0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
περί της συζήτησης παραπάνω για το ποιός φταίει, ήθελα να πω ότι φταίει και ο καθένας από εμας που δεν σεβάστηκε το δημόσιο. Και αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα:συνάδελφος σε καθημερινή βάση εκτύπωνε 100άδες φωτοτυπίες στο σχολείο για τα ιδιαίτερά του και για άλλες δουλειές για να μην το κάνει σπίτι και καταναλώσει το μελάνι του. Σου λέει θα το κάνω στο σχολείο το δημόσιο πληρώνει! έτσι το σχολείο αγόραζε toner και μελάνια κάθε τόσο. Ο Παπανδρέου & ο Καραμαλής φταίνε για αυτή τη σπατάλη;Κάποιοι πήγαιναν στον γιατρό σχεδόν σε καθημερινή βάση, αφού είχαν το βιβλάριο του δημοσίου, με αποτέλεσμα το δημόσιο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό στον ιατρό από το απόκομμα του βιβλιαρίου.Συνάδελφος σε εβδομαδιαία βάση σχολώντας έπερνε παραμάσχαλα και ένα πακέτο κόλλες Α4 από το γραφείο καθηγητών για... πρόχειρα!!Συνάδελφοι φεύγουμε από το σχολείο και αφήνουμε ανοικτούς τους υπολογιστες τα φωτοτυπικά για ..... να τα κλείσει ο επόμενος!!Κάθε χρόνο βάφονται ξανά και ξανά οι τάξεις γιατί είναι γεμάτες με συνθήματα (υβριστικά).Κάθε χρόνο βάζουμε γυψοσανίδες γιατί τα παιδιά τις καταστρέφουν και ανοίγουν τρύπες για να επικοινωνούν με την διπλανή τάξη.Κάθε χρόνο αντικαθιστούμε θρανία και καρέκλες γιατί τα σπάνε.Να μην μιλήσω για την σπατάλη στα βιβλία που κάθε μαθητής θα ζητήσει το καθε βιβλίο από 2 και 3 φορές μέσα στη χρονιά γιατί το έχασε και στο τέλος θα το σκίσει και θα το κάψει.αυτό που θέλω να πω είναι ότι εντάξει φάγανε λεφτά οι πολιτικοί. Πόσα φάγανε; αυτοί μαζί με μερικούς υπουργούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Εγώ δεν το δέχομαι ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί για την κατάντια της χώρας. έχετε αναρωτηθεί τι σπατάλη γίνεται από τον κάθε δημόσιο υπάλληλο που σκέφτεται σαν "δημόσιος" υπάλληλος; Κάποια πράγματα απλά δεν ελέγχονται ούτε από τον Παπανδρέου ούτε από κανέναν, αλλά είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτά!
[Εννοείται πως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί συνάδελφε...Φταίει και η νοοτροπία του Έλληνα.Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν αυτοί που κατακρεούργησαν θεσμούς και διαφάνεια.....Και αναρωτιόμαστε μετά εσύ και εγώ,οι αφελείς"εγώ ούτε βύσμα έχω,ούτε έκλεψα,πληρώνω πάντα τους φόρους μου,ζητούσα πάντα μια αξιοπρεπή δουλειά.....Πού ακριβώς έκανα το λάθος;"
Εγώ πάλι προτείνω να μάθουν ΟΛΟΙ όσοι δεν ξέρουν να φυτεύουν, να επιστρέψουν ΠΟΛΛΟΙ στα χωριά και στη γη τους, να ζωντανέψει η επαρχία και να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ με ανθρωπιά και σεβασμό. Και σιγά σιγά με πρωτογενή παραγωγή και ΠΟΛΥ δουλειά θα γίνουμε κάποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...KIll Bill, αυτό ακριβώς που έγραψες εννοούσα όταν είπα για το δεντρο και το δάσος, ας μην ριχνουμε τις ευθύνες σε ένα άτομο ή 300... δηλαδή και εμείς οι υπόλοιποι τα 10.000.000 είμαστε θύματα των 300?Ας αποδείξουμε ότι καταλάβαμε τα λάθη μας και ας κανουμε μια νεα αρχη. Δεν αρκει να καταψηφίσουμε πολιτικά κόμματα πρέπει να καταψηφίζουμε στην καθημερινότητά μας καθετι άδικο και παράνομο, ανήθικο και επιλήψιμο, και επιτέλους να μην κάνουμε τις πάπιες επειδή μας συμφέρει και εμάς λιγουλάκι.... όλα είναι ενέργεια και φυσικοί πόροι και κανέναν δεν συμφέρει καμία σπατάλη, πότε θα το πάρουμε χαμπάρι?