0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας!Τελείωσα φέτος από το ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης. Μπήκα το 2006 με κατατακτήριες και δούλευα συγχρόνως οπότε μπορώ να ενημερώσω από πρώτο χέρι για τα υποχρεωτικά μαθήματα.Το 7ο εξ γίνονται κάποια σεμινάρια πρακτικής υποχρωτικά αλλά είναι συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με τη βοήθεια των φοιτητών παλεύονται...Το 8ο είναι η πρακτική στα σχολεία. Διαρκεί περίπου 1 μήνα.Θέλω όμως να ενημερώσω ότι ο υπεύθυνος καθηγητής της πρακτικής είναι τόσο συνεργάσιμος που βοηθάει αυτούς που εργάζονται και βρίσκουν από κοινού μία λύση.Το πρόβλημα είναι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι που εποπτεύουν τη διαδικασία αυτή. Είναι απλοί αποσπασμένοι δάσκαλοι και νομίζουν ότι είναι ανώτερα στελέχη του πανεπιστημίου που κόβουν και ράβουν! Ξεχνούν ότι είμαστε ίσοι κι όμοιοι κι ονειρεύονται ότι έχουν την εξουσία στα χέρια τους.
Στο ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης η πρακτική είναι περίπου 6 εβδομάδες. Οι 2 τελευταίες είναι ολοήμερες διδασκαλίες άρα υποχρεωτικά θα είσαι εκεί.Οι πρώτες είναι ωριαίες διδασκαλίες δηλ. κάθε εβδομάδα θα πας από μία ώρα για συγκεκριμένο μάθημα. Εκεί είναι και η βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί. Λόγω δουλειάς με συννενόηση με τον καθηγητή δεν πας κάθε μέρα αλλά μία φορά και τα κάνεις μαζεμένα. Εμένα τουλάχιστον στην περίπτωση μου έτσι έγινε. Ξαναλέω το πρόβλημα είναι οι επόπτες που ζορίζουν αλλά να σου πω επειδή εγώ ήμουν αναπληρώτρια νηπιαγωγός (1ο πτυχίο) σε άλλο νομό και δεν μπορούσα να συνεργαστώ. Αυτό είχε επίπτωση μόνο στο βαθμό αλλά να σου πω το πτυχίο το πήρα τελικά κι αυτό μετρά!!!Μην σκέφτεσαι το τέλος, πέρασε με το καλό κι αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε προβληματίζει. Κανείς δεν κόβεται στην πρακτική παρά μόνο αν δείξει αναρμοστη συμπεριφορά στο σχολείο. Καλή τύχη γιατί δυστυχώς σε αυτές τις εξετάσεις χρειάζεται να έχεις μπόλικη.