρώ ότι είναι θέμα υπερφόρτωσης εργασίας - στις περισσοτερες των περιπτώσεων είναι απλά θέμα τεμπελιάς!)
Εάν εγώ δεν "κυνηγούσα" την αλλαγή ΜΚ και τη χορήγηση επιδόματος προϊσταμένης,ακόμη δε θα τα έπαιρνα.Από τη στιγμή που εγώ πρέπει να κάνω όλες αυτές τις ενέργεις,δηλ. να τηλεφωνώ και να στέλνω έγγραφα για το παραμικρό,δεν καταλαβαίνω και το λόγο ύπαρξης των γραφείων εκπαίδευσης.Ας τα στέλνω κατευθείαν στη διεύθυνση.
τι εννοείς βγάζετε ΜΚ ανά τρεις μήνες; Το ΜΚ βγαίνει κάθε μήνα.
Και μη μου πεις ότι κάθεστε και ψάχνετε έναν έναν φάκελο να δειτε πότε αλλάζει ο καθένας ΜΚ.
Από τη στιγμή που υπάρχει υπολογιστής και e data /survey πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που να βγάζει ΜΚ αυτόματα; Λίγη αυτενέργεια δε βλάπτει. δηλαδή θες να μου πεις ότι από το ΠΛΗΝΕΤ ή έστω κάποιος αποσπασμένος ΠΕ19-20 δεν κατάφερε τόσα χρόνια τώρα να φιτάξει ένα πρόγραμμα που να στο βγάζει αυτόματα; Στη δική μας διεύθυνση ένα τέτοιο πρόγραμμα -σε ms dos- το έχουμε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 90!!! ( και εννοείται ότι εδώ και μία πενταετία έχουμε αναβαθμιστεί σε άλλο πρόγραμμα).
Στο 2011 ζούμε βρε happiness - αν ειναι δυνατόν δηλαδή!!! Ο Προϊστάμενος διοικητικού τι κάνει; Και τώρα με την ενιαία αρχή πληρωμών τι θα κάνετε; Και τι φταίνε και όλοι αυτοί οι εκπ/κοί να ταλαιπωρούνται έτσι;
Πάντως ότι ταλαιπωρούνται - ταλαιπωρούνται! Πολλοί περισσότεροι απο ό,τι νομίζεις! ( ξέρεις ότι μας ήρθε φάκελος απο ματάθεση που δύο χρόνια μετά δεν είχε λάβει ΜΚ από τότε που διορίστηκε; τον είχαν ακόμα στο 18 ενώ με την αναγνώριση προϋπηρεσίας πήγαινε στο 11!!!! Ευτυχώς δεν είχε περάσει η διετία αλλιώς θα είχε χάσει και τα αναδρομικά - και χωρις να ευθύνεται ο ίδιος! Έλεος πια με κάποιους γιωτάδες που αράζουν στις διευθύνσεις και τα γραφεία. ( γιατί προσωικά δεν θεωρώ ότι είναι θέμα υπερφόρτωσης εργασίας - στις περισσοτερες των περιπτώσεων είναι απλά θέμα τεμπελιάς!)