0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν φταίνε. Αλλά ο αγώνας αυτός αν γίνει(εγώ το εύχομαι) θα έχει νικητές και τα παιδιά.
λέτε να υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς φροντιστήριο στη γ΄λυκείου;
Παράθεση από: mathstavros στις Μαρτίου 21, 2011, 10:46:43 pmΣυμφωνώ ότι τα παιδιά δεν φταίνε. Αλλά ο αγώνας αυτός αν γίνει(εγώ το εύχομαι) θα έχει νικητές και τα παιδιά. Ποιά παιδιά; αυτά που δίνουν πανελλήνιες τώρα; μπορεί να έχει νικητές τα παιδιά σε μερικά χρόνια από σήμερα. Σε αυτά που δίνουν τώρα πανελλήνιες και που δεν πάνε φροντιστήριο εγώ ρωτάω τι τους απαντάτε; ότι θα θυσιαστούν για μια καλύτερη παιδεία του αύριο;Παράθεση από: Ερση στις Μαρτίου 21, 2011, 10:47:59 pmλέτε να υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς φροντιστήριο στη γ΄λυκείου;Νατη η νοοτροπία μας. Αυτή είναι. Έλεος. Καρφί δεν μας καίγεται. Το έγραψα και παραπάνω "Τι μας τα πρήζει η Αννούλα για αναπλήρωση ωρών, αφού τα παιδιά τα ξέρουν απέξω, τους τα είπανε και αλλού!".
Πιστεύετε πως η κατάλληλη στιγμή για αυτοκριτική είναι αυτή τώρα, που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση;Έχουμε φάει τις σάρκες μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο νομίζω...
Νομίζω σκόπιμα υπερβάλλεις και τραγικοποιείς την κατάσταση. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.
Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.
Παράθεση από: panos2 στις Μαρτίου 21, 2011, 11:02:20 pmΠιστεύετε πως η κατάλληλη στιγμή για αυτοκριτική είναι αυτή τώρα, που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση;Έχουμε φάει τις σάρκες μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο νομίζω...νομίζω τις σάρκες μας τις έχουμε φάει μόνο όσον αφορά το ποιός ειναι ο δικαιοτερος τρόπος διορισμού ( ασεπ -επετηρίδα) ή το ποιά προϋπηρεσία πρέπει να προταχθει στους διορισμούς σε σχέση με άλλες (16μηνο -24μηνο-30μηνο) ή αν οι πολύτεκνοι καλώς προπορεύονταν των υπολοίπων ή όχι..... Εσχάτως αρχίσαμε να "ανοίγουμε" το θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης διδασκαλίας και να μιλάμε με καθαρά παιδαγωγικά- διδακτικά κριτήρια.... Παράθεση από: mathstavros στις Μαρτίου 21, 2011, 11:00:29 pmΝομίζω σκόπιμα υπερβάλλεις και τραγικοποιείς την κατάσταση. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.Η ταξικοποίηση της εκπαίδευσης σαφώς και είναι θέμα σκοτεινών κύκλων και εντολών ...άνωθεν. Ωστόσο για να γίνει υπαρκτή θα πρέπει να υποστηριχθεί εκ των έσω - δηλαδή απο τους ίδιους τους εκπ/κούς. Πιστεύεις επομένως, ότι ο εκπ/κοί γίνονται οι Δούρειοι Ίπποι μιας τέτοιας πολιτικής και με ποιόν τρόπο;
Παράθεση από: mathstavros στις Μαρτίου 21, 2011, 11:00:29 pmΧαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.Αυτή είναι απάντηση από συνάδελφο προς συνάδελφο, και την δέχομαι, όχι όμως από καθηγητή προς μαθητή του. Εγώ έθεσα τον προβληματισμό τι θα απαντήσεις στο 17χρονο που δεν πάει φροντιστήριο και μοναδικό του στήριγμα είναι το σχολείο του. Θα του μιλήσεις για αγώνες; ότι οι αγώνες θέλουν θυσίες; ότι εσύ μπορεί να μην μπεις πουθενά στις πανελλήνιες αλλά σκέψου τους συμμαθητές σου, τα μικρά αδελφάκια σου που θα πάνε σχολείο από του χρόνου, θα βρουν μια καλύτερη παιδεία; εδώ οι Σουλιώτισσες έπεσαν στο Ζάλογγο και σώθηκε ολόκληρο το έθνος, γκρινιάζεις εσύ που δεν θα μπεις πουθενά ούτε σε μια σχολή για να σωθεί η παιδεία; Αυτά θα του πεις;