0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απλά μου είναι πολύ εύκολο να χωρίσω ένα τμήμα 25 μαθητών σε 4 ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας, παρά να πρέπει να αντιστοιχήσω βαθμούς σε κλίμακα από 8 μέχρι 20D: τα στουρνάρια που λέγαμε. Δεν ανοίγουν βιβλίο και ενοχλούν στο μάθημα, δεν φέρουν βιβλία γενικά τουρίστες.C: άσχετοι αλλά προσέχουν, δεν δημιουργούν ποτέ πρόβλημα, σημειώνουν, φέρνουν βιβλία, ανοίγουν το στόμα τους 1-2 φορές προκειμένου να προσπαθήσουν αλλά πετάνε κοτσάνες!
Νομίζω ναι, είναι σωστό να αφήνουμε. Δεν πρέπει όλοι να παίρνουν απολυτήριο και μετά να διεκδικουν τις ιδιες θέσεις....ή αυτό ή όταν προκηρύσσονται θέσεις να οριζουν "βαθμός απολυτηρίου απο 1 έως 10 ή από 11 ως 15..." και βέβαια να βρεθεί ένας τρόπος να τηρείται κοινή γραμμή από όλους..γιατί όπως έχει τώρα, αν αφήσεις κάποιον είσαι ο κακός της υπόθεσης ενώ αν τους περάσεις όλους με 20 είσαι Θεός... ούτε το ένα ούτε το άλλο όμως είναι σωστό...αλλά νομίζω ότι το να αφήσεις έναν μαθητή, έχει και μια παιδαγωγική αξία που δεν πρέπει να αγνοούμε....από τη στιγμή που η αποτυχία είναι μέρος της ζωής και απο τη στιγμή που το σχολείο - υποτίθεται- διδάσκει και για τη ζωή εκεί έξω...το να αφήσεις κάποιον στην ίδια τάξη μπορεί και πρέπει να δράσει ενισχυτικά στους μαθητές.
πάντως εμένα αγαπημένοι μου ήταν οι ...AC/DC
και βέβαια να βρεθεί ένας τρόπος να τηρείται κοινή γραμμή από όλους..γιατί όπως έχει τώρα, αν αφήσεις κάποιον είσαι ο κακός της υπόθεσης ενώ αν τους περάσεις όλους με 20 είσαι Θεός... ούτε το ένα ούτε το άλλο όμως είναι σωστό...
Δεν είπα τελειώνοντας το δημοτικό να πάνε να δουλέψουν δούλοι σε ορυχεία και στις γαλέρες και να τους μαστιγώνουν, όπως γινόταν πριν από 100 χρόνια που αναφέρθηκες! Υπάρχουν και οι τεχνικές σχολές. Καλύτερα δεν θα ήταν να πάνε εκεί να μάθουν μια τέχνη;Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ένας μαθητής πρέπει υποχρεωτικά να φτάσει στην Γ Λυκείου, υποχρεωτικά να επιλέξει και μια κατεύθυνση και υποχρεωτικά να μπει και σε κάποια σχολή γιατί υπάρχει πληθώρα θέσεων που πρέπει να καλυφθούν αφού τα χτίσαμε τα ρημάδια τα τμήματα. Αυτή είναι η Ελλάδα η σοφή. Όλοι φοιτητές και σπουδαγμένοι τρομάρα μας. Το 100% των νέων στην Ελλάδα φοιτούν κάπου.
Για ποιο πράγμα βαθμολογούμε τα παιδιά? Για το νοητικό του επίπεδο, για το χαρακτήρα τους ή για τη συμπεριφορά τους?