*

Αποστολέας Θέμα: Ενδοσχολικές εξετάσεις  (Αναγνώστηκε 61692 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Απ: Ενδοσχολικές εξετάσεις
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 04, 2013, 06:47:11 pm »
Τι θα πει "τα γραπτά τίθενται υπόψη των μαθητών"; τους φωνάζω σε μια αίθουσα και τους τα δείχνω όπως έκανα στα διαγωνίσματα της χρονιάς; μήπως το παραπάνω αναφέρεται στα διαγωνίσματα της χρονιάς και όχι στις ενδοσχολικές γραπτές εξετάσεις;
Η παράθεση που αναφέρεις (αν ανατρέξεις στα αντίστοιχα π δ προκύπτει) αφορά τις γραπτές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 04, 2013, 08:24:29 pm »
Ευχαριστώ marion!

Άλλη μία απορία μου αλλά ρωτάω εδω γιατι στο σχολείο μου υπάρχει μέγας κινδυνος παραπληροφόρησης  :o

Το φάκελο με τα διορθωμένα γραπτά κ θέματα των μαθητών τα δίνουμε στον διευθυντή! Σωστά?
Εμεις ΜΗΠΩΣ οφείλουμε να δωσουμε κ μία κατάσταση  με τα ονόματα των μαθητων κ δίπλα την γραπτή βαθμολογία του καθενος? Δηλαδή ο υπέυθυνος του τμήματος πώς θα περάσει τη γραπτή βαθμολογία στις καρτέλες? Θα κοιτάζει ένα -ένα το γραπτά σε κάθε μάθημα;

Μην φρικάρετε με τις απορίες μου έχω ξαναδουλέψει σε Λυκειο αλλά ήταν τόσο μικρό απο άποψη μαθητών κ ειλικρινά δεν θυμάμαι τι αντίστοιχο είχα κάνει εν ετη 2009 ...  ;)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 04, 2013, 09:11:04 pm »
Ευχαριστώ marion!

Άλλη μία απορία μου αλλά ρωτάω εδω γιατι στο σχολείο μου υπάρχει μέγας κινδυνος παραπληροφόρησης  :o

Το φάκελο με τα διορθωμένα γραπτά κ θέματα των μαθητών τα δίνουμε στον διευθυντή! Σωστά?
Εμεις ΜΗΠΩΣ οφείλουμε να δωσουμε κ μία κατάσταση  με τα ονόματα των μαθητων κ δίπλα την γραπτή βαθμολογία του καθενος? Δηλαδή ο υπέυθυνος του τμήματος πώς θα περάσει τη γραπτή βαθμολογία στις καρτέλες? Θα κοιτάζει ένα -ένα το γραπτά σε κάθε μάθημα;

Μην φρικάρετε με τις απορίες μου έχω ξαναδουλέψει σε Λυκειο αλλά ήταν τόσο μικρό απο άποψη μαθητών κ ειλικρινά δεν θυμάμαι τι αντίστοιχο είχα κάνει εν ετη 2009 ...  ;)

ανάλογα το σχολείο....στο δικό μου, α) ο καθηγητής που διορθώνει το μάθημα περνάει στις καρτέλες το βαθμό του γραπτού και όχι ο υπεύθυνος του τμήματος (ορθά κατά τη γνώμη μου).  β) στη συνέχεια παραδίδει το φάκελο στο διευθυντή και γ) παραδίδει κατάσταση βαθμολογίας γραπτών στον υπεύθυνο για να τα περάσει στο " Νέστορα"

Αποσυνδεδεμένος P_Maria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 04, 2013, 09:28:18 pm »
καλησπέρα αφού διορθωθούν τα γραπτά θα πρέπει οι βαθμολογίες αυτές να περαστούν σε καταστάσεις με τα ονόματα μαθητών ανά τμήμα και μάθημα (ανάλογα ποια τμήματα και ποια μαθήματα έχεις) συνήθως σε μεγάλες σχολικές μονάδες τις καταστάσεις τις εκτυπώνουν από γραμματεία και κάθε καθηγητής λαμβάνει τις καταστάσεις που τον αφορούν τμήμα-μάθημα. Για το δεύτερο στο τμήμα που είσαι-ήσουν υπέθυνη όλη τη σχολική χρονιά θα πρέπει να περάσεις τις βαθμολογίες αυτές στις μαθητικές καρτέλες. Θα αναζητήσεις τις καταστάσεις του τμήματος που είσαι υπεύθυνη αφού έχουν συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον εκάστοτε καθηγητή και μετά ως υπεύθυνη αναλαμβάνεις να περαστούν ορθά τις καρτέλες μαθητών.
''The whole problem with the world is that fools and fanatics are so certain of themselves, but wiser people so full of doubts''  Bertrand Russell

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 05, 2013, 07:53:51 am »
Μαθητής απαιτεί να δει το γραπτό του στις ενδοσχολικές εξετάσεις γιατί νομίζει ότι αδικήθηκε, θέλει να δει τα λάθη του, που έχασε μονάδες κλπ. Εχει το δικαίωμα; πρέπει να του το δείξω; έτσι απλά; ή θέλει αίτηση και παράβολο όπως στην περίπτωση της αναβαθμολόγησης;
ή αυτό απαγορεύεται και πρέπει να κάνει αίτηση για αναβαθμολόγηση, χωρίς εγω να δώσω εξηγήσεις;

κανείς για το παραπάνω;
δεν μπορεί να μην σας έχει συμβεί. Όπως μέσα στη χρονιά οι μαθητές πάντα θέλουν να δουν τα διαγωνίσματά τους και συνήθως διαμαρτύρονται, ποσο μάλλον για τις τελικές ενδοσχολικές εξετάσεις. Αλλα τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 05, 2013, 08:01:02 am »
δεν μπορεί να δει το γραπτό παρα μόνο με αίτηση (ετσι εχω ακούσει)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 05, 2013, 08:17:51 am »
αν μπορεί κανείς να παραθέσει και την αντίστοιχη νομοθεσία. δεν βρίσκω κάτι στο ιντερνετ

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 05, 2013, 04:14:00 pm »
Μαθητής που είχε ζητήσει να δει το γραπτό του σε γυμνάσιο στο οποίο εργαζόμουν το 2011, το είχε κανονικά δει. Δηλ. ο καθηγητής του τού το έδειξε και του επισήμανε τα λάθη, τις παραλείψεις και ό,τι άλλο χρειαζόταν για να καταλήξει στο βαθμό, με τον οποίο και βαθμολόγησε το γραπτό. Το αναφέρω, γιατί έτυχε να είμαι μπροστά. Δε γνωρίζω ωστόσο εάν έτσι γίνεται ή αν ο συγκεκριμένος συνάδελφος με δική του πρωτοβουλία λειτούργησε έτσι.

Αννέτα, εμείς στο δικό μου σχολείο, αφού βαθμολογήσουμε τα γραπτά και περάσουμε τους βαθμούς στις καρτέλες (όσοι διδάσκαμε το μάθημα στη διάρκεια της χρονιάς και όχι οι υπεύθυνοι τμημάτων) σφραγίζουμε το φάκελο και τον δίνουμε στο δ/ντή. Από 'κει και πέρα, εμένα προσωπικά δε μου έχει ζητηθεί κάτι άλλο.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος drum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 05, 2013, 05:58:46 pm »
Μαθητής απαιτεί να δει το γραπτό του στις ενδοσχολικές εξετάσεις γιατί νομίζει ότι αδικήθηκε, θέλει να δει τα λάθη του, που έχασε μονάδες κλπ. Εχει το δικαίωμα; πρέπει να του το δείξω; έτσι απλά; ή θέλει αίτηση και παράβολο όπως στην περίπτωση της αναβαθμολόγησης;
ή αυτό απαγορεύεται και πρέπει να κάνει αίτηση για αναβαθμολόγηση, χωρίς εγω να δώσω εξηγήσεις;

κανείς για το παραπάνω;
δεν μπορεί να μην σας έχει συμβεί. Όπως μέσα στη χρονιά οι μαθητές πάντα θέλουν να δουν τα διαγωνίσματά τους και συνήθως διαμαρτύρονται, ποσο μάλλον για τις τελικές ενδοσχολικές εξετάσεις. Αλλα τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;
Εγώ τουλάχιστον, όταν έδωσα τους ελέγχους, στο τέλος της χρονιάς (μετά τις εξετάσεις) είχα μαζί μου και τα γραπτά τους για τυχόν τέτοια περίπτωση. Μου είχε πει η διευθύντρια τότε ότι μπορώ να εξηγήσω στον μαθητή γιατι πήρε τον βαθμό που πήρε και να δει το γραπτό του.Αυτό βέβαια το 2009. Τις άλλες χρονιές δεν με είχε απασχολήσει κατι τέτοιο  Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει πρόβλημα. Ή μάλλον μπορώ να καταλάβω ότι για να υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει ο διευθυντής να είναι περίεργος

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 05, 2013, 11:47:32 pm »
δεν είναι θέμα αν είναι περίεργος ο διευθυντής ή όχι. Το θέμα είναι τι ορίζει ο νόμος. Πρέπει να το δείξουμε ή όχι; γιατί μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η αναβαθμολόγηση για την οποία οι μαθητές πληρώνουν παράβολο και συγκροτούνται ανεξάρτητες τριμελής επιτροπές στις Δ/νσεις

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 05, 2013, 11:49:32 pm »
@marion, @P_maria, @Aρχαγγελος   σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας  :-*
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 06, 2013, 12:57:18 am »
δεν είναι θέμα αν είναι περίεργος ο διευθυντής ή όχι. Το θέμα είναι τι ορίζει ο νόμος. Πρέπει να το δείξουμε ή όχι; γιατί μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η αναβαθμολόγηση για την οποία οι μαθητές πληρώνουν παράβολο και συγκροτούνται ανεξάρτητες τριμελής επιτροπές στις Δ/νσεις

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 06, 2013, 01:55:27 am »
Εννοείται πως δεν το δείχνει! Εδώ ακόμα και σε αυτούς που εξετάζονται προφορικά δεν ανακοινώνεται η βαθμολογία τους και ούτε μαθαίνουν τα λάθη τους!

Αποσυνδεδεμένος kakar

• Πλήρες μέλος
  • ΠE0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 06, 2013, 04:00:21 am »
αν μπορεί κανείς να παραθέσει και την αντίστοιχη νομοθεσία. δεν βρίσκω κάτι στο ιντερνετ

Κοίταξε το άρθρο 24
Π.Δ. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α΄ http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFGQ40gSLPFOXdtvSoClrL8-e4JIptYxqTtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijLzyNMzJ79f5Mie7Pgo_z7FviUFjkWelC3fzA_5As3L2

Αν και μάλλον ψάχνεις να βρεις αν μπορείς να κάνεις επίδειξη του γραπτού πριν ζητήσει ο μαθητής αναβαθμολόγηση, οπότε ίσως είναι άσχετο το άρθρο γιατί αφορά την αναβαθμολόγηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2013, 04:07:32 am από kakar »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144