0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: moustard στις Απριλίου 04, 2011, 12:01:38 amΠαράθεση από: bitch στις Απριλίου 03, 2011, 11:41:35 pmακριβώς όπως τα γράφει ο /η debio. οι ερωτήσεις θα είναι τέτοιες που δε θα επιτρέπουν στον μαθητή να βγάλει τα απωθημένα του. δε θα ρωτήσουν ας πούμε τον μαθητή Ποιόν καθηγητή προτιμάς; 'η ποιά είναι η πιο στρίγγλα καθηγήτρια;Μακαρι.. Αλλα η αποτελεσματικοτητα του καθηγητη δεν ειναι υποκειμενικο κριτηριο;;;; Και τι θα απαντησει ο μαθητης που αδιαφορει πληρως για το μαθημα;;; Και μη μου πειτε πως δεν εχετε τετοιους μαθητες. Ολοι ξερουμε οτι δε γινονται θαυματα και οτι οι συνθηκες ζωης στο σπιτι παιζουν σημαντικο ρολο. Οταν ενας γονιος δεν εμφανιζεται στο σχολειο ουτε για να παρει τους βαθμους πως θα συνεργαστουμε για την προοδο του παιδιου;;; Δε θα επρεπε να υπαρχει αμεση επαφη με τις κοινωνικες υπηρεσιες; Δυνατοτητα ψυχολογου ή κοινωνικου λειτουργου στα σχολεια;Δε διαφωνω με την αξιολογηση απλα το συστημα πρεπει να αλλαξει ριζικα και να μη ζητανε ολες τις ευθυνες απο τον εκπαιδευτικο ακομα και για πραγματα που δεν ειναι στο χερι του να ελεγξει... Εχω στενοχωρηθει απειρες φορες για παιδια που δεν μπορουμε να τα βοηθησουμε ουσιαστικα παρολες τις προσπαθειες ακομα και ολοκληρου του συλλογου αφου οι συνθηκες στο σπιτι και η νοοτροπια των γονεων λειτουργουν καταλυτικα..Σωστη κουβεντα το "εξαρταται τι ψαχνουν να αξιολογησουν"Ζουμε στην Ελλαδα της διαφθορας και δεν εχω εμπιστοσυνη... Η συνεχεια επι της οθονης και θα μας λυσει, δυστυχως, τις αποριεςΚαι πολύ λογικό είναι από μέρους όλων μας να μην έχουμε καμμία εμπιστοσύνη σε όλα αυτά.Διότι ποια εχέγγυα έχει δώσει ως τώρα το πολιτικό μας σύστημα και αρκετοί νεοέλληνες συμπολίτες μας, όταν όλη η κοινωνία λειτουργεί με όρους πελατειακών σχέσεων.Είδαμε που κατέληξε το περίφημο και πολυδιαφημισμένο....opengov. του πρωθυπουργού.Υποτίθεται ότι μέσω του συστήματος αυτού θα επιλέγονταν αξιοκρατικά και αντικειμενικά αυτοί που θα ήθελαν να καταλάβουν μια κρατική θέση, καταθέτοντας ηλεκτρονικώς βιογραφικό κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να επιλεγούν για... ξεκάρφωμα κάποιοι χωρίς πράσινο διαβατήριο, αλλά οι κυρίως επιλεχθέντες και επιλεχθείσες ήταν στελέχη του πασοκ, πολιτευτές του κόμματος κλπ.Το αποκορύφωμα αλλά και το άδοξο κλείσιμο της αυλαίας της... θεάνοιχτης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ήταν να επιλεγεί , ύστερα από πολλούς μήνες χωρίς διοικητή, ως νέος διοικητής του ικα στέλεχος του πασοκ με μακρά θητεία ως βουλευτής, υπουργός κλπ. ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Αυτό λοιπόν, το πολιτικό σύστημα, δεν αφήνω έξω την ΝΔ. και αυτή τα ίδια έχει κάνει, θα δομήσει ,υποτίθεται αξιολογικό σύστημα για τους εκπαιδευτικούς!
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 03, 2011, 11:41:35 pmακριβώς όπως τα γράφει ο /η debio. οι ερωτήσεις θα είναι τέτοιες που δε θα επιτρέπουν στον μαθητή να βγάλει τα απωθημένα του. δε θα ρωτήσουν ας πούμε τον μαθητή Ποιόν καθηγητή προτιμάς; 'η ποιά είναι η πιο στρίγγλα καθηγήτρια;Μακαρι.. Αλλα η αποτελεσματικοτητα του καθηγητη δεν ειναι υποκειμενικο κριτηριο;;;; Και τι θα απαντησει ο μαθητης που αδιαφορει πληρως για το μαθημα;;; Και μη μου πειτε πως δεν εχετε τετοιους μαθητες. Ολοι ξερουμε οτι δε γινονται θαυματα και οτι οι συνθηκες ζωης στο σπιτι παιζουν σημαντικο ρολο. Οταν ενας γονιος δεν εμφανιζεται στο σχολειο ουτε για να παρει τους βαθμους πως θα συνεργαστουμε για την προοδο του παιδιου;;; Δε θα επρεπε να υπαρχει αμεση επαφη με τις κοινωνικες υπηρεσιες; Δυνατοτητα ψυχολογου ή κοινωνικου λειτουργου στα σχολεια;Δε διαφωνω με την αξιολογηση απλα το συστημα πρεπει να αλλαξει ριζικα και να μη ζητανε ολες τις ευθυνες απο τον εκπαιδευτικο ακομα και για πραγματα που δεν ειναι στο χερι του να ελεγξει... Εχω στενοχωρηθει απειρες φορες για παιδια που δεν μπορουμε να τα βοηθησουμε ουσιαστικα παρολες τις προσπαθειες ακομα και ολοκληρου του συλλογου αφου οι συνθηκες στο σπιτι και η νοοτροπια των γονεων λειτουργουν καταλυτικα..Σωστη κουβεντα το "εξαρταται τι ψαχνουν να αξιολογησουν"Ζουμε στην Ελλαδα της διαφθορας και δεν εχω εμπιστοσυνη... Η συνεχεια επι της οθονης και θα μας λυσει, δυστυχως, τις αποριες
ακριβώς όπως τα γράφει ο /η debio. οι ερωτήσεις θα είναι τέτοιες που δε θα επιτρέπουν στον μαθητή να βγάλει τα απωθημένα του. δε θα ρωτήσουν ας πούμε τον μαθητή Ποιόν καθηγητή προτιμάς; 'η ποιά είναι η πιο στρίγγλα καθηγήτρια;
emmaki μην πανικοβάλεσαι!Αν θεωρείς τον εαυτό σου εξαίρεση - και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω- και πολύ καλό σε αυτό που κάνεις, να είσαι όμοια βέβαιη ότι θα υπάρχουν και εξαιρέσεις και σε αυτούς που θα αξιολογούν.Δεν νομίζω ότι η λίστα των εξαιρέσεων περιλαμβάνει μόνο εκπαιδευτικούς και όχι αξιολογούντες.Επιπλέον επειδή είσαι και πολύ καλή όπως λες δεν θα έχειςι να φοωηθείς και τίποτα.Οπότε ηρεμία..
μηπως φοβομαστε ή και δεν θελουμε την αξιολογηση τελικα και ψαχνουμε δικαιολογιες ?(Να, ποιος θα μας αξιολογησει η κα Μεροπη που εχει τη Δελτα της γειτονιας)
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 04, 2011, 01:41:00 pmμηπως φοβομαστε ή και δεν θελουμε την αξιολογηση τελικα και ψαχνουμε δικαιολογιες ?(Να, ποιος θα μας αξιολογησει η κα Μεροπη που εχει τη Δελτα της γειτονιας)Δεν είναι φόβος, τουλάχιστον από τη μεριά μου. Άλλωστε, προσωπικά στη θέση που είμαι τ΄πωρα, όπως είπα, αξιολογούμαι για την "παραγωγικότητα" μου κάθε χρόνο.Τα ερωτήματα-απορίες για τους αξιολογητές όμως που προκύπτουν είναι υπαρκτά και δεν κάνει καλό σε κανέναν να λέμε ότι δεν υπάρχουν ή ότι ξεπερνιούνται εύκολα. Άλλωστε δικαιολόγησα και γιατί θεωρώ εγώ (προσωπικά) ότι προκύπτουν δυσκολίες-εμπόδια στο να γίνουν οι συγκεκριμένοι αξιολογητές. Δικαιολογίες απλά θα ήταν αν δεν υπήρχε αιτιολόγηση.
να ρωτησω ομως κατι,....οταν υπηρχε ο θεσμος του επιθεωρητη τι γινοταν σε αυτες τις περιπτωσεις (νησια κλπ ); θελω να πω, τότε πως ηταν εφικτο και σημερα δεν μπορει να ειναι (?)!
τοτε υπηρχαν πολλααααα περισσοτερα!
και τωρα "απλο" θα ειναι!
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 05, 2011, 10:51:20 amτοτε υπηρχαν πολλααααα περισσοτερα! Ο επιθεωρητής αφιέρωνε μία ημέρα το χρόνο περίπου σε κάθε σχολέιο. Ήταν στις υποχρεώσεις του να περνά από κάθε σχολέιο ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ και να μπαίνει μέσα στην τάξη, ακόμα και κατά τη διάρρκεια του μαθήματος. Ήταν όλο το χρόνο στο δρόμο, και έτσι προλάβαινε όλα τα σχολέια, αλλά δεν είχε και άλλες υποχρεώσεις (έστω και τις τυπικές των συμβούλων)....