*

Αποστολέας Θέμα: Κατατακτήριες σε Παιδαγωγικά τμήματα  (Αναγνώστηκε 174005 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Κατατακτήριες σε Παιδαγωγικά τμήματα
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 05, 2009, 07:22:50 pm »
συμφωνω απολυτα
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:32:38 »

Αποσυνδεδεμένος afro ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
  • Εducation prescolaire
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 05, 2009, 09:56:02 pm »
Παιδιά μην το ψάχνετε! Αν σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις και διαβάζεις συστηματικά και όχι απαραίτητα πολύ πολλά μπορείς να καταφέρεις. Αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου. Και γνωρίζω περιπτώσεις ακόμη και στο Πολυτεχνείο που βγάζουν πάνω από εννιά και δεν είναι σπασικλάκια!!
Να σας πω δε ότι στα ΤΕΙ δυσκολεύτηκα πολύ περισσότερο απ΄ ότι στη νηπιαγωγών που φοίτησα και πολύ λιγότερο στους δασκάλους. Οπότε τελικά όλα είναι σχετικά!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2009, 10:47:26 pm από afro 2 »
Δια βίου Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 07, 2009, 09:13:34 am »
φυσικά και η πρώτη σχολή είναι πάντα πιο δύσκολη. η δεύτερη όμως είναι πάντα πολύ πιο εύκολη και τελειώνεις με άριστα. Σωστά? Εσύ και πόσες άλλες.. Γιατί? γιατί από την αρχή ξέρουν οι καθηγητές ότι ήσουν στην τάδε προηγούμενη σχολή και πας και αναγνωρίζεις τα μαθήματα που είχες στο ΤΕΙ..Ξεχωρίζεις όταν έρχεσαι στα μαθήματα ότι είσαι πχ.  η.. Μαρία, η Μαρία που έχει τελειώσει την άλλη σχολή...κι έχει ςάλλη αίγλη.. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι είμαστε απλώς μία ακόμη φουρνιά. Ασε που έχεις άλλη αντίληψη γιατί είσαι πχ. 24 όταν είσαι στη δεύτερη σχολή κι έχεις μάθει πολλά κόλπα.. Άσε, έχουμε δει πολλές που έχουν τελειώσει άλλη σχολή να έρχονται και να τελιώνουν με άριστα χωρίς καν να πατάνε στη σχολή και χωρίς να διαβάζουν..απλά με λίγη βοήθεια από τους άλλους (πες μου κανένα σοσ πριν μπούμε και πώς να απαντήσω) και στην περίπτωση σου με τις γνώσεις από το ΤΕΙ, τι πιο εύκολο?

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 07, 2009, 09:56:50 am »
Klio, επειδή και εγώ είμαι στην ίδια θέση και τελειώνω δεύτερη σχολή (όχι κάποιο παιδαγωγικό τμήμα) έχω να σου πω τα εξής περί επιδόσεων. Αυτοί που τελειώνουν μια δεύτερη σχολή αριστεύουν για τους εξής λόγους:

1)Λόγω ηλικίας διαβάζουν διαφορετικά. Όσο μεγαλώνεις π.χ. δεν μπορείς να μάθεις απέξω τίποτα. Σου είναι αδύνατον. Αναγκάζεσαι, προκειμένου να το μάθεις,  να το κατανοήσεις, άρα το μαθαίνεις ουσιαστικά.
2) Αν αυτός που τελειώνει δεύτερη σχολή είναι και φιλόλογος, μπορεί και εκφράζεται σωστά και αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ θετικό.
3) Όσοι προερχόμαστε από καθηγητικές σχολές, προφανώς, διδάσκουμε σε φροντιστήρια και αυτό δε φαντάζεσαι πώς αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνεις.
4) έχουν πείρα ζωής. Αυτά που ακούν στο πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο θεωρητικές γνώσεις, αλλά κάτι αντιπροσωπεύουν γι αυτούς
5) Στην πλειοψηφία τους παρακολουθούν τα μαθήματα, γιατί είναι πολύ ενθουσιασμένοι που τους δίνεται η ευκαιρία για δεύτερη φορά να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν, όταν ήταν 18-22.
6) Τέλος, κανείς δε σου χαρίζεται. Δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε, επειδή τέλειωσες ένα δεύτερο πανεπιστήμιο. Έχουμε στη σχολή φιλόλογο που δεν μπορεί να περάσει με τίποτα τα οικονομικά μαθήματα και αναγκάζεται να κάνει ιδιαίτερα. Συνεπώς, το δεύτερο πανεπιστήμιο δε σου προσφέρει τίποτα στο πρεστίζ σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2009, 09:59:12 am από LK »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:32:38 »

Αποσυνδεδεμένος foivos1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:11:48 am »
Έχεις δώσει κι έχεις περάσει? Ξέρω πολύ καλά τι κλειστές κοινωνίες είναι. Το είδαμε άλλωστε να περνούν οι ανηψιές και οι γιοι των καθηγητών, με κατατακτήριες εννοείται.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:25:28 am »
Σωστά, Foivo! Όποιος, άλλωστε, έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά, νομίζετε ότι θα μπει στη διαδικασία να τελειώσει δεύτερη σχολή; Αυτός επιδιώκει τον εύκολο δρόμο και όχι το δύσκολο που είναι να ξενακαθίσεις στα φοιτητικά έδρανα. ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:36:23 am »
Εχω και εγω μια απορια για τις κατατακτηριες...
Κατατασσεσαι στο δευτερο ετος της σχολης, οποτε εχεις μπροστα σου 3 χρονια σπουδων ή εαν το τμημα απο το οποιο προερχεσαι εχει πολλα κοινα μαθηματα με το καινουριο τμημα, σου τα αναγνωριζουν και μπορει να βγαλεις τη σχολη και σε λιγοτερο διαστημα (2 ή και 1 ετος) ?

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:43:19 am »
Εχω και εγω μια απορια για τις κατατακτηριες...
Κατατασσεσαι στο δευτερο ετος της σχολης, οποτε εχεις μπροστα σου 3 χρονια σπουδων ή εαν το τμημα απο το οποιο προερχεσαι εχει πολλα κοινα μαθηματα με το καινουριο τμημα, σου τα αναγνωριζουν και μπορει να βγαλεις τη σχολη και σε λιγοτερο διαστημα (2 ή και 1 ετος) ?
Mε κατακτήριες μπορείς να τελειώσεις σε 2,5 χρόνια. Η αναγνώριση των μαθημάτων είναι στο χέρι του καθηγητή. Αν μπεις με πανελλαδικές (όπως εγώ) δε σου αναγνωρίζουν κανένα μάθημα και φτου και από την αρχή!

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος glianna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:51:05 am »
Σ΄ευχαριστω LK για την αμεση απαντηση!!!
Συμφερει τοτε να παρακολουθησεις και δευτερη σχολη, εαν υπαρχει η δυνατοτητα να την τελειωσεις σε 2 1/2 ετη!
Αποκτας επιπροσθετα επαγγελματικα δικαιωματα και στο κατω κατω και στο μεταπτυχιακο τα 2 χρονακια+  τα θελεις...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 07, 2009, 11:02:15 am »
Σ΄ευχαριστω LK για την αμεση απαντηση!!!
Συμφερει τοτε να παρακολουθησεις και δευτερη σχολη, εαν υπαρχει η δυνατοτητα να την τελειωσεις σε 2 1/2 ετη!
Αποκτας επιπροσθετα επαγγελματικα δικαιωματα και στο κατω κατω και στο μεταπτυχιακο τα 2 χρονακια+  τα θελεις...
Nαι, συμφέρει, αλλά θέλει πολύ διάβασμα για τις κατατακτήριες, γιατί παίρνουν πολύ λίγα άτομα. Στο παιδαγωγικό όμως (Αθήνα και Θεσσαλονίκης) είναι με το βαθμό του πτυχίου. Ο άλλος δρόμος είναι οι πανελλαδικές.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 07, 2009, 11:39:35 am »
Εγω μιλάω για τις παιδαγωγικές σχολές.  Ξέρουμε τι ανταγωνιστικό κλίμα υπάρχει εκεί.. Και δεν μιλάω μόνο για δασκαλους.. Άλλωστε, έχω μιλήσει και με άτομα από άλλες σχολές και μου έχουν πει τα ίδια. Η φοιτήτρια δεύτερου πτυχίου έχει άλλο πρεστίζ, δεν ξέρω πως και γιατί. Οι καθηγητές μας σνομπάρουν εμά ςτους μικρούς, δεν μα ςδίνουν σημασία, μας υποβιβάζουν, μας γράφουν, και δεν θέλουν να βοηθήσουν ούτε συστατικές δίνουν για να μην προχωρήσουμε σε μεταπτυχιακά.. Τώρα, όταν κάποιος μπαίνει από κατατακτήριες φροντίζει αν και δεν πατάει στη σχολή, όταν πατήσει να ξεχωρίσει, με τον τρόπο του βέβαια. Με χαζές απορίες, με γλύψιμο κ.α. Αλλά ξεχωρίζει, αυτό είναι σίγουρο,  τουλάχιστον από όσα έχω δει αλλά και ακούσει από άλλους. Οι καθηγητές τους δίνουν θάρρος.. και ειδικά όταν είναι πχ. 30 ετών κι όχι 24. Τώρα, αν εσεις ανήκετε στη μειοψηφία που τέλειωσε με την (πραγματική) αξία του, οκ..

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 07, 2009, 12:00:26 pm »
Klio, καταλαβαίνω, γιατί τα βιώνω, πώς νιώθετε για τους τριαντάρηδες που "ήρθαν να σας φάνε τους βαθμούς, τις υποτροφίες κτλ". Δεν το παρεξηγώ! Όμως, αναλογίσου και εσύ πότε έπαιρνες καλύτερους βαθμούς, στην αρχή ή στο τέλος των φοιτητικών σου χρόνων και γιατί; Τέλος, το γεγονός ότι ένας καθηγητής ενδιαφέρεται να μάθει προσωπικές πληροφορίες για έναν 30χρονο δε σημαίνει ότι θα του χαριστεί και στη βαθμολογία. Είναι απόλυτα φυσικό, γιατί είναι κοντά ηλικιακά και τον ενδιαφέρει. Το τι ακούμε απέχει μακράν από την πραγματικότητα. Τέλος, δεν είμαστε η μειοψηφία, αλλά η πλειοψηφία. Μακάρι, να ήταν τα πράγματα όπως τα λες, γιατί τώρα δε θα είχα βγάλει τα μάτια μου να διαβάζω για τις εξετάσεις της Τετάρτης, αλλά θα ήμουν σε μια ωραία παραλία και θα περνούσα άνετα το μάθημα, λόγω ηλικίας.  ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος afro ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
  • Εducation prescolaire
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:24:34 pm »
Παιδιά για να σας πω την αλήθεια η ωριμότητα που μας χαρίζει η ηλικία και η γενικότερη εμπειρία σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να τελειώσεις με άνεση τη δεύτερη και την τρίτη σχολή αλλά και το μεταπτυχιακό, (όπως συμβαίνει τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση), το να αριστεύσεις όμως είναι μια άλλη υπόθεση.
Έχει να κάνει με πολλή και συστηματική δουλειά. Και ναι οι καθηγητές εύκολα μπορούν να ξεχωρίσουν τα άτομα που δουλεύουν πολύ και να τα αναδείξουν. Δεν σας φαίνεται δίκαιο αυτό;

Και το να είσαι επικοινωνιακός αν θέλεις αργότερα να κάνεις διδακτορικό και να προχωρήσεις, επιβάλλεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2009, 10:52:29 pm από afro 2 »
Δια βίου Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος regi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 08, 2009, 04:50:12 pm »
Klio, επειδή και εγώ είμαι στην ίδια θέση και τελειώνω δεύτερη σχολή (όχι κάποιο παιδαγωγικό τμήμα) έχω να σου πω τα εξής περί επιδόσεων. Αυτοί που τελειώνουν μια δεύτερη σχολή αριστεύουν για τους εξής λόγους:

1)Λόγω ηλικίας διαβάζουν διαφορετικά. Όσο μεγαλώνεις π.χ. δεν μπορείς να μάθεις απέξω τίποτα. Σου είναι αδύνατον. Αναγκάζεσαι, προκειμένου να το μάθεις,  να το κατανοήσεις, άρα το μαθαίνεις ουσιαστικά.
2) Αν αυτός που τελειώνει δεύτερη σχολή είναι και φιλόλογος, μπορεί και εκφράζεται σωστά και αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ θετικό.
3) Όσοι προερχόμαστε από καθηγητικές σχολές, προφανώς, διδάσκουμε σε φροντιστήρια και αυτό δε φαντάζεσαι πώς αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνεις.
4) έχουν πείρα ζωής. Αυτά που ακούν στο πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο θεωρητικές γνώσεις, αλλά κάτι αντιπροσωπεύουν γι αυτούς
5) Στην πλειοψηφία τους παρακολουθούν τα μαθήματα, γιατί είναι πολύ ενθουσιασμένοι που τους δίνεται η ευκαιρία για δεύτερη φορά να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν, όταν ήταν 18-22.
6) Τέλος, κανείς δε σου χαρίζεται. Δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε, επειδή τέλειωσες ένα δεύτερο πανεπιστήμιο. Έχουμε στη σχολή φιλόλογο που δεν μπορεί να περάσει με τίποτα τα οικονομικά μαθήματα και αναγκάζεται να κάνει ιδιαίτερα. Συνεπώς, το δεύτερο πανεπιστήμιο δε σου προσφέρει τίποτα στο πρεστίζ σου.
Συμφωνω απόλυτα LK και εγω τελείωσα οικονομικό και μετα νηπιαγωγών.Φυσικά τα μαθήματα στο νηπιαγωγών ήταν πολυ πιο ευκολα σε σχεση με του οικονομικού κ η εμπειρία στο τρόπο διαβάσματος με βοήθησε αρκετα στο να τελειώσω με σχετική άνεση τη δεύτερη σχολή. Όσο  για τα μαθήματα δεν ειχα κανενα κοινό μάθημα με την πρώτη σχολή για να μου αναγνωριστεί κ ποτε κανένας καθηγητής δεν έμαθε ότι είχα τελειωσει κ άλλη σχολή.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182575
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144