0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Εγώ…να… λίγο σοκαρίστηκα από το σύνθημα της πλατείας Del Sol: «ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»."απόσπασμα από το κείμενο της Νίνας Γεωργιάδου που δημοσιεύθηκε σήμερα στην alfavita.http://www.alfavita.gr/artro.php?id=33497
Σχετικά με τα 4 χρόνια, τελικά σε τι προσανατολίζονται και σε ποιους τομείς; Ή δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι ακόμα;
κοιτα δεν γινεται να συμφωνησουν ολοι σε ολα.Το θεμα ειναι οτι στη φαση που ειμαστε πρεπει να υπαρξει αντιδραση ως προς τα βασικα εστω.Οταν πειναει κοσμος,υπαρχει ανεργια βασικα δικαιωματα οπως υγεια,παιδεια,και εργασια που οτι ειχε απομεινει διαλυεται απο αυτη την κυβερνηση σε χρονο ρεκορ,πρεπει να υπαρχει αντιδραση.Στον τροπο αντιδρασης ουτε εγω εχω καταληξει στο ποιος ειναι πιο σωστος.Γενικα εννοειται οτι ειμαι κατα της βιας.Σιγουρα κ προβοκατορες υπαρχουν,αλλα σιγουρα η βια βολευει και την κυβερνηση,καθως ο πολυς κοσμος φοβαται κ φευγει(προς το παρον τουλαχιστον γιατι οταν μετα απο λιγο καιρο θα πεινανε σχεδον ολοι,τι να φοβηθουν?)Σιγουρα θαυμαζω τους Ισπανους για την αντιδραση τους.Απ την αλλη ομως,δεν ειμαι σιγουρος οτι το συστημα και οι κυβερνωντες θα φοβηθουν αν υπαρξει τεραστια ειρηνικη διαδηλωση.Κ θα περασει και στα ψιλα.Αλλα και αν υπαρξει βια, ο <εκπροσωπος> του νεου κιινηματος τι θα εκφραζει αραγε?θα ειναι ειτε ακροαριστερα ειτε ακροδεξια στοιχεια?Γι αυτο οι Ισπανοι το χειρηστηκαν σωστα,θετοντας βασικα πραγματα που διεκδικουν.Ως προς το τι εφταιξε?Σιγουρα οι κυβερνωντες φερουν τη μεγαλυτερη ευθυνη.Το γνωστο παραμυθι οτι διορθωνουμε τα συντριμμια που αφησαν οι προηγουμενοι δεν το τρωει κανεις πλεον,ουτε καν οι πρωην πασοκοι-σοσιαλιστες ψηφοφοροι στους οποιους ανηκα κ εγω.Αλλα λεει η ιδεολογια τους,αλλα αυτοι ειναι χειροτεροι απ τους δεξιους.Δεν διαφωνω οτι καποιοι στο δημοσιο φαγανε,ομως δεν δεχομαι οτι ενας μισθος ΔΕΚΟ 2000 ευρω σημαινει οτι ετρωγε.Σιγουρα ηταν σε πολυ καλυτερη μοιρα απ τους υπολοιπους,ομως το ποσο ως προς τη διαβιωση δεν ειναι τρελο(αν δεν το δουμε συγκριτικα με ολους τους αλλους).Αντι να πεσει ο δικος τους,ας ανεβαινε των υπολοιπων.Σιγουρα καποιοι λιγοτεροι παιρνανε παραπανω,αυτοι φαγανε.Οπως ομως φαγανε υπουργοι,βουλευτες,μεγαλοεργολαβοι κτλ. Πιστευω ομως οτι και καλη διαχειρηση να εκανε τοσα χρονια το κρατος,λογω του χρεους που αρχιζει απο την επανασταση του 21,και κυριως λογω τoυ παγκοσμιου οικονομικου κατεστημενου που στοχευει στην εξαθλιωση των λαων και στην αγορα περιουσιακων στοιχειων των κρατων σε εξευτελιστικη τιμη ,παλι το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο,χωρις να σημαινει αυτό ότι παραγραφονται οι ευθυνες για οσους εφαγαν.Όμως ξαναλεω, επειδη τυπικα εστω ειμαστε ανεξαρτητο κρατος η κυβερνηση φταει περισσοτερο από ολους.Γιατι ακομα κ αν δεχθουμε ότι δεν υπαρχουν λεφτα και για αυτό εχει γινει ο καλυτερος εκτελεστης των εντολων των πιστωτων ,θα τους παραδεχομουν αν εδινε στο λαο την ελευθερια να αποφασισει: πτωχευση, φτανουμε στον πατο και μετα βλεπουμε, ή μνημονιο,μετρα,και ότι μας πουν οι δανειστες?(το οποιο ισοδυναμει με το 1ο ,με τη διαφορα ότι θα εχει ξεπουληθει ολη η δημοσια περιουσια πριν πτωχευσουμε.)Εγω παντως προτιμω τη κατευθειαν πτωχευση. και για να γελασουμε λιγο...http://gregordergrieche.blogspot.com/2011/05/blog-post_8266.html
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:8.000 οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών-Λιγότερες οι προσλήψειςΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.grΣύμφωνα με εκτιμήσεις της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου φέτος υπολογίζεται ότι θα έχουμε γύρω στις 8.000 συνταξιοδοτήσεις. Επίσης σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου φέτος θα είναι ακόμα λιγότερες προσλήψεις από πέρσι.http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12881:ipourgos-paideias8000-oi-sintaksiodotiseis-ekpaideitikon-ligoteres-oi-proslipseis&Itemid=1796Λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρσι θα κάνει φέτος το Υπουργείο Παιδείας24/05/2011 - 09:41Περίπου 1600 εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και
Όπως είπε η συνδέλφισσα KERY οι 1600 διορισμοί είναι με βάση το 1 προς 5.Επειδή οι διορισμοί θα είναι με βάση το 1 προς 10,οι διορισμοί με το ζόρι θα καλύψουν το 60-40,δηλαδή θα φτάσουν τους 1035.Και αυτό όχι κατα ειδικότητα,αλλά στο σύνολο και με βάση τις ανάγκες, δηλαδή το 40% θα μοιραστεί στους ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04 και ΠΕ70.Όσο για το 24μηνο,αν θεωρηθούν ασεπίτες,πρέπει να περιμένουν να διοριστούν αυτοί με τα φεκ και μετά βλέπουμε.Αν τα 24μηνο υπολογιστούν αναπληρωτές,τότε με την σειρά που έχουν στον ενιαίο πίνακα.Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο ασεπ στα τέλη του 2011!!!