*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις 2011  (Αναγνώστηκε 252473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις 2011
« Απάντηση #798 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:32:33 pm »
Συνάδελφε bitch απλά να διευκρινίσω ότι στο τρίτο κατά σειρά Υ.Γ. του προηγούμενου μηνύματός μου, εννούσα ότι τότε που το θέμα της χρησιμότητας ή μη εκπαιδευτικών στην διοίκηση της εκπαίδευσης συζητήθηκε δημόσια ( 2009-2010), οι εκπαιδευτικοί ως κλάδος ( αλλά και οι διοικητικοί ως κλάδος) θα μπορούσαν να τοποθετηθούν με τον α ή β τρόπο.
ΔΕΝ τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα, η όλη στάση τους όμως, έδειξε ότι μάλλον συμφωνούσαν με την ατάκα "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?".
Συνεπώς, θα χρησιμοποιήσω την δική σου έκφραση: "πολύ αργά για ΄δάκρυα". Το θέμα συζητήθηκε ( όπως συζητήθηκε) Δημόσια τότε, και το συμπέρασμα που βγήκε τότε ήταν προς την κατεύθυνση που προανέφερα ( "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?"). Τυγχάνει εγώ να συμφωνώ με αυτό το συμπέρασμα που βγήκε τότε ( σε γενικές γραμμές για τους λόγους που προανέφερα), ενώ εσύ διαφωνείς. Όπως και να έχει, όλες οι απόψεις σεβαστές είναι.
Στην πράξη τώρα, αφού πρέπει να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο προφανώς και όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα τώρα σε δήμους-φορείς-εταιρείες δημοσίου, θα πρέπει να μεταταχθούν στις κενές οργανικές θέσεις διοικητικών του υπουργείου παιδείας.
Θα μου πεις "και ποιος θα απολυθεί τελικά?"

Κατά τη γνώμη μου, είναι απλό: Μόλις "τακτοποιηθούν" στις κενές οργανικές θέσεις Δ.Υ. αυτοί που τώρα τίθενται σε διαθεσιμότητα, από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχουν άλλες κενές οργανικές θέσεις. Οπότε....
Θα απολυθούν αυτοί που θα μείνουν "για το τέλος" της διαδικασίας.
Και απ' ότι βλέπω, οι εκπαιδευτικοί μένουν "για το τέλος της διαδικασίας"....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:35:21 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:00 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #799 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:36:06 pm »
το θέμα είναι μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια !!!!  :

ο 4024 κατήργησε όλες τις κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών!! Τότε μάλιστα, ζητήθηκε κατεπειγόντως απο όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να δώσουν επακριβή νούμερα των κατηργημένων αυτών θέσεων....

τώρα μας ζητούν να μετατάξουν/μεταφέρουν σε κενές οργανικές θέσεις ( που ΔΕΝ υπάρχουν ) υπαλλήλους απο άλλους φορείς του δημοσίου.Έχουμε και εμείς, όπως και όλοι , δώσει νούμερα ανά ειδικότητα και κλάδο ( διοικητικών πάντα ) αλλά ουσιαστικά σε θέσεις που ....δεν υπάρχουν...

ο  ε   ο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #800 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:45:45 pm »
Πολύ σωστά!
Απλά, θα δημιουργήσουν όσες κενές οργανικές θέσεις κρίνουν ότι χρειάζονται στην διοίκηση της εκπαίδευσης ( αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για "κενές οργανικές θέσεις": αναφερόμουν στο ότι η εκπαίδευση χρειάζεται διοικητικό προσωπικό το οποίο θα καλυφθεί φυσικά με μετακίνηση προσωπικού από καταργούμενους φορείς και δήμους).
Θα "τακτοποιήσουν" τους ανθρώπους που τίθενται τώρα σε διαθεσιμότητα από δήμους-φορείς-εταιρείες του Δημοσίου ( που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι "τα ρουσφέτια τους"),  και μετά θα κάνουν απολύσεις από τους υπόλοιπους ( που κατά κανόνα δεν είναι "τα ρουσφέτια τους").
Αλήθεια, ποιος κλάδος Δ.Υ. έχει το μικρότερο ποσοστό ανθρώπων που είναι "τα ρουσφέτια τους"?
Νομίζω οι εκπαιδευτικοί.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #801 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:46:38 pm »

Συνάδελφε ΡΑ, σέβομαι τις απόψεις σου αλλά διαφωνώ πλήρως, κυρίως με αυτές που προκύπτουν συμπερασματικά. Θα μπορούσα να σου απαντήσω σε όλες αλλά δεν έχω καμιά διάθεση να βλέπω συνεχείς επαναλήψεις στα γραφόμενα σου, με "σεντόνια" που προκαλούν κούραση.
Θα γράψω μόνο ότι οι αυθαίρετες σκέψεις επιφέρουν αυθαίρετα συμπεράσματα που προσαρμόζονται πάντα με τις απόψεις που έχεις και δε μεταβάλλονται ούτε στο ελάχιστο, όσο καλόπιστη συζήτηση και να γίνεται.
Και κάτι τελευταίο. Όσο πιο μακρυά βρίσκεται κάποιος από κάτι που υποστηρίζει με θέρμη, για οποιοδήποτε λόγο, αλλά στη θεωρία, θα πέφτει και σε αντιφάσεις του τύπου:

Όπως ξέρεις, από το 1982 και μετά ( σε σιωπηρή συμφωνία ΟΛΜΕ-κυβερνήσεων), δεν γίνονταν σχεδόν καθόλου προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων για το Υπουργείο Παιδείας ( όχι μόνον στην κεντρική υπηρεσία, αλλά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, τα γραφεία εκπαίδευσης, κ.α. υπηρεσίες της εκπαίδευσης  - μιλάμε για χιλιάδες οργανικές θέσεις Δ.Υ.). Τις ανάγκες, τις κάλυπταν με αποσπάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών ( σε αυτές τις θέσεις θα έπρεπε να υπηρετούν διοικητικοί υπάλληλοι). Αυτό, το έκαναν κυρίως για δύο λόγους:
Υ.Γ.3: Εν πάση περιπτώσει , εάν ο κλάδος είχε κρίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται και εκπαιδευτικοί στην διοίκηση ( που εγώ διαφωνώ με αυτό όπως προείπα), ας κατέθετε την άποψή του επίσημα τότε που συζητήθηκε Δημόσια το όλο θέμα ( 2009-2010-και αναφέρομαι στον κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά και στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου παιδείας).

Συνάδελφε bitch απλά να διευκρινίσω ότι στο τρίτο κατά σειρά Υ.Γ. του προηγούμενου μηνύματός μου, εννούσα ότι τότε που το θέμα της χρησιμότητας ή μη εκπαιδευτικών στην διοίκηση της εκπαίδευσης συζητήθηκε δημόσια ( 2009-2010), οι εκπαιδευτικοί ως κλάδος ( αλλά και οι διοικητικοί ως κλάδος) θα μπορούσαν να τοποθετηθούν με τον α ή β τρόπο.
ΔΕΝ τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα, η όλη στάση τους όμως, έδειξε ότι μάλλον συμφωνούσαν με την ατάκα "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?".
Συνεπώς, θα χρησιμοποιήσω την δική σου έκφραση: "πολύ αργά για ΄δάκρυα". Το θέμα συζητήθηκε ( όπως συζητήθηκε) Δημόσια τότε, και το συμπέρασμα που βγήκε τότε ήταν προς την κατεύθυνση που προανέφερα ( "τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί στην διοίκηση?").

Το ζήτημα είναι να φταίει ο κλάδος πάντα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:00 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #802 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 11:52:10 pm »
Συνάδελφε jak_13, αν κατάλαβα καλά διαφωνείς αλλά "δεν έχεις καμία διάθεση να εξηγήσεις το γιατί, διότι αισθάνεσαι κουρασμένος".
Σεβαστό, απλά επισημαίνω ότι η συμμετοχή σε διάλογο απαιτεί κάποιας μορφής "κούραση" ( αναφέρομαι στον χρόνο που χρειάζεται να αφιερωθεί) χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα όπως όλοι ξέρουμε.
Φυσικά αν κάποια στιγμή αισθανθείς περισσότερο "ξεκούραστος" για συμμετοχή σε διάλογο, μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα και διεξοδικά τα σημεία στα οποία διαφωνούμε και τα σημεία στα οποία συμφωνούμε ( χρήσιμο σε κάθε περίπτωση).

Υ.Γ. Σε περίπτωση που αισθανθείς περισσότερο "ξεκούραστος" για συμμετοχή σε διάλογο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, "θυμήσου" να εξηγήσεις και το ποια αντίφαση βλέπεις σε αυτά που παρέθεσες στο προηγούμενο μήνυμά σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:00:26 am από PA »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #803 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:11:28 am »
η διαφωνία μου PA σε αυτά που γράφεις έγκειται στο ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα γραφεία καταλαβαίνουν αρκετά από τα όσα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία και δείχνουν περισσότερη κατανόηση και ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι σε αυτούς, ενώ αρκετοί διοικητικοί έχουν μία "άγαρμπη" συμπεριφορά....(μιλώ από προσωπική πείρα) :)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #804 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:14:28 am »
ακριβώς αυτό Αντιγόνη - εξ ου και γω θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν και εκπαιδευτικοί στη διοίκηση!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #805 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:17:03 am »

Συνάδελφε ΡΑ, θα με εξέπληττε αν δεν έβλεπα κάποιο προχωρημένο συμπέρασμα σου. Αισθάνομαι ακμαιότατος αλλά θεωρώ ότι αν γράφουμε τα ίδια και τα ίδια προκαλούμε κούραση και στους υπόλοιπους. Εγώ πάντως δεν θα το κάνω διότι ξέρω ότι υπάρχει ο μεστός και περιεκτικός λόγος.

ΥΓ. Είναι πολύ απλό, φτάνει να κατανοείς τα γραφόμενα σου.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #806 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:30:26 am »
η διαφωνία μου PA σε αυτά που γράφεις έγκειται στο ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα γραφεία καταλαβαίνουν αρκετά από τα όσα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία και δείχνουν περισσότερη κατανόηση και ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι σε αυτούς, ενώ αρκετοί διοικητικοί έχουν μία "άγαρμπη" συμπεριφορά....(μιλώ από προσωπική πείρα) :)

Αυτό ακριβώς! Πώς να το εξηγήσεις σε κάποιον που είναι μακρυά και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αδειάσουν τη γωνιά οι εκπαιδευτικοί. Όταν υπάρχει προκατάληψη δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, ακόμα και αν τα  επιχειρήματα τα χρησιμοποιεί και διοικητικός της παρέας.
Κάποιος που είναι απ`έξω και κυρίως με την προκατάληψη που μεταφέρει, δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν η απροθυμία, η ανεπάρκεια ή μια κακή συμπεριφορά προέρχεται από εκπαιδευτικό ή από διοικητικό. Και να μπορεί δεν θα το κάνει.
Δεν θέλω να αναγκάζομαι να γράφω τέτοια επιχειρήματα, ούτε ότι άρχισαν κάποιες διευθύνσεις να δίνουν εργασίες σε ιδιωτικές εταιρείες με οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευτικούς.

Gabriel Garcia Marquez

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #807 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:35:25 am »
 :)Και τώρα που πρόκειται να αρχίσει το "πανηγύρι" με τη .....διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, είναι λίγο άκομψο να επανερχόμαστε σε τέτοια ζητήματα

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #808 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 12:54:51 am »
Συνάδελφε adigoni δεν έχω καμία αντίρρηση στην επισήμανση που έκανες, απλά αξιολογώ ως σημαντικότερους τους δύο λόγους που προανέφερα.
Στο κάτω-κάτω, αν ο κλάδος πίστευε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και εκπαιδευτικοί στη διοίκηση, ας το διατύπωνε ως ξεκάθαρη θέση τότε που το θέμα συζητήθηκε δημόσια (2009-2010).
Φυσικά, η άποψη που διατύπωσες είναι απολύτως σεβαστή από εμένα ( και όχι μόνον αυτό: θεωρώ ότι είναι απολύτως στοιχειοθετημένη μια και βασίζεται σε συγκεκριμένα και ισχυρά επιχειρήματα. Το ότι εγώ έχω άλλη γνώμη, σχετίζεται με το ότι αξιολογώ ως σημαντικότερα τα στοιχεία που προανέφερα).

Συνάδελφε jak_13, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "Κάποιος που είναι απ`έξω... ¨.
Τι "απ' έξω" λες?
Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαι εκπαιδευτικός?
Αν δεν το ξέρεις, το μαθαίνεις τώρα.
Εκπαιδευτικός, 10 χρόνια φροντιστήριο, ΑΣΕΠ και από τότε  σε δημόσια σχολεία.
Όπως και αν έχει, αν διαφωνείς συγκεκριμένα με κάτι από αυτά που αναφέρω ( όπως π.χ. η  adigoni ή η bitch οι οποίες διαφώνησαν με κάτι συγκεκριμένο), μπορείς να το πεις και να το συζητήσουμε.
Αν πάλι δεν μπορείς ή δεν θέλεις, κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ.1 adigoni  συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα το γιατί είναι "άκομψο" να συζητάμε τέτοια πράγματα με δεδομένη την "διαθεσιμότητα" Δ.Υ.

Υ.Γ.2: Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ελάχιστη πρακτική αξία έχει η γνώμη του οποιουδήποτε απλού εκπαιδευτικού ( όπως εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος). Αυτά τα ζητήματα θα ρυθμιστούν στην βάση του ότι η χώρα θα πρέπει στα επόμενα λίγα χρόνια να απολύσει δεκάδες χιλιάδες Δ.Υ..
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:30:44 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #809 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 04:02:12 am »
Συνάδελφε jak_13, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "Κάποιος που είναι απ`έξω... ¨.
Τι "απ' έξω" λες?
Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαι εκπαιδευτικός?
Αν δεν το ξέρεις, το μαθαίνεις τώρα.
Εκπαιδευτικός, 10 χρόνια φροντιστήριο, ΑΣΕΠ και από τότε  σε δημόσια σχολεία.
Όπως και αν έχει, αν διαφωνείς συγκεκριμένα με κάτι από αυτά που αναφέρω ( όπως π.χ. η  adigoni ή η bitch οι οποίες διαφώνησαν με κάτι συγκεκριμένο), μπορείς να το πεις και να το συζητήσουμε.
Αν πάλι δεν μπορείς ή δεν θέλεις, κανένα πρόβλημα.

Συνάδελφε ΡΑ, αν και δεν εννοούσα απαραίτητα εσένα, θέλω να πω ότι όσοι δε ζουν τις συνθήκες των γραφείων και έχουν την προκατάληψη. δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Στις τόσες συζητήσεις που έχουμε κάνει μπορεί να σε έχω αποκαλέσει και 100 φορές συνάδελφο και μου γράφεις ότι το μαθαίνω τώρα. Εγώ δεν θα γράψω ότι είσαι κουρασμένος, γιατί είναι απλά η τακτική σου. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πού διαφωνώ τότε δεν φταίω εγώ. Νομίζω ότι έχεις μόνο στο μυαλό σου τι θα γράψεις στο επόμενο μήνυμα και δεν παρακολουθείς το τι γράφει ο άλλος. Να σου πω ακόμα ότι οι περισσότεροι από εμάς γράφουμε σε πολλά topics και όχι μόνο σε 2-3 οπότε οι θέσεις μας είναι γνωστές.
Επίσης γνωρίζω πολλούς εκπαιδευτικούς που είναι δεκαετίες στην εκπαίδευση και δεν ξέρουν πού βρίσκεται η διεύθυνση που ανήκει το σχολείο τους.

Υ.Γ.3: Σχετικά με τις εργασίες που σιγά-σιγά ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες ( με κόστος για τους εκπαιδευτικούς) jak_13, ένα έχω να πω: Και που είσαι ακόμα!
Έχουν πολλά να δουν "τα ματάκια μας"!
Εδώ που τα λέμε όμως, μάλλον "καλά τα παθαίνουμε"! Γιατί καθόμασταν και ακούγαμε τα συνθήματα και τις ατάκες ( "πρωτοποριακή καινοτομία"," η τσάντα στο σχολείο", και άλλα πολλά και θλιβερά που δεν αξίζει να τα αναφέρω καν), χωρίς να βγάζουμε άχνα ( κάτι το οποίο είναι συν τοις άλλοις και εξόχως ύποπτο, δεδομένης της "παραδοσιακής" αντιπαράθεσης του κλάδου με όλους τους προηγούμενους  Υπουργούς Παιδείας της μεταπολίτευσης ).

Ωραία λοιπόν. Και πού είμαι ακόμα! Εξακολουθείς να επιμένεις όμως ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φύγουν από τις διευθύνσεις και ας διαλυθούν οι διευθύνσεις. Θα ασχοληθεί ας πούμε ο εργοδηγός του ΟΣΕ ή η αεροσυνοδός της ολυμπιακής επαρκώς, με τα εκπαιδευτικά θέματα σε μια διεύθυνση και θα λύσει και τα προβλήματα που θα προκύψουν.
Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει ότι για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί, ακόμα και γιατί διαφωνούσαν με τους σωστούς υπουργούς παιδείας. Και είναι κατά τη γνώμη σου και εξόχως ύποπτο. Και η "αβάντα" του κλάδου προς τη συμπαθέστατη κυρία Διαμαντοπούλου που μας έγραφες με τόση θέρμη και κατ`επανάληψη; Πάει και αυτή στράφι;

Gabriel Garcia Marquez

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #810 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:36:49 am »
Σ :)υνάδελφε PA το θεωρώ άκομψο, γιατί έτσι πως θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα, βλέπω τις διευθύνσεις να καταργούνται(άρα να απολύονται όλοι οι υπάλληλοι) και να υπάρχει ένα γραφείο στο δήμο κι ένα στη νομαρχία που θα εξυπηρετεί τα σχολεία-πελάτες(τα οποία θα χρηματοδοτούνται από Α.Ε.).....
Χρειάζεται αφύπνιση της κοινωνίας σε όλα....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:41:38 am από adigoni »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #811 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:10:34 pm »
"Χρειάζεται αφύπνιση της κοινωνίας σε όλα....: γράφεις συνάδελφε adigoni.
Σωστά.
Ακριβώς γι' αυτό, πρέπει να συζητάμε οι εκπαιδευτικοί για όλα αυτά τα ζητήματα.

Συνάδελφε jak_13 :

Στο προηγούμενο μήνυμά μου ανέφερα μερικές από τις "ατάκες" της τ. Υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου ("πρωτοποριακή καινοτομία"," η τσάντα στο σχολείο", και άλλα ) τις οποίες χαρακτηρίζω "θλιβερές" και "ανάξιες λόγου".
Αμέσως μετά, εξηγώ ότι κατά τη γνώμη μου είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν εξέδωσε έστω μία ανακοίνωση που να στηλιτεύει αυτές τις παρακμιακές ατάκες.
Και εσύ διαβάζοντας αυτό ( και πολλά άλλα αντίστοιχα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε ), έβγαλες το συμπέρασμα ότι "συμπαθώ την Διαμαντοπούλου".

Που ήταν ο κλάδος συνάδελφε όταν τα "παπαγαλάκια" της τότε εποχής χαρακτήριζαν "τσατσόνια" τους εκπαιδευτικούς που ήταν αποσπασμένοι σε γραφεία?

Μίλησε κανείς?
Εξέδωσε ανακοίνωση όπως έκανε λίγο πριν για το θέμα "Κούνεβα"?
Εσύ που ήσουν?
Διαφώνησες με εκείνες τις αθλιότητες εγκαίρως?
Γιατί εγώ συνάδελφε, διαφώνησα εγκαίρως τότε ( και δημόσια, και ευθέως και ας ήμουν μεμονωμένο άτομο - γιατί ο κλάδος τότε, επέχαιρε για εκείνες τις αθλιότητες).

Επιπλέον, έχω εμπειρία γραφείου.

Για 1 έτος, είχα αποσπαστεί σε γραφείο.

Συγκεκριμένα, αφού υπηρέτησα τα δύο χρόνια του δυσπρόσιτου στο νησί όπου διορίστηκα, δεν έκανα αίτηση μετάθεσης αποφασισμένος να κάτσω και τρίτη χρονιά για να μαζέψω μόρια. Είδα όμως την εγκύκλιο των αποσπάσεων , και συνειδητοποίησα ( γιατί ως νεοδιόριστος και με 10 χρόνια στα φροντιστήρια, εγώ αυτά δεν τα ήξερα τότε)  ότι αν αποσπαστείς σε γραφείο παίρνεις τα μόρια της οργανικής σου. Όλοι μου είχαν πει ότι "χωρίς μέσον είναι πολύ δύσκολο".
Εγώ όμως παρ' όλα αυτά έκανα την αίτηση.
Και εκείνη την χρονιά, πρακτικά έγιναν δεκτές όλες οι σχετικές αιτήσεις.
Και έτσι πήγα για 1 χρόνο σε γραφείο.
Και λίγο μετά την απόσπαση, τα "παπαγαλάκια" της κυρίας ( δημοσιογράφοι) χαρακτήριζαν τους αποσπασμένους σε γραφεία εκπαιδευτικούς "τσατσόνια".
Και δεν μίλαγε κανείς.
Σε ολόκληρη υπηρεσία, μόνον εγώ και μία συνάδελφος αντιδράσαμε ΕΠΩΝΥΜΑ.
Εκείνη την εποχή της παντοδυναμίας της κυρίας και της ατάκας της, εγώ της έστειλα προσωπική επώνυμη επιστολή όπου "της τα είπα ευθέως". Και σε αυτήν, και σε "παπαγαλάκια"-δημοσιογραφίσκους που αναπαρήγαγαν τις ατάκες προσβάλλοντας ανθρώπους και τσουβαλιάζοντας τους πάντες και τα πάντα ( άλλες επιστολές για τα "παπαγαλάκια". Επώνυμες και αυτές).
Ξέρεις τι έκαναν οι "συνάδελφοι" τότε?
Οι αποσπασμένοι "άλλαζαν δρόμο" γιατί φοβόντουσαν ότι "θα τους διώξει" από το γραφείο η υπουργός. Και μίλαγαν χαμηλόφωνα ( σαν κλέφτες).
Κατάλαβες?
Σαν κλέφτες!
Ανέχονταν τις δημόσιες ύβρεις "για να μην τους διώξει"!
Λες και εμένα με την άλλη συνάδελφο που και της τα γράψαμε ( ξεχωριστά ο καθείς) αλλά τα είχαμε πει πολλάκις και "στους δικούς της" ( συμβούλους, και άλλους συνεργάτες), μας έδιωξε. Τίποτε τέτοιο δεν έγινε.
Απλά κρατήσαμε την αξιοπρεπή στάση, επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς! ( ΕΓΚΑΙΡΩΣ όμως. Την εποχή της παντοδυναμίας της "κυρίας". Όχι χρόνια μετά και "κατόπιν εορτής").

Οι μη αποσπασμένοι, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ( ελάχιστοι διαφωνούσαν) με τις ατάκες της κυρίας.
Συμφωνούσαν! ( Η "Αβάντα" που έκανε ο κλάδος στην εν λόγω Υπουργό Παιδείας, δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης)
Και όταν τους εξηγούσα το άδικον του πράγματος, την ισοπέδωση του να τσουβαλιάζεις τους πάντες , αλλά και τις βαρύτατες επιπτώσεις που θα έχουν όλα αυτά στον κλάδο, απλά δεν άκουγαν τίποτα.
Συνέχιζαν να αναπαράγουν τις άθλιες και παρακμιακές ατάκες της τότε πολιτικής  ηγεσίας, δηλώνοντας ότι "τα λέει καλά".

Και αυτό, συνεχίστηκε για ολόκληρο το 2010, και κάμφθηκε στα μέσα του 2011 ( όταν ΗΔΗ η "κυρία" είχε "περάσει" τα πάντα "αβρόχοις ποσοί").

Να θυμίσω τι έγινε μετά?

Αυτό που από το τέλος του 2009 είχα προβλέψει: Αφού πέρασαν τα πάντα χωρίς καμία τοποθέτηση του κλάδου, αυτοί που όταν "κούναγε το δάχτυλο" η κυρία "έκαναν την πάπια" για να μην τους διώξουν από το γραφείο ή δήλωναν ότι "καλά τα λέει, επιτέλους να μπει τάξη", "βγήκαν στον αγώνα".
Άρχισαν να κατακεραυνώνουν την υπουργό ( η οποία πλέον είχε κάνει την δουλειά της πλήρως και αποτελεσματικότατα), και καλούσαν τους συναδέλφους "στον αγώνα".

ΠΟιοι?

Όλοι αυτοί που ανέχτηκαν δημοσιογράφους να χαρακτηρίζουν "στον αέρα" συλλήβδην τους αποσπασμένους συναδέλφους τους "τσατσόνια" ( σφύριζαν αδιάφορα τότε - αναφέρομαι στον οκτώβριο του 2009- επικροτώντας σιωπηρά).

Ήμουν βέβαιος από τότε, ότι όσοι επικροτούσαν εκείνες τις πρακτικές τότε, θα πικρομετανιώσουν για την στάση τους.
Όπερ και εγένετο!

Αυτοκριτική λοιπόν, και σκέψη.
Και αυτά τα "απ' έξω" να τα αφήσεις κατά μέρος, γιατί δεν με γνωρίζεις προσωπικά( συνεπώς, δεν γνωρίζεις για παράδειγμα το αν ξέρω ή όχι το πως λειτουργούν τα γραφεία).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:32:39 pm από PA »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)