0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απ' όσο ξέρω, η επιτροπή των εξετάσεων δίνει μόνο τις απαντήσεις ( όχι πάντα) στα θέματα ( βλ και απάντηση για praeripuerit, που ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω!). Αυτός που αποφασίζει πόσο "κατεβαίνει ' ένα λάθος είναι ο υπεύθυνος διορθωτής του κάθε εξεταστικού κέντρου , λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν τις μονάδες που "΄πιάνει"η κάθε άσκηση
Παράθεση από: mariaaa στις Μαΐου 24, 2011, 03:04:05 pmΠού μπορούμε να βρούμε την επίσημη γραμμή που δίνει το υπουργείο για τη διόρθωση των γραπτών-και δη των λατινικών;Μόνο από τις επίσημες οδηγίες που δίνει το υπουργείο στους βαθμολογητές
Πού μπορούμε να βρούμε την επίσημη γραμμή που δίνει το υπουργείο για τη διόρθωση των γραπτών-και δη των λατινικών;
Αν θελετε να ξερετε, εγω μιλησα χθες και σημερα με την Παν. Ενωση Φιλολογων και οι φιλολογοι(πανεπιστημιακοι μαλιστα) με τους οποιους συνομιλησα ειχαν κατηγορηματικα την ιδια γνωμη περι ορθοτητας του praeripuisset και μονο. Θελετε να μαθετε γιατι στις απαντησεις τους γραφουν praeripuerit; Το εκαναν, οπως μου απαντησαν, γιατι δεν ηθελαν να πανε κοντρα στην οδηγια του υπουργειου περι praeripuerit! Ακουστε που φτασαμε!Θεωρω αδικο να μην παρθει σωστο και το praeripuisset κυριως για τους υποψηφιους που εβαλαν το σωστο εν συνειδησει χωρις να περιμενουν τι θα επακολουθουσε... Μακαρι να υπηρχε τροπος να αντιδρασουν οι φιλολογοι συλλογικα ωστε να γινουν και τα δυο δεκτα. (αν και μονο το praeripuisset κανονικα ειναι το μονο σωστο.)
Το πολύ γέλιο θα πέσει να βάλουν καμιά φορά καμιά οριστική παρατατικού να την κάνουν απαρέμφατο ή υποτακτική... Οι περισσότεροι θα απαντήσουν "απαρέμφατο ενεστώτα" και "υποτακτική ενεστώτα/παρατατικού" (ανάλογα με την εξάρτηση)... Πραγματικά είμαστε για γέλια... Ο χειρότερος κλάδος εκπαιδευτικών... ΠΕ 02...
Ο ευσυνείδητος και γνώστης πρέπει να λάβει ορθό ΜΟΝΟ τον υπερσυντέλικο. Πού φτάσαμε... Να ψάχνουμε αν θα ληφθεί σωστό... ΤΟ ΣΩΣΤΟ...Παράθεση από: SPSYR στις Μαΐου 24, 2011, 07:29:51 pmΑν θελετε να ξερετε, εγω μιλησα χθες και σημερα με την Παν. Ενωση Φιλολογων και οι φιλολογοι(πανεπιστημιακοι μαλιστα) με τους οποιους συνομιλησα ειχαν κατηγορηματικα την ιδια γνωμη περι ορθοτητας του praeripuisset και μονο. Θελετε να μαθετε γιατι στις απαντησεις τους γραφουν praeripuerit; Το εκαναν, οπως μου απαντησαν, γιατι δεν ηθελαν να πανε κοντρα στην οδηγια του υπουργειου περι praeripuerit! Ακουστε που φτασαμε!Θεωρω αδικο να μην παρθει σωστο και το praeripuisset κυριως για τους υποψηφιους που εβαλαν το σωστο εν συνειδησει χωρις να περιμενουν τι θα επακολουθουσε... Μακαρι να υπηρχε τροπος να αντιδρασουν οι φιλολογοι συλλογικα ωστε να γινουν και τα δυο δεκτα. (αν και μονο το praeripuisset κανονικα ειναι το μονο σωστο.)Αυτό αν ισχύει θα είναι ανήκουστο... Να υποχωρεί επιστήμονας στην "οδηγία" του υπουργείου. Όλα εξαρτώνται πια από τη συνείδηση και την επιστημοσύνη (ίσως πρέπει να γελάσει κανείς εδώ...) του εκάστοτε διορθωτή. Ὀψόμεθα ὅ τι μέλλει γενήσεσθαι... Το πολύ γέλιο θα πέσει να βάλουν καμιά φορά καμιά οριστική παρατατικού να την κάνουν απαρέμφατο ή υποτακτική... Οι περισσότεροι θα απαντήσουν "απαρέμφατο ενεστώτα" και "υποτακτική ενεστώτα/παρατατικού" (ανάλογα με την εξάρτηση)... Πραγματικά είμαστε για γέλια... Ο χειρότερος κλάδος εκπαιδευτικών... ΠΕ 02...
Παράθεση από: quidam omnia sciens... στις Μαΐου 24, 2011, 08:15:19 pmΟ ευσυνείδητος και γνώστης πρέπει να λάβει ορθό ΜΟΝΟ τον υπερσυντέλικο. Πού φτάσαμε... Να ψάχνουμε αν θα ληφθεί σωστό... ΤΟ ΣΩΣΤΟ...Παράθεση από: SPSYR στις Μαΐου 24, 2011, 07:29:51 pmΑν θελετε να ξερετε, εγω μιλησα χθες και σημερα με την Παν. Ενωση Φιλολογων και οι φιλολογοι(πανεπιστημιακοι μαλιστα) με τους οποιους συνομιλησα ειχαν κατηγορηματικα την ιδια γνωμη περι ορθοτητας του praeripuisset και μονο. Θελετε να μαθετε γιατι στις απαντησεις τους γραφουν praeripuerit; Το εκαναν, οπως μου απαντησαν, γιατι δεν ηθελαν να πανε κοντρα στην οδηγια του υπουργειου περι praeripuerit! Ακουστε που φτασαμε!Θεωρω αδικο να μην παρθει σωστο και το praeripuisset κυριως για τους υποψηφιους που εβαλαν το σωστο εν συνειδησει χωρις να περιμενουν τι θα επακολουθουσε... Μακαρι να υπηρχε τροπος να αντιδρασουν οι φιλολογοι συλλογικα ωστε να γινουν και τα δυο δεκτα. (αν και μονο το praeripuisset κανονικα ειναι το μονο σωστο.)Αυτό αν ισχύει θα είναι ανήκουστο... Να υποχωρεί επιστήμονας στην "οδηγία" του υπουργείου. Όλα εξαρτώνται πια από τη συνείδηση και την επιστημοσύνη (ίσως πρέπει να γελάσει κανείς εδώ...) του εκάστοτε διορθωτή. Ὀψόμεθα ὅ τι μέλλει γενήσεσθαι... Το πολύ γέλιο θα πέσει να βάλουν καμιά φορά καμιά οριστική παρατατικού να την κάνουν απαρέμφατο ή υποτακτική... Οι περισσότεροι θα απαντήσουν "απαρέμφατο ενεστώτα" και "υποτακτική ενεστώτα/παρατατικού" (ανάλογα με την εξάρτηση)... Πραγματικά είμαστε για γέλια... Ο χειρότερος κλάδος εκπαιδευτικών... ΠΕ 02......χμμ..νεο μελος...2 μηνυματα... χαρακτηρισμοι, επαρση, επιδειξη.... φουριοζικο το ...νεο μελος!de gustibus et coloribus , βεβαια, non disputandum... ομως ας κλεισουμε τις ψηφιακες γραμματικες κι ας δουμε οτι το '68 τετοιες μερες "κατω απ τα βιβλια ηταν η παραλια " και το '11 εκει εξω ειναι οι πλατειες της καθε Ισπανιας
Συμφωνώ με τον quendam omnia scientem(!), αλλά όχι και με τον τρόπο που εξέθεσε την άποψή του (αρκετά άκομψος, θα έλεγα) .Νομίζω ότι όλοι όσοι πρόκειται να βαθμολογήσουν πρέπει να ψάχνονται λίγο περισσότερο. Είναι αλήθεια πως μερικά ζητήματα στο συντακτικό (πχ πως μετατρέπεται η οριστ. πρτ δευτ. πρότασης στον πλάγιο λόγο ) δεν ξεκαθαρίζονται στο σχολικό εγχειρίδιο. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να συμβουλευόμαστε και έγκυρα συντακτικά. Στο δια ταυτα : Η επιτροπή έδωσε την οδηγία για το " praeripuerit ". Μην ξεχνάμε, όμως, και την άλλη οδηγία που η ίδια δίνει " Κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή" Άρα...