0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MAITS στις Ιουνίου 07, 2011, 03:04:02 pmΚαι βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.Κάθε παιδί είναι καθρέπτης των γονιών του, όχι των εκπαιδευτικών!Ο εκπαιδευτικός θα κάνει το μάθημά του για κάποιες ώρες και στην τελική θα πάει σπίτι του!Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια!Ο γονιός είναι που έχει το παιδί τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι, θα πρέπει να το διαπαιδαγωγήσει και να του διδάξει σεβασμό, ευγένεια και αρχές. Είναι το πρωταρχικό και κύριο παράδειγμα για το παιδί του!Αλλά, δυστυχώς, στην Ελλάδα οι πιο πολλοί καταστρώνουν σχέδια και ξοδεύουν φαιά ουσία σε ποιον/ποια θα φορτώσουν το παιδί τους (γιαγιά/παππού, νταντά, θεία, νονά, κουμπάρα κλπ) για να πάνε για καφέ ή ψώνια. Στην επαρχία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (στην Αθήνα ίσως επικρατεί περισσότερη απομόνωση και πρακτικές δυσκολίες) και το έχω ζήσει και στο σχολείο και στην προσωπική μου ζωή, βλέποντας γνωστούς και συγγενείς.
Και βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.
Παράθεση από: vickyN στις Ιουνίου 07, 2011, 03:55:00 pmΠαράθεση από: MAITS στις Ιουνίου 07, 2011, 03:04:02 pmΚαι βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.Κάθε παιδί είναι καθρέπτης των γονιών του, όχι των εκπαιδευτικών!Ο εκπαιδευτικός θα κάνει το μάθημά του για κάποιες ώρες και στην τελική θα πάει σπίτι του!Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια!Ο γονιός είναι που έχει το παιδί τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι, θα πρέπει να το διαπαιδαγωγήσει και να του διδάξει σεβασμό, ευγένεια και αρχές. Είναι το πρωταρχικό και κύριο παράδειγμα για το παιδί του!Αλλά, δυστυχώς, στην Ελλάδα οι πιο πολλοί καταστρώνουν σχέδια και ξοδεύουν φαιά ουσία σε ποιον/ποια θα φορτώσουν το παιδί τους (γιαγιά/παππού, νταντά, θεία, νονά, κουμπάρα κλπ) για να πάνε για καφέ ή ψώνια. Στην επαρχία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (στην Αθήνα ίσως επικρατεί περισσότερη απομόνωση και πρακτικές δυσκολίες) και το έχω ζήσει και στο σχολείο και στην προσωπική μου ζωή, βλέποντας γνωστούς και συγγενείς.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Εγω, λοιπόν, που έχω δυο παιδιά με αρχές, αγωγή, ευγένεια, σεβασμό, πώς θα πρέπει να τα πείσω να σέβονται τη δασκάλα που όταν θυμώνει με κάποιους συμμαθητές τους φωνάζει "σκάσε" και "βουλωσ'το", ή τη μουσικο που τα στέλνει για καφέ και ζαμπονοτυροπιτες και που όταν ενοχλείται από μια πλάκα των παιδιών ουρλιάζει ότι είναι "η πιο ηλιθια, βλαμμένη, μ....η τάξη που είχε ποτέ" Επίσης, επιτρέψτε μου να πω οτι σχόλια σαν το " Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε." μου θυμιζουν το "τα'θελε και τα'παθε" που λενε καποιοι οταν μια γυναικα πέφτει θυμα επιθεσης .... γιατι μεταθετουν την ευθυνη στο θυμα που "προκαλεσε" με τη συμπεριφορα του το θυτη....
Παράθεση από: someone στις Ιουνίου 07, 2011, 04:33:49 pmΕγω, λοιπόν, που έχω δυο παιδιά με αρχές, αγωγή, ευγένεια, σεβασμό, πώς θα πρέπει να τα πείσω να σέβονται τη δασκάλα που όταν θυμώνει με κάποιους συμμαθητές τους φωνάζει "σκάσε" και "βουλωσ'το", ή τη μουσικο που τα στέλνει για καφέ και ζαμπονοτυροπιτες και που όταν ενοχλείται από μια πλάκα των παιδιών ουρλιάζει ότι είναι "η πιο ηλιθια, βλαμμένη, μ....η τάξη που είχε ποτέ" Επίσης, επιτρέψτε μου να πω οτι σχόλια σαν το " Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε." μου θυμιζουν το "τα'θελε και τα'παθε" που λενε καποιοι οταν μια γυναικα πέφτει θυμα επιθεσης .... γιατι μεταθετουν την ευθυνη στο θυμα που "προκαλεσε" με τη συμπεριφορα του το θυτη....Έχεις δίκιο να προβληματίζεσαι!Δυστυχώς στην Ελλάδα η κοινωνική πρόνοια και η εκπαίδευση (βλέπε 25άρια τμήματα) βαθμολογούνται κάτω από τη βάση. Ο γονιός, λοιπόν, καλείται να αντεπεξέλθει σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Το παιδί του θα έρθει αντιμέτωπο με κακούς εκπαιδευτικούς και ενοχλητικούς, βίαιους συμμαθητές. Επίσης, θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του internet, των ναρκωτικών και πολλών πολλών άλλων. Η ελληνική οικογένεια θα πρέπει να είναι πάντα δίπλα του αρωγός και συμπαραστάτης, γιατί η ελληνική πολιτεία είναι απούσα.Ίσως, λοιπόν, θα πρέπει κάθε γονιός να διδάξει στα παιδιά του να αγνοούν αλλά, ωστόσο, να σέβονται αυτούς τους κακούς εκπαιδευτικούς, και πάνω από όλα να έχουν σταθερές αξίες και αρετές, να είναι ανεπηρέαστα από το κακό παράδειγμα απ όπου αυτό προέρχεται (συμμαθητές, τηλεόραση, internet ακόμα, δυστυχώς, και από εκπαιδευτικούς).Υπάρχουν σχολές γονέων και σχετικά βιβλία που μπορούν να καθοδηγήσουν έναν γονιό να αντεπεξέλθει στον τιτάνιο αγώνα του. Αύριο θα συναντήσει κακό εργοδότη, τί θα τον κάνει?Ντα!!Φυσικά δεν μιλώ για σένα someone που πιστεύω ότι είσαι εξαίρετος γονιός.
Παράθεση από: someone στις Ιουνίου 07, 2011, 04:33:49 pmΕγω, λοιπόν, που έχω δυο παιδιά με αρχές, αγωγή, ευγένεια, σεβασμό, πώς θα πρέπει να τα πείσω να σέβονται τη δασκάλα που όταν θυμώνει με κάποιους συμμαθητές τους φωνάζει "σκάσε" και "βουλωσ'το", ή τη μουσικο που τα στέλνει για καφέ και ζαμπονοτυροπιτες και που όταν ενοχλείται από μια πλάκα των παιδιών ουρλιάζει ότι είναι "η πιο ηλιθια, βλαμμένη, μ....η τάξη που είχε ποτέ" Επίσης, επιτρέψτε μου να πω οτι σχόλια σαν το " Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε." μου θυμιζουν το "τα'θελε και τα'παθε" που λενε καποιοι οταν μια γυναικα πέφτει θυμα επιθεσης .... γιατι μεταθετουν την ευθυνη στο θυμα που "προκαλεσε" με τη συμπεριφορα του το θυτη....Δε δικαιολογώ μια τέτοια κατάσταση εκπαιδευτικού...φυσικά είναι κατακριτέα!Εσύ καλά έχεις βάλει όρια στα παιδιά σου, οι γονείς των συμμαθητών τους τους έχουν βάλει όρια, έτσι, ώστε να φωνάζει η δασκάλα με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο;