*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99767 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος annie74

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 70
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #280 στις: Ιουλίου 08, 2009, 10:54:57 am »
ΚΥΘΝΟΣ και πέρασα τέλεια...
Προσοχή στις πισώπλατες  μαχαιριές....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:13 »

Αποσυνδεδεμένος vivi06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Ιουλίου 08, 2009, 04:46:24 pm »

Στην Κρήτη και θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα έχει γράψει η Maro.
[/quote]

εξαρταται που στην κρητη ομως...
εγω περυσι περασα μια χαλια χρονια στη χιο (η απολυτη βαρεμαρα κ ελλειψη παντελους επαφης με την νοοτροπια των ντοπιων, που βαριουνται ακομα κ να μιλησουν) κ φετος πρωτη χρονια μεταθεσης στο ηρακλειο περασα μια σουπερ χρονια. με το που εφτασα στην διδε ανοιξαν τα παιδια εκει ρακες για να με καλωσορισουν, παντα εξυπηρετικοι οσες φορες τους χρειαστηκα. οι συναδερφοι στο σχολειο αν κ επι το πλειστον μεγαλυτεροι ηταν πολυ φιλικοι κ με τα παιδια οι σχεσεις απλα αριστες. πηγαμε εκδρομες, γελασαμε, τραγουδησαμε, μεχρι κ για καφε πηγαινουμε κ ας τελειωσε το σχολειο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν φευγω ουτε με σφαιρες (χιχιχι). Οσον αφορα την οπλοκατοχη, φανταζομαι ειναι σε συγκεκριμενες περιοχες, που λιγο πολυ γνωριζουμε ολοι. παρεπιπτοντως ειμαι απο β. ελλαδα, οποτε δεν μεροληπτω λογω καταγωγης κλπ. απλα περιμενω πως κ πως να ξαναγυρισω να συνεχισω τα μπανακια, γιατι εδω στη μακεδονια βαρεθηκα τις βροχες!

σσ. η χιος ειναι παρα πολυ ομορφο μερος - οι κατοικοι ειναι που εχουν το προβλημα - κ οι συγκοινωνιες που ειναι απαραδεκτες για ενα τοσο μεγαλο νησι

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Ιουλίου 08, 2009, 05:45:17 pm »
Πρώτος διορισμός Σαντορίνη (πριν 6 χρόνια).πέρασα όμορφα, αν και μακρια από το σπίτι μου.Ζώντας σε ένα τέτοιο νησι, πανέμορφο, δεν είναι δυνατό να μην περάσεις καλά, αν και το χειμώνα το νησί ερημώνει!!!
Τα παιδια στο σχολειο ήταν καλά, αν και με χαμηλό επίπεδο γνώσεων, ενώ ο σύλλογος και ο Δ/ντης ήταν καλοί.
Επισής τα μόρια ήταν αρκετά (8 για τη β/θμια).
Ακόμα και τώρα αναπολώ αυτή τη χρονιά :'(
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:43:08 am »

εγω περυσι περασα μια χαλια χρονια στη χιο (η απολυτη βαρεμαρα κ ελλειψη παντελους επαφης με την νοοτροπια των ντοπιων, που βαριουνται ακομα κ να μιλησουν) κ φετος πρωτη χρονια μεταθεσης στο ηρακλειο περασα μια σουπερ χρονια. με το που εφτασα στην διδε ανοιξαν τα παιδια εκει ρακες για να με καλωσορισουν, παντα εξυπηρετικοι οσες φορες τους χρειαστηκα. οι συναδερφοι στο σχολειο αν κ επι το πλειστον μεγαλυτεροι ηταν πολυ φιλικοι κ με τα παιδια οι σχεσεις απλα αριστες. πηγαμε εκδρομες, γελασαμε, τραγουδησαμε, μεχρι κ για καφε πηγαινουμε κ ας τελειωσε το σχολειο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν φευγω ουτε με σφαιρες (χιχιχι). Οσον αφορα την οπλοκατοχη, φανταζομαι ειναι σε συγκεκριμενες περιοχες, που λιγο πολυ γνωριζουμε ολοι. παρεπιπτοντως ειμαι απο β. ελλαδα, οποτε δεν μεροληπτω λογω καταγωγης κλπ. απλα περιμενω πως κ πως να ξαναγυρισω να συνεχισω τα μπανακια, γιατι εδω στη μακεδονια βαρεθηκα τις βροχες!

σσ. η χιος ειναι παρα πολυ ομορφο μερος - οι κατοικοι ειναι που εχουν το προβλημα - κ οι συγκοινωνιες που ειναι απαραδεκτες για ενα τοσο μεγαλο νησι
[/quote]

Αυτό ισχύει παντού και πάντα!!!!!!!! Δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο "τσουβάλι".....
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:13 »

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Ιουλίου 09, 2009, 11:47:41 am »

[/quote]

Επανερχομαι στο θεμα της οπλοκατοχης που σας βεβαιωνω οτι δεν αφορα συγκεκριμενες περιοχες αλλα ολο το νησι.Αν και δεν αφορα το συγκεκριμενο topic,θελω να σας μεταφερω 1 εμπειρια μου(πριν αρκετα χρονια)οταν ακομη ψηφιζα στην Κρητη.Ηταν βραδια εκλογων και με την ανακοινωση των αποτελεσματων αρχισαν οι πανηγυρισμοι στο κεντρο της πολης(Χανια)πηγα λοιπον κι εγω η ανυποψιαστη απο περιεργεια και το τι ειδαν τα ματια μου αλλα κυριως τι ακουσαν τα αυτια μου δεν λεγεται,το μονο που μπορω να πω ειναι οτι στο μισο μετρο απο καθε πλευρα καποιος σηκωνε το οπλο και πυροβολουσε με απολυτη φυσικοτητα.Εφυγα αρον -αρον και την επομενη εμαθα οτι στο τσακιρ κεφι εβγαλαν και καλασνικοφ.
Δεν λεω κατι αλλο παρα μονο οτι αρνουμαι να δεχτω ανθρωπους που αναγουν την οπλοκατοχη-οπλοχρησια σε ηρωισμο και παλληκαρια.
Στο θεμα της πρακτικης ωφελιμοτητας(μορια)εχω να πω οτι για ναπαρει καποιος πανω απο 5 μορια πρεπει να απομακρυνθει αρκετα απο τα αστικα κεντρα(αν πας σε κεντρικο{συνηθως ορεινο} μερος καθε νομου ειναι δυσκολο να μετακινεισαι προς τα βορεια για να φυγεις απο το νησι).
Την χρονια που περασε πηρα 2 μορια για αποσταση απο και προς το σπιτι μου 8 ωρες ακτοπλοικως(+1μισυ ωρα για να παω στο λιμανι) και την επομενη χρονια θα παρω 3 μορια με χιλιομετρικη αποσταση 40 απο τον τοπο μονιμης κατοικιας μου.
Κλεινοντας θα πω οτι δεν απορριπτω τους ανθρωπους στο συνολο τους αλλα την συμπεριφορα και την σταση οσων εμπλεκονται ,αλλωστε υπαρχουν πολλες φωνες στο νησι που εναντιωνιονται στο ζητημα της οπλοκατοχης και ζητανε αφοπλισμο.
Συγνωμη αν επεκταθηκα στο θεμα των οπλων αλλα δεν μπορω να μην το θιγω σε καθε ευκαιρια,δεδομενου οτι εδω και πολλα χρονια παραμενει ανοιχτη πληγη για τον τοπο που μετρα πολλες ζωες αδικως χαμενες.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:12:34 am »
Είπα να επαναφέρω το θέμα για να διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν να αποφασίσουν τι θα δηλώσουν  ;)

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:41:01 am »
Είπα να επαναφέρω το θέμα για να διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν να αποφασίσουν τι θα δηλώσουν  ;)

σωστήηηηηηηηηηηηη!!ευχαριστουμεεεεεεεε!! :-*
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:42:11 am »
Πολύ ωραίο το τόπικ. Σε λίγο καιρό θα καταθέτω τις εμπειρίες μου. Έχω μεγάλη αγωνία για το πού θα διοριστώ, αλλά αγαπάω τόσο πολύ αυτό το επάγγελμα, που και στην Αλάσκα να μου λέγανε να πάω, θα πήγαινα ευχαρίστως. Τώρα, ως προς τους συναδέλφους, πιστεύω ότι θα μας αντιμετωπίσουν με δυσπιστία οι παλιοί, είναι απόλυτα φυσικό. Θα δούμε!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:50:52 am »
 ανυπομονώ να γράψω απο Σεπτέμβριο την εμπειρία μου απο το νησί (δεν ξερω ακόμα ποιο,αλλα δεν πειράζει!!)ειμαι σιγουρη ,οτι αν παμε με θετική διάθεση κ χαμόγελο,ολα θα πανε καλα!!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Αυγούστου 09, 2009, 01:00:38 am »
Να ρωτήσω κάτι; Η διανομή των μαθημάτων πώς γίνεται; Επιλέγουν οι παλιοί τάξεις και μαθήματα και σ' εμάς μένει ό,τι περισσέψει να υποθέσω; Εγώ δεν έχω πρόβλημα να διδάξω ό,τι θέλουν, εκτός από ΣΕΠ

Μ. Μπρεχτ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Αυγούστου 09, 2009, 01:05:35 am »
κανονικά πρέπει να γινει συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων για την αναθεση των μαθημάτων αλλα δε νομιζω να τηρείται κατι τετοιο..φαντάζομαι οι παλιοί διαλέγουν τα μαθηματα που διδάσκουν χρόνια κ ο,τι περισσεψει θα παρουμε εμεις.Δε με πειραζει ,ωστόσο ,αρκεί να ακολουθήσει συνεργασία σε ολους τους τομείς!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Αυγούστου 09, 2009, 01:09:16 am »
Μάλλον οι καημένοι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι κάνουν ό,τι περισσεύει.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Αυγούστου 09, 2009, 01:17:00 am »
Η επιλογή μαθημάτων γίνεται μετά από συνεννόηση των συναδέλφων της ίδιας ειδικότητας. Κανονικά δεν υπάρχει θέμα παλαιότητας, και αν κάποιος το επικαλεστεί λειτουργεί αντιδεοντολογικά. Όταν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των συναδέλφων, μπορεί να παρέμβει ο διευθυντής.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Αυγούστου 09, 2009, 01:22:40 am »
Η επιλογή μαθημάτων γίνεται μετά από συνεννόηση των συναδέλφων της ίδιας ειδικότητας. Κανονικά δεν υπάρχει θέμα παλαιότητας, και αν κάποιος το επικαλεστεί λειτουργεί αντιδεοντολογικά. Όταν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των συναδέλφων, μπορεί να παρέμβει ο διευθυντής.
\

χρήσιμη πληροφορία !para5 σ ευχαριστουμε για αλλη μια φορα! ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)