0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις δώσει κι έχεις περάσει? Ξέρω πολύ καλά τι κλειστές κοινωνίες είναι. Το είδαμε άλλωστε να περνούν οι ανηψιές και οι γιοι των καθηγητών, με κατατακτήριες εννοείται.
Εχω και εγω μια απορια για τις κατατακτηριες...Κατατασσεσαι στο δευτερο ετος της σχολης, οποτε εχεις μπροστα σου 3 χρονια σπουδων ή εαν το τμημα απο το οποιο προερχεσαι εχει πολλα κοινα μαθηματα με το καινουριο τμημα, σου τα αναγνωριζουν και μπορει να βγαλεις τη σχολη και σε λιγοτερο διαστημα (2 ή και 1 ετος) ?
Σ΄ευχαριστω LK για την αμεση απαντηση!!!Συμφερει τοτε να παρακολουθησεις και δευτερη σχολη, εαν υπαρχει η δυνατοτητα να την τελειωσεις σε 2 1/2 ετη!Αποκτας επιπροσθετα επαγγελματικα δικαιωματα και στο κατω κατω και στο μεταπτυχιακο τα 2 χρονακια+ τα θελεις...
Klio, επειδή και εγώ είμαι στην ίδια θέση και τελειώνω δεύτερη σχολή (όχι κάποιο παιδαγωγικό τμήμα) έχω να σου πω τα εξής περί επιδόσεων. Αυτοί που τελειώνουν μια δεύτερη σχολή αριστεύουν για τους εξής λόγους:1)Λόγω ηλικίας διαβάζουν διαφορετικά. Όσο μεγαλώνεις π.χ. δεν μπορείς να μάθεις απέξω τίποτα. Σου είναι αδύνατον. Αναγκάζεσαι, προκειμένου να το μάθεις, να το κατανοήσεις, άρα το μαθαίνεις ουσιαστικά.2) Αν αυτός που τελειώνει δεύτερη σχολή είναι και φιλόλογος, μπορεί και εκφράζεται σωστά και αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ θετικό.3) Όσοι προερχόμαστε από καθηγητικές σχολές, προφανώς, διδάσκουμε σε φροντιστήρια και αυτό δε φαντάζεσαι πώς αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνεις.4) έχουν πείρα ζωής. Αυτά που ακούν στο πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο θεωρητικές γνώσεις, αλλά κάτι αντιπροσωπεύουν γι αυτούς5) Στην πλειοψηφία τους παρακολουθούν τα μαθήματα, γιατί είναι πολύ ενθουσιασμένοι που τους δίνεται η ευκαιρία για δεύτερη φορά να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν, όταν ήταν 18-22.6) Τέλος, κανείς δε σου χαρίζεται. Δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε, επειδή τέλειωσες ένα δεύτερο πανεπιστήμιο. Έχουμε στη σχολή φιλόλογο που δεν μπορεί να περάσει με τίποτα τα οικονομικά μαθήματα και αναγκάζεται να κάνει ιδιαίτερα. Συνεπώς, το δεύτερο πανεπιστήμιο δε σου προσφέρει τίποτα στο πρεστίζ σου.