0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στέλιο δεν μιλάμε για το τι προβλέπεται αν κάποιος δεν αποδεχθεί τη θέση ή παραιτηθεί, αυτά είναι γνωστά. Το θέμα είναι τι θα γίνει αν θελήσει να διορίσει επιπλέον κόσμο χωρίς να κάνει καινούριο ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: dimstella στις Ιουνίου 28, 2011, 05:11:44 pmΠαράθεση από: constans στις Ιουνίου 28, 2011, 04:19:30 pmΕγώ τώρα να κάνω μια ερώτηση που δεν καταλαβαίνω;; Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το αισιόδοξο σενάριο του "φυσικού" και απορροφηθούν οι εναπομείναντες ΠΕ 02,3,4 πως θα διορίσει του χρόνου σε αυτές τις ειδικότητες; θα κάνει ΑΣΕΠ; τι θα γίνει;έχει περιθώριο (πιστεύω) ακόμη μια χρονιά να πάρει τους επιλαχόντες του ΑΣΕΠ, δηλαδή αυτούς που ηταν διοριστέοι ΑΣΕΠ αλλά διορίστηκαν από άλλη κατηγορία, πχ 24μηνο, 40% κλπ. Αυτοί είναι ελάχιστοι (λιγότεροι απο 10 στους Φυσικούς, εκτιμώ).Το παραπάνω σενάριο δεν περιλαμβάνει διορισμούς από το 40% καθώς ο αντίστοιχος αριθμός (θα) έχει εξαντληθεί, αλλά υποθέτω οτι θα μπορέσει να κλείσει τυχών εκκρεμότητες απο 24μηνο, κλπ.Με βάση αυτό το ενδεχόμενο, μπορεί άνετα ο ΑΣΕΠ να πάρει άλλη μια χρονιά αναβολή, πάμε δηλαδή 2013Πριν τον ΑΣΕΠ του 2008 όταν έκανε διορισμούς και θέλησε εξτρά διορισμούς έκανε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ. Από κανέναν άλλον πίνακα.Πιστεύω αφού εξαντλήσεις ΑΣΕΠΗΤΕΣ θα πάρει από 24μηνο και 30μηνο όχι απο 40%.
Παράθεση από: constans στις Ιουνίου 28, 2011, 04:19:30 pmΕγώ τώρα να κάνω μια ερώτηση που δεν καταλαβαίνω;; Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το αισιόδοξο σενάριο του "φυσικού" και απορροφηθούν οι εναπομείναντες ΠΕ 02,3,4 πως θα διορίσει του χρόνου σε αυτές τις ειδικότητες; θα κάνει ΑΣΕΠ; τι θα γίνει;έχει περιθώριο (πιστεύω) ακόμη μια χρονιά να πάρει τους επιλαχόντες του ΑΣΕΠ, δηλαδή αυτούς που ηταν διοριστέοι ΑΣΕΠ αλλά διορίστηκαν από άλλη κατηγορία, πχ 24μηνο, 40% κλπ. Αυτοί είναι ελάχιστοι (λιγότεροι απο 10 στους Φυσικούς, εκτιμώ).Το παραπάνω σενάριο δεν περιλαμβάνει διορισμούς από το 40% καθώς ο αντίστοιχος αριθμός (θα) έχει εξαντληθεί, αλλά υποθέτω οτι θα μπορέσει να κλείσει τυχών εκκρεμότητες απο 24μηνο, κλπ.Με βάση αυτό το ενδεχόμενο, μπορεί άνετα ο ΑΣΕΠ να πάρει άλλη μια χρονιά αναβολή, πάμε δηλαδή 2013
Εγώ τώρα να κάνω μια ερώτηση που δεν καταλαβαίνω;; Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το αισιόδοξο σενάριο του "φυσικού" και απορροφηθούν οι εναπομείναντες ΠΕ 02,3,4 πως θα διορίσει του χρόνου σε αυτές τις ειδικότητες; θα κάνει ΑΣΕΠ; τι θα γίνει;
Το θέμα είναι τι θα γίνει αν θελήσει να διορίσει επιπλέον κόσμο χωρίς να κάνει καινούριο ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: Green στις Ιουνίου 28, 2011, 07:37:51 pm Το θέμα είναι τι θα γίνει αν θελήσει να διορίσει επιπλέον κόσμο χωρίς να κάνει καινούριο ΑΣΕΠ.Δεν νομίζω ότι οι ισχύοντες νόμοι την καλύπτουν, επομένως μόνο με νέα νομοθετική ρύθμιση.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 28, 2011, 07:46:46 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουνίου 28, 2011, 07:37:51 pm Το θέμα είναι τι θα γίνει αν θελήσει να διορίσει επιπλέον κόσμο χωρίς να κάνει καινούριο ΑΣΕΠ.Δεν νομίζω ότι οι ισχύοντες νόμοι την καλύπτουν, επομένως μόνο με νέα νομοθετική ρύθμιση.Και εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει προηγούμενο για να πατήσει εκεί. Μέχρι τώρα όποτε το Υπουργείο ήθελε καινούριους διορισμούς έκανε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Προφανώς αν θέλει τώρα να το κάνει χωρίς ΑΣΕΠ, πρέπει να βγάλει σχετική εγκύκλιο.
Άρθρο 9Μεταβατικές διατάξειςΚατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011−2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμιακαι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και σε ποσοστό 40% από τους κατά την παράγραφο 2 ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια
aritina, η μεταβατική περίοδος έχει θεσπιστεί για να απορροφηθούν οι διοριστέοι του 2010. Για αυτό έχουν κλειδώσει και οι πίνακες ώστε να μη γίνει ανακατανομή των διοριστέων με το 40% και έχει το υπουργείο να αντιμετωπίσει δικαστικές διαμάχες.