0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να γίνω σαφέστερος εννοώ ότι χωρίς επίσημη ενημέρωση, χωρίς παρέμβαση των θεσμικών οργάνων του κλάδου όπως της ΟΛΜΕ και των ενώσεων των εκπαιδευτικών, κάθε αναπαραγωγή, απόδοση και εκτίμηση διαφόρων λεγομένων στερείται αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας...
Και για να βάλω και κάποια νέα δεδομένα στην κουβέντα.Ως τώρα συζητούσαμε για τους διορισμούς και τη μεταβατική με ένα ενιαίο τρόπο για όλεςτις ειδικότητες. Υποθέταμε ότι αν παραταθεί η μεταβατική αυτό θα ισχύει για όλους και ότι όταν γίνει καινούριος ΑΣΕΠ θα είναι επίσης για όλους. Το τεράστιο χάσμα όμως στους "ρυθμούςαπορρόφησης διοριστέων"* ανάμεσα στους διάφορους κλάδους μας επιβάλλουν να σκεφτούμε διαφορετικά.Π.χ. Το 60-40 των φιλολόγων θα εξαντληθεί φέτος (λογικά) ενώ από τους ξενόγλωσσους δε θα έχει φύγει ούτε το 10%. Πιστεύει κάποιος ότι θα παρατείνει τη μεταβατική μέχρι να εξαντληθούνοι ΠΕ 06 π.χ. και μέχρι τότε θα παίρνει φιλόλογους από 24μηνο, επιλαχόντες ΑΣΕΠ, πίνακες διορισμώνμε μεγάλη προϋπηρεσία, κλπ. Ε, δε νομίζω...Ας μου πει κάποιος που ενδεχομένως να το έχει ψάξει καλύτερα αν είναι εφικτά τα παρακάτω σενάριαμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο1. Παράταση της μεταβατικής για κάποιες ειδικότητες και για αυτές που θα εξαντληθούν νέος ΑΣΕΠ, χωρίςπροκήρυξη θέσεων. Για μένα το πιο πιθανό σενάριο γιατί έτσι και παρατείνει επ' άπειρον το διορισμό των ειδικοτήτων που θεωρεί υπεράριθμες και το νέο σύστημα διορισμών εφαρμόζει, ώστε να δείξει ότι "η μεταρρύθμιση του κράτους προχωρά παρά τις δύσκολες συνθήκες". Ας μην ξεχνάμε ότι στις αμιγώς καθηγητικέςσχολές είναι και που υπάρχει η μεγαλύτερη πίεση για να γίνει διαγωνισμός, καθώς οι απόφοιτοι από τη μίαέχουν μοναδική διέξοδο την εκπαίδευση και από την άλλη διατηρούν την αυταπάτη ότι αυτή θα είναιη χρυσή ευκαιρία τους. Οι υπόλοιποι ας βρουν να κάνουν κάτι άλλο(λογιστές, τεχνικοί Η/Υ, μεταφραστές,...)2. Απορρόφηση διαφόρων ειδικοτήτων σε άλλους τομείς του δημοσίου εκτός εκπαίδευσης. Οικονομολόγοι,πληροφορικάριοι, ξενόγλωσσοι, άλλες τεχνικές ειδικότητες μπορεί να τους φανούμε χρήσιμοι και σε άλλα υπουργεία (γ@@ω τα υπουργεία μου μέσα). Έγινε ήδη με αυτούς της Αγροτικής δε θα μου φανεί απίθανο αν γίνει κάτι αντίστοιχο και με κάποιους εκπαιδευτικούς. Σε περιορισμένο βαθμό όμως σίγουρα.3. Κύρηξη πολέμου από το υπουργείο. Καμία παράταση μεταβατικής για κανένα είτε έχουν εξαντληθεί οι πίνακες είτεόχι.Σας φαίνεται απίθανο; Και εμένα μου φαινόταν πριν λίγο καιρό, τώρα έχω αρχίσει και σκέφτομαι ακόμα καιαυτό. Τα ΦΕΚ σας παλιώσανε κύριοι, λήξανε, χαλάσανε... Κριθήκατε μεν άξιοι (να το χέσω...), αλλά το μακρινό 2009 και από τότε έχουν περάσει 2,3,5,10 χρόνια που απλά περιμένετε να διοριστείτε. Που ξέρουμε ότι δεν ξεχάσατε αυτάπου ξέρατε; Θα σας αξιολογήσουμε ξανα κύριοι... Γράψτε λοιπόν ΑΣΕΠ και πάρτε και εσείς ένα μικρό μπονουςεπειδή σας λυπηθήκαμε... *νέος δείκτης άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής made by svouras. Τον κατοχυρώνω... Σκεφτείται μόνο στο μακρινό 20ΧΧ να είμαστε ακόμα αδιόριστοι και τον υπουργό παιδείας να μας απαντάει ότι επί θητείας του διπλασιάστηκε ο ρυθμός απορρόφησης(ΤΜ) από το 0,2 στο 0,4% και ότι μες τα επόμενα 45 χρόνια ανεμένεται να έχουμε διοριστεί όλοι
Α καλη τυχη με το 2 με την απορροφορηση των ειδικοτητων σε αλλα υπουργεια.Εαν βρεις προθυμους τρυπησε μου την μυτη.Χαζοι ειναι να πανε απο τις 20 ωρες εργασιας στις 40;
Και για να βάλω και κάποια νέα δεδομένα στην κουβέντα....
3. Κύρηξη πολέμου από το υπουργείο.
Παράθεση από: Stelios στις Ιουλίου 26, 2011, 12:22:10 pmΠαράθεση από: Lara στις Ιουλίου 26, 2011, 12:15:56 pm...και κατι αλλο θελω να ρωτησω, αν παρει ολο το 60-40 σε καποιες ειδικοτητες και καποιους απο το 24μηνο....τι γινεται με τους υπολοιπους 24μηνιτες? Υπαρχει μεταβατική για αυτους ή όχι???Αν τελειώσει το 60-40 και του χρόνου το καλοκαίρι οι διορισμοί γίνουν χωρίς να έχει γίνει ΑΣΕΠ (στη μεταβατική) θα διορίσει από 24μηνο, 30μηνο και ειδικές κατηγορίες. Και τι άλλο μπορεί να έχει αποφασίσει ενδιάμεσα. Αλλά σίγουρα από αυτούςγιατι ο ενιαιος τελειωνει μολις τελειωσει και ο τελευταιος ασεπιτης, γιατι υπαρχει νομος για το 24μηνο, γιατι αν εχει αναγκες ειναι ακριβως το 24μηνο, συμφωνα με τις αναγκεςσαν να παιζουμε τις κουμπαρες μου φαινεται, γιατι αυτος και οχι εκεινος.... Γιατί από 24μηνο θα διορίσει του χρόνου και όχι από τον ενιαίο διορισμών που είναι ο κατεξοχήν πίνακας διορισμών;
Παράθεση από: Lara στις Ιουλίου 26, 2011, 12:15:56 pm...και κατι αλλο θελω να ρωτησω, αν παρει ολο το 60-40 σε καποιες ειδικοτητες και καποιους απο το 24μηνο....τι γινεται με τους υπολοιπους 24μηνιτες? Υπαρχει μεταβατική για αυτους ή όχι???Αν τελειώσει το 60-40 και του χρόνου το καλοκαίρι οι διορισμοί γίνουν χωρίς να έχει γίνει ΑΣΕΠ (στη μεταβατική) θα διορίσει από 24μηνο, 30μηνο και ειδικές κατηγορίες. Και τι άλλο μπορεί να έχει αποφασίσει ενδιάμεσα. Αλλά σίγουρα από αυτούς
...και κατι αλλο θελω να ρωτησω, αν παρει ολο το 60-40 σε καποιες ειδικοτητες και καποιους απο το 24μηνο....τι γινεται με τους υπολοιπους 24μηνιτες? Υπαρχει μεταβατική για αυτους ή όχι???
ΤΟ θέμα είναι αν είναι δυνατό να γίνει κάτι από αυτά χωρίς νέα νομοθετική ρύθμιση.