0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως ξέρεις, από το 1982 και μετά ( σε σιωπηρή συμφωνία ΟΛΜΕ-κυβερνήσεων), δεν γίνονταν σχεδόν καθόλου προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων για το Υπουργείο Παιδείας ( όχι μόνον στην κεντρική υπηρεσία, αλλά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, τα γραφεία εκπαίδευσης, κ.α. υπηρεσίες της εκπαίδευσης - μιλάμε για χιλιάδες οργανικές θέσεις Δ.Υ.). Τις ανάγκες, τις κάλυπταν με αποσπάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών ( σε αυτές τις θέσεις θα έπρεπε να υπηρετούν διοικητικοί υπάλληλοι). Αυτό, το έκαναν κυρίως για δύο λόγους:
Υ.Γ.3: Εν πάση περιπτώσει , εάν ο κλάδος είχε κρίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται και εκπαιδευτικοί στην διοίκηση ( που εγώ διαφωνώ με αυτό όπως προείπα), ας κατέθετε την άποψή του επίσημα τότε που συζητήθηκε Δημόσια το όλο θέμα ( 2009-2010-και αναφέρομαι στον κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά και στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου παιδείας).
Συνάδελφε bitch απλά να διευκρινίσω ότι στο τρίτο κατά σειρά Υ.Γ. του προηγούμενου μηνύματός μου, εννούσα ότι τότε που το θέμα της χρησιμότητας ή μη εκπαιδευτικών στην διοίκηση της εκπαίδευσης συζητήθηκε δημόσια ( 2009-2010), οι εκπαιδευτικοί ως κλάδος ( αλλά και οι διοικητικοί ως κλάδος) θα μπορούσαν να τοποθετηθούν με τον α ή β τρόπο.ΔΕΝ τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα, η όλη στάση τους όμως, έδειξε ότι μάλλον συμφωνούσαν με την ατάκα "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?".Συνεπώς, θα χρησιμοποιήσω την δική σου έκφραση: "πολύ αργά για ΄δάκρυα". Το θέμα συζητήθηκε ( όπως συζητήθηκε) Δημόσια τότε, και το συμπέρασμα που βγήκε τότε ήταν προς την κατεύθυνση που προανέφερα ( "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?").
η διαφωνία μου PA σε αυτά που γράφεις έγκειται στο ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα γραφεία καταλαβαίνουν αρκετά από τα όσα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία και δείχνουν περισσότερη κατανόηση και ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι σε αυτούς, ενώ αρκετοί διοικητικοί έχουν μία "άγαρμπη" συμπεριφορά....(μιλώ από προσωπική πείρα)
Συνάδελφε jak_13, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "Κάποιος που είναι απ`έξω... ¨.Τι "απ' έξω" λες?Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαι εκπαιδευτικός?Αν δεν το ξέρεις, το μαθαίνεις τώρα.Εκπαιδευτικός, 10 χρόνια φροντιστήριο, ΑΣΕΠ και από τότε σε δημόσια σχολεία.Όπως και αν έχει, αν διαφωνείς συγκεκριμένα με κάτι από αυτά που αναφέρω ( όπως π.χ. η adigoni ή η bitch οι οποίες διαφώνησαν με κάτι συγκεκριμένο), μπορείς να το πεις και να το συζητήσουμε.Αν πάλι δεν μπορείς ή δεν θέλεις, κανένα πρόβλημα.
Υ.Γ.3: Σχετικά με τις εργασίες που σιγά-σιγά ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες ( με κόστος για τους εκπαιδευτικούς) jak_13, ένα έχω να πω: Και που είσαι ακόμα!Έχουν πολλά να δουν "τα ματάκια μας"!Εδώ που τα λέμε όμως, μάλλον "καλά τα παθαίνουμε"! Γιατί καθόμασταν και ακούγαμε τα συνθήματα και τις ατάκες ( "πρωτοποριακή καινοτομία"," η τσάντα στο σχολείο", και άλλα πολλά και θλιβερά που δεν αξίζει να τα αναφέρω καν), χωρίς να βγάζουμε άχνα ( κάτι το οποίο είναι συν τοις άλλοις και εξόχως ύποπτο, δεδομένης της "παραδοσιακής" αντιπαράθεσης του κλάδου με όλους τους προηγούμενους Υπουργούς Παιδείας της μεταπολίτευσης ).