*

Αποστολέας Θέμα: Να τη και η αναπλήρωση των χαμένων ωρών !!!  (Αναγνώστηκε 16831 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Να τη και η αναπλήρωση των χαμένων ωρών !!!
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 21, 2011, 10:53:26 pm »
Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν φταίνε. Αλλά ο αγώνας αυτός αν γίνει(εγώ το εύχομαι) θα έχει νικητές και τα παιδιά.
Ποιά παιδιά; αυτά που δίνουν πανελλήνιες τώρα; μπορεί να έχει νικητές τα παιδιά σε μερικά χρόνια από σήμερα. Σε αυτά που δίνουν τώρα πανελλήνιες και που δεν πάνε φροντιστήριο εγώ ρωτάω τι τους απαντάτε; ότι θα θυσιαστούν για μια καλύτερη παιδεία του αύριο;

λέτε να υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς φροντιστήριο στη γ΄λυκείου;
Νατη η νοοτροπία μας. Αυτή είναι. Έλεος. Καρφί δεν μας καίγεται. Το έγραψα και παραπάνω "Τι μας τα πρήζει η Αννούλα για αναπλήρωση ωρών, αφού τα παιδιά τα ξέρουν απέξω, τους τα είπανε και αλλού!".

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:46:20 »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 21, 2011, 10:55:39 pm »
δεν είναι νοοτροπία είναι ο κανών και η κίνηση του υπουργείου είναι υποκριτική ,ποιος σοβαρός μαθητής θα καθησει τελευταία στιγμή να κάνει μάθημα και πόσο μάλλον στο σχολείο δυστυχώς έτσι είναι

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 21, 2011, 10:58:17 pm »
νομίζω αυτό ακριβώς το φαινομενο στηλιτεύει ο killbill.. Το ότι φτάσαμε να λέμε "δυστυχώς έτσι είναι" και να αποποιούμαστε ελαφρά τη καρδία των ευθυνών μας, είναι ένα πρόβλημα απο μόνο του. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα που προέκυψε απο την πολιτική του Υπουργείου ( ανεξαρτήτως κυβέρνησης) αλλά ένα ηθικό, εκ των έσω, πρόβλημα...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:00:29 pm »
Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν φταίνε. Αλλά ο αγώνας αυτός αν γίνει(εγώ το εύχομαι) θα έχει νικητές και τα παιδιά.
Ποιά παιδιά; αυτά που δίνουν πανελλήνιες τώρα; μπορεί να έχει νικητές τα παιδιά σε μερικά χρόνια από σήμερα. Σε αυτά που δίνουν τώρα πανελλήνιες και που δεν πάνε φροντιστήριο εγώ ρωτάω τι τους απαντάτε; ότι θα θυσιαστούν για μια καλύτερη παιδεία του αύριο;

λέτε να υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς φροντιστήριο στη γ΄λυκείου;
Νατη η νοοτροπία μας. Αυτή είναι. Έλεος. Καρφί δεν μας καίγεται. Το έγραψα και παραπάνω "Τι μας τα πρήζει η Αννούλα για αναπλήρωση ωρών, αφού τα παιδιά τα ξέρουν απέξω, τους τα είπανε και αλλού!".
Νομίζω σκόπιμα υπερβάλλεις και τραγικοποιείς την κατάσταση. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:46:20 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:02:20 pm »
Πιστεύετε πως η κατάλληλη στιγμή για αυτοκριτική είναι αυτή τώρα, που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση;
Έχουμε φάει τις σάρκες μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:04:11 pm »
Σωστο.Γιατι δικαιωνουμε και το ουδεις μωροτερος των ιατρων αν δεν υπηρχαν οι δασκαλοι...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:08:28 pm »
Πιστεύετε πως η κατάλληλη στιγμή για αυτοκριτική είναι αυτή τώρα, που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση;
Πρέπει επιτέλους ψύχραιμα όλοι να δούμε τι έχουμε απέναντι μας. Κάποιοι αν δεν οδηγούνται σε θέσεις άμυνας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων πρέπει να δουν ότι είναι ώρα για δράση.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:08:57 pm »

νομίζω τις σάρκες μας τις έχουμε φάει μόνο όσον αφορά το ποιός ειναι ο δικαιοτερος τρόπος διορισμού ( ασεπ -επετηρίδα) ή το ποιά προϋπηρεσία πρέπει να προταχθει στους διορισμούς σε σχέση με άλλες (16μηνο -24μηνο-30μηνο) ή αν οι πολύτεκνοι καλώς προπορεύονταν των υπολοίπων ή όχι..... Εσχάτως αρχίσαμε να "ανοίγουμε" το θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης διδασκαλίας και να μιλάμε με καθαρά παιδαγωγικά- διδακτικά κριτήρια....

Νομίζω σκόπιμα υπερβάλλεις και τραγικοποιείς την κατάσταση. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.

Η ταξικοποίηση της εκπαίδευσης σαφώς και είναι θέμα σκοτεινών κύκλων και εντολών ...άνωθεν. Ωστόσο για να γίνει υπαρκτή θα πρέπει να υποστηριχθεί εκ των έσω - δηλαδή απο τους ίδιους τους εκπ/κούς. Πιστεύεις επομένως, ότι ο εκπ/κοί γίνονται οι Δούρειοι Ίπποι μιας τέτοιας πολιτικής και με ποιόν τρόπο;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:12:26 pm »
Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.
Αυτή είναι απάντηση από συνάδελφο προς συνάδελφο, και την δέχομαι, όχι όμως από καθηγητή προς μαθητή του.  Εγώ έθεσα τον προβληματισμό τι θα απαντήσεις στο 17χρονο που δεν πάει φροντιστήριο και μοναδικό του στήριγμα είναι το σχολείο του. Θα του μιλήσεις για αγώνες; ότι οι αγώνες θέλουν θυσίες; ότι εσύ μπορεί να μην μπεις πουθενά στις πανελλήνιες αλλά σκέψου τους συμμαθητές σου, τα μικρά αδελφάκια σου που θα πάνε σχολείο από του χρόνου, θα βρουν μια καλύτερη παιδεία; εδώ οι Σουλιώτισσες έπεσαν στο Ζάλογγο και σώθηκε ολόκληρο το έθνος, γκρινιάζεις εσύ που δεν θα μπεις πουθενά ούτε σε μια σχολή για να σωθεί η παιδεία;
Αυτά θα του πεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2011, 11:18:48 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:18:27 pm »
Στα δικα σου τα παιδια που θα τα βλεπεις 2 φορες το χρονο τι θα πεις;Ξερεις ποσες ερωτησεις μπορω να σου βγαλω εγω;Περνας-αθελα σου- το επιχειρημα της ασυνειδησιας των συναδερφων

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:23:04 pm »

νομίζω τις σάρκες μας τις έχουμε φάει μόνο όσον αφορά το ποιός ειναι ο δικαιοτερος τρόπος διορισμού ( ασεπ -επετηρίδα) ή το ποιά προϋπηρεσία πρέπει να προταχθει στους διορισμούς σε σχέση με άλλες (16μηνο -24μηνο-30μηνο) ή αν οι πολύτεκνοι καλώς προπορεύονταν των υπολοίπων ή όχι..... Εσχάτως αρχίσαμε να "ανοίγουμε" το θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης διδασκαλίας και να μιλάμε με καθαρά παιδαγωγικά- διδακτικά κριτήρια....

Η ταξικοποίηση της εκπαίδευσης σαφώς και είναι θέμα σκοτεινών κύκλων και εντολών ...άνωθεν. Ωστόσο για να γίνει υπαρκτή θα πρέπει να υποστηριχθεί εκ των έσω - δηλαδή απο τους ίδιους τους εκπ/κούς. Πιστεύεις επομένως, ότι ο εκπ/κοί γίνονται οι Δούρειοι Ίπποι μιας τέτοιας πολιτικής και με ποιόν τρόπο;
Δεν μίλησα για δούρειους ίππους. Οι εκπαιδευτικοί είτε θα αποδεχθούν τις αλλαγές που επιβάλλονται με καθεστωτικό τρόπο είτε θα αρπάξουν την ευκαιρία σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για να κρατήσουν κατακτήσεις δεκαετιών αλλά και για να διεκδικήσουν μια παιδεία αναβαθμισμένη. Τον ρόλο του δούρειου ίππου προφανώς και το παίζουν σε συνδικαλιστικό επίπεδο οι ηγεσίες της δοε και ολμέ τόσα χρόνια που ταυτίζονταν ουσιαστικά με τις κυβερνητικές επιταγές και η οποιαδήποτε αντίδραση ,για τα μάτια του κόσμου, εκτονωνώνταν  σε 24 απεργίες. Δυστυχώς και αυτή τη στιγμή η ηγεσία της ολμέ είναι πολύ μικρή για τις απαιτήσεις των καιρών.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:28:05 pm »
Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται ΜΟΝΟ. Αν σκεφτόμασταν πάντα έτσι λυπάμαι σαν κοινωνία δεν θα πετυχαίναμε ποτέ τίποτα. Και μην μου πεις ότι όλα όσα γίνονται στην εκπαίδευση και αναμένεται να γίνουν δεν στηρίζονται σε κάποιο σχέδιο, σχέδιο που έχεινα κάνει εν μέρει με την ταξικοποίση της εκπαίδευσης.
Αυτή είναι απάντηση από συνάδελφο προς συνάδελφο, και την δέχομαι, όχι όμως από καθηγητή προς μαθητή του.  Εγώ έθεσα τον προβληματισμό τι θα απαντήσεις στο 17χρονο που δεν πάει φροντιστήριο και μοναδικό του στήριγμα είναι το σχολείο του. Θα του μιλήσεις για αγώνες; ότι οι αγώνες θέλουν θυσίες; ότι εσύ μπορεί να μην μπεις πουθενά στις πανελλήνιες αλλά σκέψου τους συμμαθητές σου, τα μικρά αδελφάκια σου που θα πάνε σχολείο από του χρόνου, θα βρουν μια καλύτερη παιδεία; εδώ οι Σουλιώτισσες έπεσαν στο Ζάλογγο και σώθηκε ολόκληρο το έθνος, γκρινιάζεις εσύ που δεν θα μπεις πουθενά ούτε σε μια σχολή για να σωθεί η παιδεία;
Αυτά θα του πεις;
Αυτή είναι απάντηση και για τους μαθητές. Οι μαθητές είναι μέρος της κοινωνίας. Και η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζοντας τους μαθητές σαν μια ειδική κατηγορία δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να "μορφώνουμε" αμόρφωτους κοινωνικά και συνειδησιακά πολίτες!

Αποσυνδεδεμένος pasxalisΠΕ02

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 22, 2011, 12:00:16 am »
απ το alfavita
Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στην κ. Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Με ευχαρίστηση διάβασα σήμερα την επιστολή σας προς τους Προέδρους μας από τους οποίους ζητάτε να προτείνουν τρόπους με τους οποίους θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες λόγω απεργιών, στάσεων εργασίας, καταλήψεων και άλλων τινών κακών.

Επιτέλους! Μία Υπουργός, έστω και αργά, αναλαμβάνει δράση για να προστατέψει το δημόσιο σχολείο. Επιτέλους, μία Υπουργός δεν το βλέπει ως εφαλτήριο για κάτι καλύτερο στην πολιτική της καριέρα. Επιτέλους!

Με την επιστολή αυτή πετυχαίνετε «με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια», κυρία Υπουργέ μου:

·                     Αποκαλύπτετε το ρόλο των διαμαρτυριών αυτών που δεν είναι, φυσικά, η βελτίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος αλλά η απώλεια μαθημάτων. Μάλιστα, οι απεργούντες εκπαιδευτικοί είναι τόσο τεμπέληδες που δε διστάζουν να χάσουν και χρήματα(!!!) προκειμένου να μην κάνουν τη δουλειά τους.

·                     Επιβραβεύετε τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς που κάποιοι αποκαλούν «απεργοσπάστες» οι οποίοι έβαλαν την ολοκλήρωση της ύλης και την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου πάνω από τα συντεχνιακά τους συμφέροντα καλυμμένα κάτω από το μανδύα της «Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά».

·                     Ρίχνετε βόμβα στον κακόφημο «συνδικαλισμό» στο δημόσιο σχολείο. Πρωτοπορείτε στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα του πιονέρου Κυβερνήτη του Οισκόνσιν που απαγόρευσε το συνδικαλισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ανοίγετε το δρόμο για την περαιτέρω αμφισβήτηση της απεργίας λόγω έννομου συμφέροντος, δηλ για την ποινικοποίησή της.

·                     Φροντίζετε να μη χαθούν άλλες πολύτιμες εργατοώρες. Μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα με χιλιάδες κενά στα σχολεία (για τα οποία φυσικά δεν ευθύνεστε Εσείς αλλά η καταραμένη ΚΡΙΣΗ) έρχεστε, έστω και 5 βδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων, και βρίσκετε λύση: μαθήματα τη Μεγαλοβδομάδα, το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή του Θωμά(Πρωτομαγια!), κτλ.

·                     Εφαρμόζετε στην πράξη τη Δημόσια Διαβούλευση καλώντας τους συνδικαλιστές να δώσουν τη λύση στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μου φαίνεται ότι καλείτε τους πιο υπεύθυνους εξ αυτών να διαχωρίσουν επιτέλους τη θέση τους από τις μικρές μειοψηφίες που έχουν καταντήσει τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να προκηρύσσουν απεργία για ψύλλου πήδημα, όπως πχ οι συγχωνεύσεις 2000 σχολείων. Κάτι ανάλογο έγινε και στην ΠΟΣΔΕΠ.

·                     Αντιμετωπίζετε το κίνημα των καταλήψεων και τους υποκινητές τους στα 2000 συγχωνευόμενα σχολεία, φέρνοντάς τους προ των ευθυνών τους.

·                     Στέλνετε ένα μήνυμα στην κοινωνία και μάλιστα στα πιο σώφρονα κομμάτια της ότι η Πολιτεία δε θα ανεχτεί από δω και πέρα άλλες τέτοιες χαμένες ώρες, όπως ζητήθηκε και στη δημοσκόπηση που δημοσιεύσατε χτες. Ανταποκρίνεστε στις εκκλήσεις των πεφωτισμένων δημοσιογράφων, γνωρίζοντας άριστα το παιχνίδι της επικοινωνίας.

·                     Ανοίγετε το δρόμο σε μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι: ανταγωνιστικό, εντατικοποιημένο, εκλεκτικό, με εκπαιδευτικούς απολύτως αφοσιωμένους στην ύλη τους και σε τίποτε άλλο, με μαθητές υπάκουους και απολύτως πειθαρχημένους.

Εύγε, Κυρία Υπουργέ!

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 22, 2011, 12:15:15 am »
Την Κυριακη του Πασχα,πανω απο τη λαδοκολλα με το αρνι,στασιδι των συναδερφων εξω απο τα φροντιστηρια των μαθητων για περαιτερω μελετη,την Κυριακη του Παραλυτου,του Τυφλου,της Σταυροπροσκυνησεως και αλφα,βου,γου Κυριακες Νηστειων.Επισης η Κυριακη της Σαμαρειτιδος θα καταλαμβανει εξεχουσα θεση στο προγραμμα αναπληρωσης λογω μειζονος συμβολισμου

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)