0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kyriakh στις Αυγούστου 25, 2011, 11:43:27 ambitch,θελω κι εγω να σε ρωτησω κατι. Γνωριζεις τι θα γινει με τις γκαρσονες β' των γαλλογερμανικων που υπηρετουμε σε δυσπροσιτα (αλλα πανεμορφα) κι ουτε η μια ουτε η αλλη συμπληρωνουμε τον αριθμο παιδιων που οριζει το υπουργειο για νησιωτικοτητα (15 μαθητες το μεγαλυτερο τμημα μας) ; Απ'οτι φαινεται δε θα διδαχθουν καθολου β' ξενη γλωσσα ετσι οπως τα κανανε; Υποθετω δε θα μας κρατησουν για decoration. Προσωπικα θα ηθελα να ειμαι και παλι στο ιδιο νησι οχι μονο γιατι δε θελω να ταλαιπωρω τους γιους μου με καινουρια προσαρμογη αλλα γιατι δε θα μου ξανατυχει - απο οτι διαβαζω απο σας - να ειμαι σε τετοιο σουπερ σχολικο περιβαλλον, αχρηστη δε θελω να ειμαι ομως(δεν ειναι off topic, εχει σχεση με τοποθετησεις και υπεραριθμους)Ενα γυμνασιο εχει μονο ,στο δημοτικο 4 ωρες ,ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση.Δεν το δεχομαι να στερησουν απο τα παιδια τη δυνατοτητα να δωσουν για κρατικο πιστοποιητικο,πηγαν τοσο καλα περυσι...anyway,καλη τοποθετηση σε νεοδιοριστους και μη, καλη σχολικη χρονια πόσα σχολεία έχει το νησί; Μπορεί αν έχει δύο να κάνουν το ένα γαλλόφωνο και το άλλο γερμανόφωνο ώστε να συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός. Με την πρωτοβάθμια τι παίζει; Υπάρχουν πλέον αυτές οι γλώσσες στο πρόγραμμα; ( το λέω μήπως σας διαθέσει ολικά εκεί). Διαφορετικά, βγαίνετε υπεράριθμοι και πάτε σε άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής, ή του ίδιου νομού, ή της ίδιας περιφέρειεας ή ...ό,τι του φανεί..... Η αλήθεια είναι ότι το θέμα ανήκει στο τμήμα εκπαιδευτικών θεμάτων και εγώ ανήκω στο διοικητικών οποτε δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τους ξενόγλωσσους ( γκαρσόνες α και β alike) τα κανε μαντάρα... (από πού να ρίξω το φάσκελο δεν ξέρω....) Τι να πω βρε Κυριακή μου!!!! ο Θεός βοηθός με τούτα που βλέπουμε και ακούμε....
bitch,θελω κι εγω να σε ρωτησω κατι. Γνωριζεις τι θα γινει με τις γκαρσονες β' των γαλλογερμανικων που υπηρετουμε σε δυσπροσιτα (αλλα πανεμορφα) κι ουτε η μια ουτε η αλλη συμπληρωνουμε τον αριθμο παιδιων που οριζει το υπουργειο για νησιωτικοτητα (15 μαθητες το μεγαλυτερο τμημα μας) ; Απ'οτι φαινεται δε θα διδαχθουν καθολου β' ξενη γλωσσα ετσι οπως τα κανανε; Υποθετω δε θα μας κρατησουν για decoration. Προσωπικα θα ηθελα να ειμαι και παλι στο ιδιο νησι οχι μονο γιατι δε θελω να ταλαιπωρω τους γιους μου με καινουρια προσαρμογη αλλα γιατι δε θα μου ξανατυχει - απο οτι διαβαζω απο σας - να ειμαι σε τετοιο σουπερ σχολικο περιβαλλον, αχρηστη δε θελω να ειμαι ομως(δεν ειναι off topic, εχει σχεση με τοποθετησεις και υπεραριθμους)Ενα γυμνασιο εχει μονο ,στο δημοτικο 4 ωρες ,ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση.Δεν το δεχομαι να στερησουν απο τα παιδια τη δυνατοτητα να δωσουν για κρατικο πιστοποιητικο,πηγαν τοσο καλα περυσι...anyway,καλη τοποθετηση σε νεοδιοριστους και μη, καλη σχολικη χρονια
Αν δεν εισαι ειδικη κατηγορια, δυστυχως δεν μπορεις!
Σε περίπτωση υπεραριθμίας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά,αλλά με το νέο νόμο,αν περισσεύεις στην περιοχή τοποθέτησής ο προiσταμενος μπορεί να σε μετακινήσει εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκει το σχολείο σου.Όσο για του χρόνου,δυστυχώς και πάλι δεν έχεις δικαίωμα απόσπασης.πρέπει να συμπληρώσεις τριετία στην περιοχή διορισμού και μετά.Εκτός αν έχεις παιδιά κάτω των τεσσάρων και πάρεις εννιάμηνη άδεια ανατροφής.Ειδάλλως,υπομονή,όπως πολλοι πολλοί άλλοι!!!!
Εννοείται knkn πως αν μάθουμε κάτι άλλο ή υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς ό,τι ως τώρα γνωρίζουμε θα σας ενημερώσω πάραυτα.
Παράθεση από: bitch στις Αυγούστου 22, 2011, 05:56:34 pmΕννοείται knkn πως αν μάθουμε κάτι άλλο ή υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς ό,τι ως τώρα γνωρίζουμε θα σας ενημερώσω πάραυτα.Τίποτα νεότερο έτσι ?Οπότε στις τοποθετήσεις έχουν προτεραιότητα όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ( μαζί με τους νεοδιόριστους αν υπάρχουν ) και μετά όσοι παίρνουν απόσπαση ( εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ ) .
και τον σεπτέμβρη να γινουν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά και πάλι προηγούνται οι οντες στην διάθεση. Αυτό το έψαξα σήμερα - και με το υπουργείο για επαλήθευση - και προκύπτουν τα εξής; αυτοί που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πυσδε αλλά δεν έχουν οργανική βγαίνουν υπεράριθμοι στο πυσδε αυτό. Εφόσον λοιπόν θεωρουνται υπεράριθμοι τότε τους διαχειριζόμαστε και με τον αυτό τρόπο - δηλαδή τοποθετούνται πρώτα από όλους τους άλλους. αυτό προκυπει απο τα πδ50/96 και πδ100/97 και πιο συγκεκριμένα από αυτή την διάταξη του πδ50/96 12. Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β' της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής. πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον είναι υπεράριθμοι λογω μη τοποθέτησής τους σε οργανικό κενό εννοείται ότι προτάσσονται έναντι όλων των υπολοιπων.
παρα το γεγονος οτι καποια ΠΥΣΔΕ λειτουργουν με οποιο τροπο βολευονται, κανονικα οι καθε ειδους αποσπασμενοι στις προσωρινες τοποθετησεις του Σεπτεμβριου επονται οσων ειναι στη διαθεση ανεξαρτητως μοριων.α) αριθμ. 58044/Δ2/22-06-2004 απόφαση του ΥΠΕΠΘ &β) την αριθμ Δ2/58044α/14-07-2004 διευκρινι-στική της,
Στη χθεσινη εγκυκλιο για τις τοποθετησεις των εκπαιδευτικων με αρ. πρωτ. Φ.361.1/261/102472/Δ1/19-8-2010, το υπουργειο επιτελους λαμβανει θεση σε ο,τι αφορα τις προτεραιοτητες των διαφορων κατηγοριων εκπαιδευτικων κατα τις τοποθετησεις στις σχολικες μοναδες. Συγκεκριμενα, σε σχετικη επισημανση οριζεται οτι προτασσονται οι μετατιθεμενοι, στη συνεχεια επονται οι νεοδιοριστοι και τελευταιοι τοποθετουνται οι αποσπασμενοι.