*

Αποστολέας Θέμα: αγανακτισμένοι στο συνταγμα  (Αναγνώστηκε 34449 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 989
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:16:27 am »
Συνάδελφε dog, η στάση πληρωμών, αναμφισβήτητα είναι μία υπαρκτή λύση-επιλογή της χώρας.
Όμως, απλή αριθμητική δείχνει ότι σε περίπτωση που επιλέξουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, επί 20 τουλάχιστον χρόνια δεν θα δανειζόμαστε τίποτα ( δεν θα μας δανείζουν).
Αυτό, σημαίνει ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα πρέπει να "τη βγάζουμε" με τα αμιγώς δικά μας χρήματα ( τα οποία διαρκώς θα μειώνονται λόγω πρωτογενούς ελλείματος - το οποίο μάλιστα αρχικά θα διευρυνθεί λόγω του ότι εισάγουμε τα πάντα στην κυριολεξία. Μετά από κάποια χρόνια, ίσως και να μειωθεί, αλλά πάντως δεν θα μηδενιστεί. Όχι σύντομα τουλάχιστον).
Το να ζούμε λοιπόν ως χώρα με τα αμιγώς δικά μας χρήματα, σημαίνει πολύ χαμηλές αποδοχές για τους δημοσίους υπαλλήλους ( φυσικά και για τον ιδιωτικό τομέα - απλά αναφέρω τους δημοσίους υπαλλήλους, μια και εμείς πληρωνόμαστε απευθείας από το κράτος).
Πόσο πιο χαμηλές?
Το γεγονός ότι δανειζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων -εσόδων του κράτους ( τα αμιγώς δικά μας μαζί με τα δανεικά που παίρνουμε) δίνονται  για δαπάνες του Δημοσίου ( όπως η μισθοδοσία μας) - αυτά θα μπορούσα να τα παρακάμψω λέγοντας "αυτά τα λέει ο Ανδριανόπουλος", όμως είναι η πραγματικότητα- δείχνει πως το "ζω με τα δικά μου" περιλαμβάνει μειώσεις εισοδημάτων ( στο κάτω-κάτω, σκεφτείτε: με επιτόκιο της τάξης του 5% - το παρακάνω - τα 400 δισ που χρωστάμε σημαίνουν περίπου 20 δισ το χρόνο τόκος. Εμείς, δανειζόμασταν μέχρι το 2009, περίπου 60 δισ τον χρόνο για να διατηρήσουμε το κράτος που έχουμε. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα 20 δισ που δίνονταν σε τόκους, απομένουν άλλα 40 δισ που τα "ρίχναμε" μέσα μας για να συντηρήσουμε αυτό που έχουμε. Για να δώσω ένα παράδειγμα που δείχνει την τάξη μεγέθους, από το κόψιμο των δώρων και τις περσινές μειώσεις, το όφελος ήταν δεν ήταν  - για το κράτος - 1 δισ. Για σκεφτείτε: για να διατηρήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, χρειαζόμαστε άλλα 40 δισ το έτοςτα οποία ΔΕΜ θα υπάρχουν  μια και δεν θα πληρώνουμε τα 20δισ τόκων, αλλά δεν θα εισρέουν και τα 60 δισ δανεικών. Και από τις περσινές μειώσεις, εξοικονομήσαμε 1 δισ!!!!!!!).
Ο απλοϊκός αυτός υπολογισμός, δεν στοχεύει βέβαια στο να περιγράψει τα δημόσια οικονομικά ( το πράγμα είναι πολύ περίπλοκο), αλλά απλά στοχεύει στο να αναδείξει ένα πραγματικό γεγονός: Η σπατάλη που στήθηκε γύρω από το δημόσιο, η δημιουργία του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα ( που απομυζούσε έμμεσα και το δημόσιο), η δημιουργία της κάστας τω ν επαγγελματιών συνδικαλιστών που κατ' εντολή κομμάτων διέλυαν κάθε δυνατότητα αξιοκρατίας ή ύπαρξης παραγωγικής βάσης ( στο δημόσιο και στις λίγες παραγωγικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα), οι ρουσφετολογικές προσλήψεις κομματικών στελεχών και των φίλων τους στο δημόσιο, η..... ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ως πρακτική, είτε ακολουθήσουμε τον κακό δρόμο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο "Γιωργάκης" και οι υπουργοί του ( μαζί με το σύνολο των βουλευτών και των στελεχών του - με εξαίρεση 3), είτε τον δρόμο της στάσης πληρωμών.
Στάση πληρωμών, σημαίνει φτώχεια και μιζέρια ( οικονομική) για δεκαετίες.
Θα είναι όμως ταυτόχρονα, και μια ευκαιρία να κάνουμε μια υγιή αρχή ως χώρα ( προσοχή: απλή ευκαιρία. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε). Αυτά, πρέπει να τα ξέρουμε πριν αποφασίσουμε οτιδήποτε.
Προσωπικά, θα σου πω την γνώμη μου:
Προτείνω ως πολίτης, να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία ( τυπική, γιατί κατ' ουσίαν εκεί είμαστε) και να κάνουμε μια νέα αρχή σε υγιείς βάσεις ( το κράτος να υπάρχει τουλάχιστον σε παιδεία-υγεία-ασφάλεια-εθνική άμυνα και πολύ βασικές υποδομές), να αποφασίσουμε τι οικονομία θέλουμε και μπορούμε να έχουμε ( π.χ. θα είμαστε μια απλή τουριστική χώρα, θα είμαστε μια "Γερμανία του νότου"? κ.τ.λ.), να αποφασίσουμε ΠΩΣ θα πετύχχουμε σε βάθος χρόνου αυτά που αποφασίσαμε, και με όχημα ένα ευέλικτο και βασισμένο στην αξιοκρατία κράτος, να οδηγηθούμε προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος μακριά από τις παλαιές ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ( φάνηκε στην πράξη).
Και το προτείνω αυτό, έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι αυτό που προτείνω σημαίνει δραματική μείωση αποδοχών για μένα αλλά και για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ( ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ,  - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ).
Επίσης, θεωρώ βασικότατο να επέλθει η κάθαρση ( με την αρχαιοελληνική της έννοια) ΚΑΙ με την παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών που κυβερνώντας την χώρα εδώ και 30 χρόνια - η οικονομική κατρακύλα ξεκίνησε το 1981. Το ΠΑΣΟΚ φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη αναλογικά, όμως η Ν.Δ. φέρει επίσης πολύ βαριές ευθύνες κυρίως γιατί προσεχώρησε στον πασοκικό λαϊκισμό - καταταλαιπωρούν την χώρα με τις άθλιες πρακτικές τους ( ο λαός φέρει ευθύνες, αλλά αυτές είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - αφορούν δηλαδή τις λάθος πολιτικές επιλογές του - και όχι ΠΟΙΝΙΚΕΣ όπως είναι αυτές που φέρουν κάποιοι πολιτικάντηδες ).
Και μην "τσιμπάτε" με τις παραγραφές, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ.

Είναι απολύτως απαραίτητο για μένα, όποιος πλούτισε αδικαιολόγητα ( οποιοσδήποτε, αδιαφορώντας για το ποιος είναι και πόσους φίλους  - ψηφοφόρους είχε ή έχει επειδή τους διόρισε), όποιος δεν έκανε την δουλειά του με σκοπό να ευνοηθούν συμφέροντα όποιος.... - και αυτά ύστερα από διερεύνηση και αποδεικτική διαδικασία - θα πρέπει να τελευτήσει στις Ελληνικές φυλακές.
Μόνο τότε θα έχει νόημα η "νέα αρχή".

Προτείνω λοιπόν, "νέα αρχή" η οποία περιλαμβάνει: χρεοκοπία, φτώχεια για πολλά χρόνια ( μέχρι να αρχίσουμε να παράγουμε σιγά-σιγά, μια και δεν θα δανειζόμαστε πια), και βαριά - παραδειγματική- τιμωρία φυλάκισης για τους παραπάνω πολιτικάντηδες ( μαζί με δήμευση περιουσίας για συμβολικούς λόγους αν βαρύνονται με παράνομο πλουτισμό οι ίδιοι ή η οικογένειά τους). Να το πω ξανά: Ατελείωτη ( ισόβια) φυλάκιση για τους πολιτικάντηδες που πλούτισαν αδικαιολόγητα , μαζί με δήμευση της περιουσίας τους ( ομοίως για τους συγγενείς τους αν πλούτισαν αδικαιολόγητα: δήμευση περιουσίας). Και αυτό το λέω όχι γιατί έχω την ψευδαίσθηση ότι θα λύσει το οικονομικό ππρόβλημα ( δεν λύνεται έτσι αυτό), αλλά για λόγους παραδειγματισμού.

Δεν ξέρω τι θα επιλέξουμε τελικά, πάντως η φτώχεια για πολλά χρόνια και η ανάγκη γκρεμίσματος του πολιτικού συστήματος ( με στόχο την δημιουργία άλλου υγιέστερου) - η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ΚΑΙ βαρύτατες ποινικές τιμωρίες -εγκλεισμό σε φυλακές - για όσους πολιτικάντηδες πλούτισαν παράνομα, αποτελούν μονόδρομο κατά τη γνώμη μου.

Η επιλογή που μπορούμε να κάνουμε, δεν αφορά αυτά τα δύο, αλλά το αν θα χρεοκοπήσουμε και θα πάμε στη δραχμή ( όπως λέω εγώ ως απλός πολίτης - έχοντας συναίσθηση των βαρύτατων συνεπειών) , ή το αν θα συνεχίσουμε με το Ευρώ ( να σας πω την αλήθεια, θα προτιμούσα το δεύτερο συναισθηματικά, όμως κατέληξα στο ότι έχουμε κακό και ανώριμο πολιτικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί κάτι τόσο μεγάλο. Γι' αυτό, ας "μαζευτούμε" και ας βρούμε τρόπο "αυτοδιαχείρησης¨και βλέπουμε για τα μεγάλα και τα σπουδαία στο μέλλον).

 
Υ.Γ.: Η  "αριστερά" ( που έχει καταντήσει να είναι το συντηρητικότερο κομμάτι του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, παρ' ότι έχει μέσα της πολλά αξιόλογα άτομα ), λαϊκίζει κατά τον χειρότερο τρόπο όταν μιλάει για "στάση πληρωμών" ( με την οποία συμφωνώ όπως σας είπα  - αλλά με συγκεκριμένο σκοπό και αποδεχόμενος τις βαρύτατες συνέπειες), και "ΞΕΧΝΑ" να μιλήσει καθαρά για τις συνέπειες του δρόμου που προτείνει.
Μου δημιουργεί την αίσθηση, ότι θέλει να "παρασύρει" ανθρώπους προς τα εκεί χωρίς όμως να έχουν καταλάβει αυτοί ότι ΚΑΙ αυτός ο δρόμος οδηγεί σε φτώχεια βαριά  ( αλλά με την ευκαιρία της μακρόχρονης προσπάθειας αναδημιουργίας της Ελλάδας).
Και αυτό είναι λάθος, γιατί η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ θα κάνουν την επιλογή τους  -ξέροντας όλες τις συνέπειες - και θα την υπηρετήσουν πιστά με στόχο το κοινό καλό.

Υ.Γ.2: Μακάρι αυτές οι διαμαρτυρίες μας, να αποτελέσουν τον καταλύτη που εναγωνίως περιμένω να δράσει , προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και της σαπίλας που αυτό εκπροσωπεί ( άρα και την δημιουργία νέου - ελπίζω καλύτερου  -μια και η φύση μισεί το κενό).

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2011, 12:31:31 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:10 »

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 606
  • Φύλο: Άντρας
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:18:38 am »

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1072
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:32:15 am »
περί της συζήτησης παραπάνω για το ποιός φταίει, ήθελα να πω ότι φταίει και ο καθένας από εμας που δεν σεβάστηκε το δημόσιο. Και αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα:

συνάδελφος σε καθημερινή βάση εκτύπωνε 100άδες φωτοτυπίες στο σχολείο για τα ιδιαίτερά του και για άλλες δουλειές για να μην το κάνει σπίτι και καταναλώσει το μελάνι του. Σου λέει θα το κάνω στο σχολείο το δημόσιο πληρώνει! έτσι το σχολείο αγόραζε toner και μελάνια κάθε τόσο. Ο Παπανδρέου & ο Καραμαλής φταίνε για αυτή τη σπατάλη;

Κάποιοι πήγαιναν στον γιατρό σχεδόν σε καθημερινή βάση, αφού είχαν το βιβλάριο του δημοσίου, με αποτέλεσμα το δημόσιο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό στον ιατρό από το απόκομμα του βιβλιαρίου.

Συνάδελφος σε εβδομαδιαία βάση σχολώντας έπερνε παραμάσχαλα και ένα πακέτο κόλλες Α4 από το γραφείο καθηγητών για... πρόχειρα!!

Συνάδελφοι φεύγουμε από το σχολείο και αφήνουμε ανοικτούς τους υπολογιστες τα φωτοτυπικά για ..... να τα κλείσει ο επόμενος!!

Κάθε χρόνο βάφονται ξανά και ξανά οι τάξεις γιατί είναι γεμάτες με συνθήματα (υβριστικά).
Κάθε χρόνο βάζουμε γυψοσανίδες γιατί τα παιδιά τις καταστρέφουν και ανοίγουν τρύπες για να επικοινωνούν με την διπλανή τάξη.
Κάθε χρόνο αντικαθιστούμε θρανία και καρέκλες γιατί τα σπάνε.
Να μην μιλήσω για την σπατάλη στα βιβλία που κάθε μαθητής θα ζητήσει το καθε βιβλίο από 2 και 3 φορές μέσα στη χρονιά γιατί το έχασε και στο τέλος θα το σκίσει και θα το κάψει.

αυτό που θέλω να πω είναι ότι εντάξει φάγανε λεφτά οι πολιτικοί. Πόσα φάγανε; αυτοί μαζί με μερικούς υπουργούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Εγώ δεν το δέχομαι ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί για την κατάντια της χώρας.
έχετε αναρωτηθεί τι σπατάλη γίνεται από τον κάθε δημόσιο υπάλληλο που σκέφτεται σαν "δημόσιος" υπάλληλος;

Κάποια πράγματα απλά δεν ελέγχονται ούτε από τον Παπανδρέου ούτε από κανέναν, αλλά είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτά!
Εννοείται πως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί συνάδελφε...Φταίει και η νοοτροπία του Έλληνα.Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν αυτοί που κατακρεούργησαν θεσμούς και διαφάνεια.....Και αναρωτιόμαστε μετά εσύ και εγώ,οι αφελείς"εγώ ούτε βύσμα έχω,ούτε έκλεψα,πληρώνω πάντα τους φόρους μου,ζητούσα πάντα μια αξιοπρεπή δουλειά.....Πού ακριβώς έκανα το λάθος;"
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος kofia

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 232
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:38:06 am »
Εγώ πάλι προτείνω να μάθουν ΟΛΟΙ όσοι δεν ξέρουν να φυτεύουν, να επιστρέψουν ΠΟΛΛΟΙ στα χωριά και στη γη τους, να ζωντανέψει η επαρχία και να  συνεργαστούμε ΟΛΟΙ με ανθρωπιά και σεβασμό. Και σιγά σιγά με πρωτογενή παραγωγή και ΠΟΛΥ δουλειά θα γίνουμε κάποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...

KIll Bill, αυτό ακριβώς που έγραψες εννοούσα όταν είπα για το δεντρο και το δάσος, ας μην ριχνουμε τις ευθύνες σε ένα άτομο ή 300... δηλαδή και εμείς οι υπόλοιποι τα 10.000.000 είμαστε θύματα των 300?Ας αποδείξουμε ότι καταλάβαμε τα λάθη μας και ας κανουμε μια νεα αρχη. Δεν αρκει να καταψηφίσουμε πολιτικά κόμματα πρέπει να καταψηφίζουμε στην καθημερινότητά μας καθετι άδικο και παράνομο, ανήθικο και επιλήψιμο, και επιτέλους να μην κάνουμε τις πάπιες επειδή μας συμφέρει και  εμάς λιγουλάκι.... όλα είναι ενέργεια και φυσικοί πόροι και κανέναν δεν συμφέρει καμία σπατάλη, πότε θα το πάρουμε χαμπάρι?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:10 »

Αποσυνδεδεμένος PA

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 989
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:42:41 am »
Συνάδελφε killbill, αυτά που αναφέρεις με βρίσκουν σύμφωνο ( αποτελούν αλήθειες που συνυπάρχουν με όλα τα άλλα προαναφερθέντα. Τα έχω γράψει και εγώ μια και τα πιστεύω - μάλιστα κάποιοι που σκέφτονται προσχηματικά θα μπορούσαν να πουν ότι "είμαι πράσινος εγκάθετος" - αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης έχει να παίξει διαφορετικό ρόλο από τον "κυρ' Μήτσο" και την "κυρά Τασία" - οι οποίοι φταίμε πάρα μα πάρα πολύ).
Δεν μπορεί ο "Γιωργάκης" να χτίζει καριέρα και προφίλ "κορυφαίου Υπουργού" βασιζόμενος στα καραγκιοζιλίκια που τώρα λέει ότι τον εμποδίζουν να αναμορφώσει τη χώρα. Ο ίδιος και η παρέα του ανήκει σε αυτούς που διόγκωσαν, δημιούργησαν και καλλιέργησαν άθλιες νοοτροπίες ( πολλές προϋπήρχαν φυσικά. Απλά διογκώθηκαν και αναδείχθηκαν με θράσος από το περιθώριο στο οποίο βρίσκονταν κοινωνικά).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑ-
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2011, 12:46:48 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:47:01 am »
[
Εννοείται πως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί συνάδελφε...Φταίει και η νοοτροπία του Έλληνα.Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν αυτοί που κατακρεούργησαν θεσμούς και διαφάνεια.....Και αναρωτιόμαστε μετά εσύ και εγώ,οι αφελείς"εγώ ούτε βύσμα έχω,ούτε έκλεψα,πληρώνω πάντα τους φόρους μου,ζητούσα πάντα μια αξιοπρεπή δουλειά.....Πού ακριβώς έκανα το λάθος;"

Πριν μερικά χρόνια διάβαζα την αμερικάνικη έκθεση για την κατάσταση των ΜΜΕ στις διάφορες χώρες και για την Ελλάδα έλεγε, ξεκάθαρα, ότι είναι υποχείρια λίγων εργολάβων που διεκδικούν μερίδιο από τις δημόσιες επενδύσεις και ένα σωρό άλλα καθόλου κολακευτικά. Τότε, το είχα συνδέσει ως σκόπιμη αντίδραση  λόγω του αντιαμερικανισμού κλπ.. τώρα συνειδητοποιώ ότι οι Αμερικάνοι και πολλοί άλλοι ήξεραν ακριβώς τι συνέβαινε  στην «γενέτειρα» της δημοκρατίας.
Δεν ανέχονται  σε επίπεδο αξιών αυτή την κατάσταση, πόσο μάλλον την ώρα που αντιμετωπίζει μια χώρα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ένα κόμμα να πλειοδοτεί σε λαϊκισμό και να εξαπατά για να κερδίσει τις εκλογές.
Γι’ αυτό και στρίμωξαν την κυβέρνηση άσχημα και μαζί της και όλους μας.
Γιατί απλά είχε χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα περνώντας στην ζώνη του λυκόφωτος…
 Στην κυβέρνηση το έριξαν στο λίφτινγκ και φόρεσαν το επίσημο φόρεμα του εκσυγχρονισμού για να αμυνθούν. Κάρφωσαν την προηγούμενη κυβέρνηση με το έλλειμμα για να διασκεδάσουν το δικό τους  ψέμα , με ένα ηθικολογικό παραλήρημα , δημιουργώντας μια απίστευτη πλοκή σ’ ένα θέατρο παραλόγου που παρέσυρε σε κρίση και την ευρωζώνη!
Τώρα είναι όμως πολύ αργά. Οι εταίροι δεν κάνουν τα στραβά μάτια για μια ακόμη φορά (δεν τους άφησαν το περιθώριο άλλωστε) και δυστυχώς για όλους εμάς  οι ζωές μας γίνανε έρμαιο της πολιτικής και οικονομικής αγυρτείας …
Το μόνο που μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα είναι οι εκλογές.
Χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση πια.
Μόνο έτσι θα αποκτήσει αξιοπιστία προς τον κόσμο το πολιτικό μας σύστημα.
Για την Ευρώπη και την Αμερική η δημοκρατία δεν είναι ανέκδοτο. Άσχετα που η ανάγκη τους οδηγεί πολλές φορές στο να ανέχονται δικτάτορες που όμως είναι αναλώσιμοι όπως καταδεικνύει  η νεότερη ιστορία…
Αν θέλει μια χώρα να είναι ισότιμος εταίρος με αυτές τις κοινωνίες (και ουσιαστικά να επιδιώκει την πρόοδό της) πρέπει να σέβεται τον ακρογωνιαίο λίθο τους , τις δημοκρατικές αρχές.


ΥΓ:Όλοι θέλουμε να γίνει κάτι και να αλλάξει αυτή η νοσηρή κατάσταση με το πελατειακό μοντέλο και τις στρεβλώσεις που δημιούργησε στην οικονομία και την ψυχολογία μας ακόμη.
Σε τόσες δημοσκοπήσεις δεν καταγράφηκε επί παραδείγματι η επιθυμία των πολλών για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο ως την βάση της ασυλίας και ασυδοσίας που επικρατεί;
Αν θέλει , όχι να εξαναγκαστεί, μια οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να το προωθήσει χωρίς πρόβλημα. Τι μπλόκαρε το ΠΑΣΟΚ (μιας και είναι κυβέρνηση) τόσα χρόνια να προχωρήσει σε κάθαρση αφού η κοινωνία θα ήταν με το μέρος του;  Δεν είναι προφανές ότι το κόμμα είχε μερίδιο απ’ την νομή της εξουσίας για να μην λαμβάνει κανένα μέτρο;
Τώρα ανέβλεψαν όλοι και είδαν; 


Αποσυνδεδεμένος PA

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 989
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:06:04 am »
Το ΠΑΣΟΚ συνάδελφε joap, "έκανε παράταξη" με αυτές τις πρακτικές ( την διόγκωσή τους για την ακρίβεια , μια και υπήρχαν από το 1832). Δηλαδή, έκανε "σκληρό πυρήνα φανατικών ψηφοφόρων" που το ψηφίζουν βρέξει-χιονίσει και ανεξαρτήτως της πολιτικής που εφαρμόζει.
Γι' αυτό και τώρα το ΠΑΣΟΚ λέει τα αντίθετα από αυτά που έπραξε για να γίνει "παράταξη με πολλές ψήφους" ( και δεδομένου ότι "δανεικά γιοκ" πλέον).

Και για να λέμε την αλήθεια, αυτά άρεσαν και αρέσουν στην  πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μακάρι, να μπορέσουμε σε βάθος πολλών ετών να ξεπεράσουμε αυτές τις "παιδικές" πολιτικές ασθένειες ( που μάλλον οφείλονται σε μεγάλη πολιτική ανωριμότητα συνεπεία της ιστορικής πορείας και διαδρομής μας, και σε συνδυασμό πάντα με την νοοτροπία μας και τα ελαττώματά μας)
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος DOG

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 481
  • Φύλο: Άντρας
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:06:26 am »
συναδελφε RA συμφωνω με αρκετα απο οσα λες.
δεν ειπα οτι ο δρομος ειναι στρωμενος με ροδοπεταλα αν παμε στη δραχμη.
ομως αν δεν παμε, θα οδηγηθουμε σε σταδιακη συυρικωση και μισθων αλλα και δικαιωματων,ξεπουλημα ολου του πλουτου της χωρας,κ μετα παλι σε πτωχευση,μετα απο μερικα χρονια.
δηλαδη κερδιζουμε λιγη πιστωση χρονου,μεχρι να παρουν σχεδον τζαμπα τον πλουτο της χωρας.
αφου λοιπον κατα τη γνωμη μου θα οδηγηθουμε ουτως η αλλως σε χρεωκοπια και εξοδο απο το ευρω, προτιμω να το κανουμε μονοι μας, διασφαλιζοντας και τον πλουτο της χωρας και εργασιακα δικαιωματα,πηγαινοντας μια και καλη στον πατο,ετσι ωστε να αρχισουμε να ανεβαινουμε σιγα σιγα.
σιγουρα τα πραγματα θα ειναι δυσκολα ομως προτιμω να πληρωνω για το κρατος παρα για τους δανειστες.
επισης οταν μια χωρα εχει το νομισμα της,το υποτιμα και κανει αυτη οτι πολιτικη θελει.
επισης, εκτος απο το θεμα των μισθων,ειναι κ το θεμα των εργασιακων δικαιωματων.Εμενα στον ιδωτικο τομεα,γιατι πρεπει να μου κοψουν το μισθο? ωφελειται πουθενα το κρατος? ισα ισα ζημιωνεται μεσω των λιγοτερων εισφορων. κ μη μου πεις για ανταγωνιστικοτητα και αηδιες,γιατι ξερω πολυ καλα οτι τα ελληνικα αφεντικα, δεν αναπτυσσουν τις επιχειρησεις και δεν προσλαμβανουν περισσοτερους.
τα δικαιωματα των εργαζομενων εκτος απο το υψος του μισθου στο δημοσιο ειναι πολλα και δεν εχουν να κανουν με το χρεος, εχουν ομως σκοπο να μας τα κοψουν και να μας γυρισουν στο μεσαιωνα....

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1989
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:15:12 am »
Εγώ πάλι προτείνω να μάθουν ΟΛΟΙ όσοι δεν ξέρουν να φυτεύουν, να επιστρέψουν ΠΟΛΛΟΙ στα χωριά και στη γη τους, να ζωντανέψει η επαρχία και να  συνεργαστούμε ΟΛΟΙ με ανθρωπιά και σεβασμό. Και σιγά σιγά με πρωτογενή παραγωγή και ΠΟΛΥ δουλειά θα γίνουμε κάποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...

KIll Bill, αυτό ακριβώς που έγραψες εννοούσα όταν είπα για το δεντρο και το δάσος, ας μην ριχνουμε τις ευθύνες σε ένα άτομο ή 300... δηλαδή και εμείς οι υπόλοιποι τα 10.000.000 είμαστε θύματα των 300?Ας αποδείξουμε ότι καταλάβαμε τα λάθη μας και ας κανουμε μια νεα αρχη. Δεν αρκει να καταψηφίσουμε πολιτικά κόμματα πρέπει να καταψηφίζουμε στην καθημερινότητά μας καθετι άδικο και παράνομο, ανήθικο και επιλήψιμο, και επιτέλους να μην κάνουμε τις πάπιες επειδή μας συμφέρει και  εμάς λιγουλάκι.... όλα είναι ενέργεια και φυσικοί πόροι και κανέναν δεν συμφέρει καμία σπατάλη, πότε θα το πάρουμε χαμπάρι?

Συμφωνώ απόλυτα...κι όσο γι αυτά που είπε ο killbill που εντόπισε ευθύνες στους δημοσίους υπαλλήλους (δηλαδή στις νοοτροπίες) έχω να προσθέσω πως δεν ήταν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι...πολλοί επιχειρηματίες που πολλές φορές χρηματοδοτούνταν κι από κονδύλια της Ένωσης (βλέπε Leader) ...έκλεβαν...κάποιοι απ'αυτούς ήταν τόσο άχρηστοι που κατάφεραν να φαληρίσουν και μια χρηματοδοτούμενη επιχείρηση....και το ακόμη πιο γελοίο...μετά ζητούσαν μέτρα Πρόνοιας απ'το κράτος το οποίο προηγουμένως είχαν κατακλέψει!!

Από ποιον ζητάς ρε καραγκιόζη μέτρα Πρόνοιας...;;; :o :o :o Απ'αυτόν που έκλεβες;;;

Οι δε αγρότες παίρναν τις επιδοτήσεις και τις τρώγανε (π.χ στην Κρήτη τις μετέτρεψαν σε 4Χ4) ...είχαν κι ένα χωραφάκι  με το οποίο δεν ασχολούνταν πλέον σχεδόν καθόλου,αλλά σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ζητούσαν αποζημίωση!!!  :o :o Όταν τα έμαθα αυτά είχα πάθει την πλάκα μου!!

Για να μην πω για την φοροδιαφυγή,τους εφοριακούς και τελωνιακούς.......θέλουμε πολλές σελίδες!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2011, 01:17:04 am από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:29:09 am »

Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι μια χώρα δεν γίνεται να βασίζει την ευημερία της σε δανεικά.
Δεν μπορεί να σου ζητούν για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών 300.000 ευρώ όταν εσύ αμείβεσαι με 17.000 ευρώ το χρόνο στην καλή περίπτωση που είσαι διορισμένος και ως εκ’ τούτου δεν πρόκειται να χάσεις την δουλειά σου.
Είναι τόσο τραβηγμένο αυτό  που από μόνο του λέει τα πάντα για την κατάσταση στην χώρα μας. Είναι κάτι εντελώς εκτός λογικής που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Όμως γιατί συμβαίνει; Γιατί μάλιστα θεωρείται φυσιολογικό;
Πολύ απλά γιατί σαν κοινωνία την ψωνίσαμε… 
Κάποιοι έχουν ακίνητα ως κληρονομιά ή τα απέκτησαν κάποτε πολύ ποιο φτηνά και ηδονίζονται στην ψευδαίσθηση της μεγάλης περιουσίας που κατέχουν ή επένδυσης που έκαναν…
Κάποιοι είναι τόσο άπληστοι που θέλουν να γυρίσουν στην εποχή των δουλεμπόρων και να εκμεταλλεύονται τους δανειολήπτες εφόρου ζωής.
Εντάξει θα πει κάποιος πάντα υπάρχουν ηλίθιοι και άδικοι που είναι το περίεργο;
Το παράξενο είναι όταν αυτό δεν αφορά μόνο λίγους αλλά μια ολόκληρη χώρα..
Τι μετέτρεψε τόσους πολλούς σε ανόητους και εκμεταλλευτές ;αυτό είναι το ερώτημα.
Τι υπάρχει στον πολιτισμό μας είτε εγγενές ή επίκτητο που οδηγεί εκεί;
Πως φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα σε μία ή δύο γενιές χωρίς να φύγουν από την χώρα έγιναν μεγαλοαστοί ή χρηματιστές; Πάνω σε ποιες διαδρομές βασίστηκε αυτή η εξέλιξη; Υπήρξε η Ελλάδα μια χώρα Ελντοράντο; Υπήρξε μια χώρα ραγδαίας ανάπτυξης και προόδου; Και αν ναι γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχοι άνεργοι;



Αυτά έγραφα πέρσι προσπαθώντας να πω ότι η ευημερία της τελευταίας δεκαετίας ήταν επίπλαστη.

Αποσυνδεδεμένος PA

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 989
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:32:50 am »
Φίλε μου dog, συμφωνώ με την εκτίμησή σου σχετικά με τα πράγματα. Από ότι κατάλαβα, εκτιμάς κι εσύ ότι έτσι και αλλιώς οδηγούμαστε σε φτώχεια. Οπότε, καλύτερα να ξεκινήσουμε από την αρχή  -σε καθεστώς βαριάς φτώχειας βέβαια.
Σχετικά με την δημόσια περιουσία, έτσι πράγματι θα γλιτώσουμε ένα μέρος ( μέρος θα πρέπει να πουληθεί ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ και όχι σε χαμηλές τιμές βέβαια, με σκοπό την χρηματοδότηση της μελλοντικής μας ανάπτυξης - και αφού πρώτα καθορίσουμε τι οικονομία θέλουμε βέβαια).
Σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα, λυπάμαι αλλά διαφωνώ: Δεν θα επιβιώσουν σε αυτή τη μορφή.
Εδικότερα στο δημόσιο θα απαιτηθεί μείωση των μισθών ( πολύ μεγάλη μια και θα λείπουν τα δανεικά για 20 χρόνια τουλάχιστον), και στον ιδιωτικό τομέα θα απαιτηθεί το ίδιο προς χάριν της ανταγωνιστικότητας ( και αν συνεχιστεί τα αφεντικά στην Ελλάδα να συμπεριφέρονται όπως είπες στο΄μήνυμά σου - σχεδόν όλα μου τα χρόνια έως τώρα στον ιδιωτικό τομέα δούλευα  και ξέρω καλά ότι έχεις δίκιο - απλά δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Επιχείρηση που δεν θα είναι αληθινά ανταγωνιστική, δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα μετά την τυπική μας χρεοκοπία, μια και όποια επιβιώνει, θα επιβιώνει γιατί πουλά και όχι γιατί έχει πελάτη το κράτος).
Ναι λοιπόν, με στόχο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ( μονόδρομος ανάπτυξης για την χώρα -ειδικά μετά από τυπική χρεοκοπία), είναι η μεταβολή ( σημαντική) των εργασιακών δικαιωμάτων, και η μείωση των κατώτατων μισθών. Το ότι μέχρι τώρα "τα αφεντικά" δεν κινούνται προς την κατεύθυνση που πρέπει, δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο ( όχι πια. Τα πράγματα άλλαξαν δραματικά).
Φυσικά, αν εμφανιστεί κάποια στιγμή ανάπτυξη των επιχειρήσεων ενός κλάδου, οι αμοιβές εκεί θα μπορούν να ανέβουν ( τουλάχιστον σε κάποιες θέσεις ευθύνης).
Τέλος, σχετικά με την υποτίμηση έχεις δίκιο ως προς το ότι μπορείς να το υποτιμήσεις και να ασκήσεις πολιτική.
Όμως αυτό, θα φέρει αύξηση του πρωτογενούς ελλείματος, κατάρρευση των τραπεζών ( άρα και της χρηματδότησης των επιχειρήσεων), κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων ( σημαντικότατο μέρος της περιουσίας τους είναι σε μορφή κρατικών ομολόγων τα οποία αμέσως θα γίνουν κουρελόχαρτα), και ως εκ τούτου η μεγάλη φτώχεια και η δραματική πτώση των εισοδημάτων και της αγοραστικής αξίας των Ελλήνων είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη ( συνδυαστικά με τον πελώριο πληθωρισμό που θα εμφανιστεί λόγω της υποτίμησης).
Ο δρόμος αυτός φίλε μου ( τον οποίο επιλέγω ως πολίτης - και με την δέσμευση της μακροχρόνιας φυλάκισης των λαμόγιων που πλούτισαν αδικαιολόγητα), θα φέρει μιζέρια και δυστυχία σε πάρα πολλούς Έλληνες ( π.χ. σε όσους δεν έχουν περιουσία).
Δεδομένου όμως ότι και η παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης σημαίνει κάτι αντίστοιχο (άσε που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε από ότι φαίνεται κάτι τόσο μεγάλο), επιλέγω προσωπικά την έναρξη της προσπάθειας από το μηδέν ( και ξέροντας ότι οδηγούμαστε σε βαρύτατη φτώχεια. Και για να αντέξουν οι Έλληνες αυτή την μεγάλη και πολυετή δοκιμασία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ).
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος DOG

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 481
  • Φύλο: Άντρας
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 26, 2011, 01:43:10 am »
εννοειται οτι θα πρεπει να το ξερουν και να ειναι συειδητοποιημενοι.
ομως,αν και πιστευω οτι ισως να ειναι χαλια στην αρχη,ισως να μην ειναι τοσο τραγικα.Δεν αποκλειω ομως το να εχεις και δικιο,ειναι δυσκολες ο ι προβλεψεις.
Η Ελλαδα δεν παραγει κατι,το οποιο πρεπει να ειναι απο φτηνα εργατικα χερια για να πουληθει εξω.
Στηριζεται περισσοτερο σε ναυτιλια , τουρισμο( υπηρεσιες) και αγροτικα προιοντα, οχι σε βιομηχανια.
με μια μικρη υποτιμηση ο τουριστας τζαμπα θα ερχεται, οχι οτι δεν ερχεται τωρα δηλαδη τζαμπα(δουλευω στον τουρισμο κ ξερω)
επισης θελω να τονισω τον διαχωρισμο εργασιακων δικαιωματων και μισθου-χαμηλος μισθος μπορει να υπαρξει και με νορμαλ δικαιωματα.Μιλωντας για δικαιωματα εννοω κανονισμοι για απολυσεις,ωραριο 8ωρο, καταβολη νυχτερινων, ασφαλιση,αυστηρη τιμωρια σε εργοδοτες-παραβατες κτλ.

Αποσυνδεδεμένος PA

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 989
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 26, 2011, 02:02:47 am »
Έχεις δίκιο στον διαχωρισμό μισθού και δικαιωμάτων εργασίας.
Όμως, η ανταγωνιστικότητα ( που δεν υπάρχει και θα πρέπει να υπάρξει για να μπορούν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις) θα απαιτήσει και ευελιξία στα εργασιακά δικαιώματα ( δηλαδή ευελιξία στο να προσλαμβάνει εύκολα, να απολύει εύκολα, να μετατρέπει την πλήρη απασχόληση σε μερική, και άλλα πολλά και δυσάρεστα για εμάς που είμαστε απλοί εργαζόμενοι).
Σχετικά με τον τουρισμό, "τζάμπα" έρχονται ( η αδερφή μου εργάζεται στον τομέα και γι' αυτό ξέρω) αλλά: Οι υπηρεσίες μας υπολείπονται έναντι φτηνότερων χωρών ( όπως η Τουρκία π.χ.). Έχουμε όμως όμορφο και αξιόλογο τόπο, οπότε με καλή οργάνωση μπορούμε να πάμε αρκετά καλά.
Γενικότερα φίλε μου, όποιος δεν έχει περιουσιακή βάση ( ένας είμαι και εγώ), "την πάτησε" ( όποιον δρόμο και αν επιλέξουμε).

Με τις επιλογές των τελευταίων 30 ετών, καταστράφηκε μια γενιά και ίσως πάθει τα ίδια και άλλη μία.

Γι' αυτό, προτείνω επανέναρξη ξεκινώντας από την απόλυτη φτώχεια ( με χρεοκοπημένες τράπεζες - άρα χωρίς χρηματοδότηση των επιχειρήσεων , με χρεοκοπημένα - στην κυριολεξία όμως. Ούτε πληρωμές συντάξεων δεν θα μπορούν να κάνουν - ασφαλιστικά ταμεία) και οικονομική μιζέρια, και με τον απαραίτητο και απαράβατο όρο της ισόβιας φυλάκισης όσων λαμόγιων πλούτισαν αδικαιολόγητα "καμωνόμενοι τους πολιτικούς μακράς πνοής".

Στο τελευταίο δε, "δεν σηκώνω κουβέντα ως πολίτης".
Θα πληρώσω το τίμημα του ότι είμαι μέλος μιας κοινωνίας που για 30 χρόνια επιβραύευε άθλια πρόσωπα και άθλιες πολιτικές ( αδιέξοδες), ΟΜΩΣ όσοι πολιτικάντηδες ( και παρατρεχάμενοί τους) πλούτισαν αδικαιολόγητα, θα πρέπει να τελευτήσουν στις φυλακές ( σε μια εξειδικευμένη φυλακή για εγκληματίες του είδους τους, η οποία και θα αποτελέσει ένα σύμβολο για όσους εμπλέκονται με την πολιτική στην Ελλάδα εις το μέλλον. Το παράδειγμα, είναι πολύ σπουδαίο πράγμα).

Τώρα αν η πλειοψηφία συνεχίζει να λατρεύει και να σέβεται τα λαμόγια που πλούτισαν αδικαιολόγητα εις βάρος της χώρας ( κακή διαχείριση και προσήλωση στον ατομικό πλουτισμό), και δεν θέλει να τιμωρήσει τα ινδάλματά της ( ελπίζω ότι δεν θα επικρατήσει αυτή η τάση μετά την δραματική χρεοκοπία μας), τότε με γεια της και με χαρά της: Ας χαρούν τα λαμόγια - ινδάλματα της κοινωνίας μας τους καρπούς των κόπων τους, και ας πληρώσουμε όλοι το αντίτιμο των ινδαλμάτων που είχαμε και έχουμε ( αν και πιστεύω ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αλλάξουμε γνώμη μετα-νοώντας για τα πολιτικά λάθη μας).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2011, 02:05:45 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος aristos2

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2928
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Απ: αγανακτισμένοι στο συνταγμα
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 26, 2011, 08:02:28 am »

Πατρινός παιδιόθεν, πιο όμορφη ατμόσφαιρα - σε μια αυθόρμητη και μαζική εκδήλωση - σπάνια θυμάμαι ...
Κάθε γενιά, ειρηνικά, με άποψη και, κυρίως, με αξιοπρέπεια ...
Ό,τι, επιτέλους, ξεκίνησε, ας μη σταματήσει ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 13
Επισκέπτες: 403
Σύνολο: 416

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.049 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.