0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό αλλά για να ειμαστε και ειλικρινείς...και έτσι όπως γίνονταν ο ΣΕΠ από την πλειοψηφία των συναδέλφων...άκλαυτος πήγαινε.... όταν ανέλαβα κάποτε το ΓΡΑΣΕΠ του σχολείου μου, τότε κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι το κενό πληροφόρησης που υπάρχει πάντως. Οι περισσότεροι κάνουν το μάθημα διεκπεραιωτικά ή μόνο και μόνο για συμπλήρωση ωραρίου... και τα παιδιά στο μεταξύ δεν είχαν ιδέα για τα βασικά - πχ ποιό το όριο ύψους στις στρατιωτικές ή ποιά τα μαθήματα επιλογής ανάλογα με το πεδίο ή τι θα πει συντελεστής μειωμένης βαρύτητας....και να σκεφτεί κανείς, ότι είναι απο τα πιο σημαντικά - μη σου πω και το πιο σημαντικό μάθημα...
Είναι δυνατόν στο Νέο Λύκειο να μην υπάρχει ως μάθημα ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ΣΕΠ) και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία λόγω των ραγδαίων αλλαγών μαθητές και γονείς "διψούν" για γνώση, ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης;
Και βέβαια δεν έχει την μορφή μαθήματος.Εργαστήρια,επισκέψεις σε ΄χωρους εργασίας και εκπαίδευσης διργανώνονται συχνά και η σύνδεση του σχολείου με το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι πραγματικότητα
Mιας και μιλάτε για το ΣΕΠ, σήμερα στα σχολεία ποιές ειδικότητες μπορούν να το διδάξουν;;; Προσλαμβάνονται καθηγητές μόνο για ΣΕΠ;