0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΠαράθεσηΔηλαδή green μέσα σε διάστημα ενός χρόνου,θα κάνει δυο γραπτούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικών;Από πού φαίνεται ότι προτίθεται να κάνει ασεπ στις βασικές ειδικότητες;Εγώ ερμηνεύω τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου και καταλαβαίνω ότι λέει ότι για τις βασικές ειδικότητες δεν θα υπάρχει άλλη μεταβατική. Αν επομένως δεν υπάρξει άλλη μεταβατική συμπεραίνω ότι πάει σε ΑΣΕΠ, τι άλλο μπορεί να κάνει;ΠαράθεσηΚαταρχήν αν ισχύει για κάποιους η μεταβατική άρα ισχύει και το 24μηνο.Γιατί να μη διορίσει 24μηνίτες εκεί που ξέμεινε απο ασεπ;Μα αυτό λέμε, ότι η ίδια ταυτίζει την έλλειψη των διοριστέων του ΑΣΕΠ με τη λήξη της μεταβατικής. Άρα στις βασικές ειδικότητες που τελείωσαν οι διοριστέοι ΑΣΕΠ δεν θα υπάρχει πια και μεταβατική για να διορίσει 24μηνίτες, οι 24μηνίτες θα υπάρχουν ως "είδος" μόνο όσο και για όσες ειδικότητες υπάρχει μεταβατική.
Δηλαδή green μέσα σε διάστημα ενός χρόνου,θα κάνει δυο γραπτούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικών;Από πού φαίνεται ότι προτίθεται να κάνει ασεπ στις βασικές ειδικότητες;
Καταρχήν αν ισχύει για κάποιους η μεταβατική άρα ισχύει και το 24μηνο.Γιατί να μη διορίσει 24μηνίτες εκεί που ξέμεινε απο ασεπ;
Επειδη η διαμαντοπουλου κοπτεται για τις ισες ευκαιριες, για δες τε παρακατω, ποσο ισα ειναι και τα αποτελεσματαανα ηλικια απο κάποιους προηγουμενους ΑΣΕΠ.http://users.sch.gr/kassetas/scr0ApotASEP.htmhttp://www.deutsch.gr/img/139b659551efff59cb509bf07564e4e1141819_ASEP_Xania.pdf
Με ή χωρίς ΑΣΕΠ, με το τρέχον ή με το καινούριο σύστημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται δύσκολα χρόνια για τους αδιόριστους. Αν δεν μειώσει τον συνολικό αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών, νορμάλ αριθμό διορισμών δεν πρόκειται να ξαναδούμε. Και γι'αυτό υπάρχει χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2015 (και για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων). Μέχρι τότε θα πρέπει κάθε χρονιά να υπάρχει σημαντικό έλλειμα μεταξύ αποχωρήσεων και διορισμών. Τουλάχιστον να μπορέσουμε να τη βγάλουμε με αναπληρώσεις ως τότε. Όσοι θα έχουν το κουράγιο να επιμείνουν ως τότε, γιατί στις τεχνικές ειδικότητες βλέπω πολλοί να τα παρατάνε με την εκπαιδευση. Ήδη στη δική μου ειδικότητα μειώθηκαν από πέρσι οι υποψήφιοι στον πίνακα αναπληρωτών από 165 σε 135 άτομα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσες αναλύσεις για τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου. Για εμένα ηταν από τις πιο καθαρές της δηλώσεις. Θα υπάρξει παράταση (της μεταβατικής) μόνο για τις ειδικότητες που υπάρχουν ακόμα διοριστέοι του ΑΣΕΠ (προφανώς μαζί και με το αντίστοιχο 40%). Διευκρινίζει ότι οι βασικές ειδικότητες δεν ανήκουν σε αυτή την περίπτωση, γιατί εξαντλούνται φέτος οι διοριστέοι τους, άρα δεν εμπίπτουν στην παράταση της μεταβατικής. Και για να σταματήσει η μεταβατική για αυτές τις ειδικότητες προφανώς θα πάει σε ΑΣΕΠ για αυτές.
μολις γυρισα απο διακοπες για να κανω αυριο για πρωτη και τελευταια φορα αιτηση για διορισμο, θα ειμαι απο τους 24μηνιτες φυσικους που θα εξαφανιστουν του χρονου, κατι σαν τους δεινοσαυρους (και ηλικιακα για κει παμε)τουλαχιστον να λεω οτι εκανα αιτηση