*

Αποστολέας Θέμα: Oι ερευνητικές εργασίες στο Νέο Λύκειο  (Αναγνώστηκε 13757 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

xaan

• Επισκέπτης
Απ: Oι ερευνητικές εργασίες στο Νέο Λύκειο
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 12, 2011, 09:36:27 pm »
Ρε άνθρωπε να σε ρωτήσω κάτι, από την στιγμή που δεν ανήκεις στο κλάδο μου, πως ξέρεις εγώ με τι ασχολούμαι ακριβώς και τι αναθέσεις έχω και ποιους ακριβώς περιλαμβάνει ο κλάδος μου;;

Λες να μην ξέρω τι κωδικό έχει η ειδικότητα μου και τον ξέρεις καλύτερα εσύ;;

Κοίτα λίγο στους κωδικούς των ομαδοποιημένων ειδικοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας επίσημ και θα δεις ξεκάθαρα ότι η ειδικότητα ΠΕ14.04 περιλαμβάνει γεωπόνους -δασολόγους.

H επίσημη ονομασία της ειδικότητας είναι ΠΕ14.04: γεωπονίας-δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος

Τελεία και παύλα. Δεν μπορώ να ακούω άλλα άσχετα πράγματα. Όταν προσλαμβάνουν ΠΕ14.04 σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα είτε γεωπόνο είτε δασολόγο-είμαστε κοινή ομαδοποιημένη ειδικότητα - καταλαβετε κάποια απλά πράγματα. Στις προσλήψεις αναπληρωτών ποτέ δεν λένε αν προσλαμβάνουν γεωπόνο ή δασολόγο μιας και είμαστε σε κοινή λίστα, αλλά ότι προσλαμβάνουν γενικά ΠΕ14.04 και αν δεις θα δεις ότι κάποιοι στις προσλήψεις είναι και δασολόγοι και όχι μόνο γεωπόνοι.

Ξέρω δασολόγους που διδάσκουν Τεχνολογία στο Λύκειο για αυτό μην εκτίθεσαι!!!!!

Δεν είναι όπως η ειδικότητα ΠΕ04 που χωρίζεται σε ξεχωριστούς κλάδους που κάνουν τελείως διαφορετικά μαθήματα. Στον ΑΣΕΠ κοινά θέματα και κοινή εξέταση κάνουν στους γεωπόνους - δασολόγους.

Σε παρακαλώ ρώτα λίγο το γεωτεχνικό επιμελητήριο και άκου και εμένα να σε ενημερώσω καλύτερα, μήπως και δούμε άσπρη ημέρα από αυτά που ακούω εδώ μέσα.

Πάρε και το link με τις ειδικότητες γιατί δεν μπορώ να ακούω άλλο ότι είμαι μόνιμος και τα ξέρω καλύτερα:

http://e-aitisi.sch.gr/eniaiosd_2010/index.html

Ε μα το ναι, μπούχτησα !!!!!

Mιας και είσαι ειδήμων, για πές μας:

* γιατί στις αναθέσεις για το Γυμνάσιο (για το μάθημα της Τεχνολογίας) αναφέρονται (χωριστά) οι κλάδοι ΠΕ14.04 (γεωπόνοι) και ΠΕ14.05 (δασολόγοι), ενώ στο κατάλογο των αναθέσεων για την τέως Τεχνολογία της Α' ΓΕΛ αναφερόταν μόνο ο κλάδος ΠΕ14.04 (γεωπόνων); (ενώ, εδώ ο κλάδος ΠΕ14.05 δασολόγων παραλείπεται).

* το ότι ξέρεις περίπτωση κάποιου δασολόγου που δίδασκε την τέως Τεχνολογία Α' ΓΕΛ, αυτό δεν σημαίνει ότι ίσχυε ότι την είχε και ανάθεση. Η υπουργική απόφαση είναι σαφεστάτη, ο ΠΕ14.05 για την τέως Τεχνολογία της Α' ΓΕΛ ΄παραλείπεται, άρα, δεν είχε ανάθεση.   

Έχω απαντήσει επακριβώς στην ερώτηση. Μπορούν να αναφέρονται και οι δύο κλάδοι, όταν δεν αναφέρονται όμως είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο να επιλέξει από την κοινή λίστα αναπληρωτών ΠΕ14.04 που είναι μαζί γεωπόνοι - δασολόγοι. Αν στην επόμενη θέση είναι δασολόγος θα πάρουν δασολόγο, αν είναι γεωπόνος θα πάρουν γεωπόνο.

Δεν μιλάμε για προσλήψεις, αλλά για ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και η σχετική υπουργική απόφαση (2008) είναι σαφής: για την Τεχνολογία Α΄ΓΕΛ ανάθεση έχουν μόνο οι του κλ. ΠΕ14.04 (γεωπόνοι), οι οποίοι έχουν επίσης ανάθεση Τεχνολογίας και στο Γυμνάσιο. Οι του κλ. ΠΕ14.05 (δασολόγοι) ενώ έχουν ανάθεση Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, ΔΕΝ έχουν ανάθεση στο Λύκειο. Αυτά λέει η υπουργική απόφαση περί αναθέσεων μαθημάτων. Ολα τ΄άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:52 »

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 12, 2011, 09:48:32 pm »
* το ότι ξέρεις περίπτωση κάποιου δασολόγου που δίδασκε την τέως Τεχνολογία Α' ΓΕΛ, αυτό δεν σημαίνει ότι ίσχυε ότι την είχε και ανάθεση.

Ξέρω κι εγώ περιπτωση οδοντοτεχνίτριας που διδάσκει Ανοσολογία στα ΕΠΑΛ! Λέτε να το έχει Χ' ανάθεση; :D
Γούστο θαχει να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από τον κλάδο της για να καβατζώσει το μάθημα ::)

Και οι γεωπόνοι (κάτω από τον τίτλο αυτό κρύβονται όλα τα τει της συμφοράς και λιγοστοί αει, καθώς οι κάτοχοι Παν. τίτλου έχουν καλύτερες εναλλακτικές στο δημόσιο από την εκπαίδευση) δεν έχουν ανάθεση χημεία-φυσική, στην πράξη όμως τους δίνουν ότι ναναι (στους μόνιμους). Η λογική είναι ότι αφού τρούπωσες πρέπει να σε βολέψουμε. Δίδαξε μπας και τα μάθεις, στου κασίδι το κεφάλι φυσικά >:(

Κάτω από τον τίτλο γεωπόνος κρύβονται μόνο οι απόφοτοι πανεπιστημίου. Το ότι κάποιοι θέλουν να λέγονται γεωπόνοι, ενώ δεν είναι, ρωτήστε τους αν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπως έχουν όλοι οι αναγνωρισμένοι γεωπόνοι στην Ελλάδα. Φυσικά δεν έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Το Υπουργείο είναι σαφέσταο όταν λέει γεωπόνους-δασολόγους  (μιας και στην εκπαίδευση είμαστε μαζί) εννοεί το κλάδο ΠΕ14.04 αποφοίτους πανεπιστημίων.

1) Για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων ΔΕΝ προβλέπεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου να προσληφθούν, γιατί δεν πρόκειται να ασκήσουν επάγγελμα στο τομέα παραγωγής έργων (ως μελετητές, κατασκευαστές, κλπ.), αλλά θα υπηρετήσουν ως παιδαγωγοί.   

2) Aδεια ασκήσεως επαγγέλματος έχουν (και) oι πτυχιούχοι των ΤΕΙ που απασχολούνται στο τομέα παραγωγής έργων (ή στο τριτογενή τομέα), αλλά για έργα μικρότερης κλίμακας σε σχέση με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ. Όταν και αυτοί οδεύουν προς την εκπαίδευση, εκεί ΔΕΝ απαιτείται η κατοχή άδεια άσκησης επαγγέλματος για τον ιδιο λόγο (επειδή θα εργασθούν όχι ως επαγγελματίες στη παραγωγή έργων, ως κατασκευαστές, κλπ., αλλά ως παιδαγωγοί).

(Eπαναλαμβάνω τη - φιλική - σύστασή μου: συμβουλεύσου κάποιον μόνιμο. Η προσφυγή σε εμπειρότερους συναδέλφους δεν έβλαψε ποτέ κανέναν)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 13, 2011, 01:49:27 am »
Παράθεση
1) Για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων ΔΕΝ προβλέπεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου να προσληφθούν, γιατί δεν πρόκειται να ασκήσουν επάγγελμα στο τομέα παραγωγής έργων (ως μελετητές, κατασκευαστές, κλπ.), αλλά θα υπηρετήσουν ως παιδαγωγοί.   

2) Aδεια ασκήσεως επαγγέλματος έχουν (και) oι πτυχιούχοι των ΤΕΙ που απασχολούνται στο τομέα παραγωγής έργων (ή στο τριτογενή τομέα), αλλά για έργα μικρότερης κλίμακας σε σχέση με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ. Όταν και αυτοί οδεύουν προς την εκπαίδευση, εκεί ΔΕΝ απαιτείται η κατοχή άδεια άσκησης επαγγέλματος για τον ιδιο λόγο (επειδή θα εργασθούν όχι ως επαγγελματίες στη παραγωγή έργων, ως κατασκευαστές, κλπ., αλλά ως παιδαγωγοί).

Δεν μπορώ να ακούω..... επιχειρήματα και κατά φαντασίαν θεωρίες. Να σου δώσω και εγώ μια συμβουλή, μιας και είσαι πολύ μονιμάς και θεολόγος: προσγειώσου λίγο στην πραγματικότητα, και μην ανακατεύεσαι σε ξένα χωράφια που δεν τα γνωρίζεις καν

Δεν μπορώ να διορθώνω συνέχεια αυτά που ακούω. Μιας και λες και ισχυρίζεσαι ότι είσαι θεολόγος, ο καθένας θα ήταν καλό να ασχολείται με την ειδικοτητά του και να μην πετάει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι.

Ρώτα λίγο πρώτα τον εαυτό σου: πραγματικά μήπως δεν ξέρω τίποτα ή δεν ξέρω να διαβάζω και λέω ότι να ναι έτσι για να το παίξω ότι είμαι κάποιος;;

Eπειδή σε διόρθωσα και πριν μιας και κάνεις συνέχεια λάθη, ως εμπειρότερος πάντα βεβαίως, βεβαίως, ας ασχοληθώ και ας κάνω μια προσπάθεια να σε ξαναδιορθώσω, μήπως, μήπως, μήπως επαναλαμβάνω δούμε και άσπρη μέρα ποτέ από αυτά που ακούω από έναν θεολόγο.

Άκου λοιπόν μιας και είναι σίγουρο ότι γνωρίζω περισσότερα από εσένα όσο αφορά το επαγγελμά μου, εμπειρότατε θεολόγε ....(στα αλήθεια μήπως ήθελες να γίνεις γεωπόνος κατά βάθος;;)

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ΔΕΝ έχουν οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ Τεχνολογίας γεωπονίας, σύμφωνα με την παρ. 7, άρθρο 1, του Π.Δ. 109/1989 (ΦΕΚ 47 τ. Α'). Για τους υπολοίπους πτυχιούχους ΤΕΙ ίσως να υπάρχουν κάποιοι που έχουν, όπως οι νοσηλευτές. Φυσικά εγώ όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι γενικά σε πτυχιούχους, αλλά μίλησα προηγουμένως για γεωπόνους μόνο και πτυχιούχους Τεχνολογίας γεωπονίας . Μάλλον δεν έχεις μάθει ή δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεχτικά αυτά που γράφουν οι άλλοι και σε τι αναφέρονται, είτε ακολουθείς τη μέθοδο της απομόνωσης μεμονωμένων φράσεων εσκεμμένα[/b]. Δηλαδή από όσα έγραψα παραπάνω απομόνωσες μόνο τη φράση: "φυσικά δεν έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ". Δεν το σχολιάζω καν, μιας και παιδάκια δημοτικού θα το καταλάβαιναν σε ποιους αναφέρομαι και μιας στο guote έχεις τη φράση μου αυτή

Μίλησα εγώ προηγουμένως για υποψήφιο εκπαιδευτικό γεωπόνο;;; Αν διαβάσεις λέω ποιος είναι γεωπόνος σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Ελλάδα.

Το επάγγελμα του γεωτεχνικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1474/1984 και του Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297/Α), όπως αυτές ισχύουν, ασκείται από τους γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους, γεωλόγους και ιχθυολόγους, που είναι τακτικά μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και διαθέτουν Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος.

Εννοείται ότι όλοι οι πτυχιούχοι ΠΕ14.04 έχουν και άδεια ασκήσεως, μιας και προέρχονται είτε από ελληνικά πανεπιστήμια είτε από ισότιμα και αντίστοιχα τμήματα της αλλοδαπής 

Όσο αφορά στην επιμονή σου στο να συμβουλευτώ ένα μόνιμο, μάλλον εσύ αποτελείς παράδειγμα προς αποφυγή μιας και σε λίγο έτσι που πας, θα βαφτίσεις τους θεολόγους ως γεωπόνους. Σε ξαναρωτάω: μήπως καταβάθος θες να γίνεις γεωπόνος;;

Ως φιλική συμβουλή, ρώτα καλύτερα έναν αναπληρωτή εκπαιδευτικό γεωπόνο που ξέρει σίγουρα καλύτερα από εσένα και για το τι κάνει και για το τι διδάσκει στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2011, 01:53:05 am από giannios »

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 14, 2011, 05:03:06 pm »
Παράθεση

Δεν μπορώ να ακούω..... επιχειρήματα και κατά φαντασίαν θεωρίες. Να σου δώσω και εγώ μια συμβουλή, μιας και είσαι πολύ μονιμάς και θεολόγος: προσγειώσου λίγο στην πραγματικότητα, και μην ανακατεύεσαι σε ξένα χωράφια που δεν τα γνωρίζεις καν

Δεν μπορώ να διορθώνω συνέχεια αυτά που ακούω. Μιας και λες και ισχυρίζεσαι ότι είσαι θεολόγος, ο καθένας θα ήταν καλό να ασχολείται με την ειδικοτητά του και να μην πετάει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι.

Ρώτα λίγο πρώτα τον εαυτό σου: πραγματικά μήπως δεν ξέρω τίποτα ή δεν ξέρω να διαβάζω και λέω ότι να ναι έτσι για να το παίξω ότι είμαι κάποιος;;

Eπειδή σε διόρθωσα και πριν μιας και κάνεις συνέχεια λάθη, ως εμπειρότερος πάντα βεβαίως, βεβαίως, ας ασχοληθώ και ας κάνω μια προσπάθεια να σε ξαναδιορθώσω, μήπως, μήπως, μήπως επαναλαμβάνω δούμε και άσπρη μέρα ποτέ από αυτά που ακούω από έναν θεολόγο.

Άκου λοιπόν μιας και είναι σίγουρο ότι γνωρίζω περισσότερα από εσένα όσο αφορά το επαγγελμά μου, εμπειρότατε θεολόγε ....(στα αλήθεια μήπως ήθελες να γίνεις γεωπόνος κατά βάθος;;)

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ΔΕΝ έχουν οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ Τεχνολογίας γεωπονίας, σύμφωνα με την παρ. 7, άρθρο 1, του Π.Δ. 109/1989 (ΦΕΚ 47 τ. Α'). Για τους υπολοίπους πτυχιούχους ΤΕΙ ίσως να υπάρχουν κάποιοι που έχουν, όπως οι νοσηλευτές. Φυσικά εγώ όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι γενικά σε πτυχιούχους, αλλά μίλησα προηγουμένως για γεωπόνους μόνο και πτυχιούχους Τεχνολογίας γεωπονίας . Μάλλον δεν έχεις μάθει ή δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεχτικά αυτά που γράφουν οι άλλοι και σε τι αναφέρονται, είτε ακολουθείς τη μέθοδο της απομόνωσης μεμονωμένων φράσεων εσκεμμένα[/b]. Δηλαδή από όσα έγραψα παραπάνω απομόνωσες μόνο τη φράση: "φυσικά δεν έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ". Δεν το σχολιάζω καν, μιας και παιδάκια δημοτικού θα το καταλάβαιναν σε ποιους αναφέρομαι και μιας στο guote έχεις τη φράση μου αυτή

Μίλησα εγώ προηγουμένως για υποψήφιο εκπαιδευτικό γεωπόνο;;; Αν διαβάσεις λέω ποιος είναι γεωπόνος σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Ελλάδα.

Το επάγγελμα του γεωτεχνικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1474/1984 και του Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297/Α), όπως αυτές ισχύουν, ασκείται από τους γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους, γεωλόγους και ιχθυολόγους, που είναι τακτικά μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και διαθέτουν Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος.

Εννοείται ότι όλοι οι πτυχιούχοι ΠΕ14.04 έχουν και άδεια ασκήσεως, μιας και προέρχονται είτε από ελληνικά πανεπιστήμια είτε από ισότιμα και αντίστοιχα τμήματα της αλλοδαπής 

Όσο αφορά στην επιμονή σου στο να συμβουλευτώ ένα μόνιμο, μάλλον εσύ αποτελείς παράδειγμα προς αποφυγή μιας και σε λίγο έτσι που πας, θα βαφτίσεις τους θεολόγους ως γεωπόνους. Σε ξαναρωτάω: μήπως καταβάθος θες να γίνεις γεωπόνος;;

Ως φιλική συμβουλή, ρώτα καλύτερα έναν αναπληρωτή εκπαιδευτικό γεωπόνο που ξέρει σίγουρα καλύτερα από εσένα και για το τι κάνει και για το τι διδάσκει στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία

...Ρώτησα, όχι απλώς αναπληρωτή, αλλά ΜΟΝΙΜΟ εκπαιδευτικό γεωπόνο (και μάλιστα υπηρετούντα σε θέση του φυσικού του χώρου, στη Τεχνική Εκπαίδευση / ΕΠΑΛ / Τμήμα Θερμοκηπιακών Εκμεταλλεύσεων) και μου είπε ότι αυτό που κατέθεσε όταν διορίσθηκε στην B/θμια ήταν το πτυχίο του (και όχι η άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία ούτως ή άλλως "μετά το διορισμό του στην εκπαίδευση κατέστη ανενεργή"). Τώρα γιατί ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΝΑ giannos σου ζήτησαν εκτός από πτυχίο και ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ επαγγέλματος, τι να σου πώ;... Οσο κι αν μου φαίνεται παράξενο, στην Ελλάδα ζούμε...

Ισως άλλοι, συνάδελφοι τεχνικών ειδικοτήτων (μηχανικοί, γεωπόνοι, τεχνολόγοι κλπ,) που διορίσθηκαν στην εκπαίδευση μπορούν να μας διαφωτίσουν σχετικώς (αν αποτελεί, κατά giannos, προϋπόθεση διορισμού στην εκπαίδευση η "άδεια άσκησης επαγγέλματος"...)

ΥΓ: Το "ΓΕΩΤΕΕ" που αναφέρεις τι σχέση έχει με τους διορισμούς στην εκπαίδευση και τις αναθέσεις μαθημάτων στους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς; 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2011, 05:06:47 pm από xaan »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:52 »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 14, 2011, 07:32:49 pm »
Eπαναλαμβάνω, ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που λέω.

Εννοείται ότι στην εκπαίδευση δεν χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος και ούτε προσκόμισα και εγώ κάτι τέτοιο και ούτε ανέφερα αυτό.

Όπως προείπα αναφέρομαι στο ποιος μπορεί να είναι γεωπόνος στο κράτος σύμφωνα με τη νομοθεσία, και για αυτό ανάφερα όλα αυτά, ως απάντηση μιας παράθεσης που είχε γίνει ότι πίσω από τη λέξη γεωπόνος κρύβονται απόφοιτοι ΤΕΙ, τεχνικών σχολών κ.τ.λ.

H άδεια του δεν κατέστη ανενεργή λόγω του διορισμού του στην εκπαίδευση, αλλά επειδή δεν έκανε αίτηση για ανανέωση. Στο ΓΕΩΤΕΕ ανήκουν ως τακτικά μέλη όλοι οι γεωπόνοι εκπαιδευτικοί, εφόσον ανανεώνουν την άδεια ανά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δηλαδή είναι σαν να λες ότι ένας γιατρός στην εκπαίδευση, δεν είναι γιατρός και δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού άμα το θέλει

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο επιμελητήριο εκπροσωπεί ούτως ή άλλως όλους τους γεωτεχνικούς και ότι επαγγελματικό θέμα τους αφορά. Σε συνεδριάσεις του επιμελητηρίου συζητούνται και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη θέση των γεωπόνων σε αυτή τα οποία θέτει ο Σύλλογος Γεωπόνων Εκπαιδευτικών και διάφοροι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών. Το ΓΕΩΤΕΕ μπορεί να διαβιβάσει επιστολές ή απόψεις στο Υπουργείο Παιδείας ως επίσημος φορέας προάσπισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών, όταν κρίνεται ανάγκη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2011, 07:50:05 pm από giannios »

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 14, 2011, 09:48:55 pm »
Eπαναλαμβάνω, ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που λέω.

Εννοείται ότι στην εκπαίδευση δεν χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος και ούτε προσκόμισα και εγώ κάτι τέτοιο και ούτε ανέφερα αυτό.

Όπως προείπα αναφέρομαι στο ποιος μπορεί να είναι γεωπόνος στο κράτος σύμφωνα με τη νομοθεσία, και για αυτό ανάφερα όλα αυτά, ως απάντηση μιας παράθεσης που είχε γίνει ότι πίσω από τη λέξη γεωπόνος κρύβονται απόφοιτοι ΤΕΙ, τεχνικών σχολών κ.τ.λ.

H άδεια του δεν κατέστη ανενεργή λόγω του διορισμού του στην εκπαίδευση, αλλά επειδή δεν έκανε αίτηση για ανανέωση. Στο ΓΕΩΤΕΕ ανήκουν ως τακτικά μέλη όλοι οι γεωπόνοι εκπαιδευτικοί, εφόσον ανανεώνουν την άδεια ανά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δηλαδή είναι σαν να λες ότι ένας γιατρός στην εκπαίδευση, δεν είναι γιατρός και δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού άμα το θέλει

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο επιμελητήριο εκπροσωπεί ούτως ή άλλως όλους τους γεωτεχνικούς και ότι επαγγελματικό θέμα τους αφορά. Σε συνεδριάσεις του επιμελητηρίου συζητούνται και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη θέση των γεωπόνων σε αυτή τα οποία θέτει ο Σύλλογος Γεωπόνων Εκπαιδευτικών και διάφοροι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών. Το ΓΕΩΤΕΕ μπορεί να διαβιβάσει επιστολές ή απόψεις στο Υπουργείο Παιδείας ως επίσημος φορέας προάσπισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών, όταν κρίνεται ανάγκη

1) Aν τώρα ..."εννοείται ότι δεν χρειάζεται άδεια άσκησης" για ποίο λόγο - εσύ, ουδείς έτερος - την επικαλέσθηκες;;; 'H μήπως η επίκληση έγινε από άλλον;.. Και αλήθεια αυτά που γράφεις για το επάγγελμα του Γεωπόνου και ποιός είναι γεωπόνος κλπ. για ποιόν τα γράφεις; Ποιός έθεσε ζήτημα αμφισβήτησης για το γεωπονικό επάγγελμα; 

2) Και για το (παντελώς άσχετο με τη συζήτηση περί διορισμών και αναθέσεων) "ΓΕΩΤΕΕ", εσύ αναφέρθηκες (τίνι λόγω;...). Και μ΄ αυτά που γράφεις, παρουσιάζοντας το ως συντεχνιακό σωματείο (ενώ, αν δεν κάνω λάθος είναι ΝΠΔΔ εποπτευόμενο υπό του υπ. Γεωργικής Ανάπτυξης) μάλλον το εκθέτεις...

3) Κλείνω εδώ το διάλογο με τον γεωπόνο giannos εδώ δηλώνοντας αναρμόδιος για περαιτέρω συζήτηση σε επαγγελματικά ζητήματα του κλάδου των γεωτεχνικών επιστημόνων. Πίστευα ότι η συζήτηση θ΄αφορούσε σε ζητήματα των εκπαιδευτικών επιστημόνων, ζητήματα της δουλειάς του εκπαιδευτικού και του σχολείου, αλλά μάλλον έκανα λάθος. Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν...

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:12:39 pm »
Παράθεση
Και οι γεωπόνοι (κάτω από τον τίτλο αυτό κρύβονται όλα τα τει της συμφοράς και λιγοστοί αει, καθώς οι κάτοχοι Παν. τίτλου έχουν καλύτερες εναλλακτικές στο δημόσιο από την εκπαίδευση) δεν έχουν ανάθεση χημεία-φυσική, στην πράξη όμως τους δίνουν ότι ναναι (στους μόνιμους). Η λογική είναι ότι αφού τρούπωσες πρέπει να σε βολέψουμε. Δίδαξε μπας και τα μάθεις, στου κασίδι το κεφάλι φυσικά

Eξαιτίας της παραπάνω παράθεσης ξεκίνησε η όλη συζήτηση, προσπαθώντας να απαντήσω ποιος είναι τι σύμφωνα με την νομοθεσία.

Το ΓΕΩΤΕΕ δεν είναι καθόλου άσχετο μιας και με βάση το νόμο, είναι ο φορέας προάσπισης των επιστημονικών συμφερόντων των μελών του. Αυτά άπτονται πολλών επαγγελματικών τομέων στους οποίους ασχολούνται τα μέλη του, αναμέσα τους και ο τομέας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάντα βέβαια ως προς τον ρόλο που μπορούν να έχουν σε αυτόν τα μέλη του

Όσο αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων, μιας και αφορούν την επιστημονική κατάρτιση που θα έχουν οι καθηγητές, εννοείται ότι κάθε επιμελητήριο και σύλλογος οφείλει και μπορεί να διαβιβάζει απόψεις ή διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια προάσπισης επιστημονικών δικαιωμάτων των μελών του. Αυτό γίνεται ούτως ή άλλως ανέκαθεν

Εγώ μιλάω με βάση νόμων (που τους ανέφερα) το τι κάνει ένα Επιμελητήριο, δεν νομίζω να το εκθέτω καθόλου.

Το ότι υπάρχουν επιμελητήρια για επιστήμονες και το ότι δεν έχουν όλοι οι κλάδοι, και λογικό είναι αυτοί που δεν έχουν να μην καταλαβαίνουν πως λειτουργούν, δεν σημαίνει ότι αποτελούν συντεχνίες ή οτιδήποτε άλλο

Εσύ επέμενες άλλωστε τόσο πολύ, για τις άδειες ασκήσεως, δεν φταίω εγώ

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2011, 10:25:15 pm από giannios »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653