0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: bitch στις Ιουνίου 13, 2011, 08:55:03 amΠαράθεση από: chal στις Ιουνίου 13, 2011, 03:13:19 amΣτα Δωδεκάνησα δεν κοιτάνε καν τα μόρια. Μόνο την προϋπηρεσία.μα από την προϋπηρεσία προκύπτουν τα μόρια. Και επειδή η νομοθεσία επ αυτού είναι σαφής - οι εκπ/κοί τοποθετούνται με βάση τα μόριά τους - τότε καλά θα κάνετε να ρίξετε ενστάσειςbitch,είμαι περίεργος να ακούσω τη γνώμη σου... Όταν μια συνάδελφος είχε αδικηθεί στην τοποθέτησή της, όπως η ίδια θεωρούσε, πήγε να συζητήσει το θέμα με τον προϊστάμενο. Αφού λοιπόν μίλησαν για αρκετή ώρα, του λέει πως γνώριζε ότι είχε δίκιο και θα έκανε ένσταση για να το διεκδικήσει. Γυρνάει λοιπόν αυτός επειδικτικά και της απαντά: "Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Απλά να σου πω ένα πράγμα... Υπάρχουν οι ενστάσεις και υπάρχουν και οι απορρίψεις..." Δηλαδή μιλάμε το θράσος φτάνει σε άλλο επίπεδο πλέον... Μερικοί νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ότι τους γουστάρει... Και κανένας δεν έχει λόγο γι' αυτό.... Έλεος δηλαδή....
Παράθεση από: chal στις Ιουνίου 13, 2011, 03:13:19 amΣτα Δωδεκάνησα δεν κοιτάνε καν τα μόρια. Μόνο την προϋπηρεσία.μα από την προϋπηρεσία προκύπτουν τα μόρια. Και επειδή η νομοθεσία επ αυτού είναι σαφής - οι εκπ/κοί τοποθετούνται με βάση τα μόριά τους - τότε καλά θα κάνετε να ρίξετε ενστάσεις
Στα Δωδεκάνησα δεν κοιτάνε καν τα μόρια. Μόνο την προϋπηρεσία.
bitch,να σε ρωτήσω κάτι άλλο για το οποίο οι απόψεις διχάζονται... Μέχρι τώρα, όποιον και να έχω ρωτήσει (και όπως έχω αναφέρει και προγενέστερα στο topic) όταν γίνονται οι τοποθετήσεις του ΠΥΣΔΕ τότε συνεξετάζονται οι περιπτώσεις αυτών που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ με αυτούς που έχουν έρθει με απόσπαση εκτός ΠΥΣΔΕ ή έχουν ζητήσει και απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, και όποιος περισσότερα μόρια τοποθετείται... Είναι δηλαδή λογικό και δυνατόν να είμαι εγώ π.χ. τρία χρόνια σε ένα νησί στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και ξαφνικά να έρθει κάποιος με απόσπαση εντός/εκτός ΠΥΣΔΕ και να προηγείται και ακόμα και να μπορεί να με "πετάξει" έξω από το νησάκι??? Είμαστε σοβαροί??? Αν θέλει σώνει και καλά να έρθει με απόσπαση ας περιμένει να διαλέξουν πρώτα αυτοί που είναι στη διάθεση και είναι "έρμαια" και μετά ας πάρει ότι μείνει... Αλλιώς ας μην ερχόταν ποτέ... Ήρθαν δηλαδή στη κυριολεξία "τα άγρια να διώξουν τα ήμερα"
Πήρα μετάθεση για κάποια περιοχή και το ΠΥΣΔΕ, στα κενά των τοποθετήσεων που έχει αναρτησει, δεν αναφέρει οργανικό κενό στην ειδικότητά μου. (Ανήκω στο κλάδο ΠΕ04) Δεν έπρεπε να υπάρχει οργανικο κενό;
ΠαράθεσηΠήρα μετάθεση για κάποια περιοχή και το ΠΥΣΔΕ, στα κενά των τοποθετήσεων που έχει αναρτησει, δεν αναφέρει οργανικό κενό στην ειδικότητά μου. (Ανήκω στο κλάδο ΠΕ04) Δεν έπρεπε να υπάρχει οργανικο κενό; Λαέρτη, τόσο καιρό το λέω σε αυτό το forum και λίγοι το καταλαβαίνουν: οι μεταθέσεις δεν έγιναν βάσει οργανικών κενών!!!!!!!!!!!!! Αν πήρες μετάθεση σε περιοχή που ήθελες, τότε θα σε έλεγα και τυχερό (ή και άτυχο, εφ΄ όσον θα είσαι στην διάθεση). Μήπως μαζί με σένα πήραν και άλλοι μετάθεση; Μήπως έχουν λιγότερα μόρια από σένα; Μήπως η μετάθεση δόθηκε γι' αυτούς και σε πήραν κι εσένα αναγκαστικά;
Αυτό είναι πράγματι περίεργο, πώς έδωσαν αυτή την μετάθεση. Αφού έφυγες από το νησί, ε για καλό θα είναι, να αλλάξεις και περιβάλλον! Παρ' όλα αυτά, άκουσα για περιπτώσεις μεταθέσεων που πρέπει να έγιναν για συγκεκριμένα άτομα. Αυτά.
Παράθεση από: zeroout στις Ιουνίου 13, 2011, 01:57:49 pmbitch,να σε ρωτήσω κάτι άλλο για το οποίο οι απόψεις διχάζονται... Μέχρι τώρα, όποιον και να έχω ρωτήσει (και όπως έχω αναφέρει και προγενέστερα στο topic) όταν γίνονται οι τοποθετήσεις του ΠΥΣΔΕ τότε συνεξετάζονται οι περιπτώσεις αυτών που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ με αυτούς που έχουν έρθει με απόσπαση εκτός ΠΥΣΔΕ ή έχουν ζητήσει και απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, και όποιος περισσότερα μόρια τοποθετείται... Είναι δηλαδή λογικό και δυνατόν να είμαι εγώ π.χ. τρία χρόνια σε ένα νησί στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και ξαφνικά να έρθει κάποιος με απόσπαση εντός/εκτός ΠΥΣΔΕ και να προηγείται και ακόμα και να μπορεί να με "πετάξει" έξω από το νησάκι??? Είμαστε σοβαροί??? Αν θέλει σώνει και καλά να έρθει με απόσπαση ας περιμένει να διαλέξουν πρώτα αυτοί που είναι στη διάθεση και είναι "έρμαια" και μετά ας πάρει ότι μείνει... Αλλιώς ας μην ερχόταν ποτέ... Ήρθαν δηλαδή στη κυριολεξία "τα άγρια να διώξουν τα ήμερα"zeroout αυτά που περιγράφεις είναι πολύ μπερδεμένα και μου φαίνεται ότι εσύ ο ίδιος δεν έχει καταλάβει κάτι καλά στην ιστορία. Όταν λες "τοποθετήσεις" τι ακριβώς εννοείς; Τοποθετήσεις σε ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ; ή σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ;Εάν είναι το πρώτο, αυτά που λες δεν ισχύουν. Οι αποσπασμένοι δεν παίρνουν καινούριες οργανικές . Οι αποσπασμένοι τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά.Όποτε μάλλον μιλάς για την δεύτερη περίπτωση και αναφέρεσαι στην διαδικασία τοποθέτησης σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ μετά τις τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις, που αφορούν :1. τους σε διάθεση εκπ/κούς που δεν κατάφεραν να πάρουν οργανική με την προηγούμενη διαδικασία2. τους αποσπασμενους από άλλο νομό3. τους αποσπασμένους από τον ίδιο νομόΟι παραπάνω κρίνονται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με βάση τα μόριά τους ΚΑΙ ΟΧΙ την προϋπηρεσία τους. Αυτό λέει ο νόμος! Δες εδώ. (τον οποίο νόμο παρεπιπτόντως, οφείλεις να βρεις, να διαβάσεις και να καταλάβεις, πριν αρχίσεις να διαμαρτύρεσαι)
hapiness,μιλάω για τις τοποθετήσεις που γίνονται σε λειτουργικά κενά και έπονται των μεταθέσεων, όπως πολύ σωστά υπέθεσες. Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι όλες οι κατηγορίες (εκπαιδευτικοί στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι εκτός/εντός ΠΥΣΔΕ) συγκρίνονται με βάση μόνο τα μόριά τους. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχε μια προτεραιότητα σε αυτούς που είναι στη διάθεση του οικείου ΠΥΣΔΕ...
Και για να σου φέρω απτό παράδειγμα (χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες) ξέρω περιπτώσεις συναδέλφων μου που ανήκουν σε άλλο ΠΥΣΔΕ το οποίο τοποθετεί πρώτα αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχει στη διάθεση και ύστερα συγκρίνει τα μόρια των αποσπασμένων εντός/εκτός που έχει..
Στη χθεσινη εγκυκλιο για τις τοποθετησεις των εκπαιδευτικων με αρ. πρωτ. Φ.361.1/261/102472/Δ1/19-8-2010, το υπουργειο επιτελους λαμβανει θεση σε ο,τι αφορα τις προτεραιοτητες των διαφορων κατηγοριων εκπαιδευτικων κατα τις τοποθετησεις στις σχολικες μοναδες. Συγκεκριμενα, σε σχετικη επισημανση οριζεται οτι προτασσονται οι μετατιθεμενοι, στη συνεχεια επονται οι νεοδιοριστοι και τελευταιοι τοποθετουνται οι αποσπασμενοι.
Μεταφέρω από τοhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=262985.2. Ειδικότερα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, αποσπούν ή τοποθετούν τους εκπαιδευτικούς με την εξής σειρά:α. Αποσπάσεις και τοποθετήσεις υπεραρίθμωνβ. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση του ΥΣγ. Αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο της περιοχής αρμοδιότητας του συμβουλίου και τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλες περιοχέςδ. Προσωρινές τοποθετήσεις μεταταχθέντωνε. Προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιορίστωνστ. Τοποθετήσεις αναπληρωτών Πρόταση ΟΛΜΕ: Οι αποσπάσεις και οι τοποθετέσεις της περίπτωσης 5.2.γ να μη συνεξετάζονται, αλλά να προηγούνται οι αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο.