0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@bitchΚαλα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι συμφωνω με αυτα που λες Με βλεπεις να αντιδραω γιατι ακομα δεν ειμαι πεισμενη για την σαφηνεια του νομου. Ας πουμε, εμενα μου φαινεται παραλογο να εφαρμοζεται η διαταξη που παραθετεις και η "εφαρμογη" της να μην φαινεται πουθενα επισημως, οπως πχ σε μια πραξη πυσδε, μια πραξη οικειου γραφειου εστω, η ενα ανακοινωτηριο, οταν φετος στο γραφειο εχουμε κανει αντιστοιχα πραγματα για θεματα ειναι πολυ πιο αυτονοητα απο αυτο, οπως ο ορισμος προισταμενων μονοθεσιων σχολειων (!!!) για το οποιο καναμε ΚΑΙ πραξη γραφειου ΚΑΙ ανακοινωτηρια. Ενω το γεγονος οτι καποιος οταν παραμενει στην διαθεση του συμβουλιου ειναι επισημως υπεραριθμος δεν αναφερεται πουθενα;;; Κανει δλδ τον κοπο η υπηρεσια να φτιαξει ανακοινωτηριο που λεει "σας ανακοινωνουμε οτι παραμενετε στην διαθεση του πυσπε/πυσδε" και δεν κανει τον κοπο να γραψει διπλα "ως υπεραριθμος" ;; Περιεργο μου φαινεται.
Στη χθεσινη εγκυκλιο για τις τοποθετησεις των εκπαιδευτικων με αρ. πρωτ. Φ.361.1/261/102472/Δ1/19-8-2010, το υπουργειο επιτελους λαμβανει θεση σε ο,τι αφορα τις προτεραιοτητες των διαφορων κατηγοριων εκπαιδευτικων κατα τις τοποθετησεις στις σχολικες μοναδες. Συγκεκριμενα, σε σχετικη επισημανση οριζεται οτι προτασσονται οι μετατιθεμενοι, στη συνεχεια επονται οι νεοδιοριστοι και τελευταιοι τοποθετουνται οι αποσπασμενοι.
και τον σεπτέμβρη να γινουν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά και πάλι προηγούνται οι οντες στην διάθεση. Αυτό το έψαξα σήμερα - και με το υπουργείο για επαλήθευση - και προκύπτουν τα εξής; αυτοί που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πυσδε αλλά δεν έχουν οργανική βγαίνουν υπεράριθμοι στο πυσδε αυτό. Εφόσον λοιπόν θεωρουνται υπεράριθμοι τότε τους διαχειριζόμαστε και με τον αυτό τρόπο - δηλαδή τοποθετούνται πρώτα από όλους τους άλλους. αυτό προκυπει απο τα πδ50/96 και πδ100/97 και πιο συγκεκριμένα από αυτή την διάταξη του πδ50/96 12. Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β' της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής. πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον είναι υπεράριθμοι λογω μη τοποθέτησής τους σε οργανικό κενό εννοείται ότι προτάσσονται έναντι όλων των υπολοιπων.
Δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Δεν συγκρινω τις φετινές με τις αποσπάσεις των προηγούμενων ετών. Λέω το εξής: αν κάποιος ως πέρισυ ήθελε απόσπαση σημαινει ότι δεν μπόρεσε να έρθει με την διαδικασία των μεταθέσεων γιατί δεν είχε συγκεντρώσει όσα μόρια χρειάζονταν για να μπει στο νομό που τον ενδιαφέρει. Αφού λοιπον αυτος δεν είχε πχ 100 μορια για να μπει στην Α αθήνας, πώς τον φέρνεις και μετά τον βάζεις να συγκριθεί μαζί με κάποιον που είναι ήδη στην Α αθήνας και έχει πχ 78 μορια γιατί όταν αυτος πήρε μετάθεση είτε είχαν πέσει τα μόρια είτε είχαν ανοιξει πολλές οργανικές στην ειδικότητά του; Και εν πάσει περιπτώσει, καποιος που βρίσκεται στην Κρήτη ας πούμε, και ζητά αποσπαση για την Λάρισα και την παίρνει ( για διάφορους κοινωνικούς λόγους) , θα πρέπει δηλαδή να υπηρετήσει και δίπλα στο σπίτι του; Δε φτάνει που ήρθε κοντύτερα; Τότε τι νόημα έχει να είναι κάποιος στο νομό που τον ενδιαφέρει; Θα μπορούσαν με αυτή τη λογικη να πουνε, παιδιά, όσοι είστε στη διάθεση θα πάρετε τα χάλια και απομακρυσμένα σχολεία γιατί έχετε το πλεονέκτημα να βρίσκεστε κοντά στο πεδίο συμφερόντων σας ( οικογενειακών, οικονομικών κτλ) αλλά τα κεντρικά σχολεία θα τα πάρουν όσοι έρθουν με αποσπαση...... χμμμμ δε μου ακουγεται και πολύ δίκαιο όλο αυτό...
Τα μόρια δυσμενών συνθηκών είναι αυτά που λαμβάνεις από την παραμονή σου σε ένα μέρος, στο οποίο΄ανήκει η σχολή σου μονάδα...