0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι θα πει "τα γραπτά τίθενται υπόψη των μαθητών"; τους φωνάζω σε μια αίθουσα και τους τα δείχνω όπως έκανα στα διαγωνίσματα της χρονιάς; μήπως το παραπάνω αναφέρεται στα διαγωνίσματα της χρονιάς και όχι στις ενδοσχολικές γραπτές εξετάσεις;
Ευχαριστώ marion!Άλλη μία απορία μου αλλά ρωτάω εδω γιατι στο σχολείο μου υπάρχει μέγας κινδυνος παραπληροφόρησης Το φάκελο με τα διορθωμένα γραπτά κ θέματα των μαθητών τα δίνουμε στον διευθυντή! Σωστά?Εμεις ΜΗΠΩΣ οφείλουμε να δωσουμε κ μία κατάσταση με τα ονόματα των μαθητων κ δίπλα την γραπτή βαθμολογία του καθενος? Δηλαδή ο υπέυθυνος του τμήματος πώς θα περάσει τη γραπτή βαθμολογία στις καρτέλες? Θα κοιτάζει ένα -ένα το γραπτά σε κάθε μάθημα; Μην φρικάρετε με τις απορίες μου έχω ξαναδουλέψει σε Λυκειο αλλά ήταν τόσο μικρό απο άποψη μαθητών κ ειλικρινά δεν θυμάμαι τι αντίστοιχο είχα κάνει εν ετη 2009 ...
Μαθητής απαιτεί να δει το γραπτό του στις ενδοσχολικές εξετάσεις γιατί νομίζει ότι αδικήθηκε, θέλει να δει τα λάθη του, που έχασε μονάδες κλπ. Εχει το δικαίωμα; πρέπει να του το δείξω; έτσι απλά; ή θέλει αίτηση και παράβολο όπως στην περίπτωση της αναβαθμολόγησης; ή αυτό απαγορεύεται και πρέπει να κάνει αίτηση για αναβαθμολόγηση, χωρίς εγω να δώσω εξηγήσεις;
Παράθεση από: killbill στις Ιουνίου 04, 2013, 01:37:02 pmΜαθητής απαιτεί να δει το γραπτό του στις ενδοσχολικές εξετάσεις γιατί νομίζει ότι αδικήθηκε, θέλει να δει τα λάθη του, που έχασε μονάδες κλπ. Εχει το δικαίωμα; πρέπει να του το δείξω; έτσι απλά; ή θέλει αίτηση και παράβολο όπως στην περίπτωση της αναβαθμολόγησης; ή αυτό απαγορεύεται και πρέπει να κάνει αίτηση για αναβαθμολόγηση, χωρίς εγω να δώσω εξηγήσεις; κανείς για το παραπάνω;δεν μπορεί να μην σας έχει συμβεί. Όπως μέσα στη χρονιά οι μαθητές πάντα θέλουν να δουν τα διαγωνίσματά τους και συνήθως διαμαρτύρονται, ποσο μάλλον για τις τελικές ενδοσχολικές εξετάσεις. Αλλα τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;
δεν είναι θέμα αν είναι περίεργος ο διευθυντής ή όχι. Το θέμα είναι τι ορίζει ο νόμος. Πρέπει να το δείξουμε ή όχι; γιατί μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η αναβαθμολόγηση για την οποία οι μαθητές πληρώνουν παράβολο και συγκροτούνται ανεξάρτητες τριμελής επιτροπές στις Δ/νσεις
αν μπορεί κανείς να παραθέσει και την αντίστοιχη νομοθεσία. δεν βρίσκω κάτι στο ιντερνετ