*

Αποστολέας Θέμα: Project. Αναθέσεις  (Αναγνώστηκε 79337 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Project
« Απάντηση #182 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 11:40:25 pm »
Stef, να είσαι καλά,
με ξεμπλόκαρες αρκετά. έχω ήδη μπει στις σελίδες που μου υπέδειξες, ψάχνοντας να βρω οδηγίες. Αύριο θα τις μελετήσω εκτενέστερα.
Ευχαριστώ και πάλι και είναι σίγουρο ότι θα επανέλθω με νεότερες απορίες  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:15 »

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 11:45:29 pm »
Δε κάνει τίποτα:) και κάτι ακόμα.

Σχετικά με την έκταση της εργασίας από το σχολικό βιβλίο
Ο Φάκελος της Ερευνητικής Εργασίας που ετοιμάζει η ομάδα και υποβάλλει προς αξιο-
λόγηση αποτελείται από: (α) την Έκθεση της Ερευνητικής Εργασίας έκτασης μέχρι 8.000
λέξεων για τις τετραμελείς ομάδες, (β) το τέχνημα ή/και την κοινωνική δράση που επέλεξε
η ομάδα ως έκφραση και ως απόρροια της έρευνάς της και (γ) τα συνοδευτικά υλικά που
κρίνει η ομάδα ότι είναι αναγκαία συμπληρώματα της ερευνητικής έκθεσης και του τεχνήμα-
τος

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:22:24 pm »
stef, συγγνώμη για να καταλάβω κάτι
δηλαδή οι 8000 λέξεις αφορούν μόνο τη μια ομάδα; Δηλαδή εγώ που σκέφτομαι να κάνω 4 ομάδες των τριών ατόμων θα γράψουν η κάθε ομάδα 8000 λέξεις, δηλαδή 8000 επί 4 =32000 λέξεις για όλη την εργασία. :( Πολλά δεν είναι; Συγγνώμη που επιμένω σε κάτι τόσο ίσως ανούσιο αλλά για μένα είναι σημαντικό να ξέρω σε τι έκταση θα κινηθούν οι μαθητές.
 :(

Αποσυνδεδεμένος karousel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 07:07:06 pm »
Από ό,τι έχω καταλάβει εγώ η τελική συνολική εργασία που θα προκύψει από τη συνεργασία των επιμέρους ομάδων πρέπει να είναι μέχρι 8000 λέξεις κι αυτό πάλι είναι απλά ένα όριο. Σε σεμινάριο που μας έκαναν μας είπαν ότι μπορεί η παρουσίαση να είναι και 2000 λέξεις αν συνοδεύεται από κάποια δρώμενα κλπ. Αν δηλ. κάποιος επιλέξει να παρουσιάσει μια θεατρική παράσταση ή κάποιο άλλο λαϊκό δρώμενο για παράδειγμα, δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει και εκτενές γραπτό κείμενο. Χρειάζεται περισσότερο μια παρουσίαση της εγασίας που έγινε τις αφορμές και τους άξονες που κινήθηκε. Αν τώρα πρόκειται για καθαρά ερευνητική εργασία τότε το κείμενο θα είναι εκτενέστερο, αφου θα περιλαμβάνει υλικό που έχουν συγκεντρώσει πολλές ομάδες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:37:15 »

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 10:08:34 pm »
stef, συγγνώμη για να καταλάβω κάτι
δηλαδή οι 8000 λέξεις αφορούν μόνο τη μια ομάδα; Δηλαδή εγώ που σκέφτομαι να κάνω 4 ομάδες των τριών ατόμων θα γράψουν η κάθε ομάδα 8000 λέξεις, δηλαδή 8000 επί 4 =32000 λέξεις για όλη την εργασία. :( Πολλά δεν είναι; Συγγνώμη που επιμένω σε κάτι τόσο ίσως ανούσιο αλλά για μένα είναι σημαντικό να ξέρω σε τι έκταση θα κινηθούν οι μαθητές.
 :(

Η οδηγία στο βιβλίο λέει μέχρι 8000 λέξεις. Συνεπώς εγώ το ερμηνεύω ότι απλά η εργασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 8000 λέξεις ώστε να μην πλατιάζουν οι μαθητές. Είναι εύκολο γι' αυτούς να κατεβάσουν ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες  και να κάνουν μια συρραφή 50000 λέξεων. Μια καλή εργασία μπορεί να είναι πολύ λιγότερες λέξεις καθώς δε μετράει ο όγκος αλλά η ουσία της εργασίας. 

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 10:18:17 pm »
Φοβάμαι ότι στη βαθμολογία θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. :-\

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 08:01:56 pm »
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=46480

Το Project στο Λύκειο: Μια άκυρη επιστημονική και παιδαγωγική διαδικασία.
Σπύρος Τουλιάτος
Ιστορικός, Οργανωτικός Γραμματέας της Π.Ε.Φ.
Μιχάλης Δουλκέρης
Φιλόλογος, Πτυχιούχος Μ.Ι.ΘΕ.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:31:25 pm »
Με αφορμή το κείμενο που παρέθεσες θα ήθελα ειλικρινά να μάθω ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο δαιμόνιος νους που σκέφτεται και εισηγείται όλες αυτές τις μπαρούφες (μπαρούφες ως προς την εφαρμογή τους εννοώ στο σχολείο όπως είναι δομημένο). Και εν πάση περιπτώσει, τι επάγγελμα κάνουν όλοι αυτοί οι συμβουλάτορες. Δηλαδή, το αυτονόητο, θες να αλλάξεις κάτι στο δημόσιο σχολείο, ποιος πρέπει να προτείνει πράγματα, ο πολιτικός μηχανικός ή ο καθηγητής και ο δάσκαλος που έχουν καθημερινή τριβή με το σχολείο και τα προβλήματά του; Κι αν είναι έτσι, ότι δηλαδή μπορεί ο κ Τυχαρπαστόπουλος  να είναι σύμβουλος στο παιδείας γιατί να μην πάω και εγώ σύμβουλος να υποδείξω πώς θα πέσουν τα μπετά... και να με ακούσουν κιόλας; Δηλαδή, για να κάνω και επίκληση στην αυθεντία  :P το ...  μακρύ, μεγάλο και βαθυστόχαστο όραμα του καθενός θα το πληρώνουμε εμείς;

ΥΓ. Ελπίζω να μην ισχύει κάτι αντίστοιχο και στο υγείας! ::)

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:44:31 pm »
 η ερευνητικη εργασια μας μαρανε...οι περισσοτεροι ειδαμε τις 300 σελιδες των οδηγιων την προηγουμενη εβδομαδα!!! τριχες δηλαδη....

xaan

• Επισκέπτης
Απ: Νέο Λύκειο: Αναθέσεις στην "Ερευνητική Εργασία" - Προτεραιότητα
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 12:50:29 am »
Εγκύκλιος για τη προτεραιότητα στο Project:

"Επίσης, οι ερευνητικές εργασίας ανατίθενται κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που έχουν παρακολουθήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα για τις «Ερευνητικές εργασίες (project)» του ΟΕΠΕΚ και σε όσους έχουν υλοποιήσει Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικά προγράμματα, Αγωγή υγείας/αγωγή καταναλωτή, πολιτιστικά προγράμματα"

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/ereynhtikh_ergasia_epal_110930.doc

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:57:42 pm »
θα μπορούσε κανέις όμως να πει ότι αυτή η εγκύκλιος αφορά μόνο τα ΕΠΑΛ ενώ στην εγκύκλιο για τα γενικά λύκεια δεν προηγούνται όσοι έκαναν σεμινάρια ή άλλες δράσεις στο παρελθόν. ϊσως η εγκύκλιος να έπρεπε να το λέει ξεκάθαρα

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #193 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 02:54:18 pm »
θα μπορούσε κανέις όμως να πει ότι αυτή η εγκύκλιος αφορά μόνο τα ΕΠΑΛ ενώ στην εγκύκλιο για τα γενικά λύκεια δεν προηγούνται όσοι έκαναν σεμινάρια ή άλλες δράσεις στο παρελθόν. ϊσως η εγκύκλιος να έπρεπε να το λέει ξεκάθαρα

Αντιθέτως, πιστεύω ότι βάσει της αρχής της αναλογικής εφαρμογής (που λέει ότι το ίδιον ισχύει για τα ίδια), αφ΄ ής στιγμής προτάσσονται για το Project στα επαγγελματικά Λύκεια οι επιμορφωθέντες - πιστοποιηθέντες εκπαιδευτικοί, η ίδια πρόταξη ισχύει και για τα γενικά Λύκεια.

Και προσωπικά το θεωρώ ως απολύτως λογικό. Οπως θεωρώ λογικό να υπάρχει απόλυτη πρόταξη για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων (M.Sc και Ph.D). γιατί θεωρώ ότι ο π.χ. διδάκτορας φιλόλογος ή θεολόγος καθηγητής έχει περισσότερη επιστημονική και εμπειρική επάρκεια για το Project από έναν καθηγητή που απλώς απεφοίτησε από την Φιλοσοφική ή Θεολόγική Σχολή. Αν  υπάρχει παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό επιχείρημα περί του αντιθέτου, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2011, 02:56:47 pm από xaan »

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 05:57:52 pm »
φίλε χααν συμφωνώ μαζί σου, όμως ξέρω ότι σε λύκειο έγινε σφαγή για τις ώρες του project από ειδικότητες που δεν έχουν πιά ώρες, τέτοια σφαγή που παρά λίγο να μην αφήσουν συνάδελφο που επιμορφώθηκε να .... αναλάβει project. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν το αναφέρει η εγκύκλιος ότι προηγείται. γι' αυτό λέω ότι πρέπει να βγει εγκύκλιος που να αναφέρει ξεκαθαρα ποιοί προηγούνται ή να το δώσει ως συγκεκριμένη ανάθεση σε κάποιους. Μπορεί αυτό που λες να έχει λογική αλλά εδώ που φτάσαμε (και ο καθένας "μάχεται" για δύο ή τρεις ώρες) όλοι "πατάνε" πάνω σε έγγραφα και διατάξεις ...

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #195 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 08:42:51 pm »
φίλε χααν συμφωνώ μαζί σου, όμως ξέρω ότι σε λύκειο έγινε σφαγή για τις ώρες του project από ειδικότητες που δεν έχουν πιά ώρες, τέτοια σφαγή που παρά λίγο να μην αφήσουν συνάδελφο που επιμορφώθηκε να .... αναλάβει project. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν το αναφέρει η εγκύκλιος ότι προηγείται. γι' αυτό λέω ότι πρέπει να βγει εγκύκλιος που να αναφέρει ξεκαθαρα ποιοί προηγούνται ή να το δώσει ως συγκεκριμένη ανάθεση σε κάποιους. Μπορεί αυτό που λες να έχει λογική αλλά εδώ που φτάσαμε (και ο καθένας "μάχεται" για δύο ή τρεις ώρες) όλοι "πατάνε" πάνω σε έγγραφα και διατάξεις ...

Εδώ φίλε μου θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί γνωρίζω κι εγώ παρόμοια ευτράπελα, όπως, π.χ. να διεκδικεί το Project στη Α' Λυκείου, εκπαιδευτικός που κατέχει (Κύριος οίδε...) οργανική σε ΓΕΛ ενώ δεν έχει κάν ανάθεση σε ΓΕΛ (ΠΕ18.12: Γεωργικών Μηχανημάτων (!!!), και να το διεκδικεί από καθηγητή μαθηματικό - διδάκτορα και επιμορφωθέντα στο σεμινάριο του περασμένου Ιουνίου...  Συνεπώς, οφείλει να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο και για το ΓΕΛ το υπ. Παιδείας - και θα εκδώσει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)