*

Αποστολέας Θέμα: Χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση  (Αναγνώστηκε 23039 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:50:02 pm »
μπορείς να γράψεις 2-3 γραμμές για τα slideshare, italc, pdcasting να μας κατατοπίσεις λίγο περισσότερο;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:31:05 »

Αποσυνδεδεμένος Sorrow

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:41:33 am »
Αναφέρθηκε σε άλλο topic από τα μέλη bitch & evi06, αλλά το γράφω και εδώ ως πιο κατάλληλο topic

Μια εφαρμογή για δημιουργία διαγωνισμάτων κλειστού τύπου.
http://hotpot.uvic.ca/

Να ρωτήσω κάτι επι την ευκαιρία.
Εχω σκεφτεί ως πολύ καλή ιδέα για να συμμετέχουν και οι μαθητές, ένα ασύρματο ποντίκι ώστε να το δίνω μέσα στην τάξη και ο κάθε μαθητής να απαντά κάνοντας click.,
Το ποντίκι πρέπει να έχει εμβέλεια τουλάχιστον 10 μέτρα.
Τα συνηθισμένα έχουν μέχρι 1.5 μέτρο γιατί υποθέτουν ότι θα κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή και όχι 12 μέτρα μακρυά!!
έχει κανείς υπόψη του κάτι σχετικό; έχει κανείς χρησιμοποιήσει το ποντίκι κατά αυτόν τον τρόπο;

θα ήταν πολύ καλό γιατί δεν αναγκάζεται ο κάθε μαθητής να σηκώνεται από το θρανίο του και να έρχεται στην έδρα για να απαντάει

επίσης ότι άλλο έχετε σκεφτεί-βρει καταθέστε το εδώ. Το thread έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Κρίμα!

Θες απλά ένα ασύρματο ποντίκι στα 2.4GHz  .
Εγώ έχω ένα ποντίκι bluetooth και το κρατάω καθώς περιδιαβαίνω από θρανίο σε θρανίο. Το ακουμπάω στο
πλάι στο πόδι μου και κλικάρω σε powerpoint που προβάλω στον τοίχο . Δουλεύει σε απόσταση 15 μέτρα
περίπου. Μόνο που πότε πότε χάνει τη σύνδεση και πρέπει να βγάλω-βάλω το δέκτη στην υποδοχή usb για
να το δει ξανά.Οπότε καλύτερα στα 2.4GHz  . Ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί μέσα στην τάξη ακόμα  :)
Αν έχεις λογαριασμό σε ebay τα βρίσκεις 7-8 ευρώ αλλιώς από κατάστημα στα 20 .

Φέτος δουλεύω powerpoint και αντίστοιχα φύλλα εργασίας. Πάω βήμα βήμα. Προβάλω, ρωτάω, οι
μαθητές συμπληρώνουν στα φύλλα, περνάω και τσεκάρω, διορθώνω και μετά πάω στις απαντήσεις ή
διαγράμματα στο επόμενο φύλλο κλπ. Έχω εκπλαγεί τόσο από την προσοχή - συμμετοχή όσο και από την
ησυχία που επικρατεί.Κρίμα που πέρυσι δεν μπόρεσα να το κάνω στο σχολείο που ήμουν.
Με το τελευταίο powerpoint (office 2010) κάνεις απίστευτα πράγματα. Κινήσεις, μεταβάσεις μέχρι και
animation φτιάχνω. Διαγράμματα που συμπληρώνονται μόνα τους (διαδοχικά φύλλα), σώματα που κινούνται,
κενά που συμπληρώνονται,εξισώσεις που λύνονται βήμα βήμα, ενσωματώνεις video και ήχο κλπ.
Απλά θέλει ΠΟΛΥ δουλειά στο σπίτι και δεν ξέρω αν σε άλλα αντικείμενα βοηθάει αλλά για Φυσική είναι πολύ καλό.

Επίσης για φυσική, χημεία, βιολογία  ψάξτε για java applets. πχ εδώ : http://phet.colorado.edu/
Αρκετά καλά με αντίστοιχα φύλλα εργασίας αν και μοιάζουν λίγο, πως να το πω,... παιδικά.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:39:44 am »
όχι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν ανέφερα το πολυδιαδεδομένο blogspot. απλά επειδή υπάρχουν πολλά sites που κανείς φτιάχνει blog ανέφερα αυτό του ΠΣΔ μιας και είμαστε καθηγητές!!

πάντως έχεις τις εξής επιλογής:
1. το ΠΣΔ σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις import ένα blog που το έχεις φτιάξει αλλού. Οπότε δεν χρειάζεται να το φτιάξεις εξαρχής στο ΠΣΔ ή να συντηρείς 2 blogs

2. μπορείς να συνδέσεις την διεύθυνσή σου στο ΠΣΔ με το blogspot δηλαδή όταν κάποιος θα πληκτρολογεί katerina.blogs.sch.gr να σε ανακατευθύνει κατευθείαν στο katerina.blogspot.com!
έτσι ουσιαστικά διατηρείς ένα blog από το οποίο έχεις πρόσβαση από 2 διευθύνσεις.

To blogspot είναι πολύ εύκολο στην χρήση. Το ΠΣΔ δεν το έχω ψάξει αρκετά ως προς το τι παρέχει σε σχέση με το blogspot

Σχετικά με το blogspot, επειδή το χρησιμοποίησα πέρσυ για μάθημα... Η Google βάζει κάποιους φραγμούς στους λογαριασμούς που μπορείς να φτιάξεις από ένα συγκεκριμένο IP. Επειδή τα σχολεία έχουν static ip, μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό λογαριασμών αν θυμάμαι καλά αρχίζει και ζητάει αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ αν δίνεις το ίδιο αριθμό κάποια στιγμή μπλοκάρει τελείως τη δημιουργία λογαριασμών.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 09:44:26 am »
@gpage: μα καλά γιατί να θες να έχεις 500 λογαριασμούς blogspot. 1 δεν φτάνει;  :P

@sorrow: σε ευχαριστώ για την τεχνική πληροφορία. μπορείς να μου παραθέσεις ένα Link σε ένα τέτοιο ποντίκι γιατί όταν απευθύνομαι σε μαγαζιά κανείς δεν ξέρει να με κατατοπήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2011, 09:58:41 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:31:05 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 10:10:57 am »
Πόσο κοστίζει ο βιντεοπροβολέας τσέπης;

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 10:37:32 am »
είπα να μην κάνω διαφήμιση κάποιου μοντέλου και παρεξηγηθώ ότι προωθώ κάποια εταιρία!!  :P

λοιπόν, εξαρτάται το μοντέλο, ξεκινάνε από 170

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:05:41 am »
Ευχαριστώ Killbill, είναι όντως πολύ καλή λύση... Δεν πολυταιριάζει βέβαια στον φθηνό εκπαιδευτικό της εποχής, αλλά, όπως είπες, σου λύνει τα χέρια με το σύνδεσε ξεσύνδεσε ή με το να κλείνεις εκ΄των προτέρων την αίθουσα προβολής.
Πιο πάνω βρήκα και πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση της/του Sorrow για τον συνδυασμό φύλλου εργασίας και παρουσίασης powerpoint... Σε δοκιμές που έκανα πρόπερσι, έβλεπα πως τα παιδιά ναι μεν μαγεύονται από κάποια παρουσίαση, αλλά δεν υπάρχει καλό διδακτικό αποτέλεσμα, αφού η στάση των παιδιών είναι παθητική. Γι' αυτό είχα κρίνει τότε πως μια παρουσίαση μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά στην ώρα διδασκαλίας... Τα φύλλα εργασίας θα μπορούσαν να τα εκτυπώνουν οι μαθητές και στο σπίτι, για να γλυτώνουμε τον τεράστιο αριθμό φωτοτυπιών, που δεν αντέχει το φθηνό σχολείο...  :P

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:16:41 am »
έχεις δίκιο όμως όσες φορές είπα στα παιδιά ότι έχω αναρτήσει στο ιντερνετ κατι όπου μπορούν να το εκτυπώσουν και να το έχουν μαζί τους την επόμενη φορά, ελάχιστοι το είχαν.
Και εγώ να τους μοιράσω φυλλάδια, την επόμενη φορά δεν τα έχουν μαζί τους ή τα χάνουν. τσάμπα κόπος δηλαδή.

Ακριβώς και εγώ πλέον, παρουσιάσεις κλπ τα κάνω ως συμπληρωματικά δηλαδή ολοκληρώνοντας ένα κεφάλαιο δείχνω κάποια πράγματα.
Αρχικά είχα ξεκινήσει πολύ αισιόδοξα ότι δηλαδή θα μπορούσα κάθε μάθημα να το κάνω έτσι, όμως δεν είδα αποτέλεσμα

Παραθέτω άλλο ένα gadgetάκι που θα σας εντυπωσιάσει!!!!

Λέγεται Note-taker .

Η συνέχεια επί της οθόνης!! http://www.youtube.com/watch?v=1chWA4y459U

αχ να το είχα όταν είμουν φοιτητής!!

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:52:50 pm »
@gpage: μα καλά γιατί να θες να έχεις 500 λογαριασμούς blogspot. 1 δεν φτάνει;  :P

Αναλόγως τι θέλεις να κάνεις. Στη διδασκαλία που είχα σχεδιάσει εγώ κάθε μαθητής είχε ήδη δικό του λογαριασμό στη Google και έφτιαχνε ο καθένας το δικό του Blog. Θα μπορούσαμε φαντάζομαι να φτιάξουμε και ένα blog ανά τάξη, απλά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με δημοσιεύσεις όλοι ταυτόχρονα. Πχ υπήρχαν μαθητές πέμπτης δημοτικού που έβαζαν μέχρι και εφαρμογές εκτός blogspot στο blog τους, ενώ άλλοι απλά έκαναν 2-3 αναρτήσεις χωρίς περιεχόμενο. Πάντως με 3 τμήματα που το δοκίμασα κλείδωσε και δεν με άφηνε να φτιάξω άλλους λογαριασμούς.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:17:04 pm »
μου άρεσε ο βιντεοπροβολέας... ας με πάρουν όμως πρώτα σε κανένα σχολείο και μετά :) πάντως εγώ χρησιμοποιούσα το λαπτοπ καθημερινά. Είναι πρόβλημα το στησιμο ξεστήσιμο δεν λέω (πέρα απο το λαπτοπ είχα και χωριστά ηχεία με woofer γιατι αλλιώς δεν ακουγόντουσαν τα τραγουδια, listening κτλ) αλλά τα παιδάκια θέλουν χρώμα και με τις ασπρόμαυρες φωτοτυπίες δεν τους τραβάς την προσοχή και το να εκτυπώνεις έγχρωμα είναι ασύμφορο οικονομικά. Πάντως έχω πάει και σε σχολείο που ΚΑΘΕ αίθουσα είχε προτζέκτορα που κρεμμόταν απο το ταβάνι και στην έδρα του καθηγητή υπήρχε ένας υπολογιστή με ασύρματο ίντερνετ, ενα ραδιοcd και ένα dvd player. Το μόνο θεματάκι ήταν οτι δεν υπήρχε κάποιος να συντηρεί τους υπολογιστές και σερνόντουσαν κάπως. Και να πω οτι το σχολείο δεν ήταν σε μεγάλο αστικό κέντρο. Τα είχε φροντίσει ο διευθυντής με χορηγίες απο πολίτες της περιοχής.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:17:51 pm »
@gpapage
Το ίδιο πρόβλημα είχε και ένας γνωστός μου πέρυσι που προσπάθησε να βάλει μία τάξη να φτιάξει mail στο google ταυτόχρονα. Αυτή την @)#&@*(#@ με το κινητό την έβγαζε τυχαία σχεδόν στους μισούς και επιπλέον την έβγαζε (ξανά τυχαία) και όσους είχαν ήδη gmail (όπως εγώ πχ). Τώρα πλέον μου το βγάζει πολύ σπάνια και πλέον  έχει στο κάτω μέρος της οθόνης ένα link που σου επιτρέπει να προσπεράσεις αυτό το βήμα. Οπότε μπορεί πλέον να είναι εφικτή και πάλι η μαζική δημιουργία λογαριασμών, αλλά μάλλον πρέπει να το δοκιμάσει κάποιος για να είμαστε σίγουρη.
Μιλάμε για τρελή @(*#&@(#&!#^!@^!@!*@)!))$(#$*#&$*&#48 αυτή η κίνηση της google!!!! Ξετσίπωτη προσπάθεια αναγκαστικού φακελώματος.

Αποσυνδεδεμένος panosonap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:19:00 pm »
Πολύ καλή ιδέα η χρήση προβολέων τσέπης. Άλλος ένας είναι και αυτός.
http://www.skroutz.gr/s/255607/Optoma-Pico-PK-102-Pocket-Projector.html
Η τιμή του ξεκινάει από 133,8 και δείχνει και βίντεο και powerpoint.

Αποσυνδεδεμένος msa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:47:35 pm »
Παιδιά, εγώ έχω αγοράσει κανονικό προτζέκτορα (τον οποίο χρησιμοποιώ και σπίτι ως home cinema  ;)) και τον πάω στο σχολείο (ΕΠΑΛ) μαζί με το laptop μου. Αυτό που κάνω στα παιδιά είναι power point και geogebra και με βοηθάει πολύ να βγάζω ύλη (θεωρία) γρήγορα. Στη Στατιστική, μέτρα θέσης και διασποράς βγήκαν σε 1 ώρα! Διαπίστωσα μάλιστα ότι τα παιδιά τα είχαν καταλάβει σχεδόν όλα, από απλές εφαρμογές που κάναμε παράλληλα με την παρουσίαση. Το κουβάλημα και το στήσιμο είναι λίγο πρόβλημα, ειδικά όταν έχεις και εφημερία απο πάνω στα διαλείματα. Για να μην έχω προβλήματα χρόνου και τρέχω σαν το

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:42:40 pm »
η λύση που βρήκα εγώ ήταν να "αγγαρέψω" σε κάθε τμήμ 2 παιδιά ξέρετε από αυτά τα πολύ πρόθυμα!
είχα δηλαδή σε κάθε τμήμα τους βοηθούς μου.
Με το που έμπαινα στην τάξη αναλάμβαναν αυτοί! Μετά από 3-4 φορές είχαν πάρει τον αέρα.
Μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που ερχόταν στο γραφείο μου και τους έδινα τον εξοπλισμό, και όταν πήγαινα για μάθημα τα έβρισκα όλα στημένα!
Ενιωθα σαν Rock Star που πάει στο γήπεδο απλά να τραγουδήσει και όλα είναι στημένα για αυτόν!!  :P  :P

Απλά το πρόβλημα είναι στο κουβάλημα από σπίτι σχολείο.Θες αυτοκίνητο! πας σχολείο με 3 τσάντες!
Αλλά εντάξει το αποτέλεσμα πιστεύω σε αποζημιώνει!

Λοιπόν ένα ένα σας τα λέω! πάρτε άλλη μια συσκευή.

Είναι μια ασύρματη πινακίδα γραφής.
Απλά είναι σαν ένα Α4 και ότι γράφει ο μαθητής φαίνεται στην οθόνη του ΗΥ και κατεπέκταση στο πανί προβολής μέσω του βιντεοπροβολέα.
Ετσι δεν σηκώνεις μαθητή στον πίνακα. Του δίνεις αυτή την πινακίδα και του λές γράφε. Και ότι γράφει φαίνεται στον πίνακα και το βλέπουν όλοι!!
Επίσης επιλέγεις χρώματα μαρκαδόρου, έχει γόμα (ηλεκτρονική!) και χάρακα!

δείτε τη συσκευή αυτή εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=68qwRqef_v8

Εχω και προσωπική εμπειρία από αυτή τη συσκευή. Με ενθουσίασε τόσο πολύ που την αγόρασα. Ετσι είχα να κουβαλάω άλλη μια τσάντα!!!
Περιττό να σας πω ότι στην τάξη έγινε ο χαμός! Σκοτώνονταν για το ποιός θα λύσει την επόμενη άσκηση. Καλοί, άσχετοι όλοι ήθελαν να γράψουν!!!!

Η συσκευή κόστιζε 400
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2011, 04:05:32 pm από killbill »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182626
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631