0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
To σχολείο όπου τοποθετήθηκα φέτος έχει 7 παιδιά στη β΄ και 11 στη γ΄ γυμνασίου. Στην α΄γυμνασίου δε γνωρίζω ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα κάνουν β΄ξένη γλώσσα; Προφανώς, αυτό εννοεί με τη νέα ρύθμιση
Παράθεση από: LK στις Ιούνιος 24, 2011, 02:12:18 μμTo σχολείο όπου τοποθετήθηκα φέτος έχει 7 παιδιά στη β΄ και 11 στη γ΄ γυμνασίου. Στην α΄γυμνασίου δε γνωρίζω ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα κάνουν β΄ξένη γλώσσα; Προφανώς, αυτό εννοεί με τη νέα ρύθμισηΜάλλον τον αριθμό των μαθητών θα τον χρησιμοποιήσουν ως πρόφαση για να μη διδαχθούν κάποια σχολεία β' ξένη γλώσσα! 15 μαθητες το οριο και 12 σε απομακρυσμένες / προβληματικες περιοχές. Οι άλλοι μαθητές δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα στην μόρφωση και δωρεάν εκπαίδευση? Συγχωνεύσεις και στο μάθημα της γλώσσας! Εγω ξέρω ότι όσο πιο μικρά τα τμήματα τόσο καλύτερη δουλειά γίνεται!
Λοιπόν: επειδή μου έχουν κοπεί τα πόδια και τώρα άρχισα να συνέρχομαι και να σκέφτομαι με λίγο καθαρότερο μυαλό, έχω να πω τα εξής:1. Οι θέσης β΄ ξένης γλώσσας για τους γαλλικών και τους γερμανικών, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ με τι πιο αισιόδοξες προβλέψεις στις μισές. Δηλαδή έστω ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 100 γυμνάσια και δουλεύουν σε αυτά από ένας συνάδελφος ΠΕ05 και από ένας ΠΕ07, τώρα οι μισοί δεν θα δουλεύουμε αλλά θα παίζουμε τρομπόνι!!!!!2. Η επίσημη (και δίκαιη) είσοδος των ιταλικών και των ισπανικών θα μειώσει πολύ την επιλογή σε γερμανικά και γαλλικά που θεωρούνται από τα παιδιά "δύσκολες " γλώσσες . Έτσι από μισές οι θέσεις που είπαμε παραπάνω, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ!!!!! Υπολογίζω μείωση των θέσεων κατά 60-70 τοις εκατό.3. Τα παιδιά από Αλβανία προτιμούν σαφώς τα ιταλικά, τα οποία προβλέπω να κάνουν επέλαση κανονική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.4. Μας βάζουν να φαγωνόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας καθώς η κατάσταση διαμορφώνεται σε "ή εσύ ή εγώ".5. Σκηνές απείρου κάλλους πρόκειται να διαδραματιστούν μέσα στα σχολεία καθώς εμείς οι ξενόγλωσσοι χάνουμε την ανεξαρτησία μας και είμαστε με το φόβο των Ιουδαίων για το τί θα γίνει την επόμενη χρονιά με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό: χαριστικοί βαθμοί πολιτική του "γίνομαι καλός" για να επιλέγουν τα παιδιά το μάθημα κτλ. (Κατά το μοντέλο των επιλεγόμενων μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο που οι καθηγητές που είχαν τα μαθήματα επιλογής, έβαζαν εννιάρια και δεκάρια για να επιλέγουν οι φοιτητές το μάθημά τους και να έχουνε δουλειά).ΕΊΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΗ