*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99898 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 08:15:29 pm »
Φοβάμαι μη το μάθουν κι άλλες κι αρχίσουν μετά τα τραπεζώματα κάθε τρεις και λίγο... :o
despina69, τα τραπεζώματα δεν θα είναι τόσο πρόβλημα αλλά αν πχ είσαι ανύπαντρη και το έχουν "πάρει μυρωδιά" θα αρχίσουν και τα προξενιά ;D
Η νηπιαγωγός στο διπλανό χωριό αυτού που βρίσκομαι εγώ έχει μπει στο στόχαστρο πολλών υποψήφιων γαμπρών.... και οι μαμάδες των παιδιών κάνουν ότι μπορούν για να αποκαταστήσουν τα παλληκάρια του χωριού :D
Πάντως μια συμβουλή, αν δεν έχεις σκοπό να πας για καφέ στο σπίτι τους βρες μια πολύ καλή δικαιολογία που δεν θα τις προσβάλει και δεν θα θεωρήσουν ότι τις σνομπάρεις. Λάβε υπόψη σου ότι στις μικρές κοινωνίες μετράνε πράγματα που ούτε καν υποψιαζόμαστε.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:30:41 »

Αποσυνδεδεμένος despina694

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να'χεις το νου σου στο παιδί... ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Σουσάμι Άνοιξε
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 09:39:51 pm »
Ευτυχώς τα προξενιά δεν έχουν αρχίσει ακόμη...Όχι απ'τους γονείς τουλάχιστον! Γιατί τα παιδιά έχοουν αρχίσει να με ρωτάνε αν έχω άντρα και πότε θα παντρευτώ κι όλο μου ζωγραφίζουν γαμπρούς και κόρες... ;D Αν αρχίσουν τα τραπεζώματα σίγουρα θα μπουν κι οι γονείς στο παιχνίδι!!! Δε τη γλυτώνω με τίποτα μετά!!! :-\
Ψάχνω λοιπόν για μια καλή δικαιολογία οπότε αν έχει καμιά ιδέα κανείς, είναι ευπρόσδεκτη! ;)
Δάσκαλε που δίδασκες...

Αποσυνδεδεμένος stenies

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 10:11:18 pm »
Ευτυχώς τα προξενιά δεν έχουν αρχίσει ακόμη...Όχι απ'τους γονείς τουλάχιστον! Γιατί τα παιδιά έχοουν αρχίσει να με ρωτάνε αν έχω άντρα και πότε θα παντρευτώ κι όλο μου ζωγραφίζουν γαμπρούς και κόρες... ;D Αν αρχίσουν τα τραπεζώματα σίγουρα θα μπουν κι οι γονείς στο παιχνίδι!!! Δε τη γλυτώνω με τίποτα μετά!!! :-\
Ψάχνω λοιπόν για μια καλή δικαιολογία οπότε αν έχει καμιά ιδέα κανείς, είναι ευπρόσδεκτη! ;)
Εγώ θα σου πρότεινα να μην πας .Πες στις μαμάδες πως θες να κρατάς ίσες αποστάσεις απ΄όλους τους μαθητές και πως βγαίνοντας μαζί τους οι υπόλοιποι θα συζητούν ότι ευνοείς καποιους μαθητές.Οσο για πιθανές προτάσεις από μαθητές θα σε συμβούλευα και πάλι να μην τους κάνεις το χατήρι.Το επιχείρησα πέρσυ αλλά μου βγήκε σε κακό.Δένεσαι με τους μαθητές και σε περίπτωση που χρειαστεί να τους τιμωρήσει,θα έχεις άλλα προβλήματα.Εξάλλου θα σε σχολιάζουν οι υπόλοιποι μαθητές και θα λένε ότι κάποιοι σε γλύφουν.Είναι άσχημο το συναίσθημα.Πίστεψε με το ένιωσα.Λοιπόν κράτα αποστάσεις,όσο και αν θες να έχεις καλές σχέσεις με τα παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος despina694

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να'χεις το νου σου στο παιδί... ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Σουσάμι Άνοιξε
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 10:27:34 pm »
Λοιπόν κράτα αποστάσεις,όσο και αν θες να έχεις καλές σχέσεις με τα παιδιά.
Και αυτό θα κάνω!Αν και του χρόνου δε θα είμαι εδώ, δε θέλω να λένε ότι έχω συμπάθειες και αντιπάθειες!Αν και τις έχω...
Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου είπε μια μαμά σήμερα και με συγκίνησε. :'(
Ο μικρός της(5 χρονών) μου'χει αδυναμία.Αρρώστησε λοιπόν χτες και δεν μπορούσε να έρθει σχολείο.Το πρωί όμως που ξεκίνησαν τ'αδέλφια του για να'ρθουν, σηκώθηκε,ντύθηκε, φόρεσε τη τσάντα του και πήγε να φύγει απ'το σπίτι με πυρετό.Η μαμά του δε μπορούσε να τον μεταπίσει και αναγκάστηκε να του πει ότι αρρώστησα κι εγώ και δε θα πήγαινα σχολείο.Μόνο τότε συμφώνησε να μείνει σπίτι.Δε ξέρω αν συγκινήθηκα επειδή είναι η πρώτη μου χρονιά ή λόγω της ξενιτιάς έχω γίνει ευσυγκίνητη αλλά σήμερα που ήρθε του'κανα μια τεράστια αγκαλιά! :)
Δάσκαλε που δίδασκες...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:30:41 »

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 11:09:54 am »
Προσωπικά, αν και μπορεί να με χαρακτηρίσεις ακοινώνητη, προτιμώ οι σχεσεις με τους γονεις των παιδιων να ειναι απολυτως τυπικες, και να τηρω την πολιτικη των ισων αποστασεων απο όλους. Θεωρώ οτι αυτη ειναι η καλυτερη σταση ετσι ωστε να αποφευγεις τυχον "αδιακρισιες" απο τη μερια τους-αλλωστε σε κλειστες επαρχιακες κοινωνιες ειμαστε τοποθετημενες οι περισσοτερες-, καθως επισης αυτη η ααποσταση εξασφαλιζει το κυρος και τη σοβαροτητα την οποια θελουν οι ιδιοι  οι γονεις να εισπραττουν απο τους δασκαλους των παιδιων τους. Μην παρεξηγηθω, δεν αναφερομαι σε σοβαροφανεια, απλα μια αποσταση ασφαλειας. Με τα παιδια στο σχολειο μπορεις να εισαι και φιλικη και προσιτη και οτι αλλο θελεις.

Αποσυνδεδεμένος ανυπόμονος διοριστέος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 03:35:27 pm »
καλησπερα παιδες!οντας διοριστεος του ασεπ 2007 στο κλαδο των φιλολογων και εχοντας συγκεντρωσει βαθμολογια ανω του 80 θα θελα να....δανειστω λιγη απο την πειρα αλλων συναδελφων που υπηρετουν χρονια και να ρωτησω καποια πραματα: α)πότε να περιμένω περίπου την ανακοίνωση για τους φετινούς διορισμούς? β)να υποθεσω οτι επειδη δεν διορίστηκα πέρσι, φέτος,εξαιτίας της βαθμολογίας μου,θα βρίσκομαι στις υψηλότερες θέσεις του πίνακα,αν όχι στην πρώτη? γ)να προτιμήσω ηπειρωτική ελλάδα ή νησιά? δ)εφόσον εχω πολυ καλή βαθμολογία και μπορώ να έρθω σχετικά κοντα στο τόπο κατοικίας μου(κεντρική μακεδονία) ποιός ο λόγος να τρέχω στη παραμεθώριο για να μαζεύω μόρια?και αν έρθω από την αρχή κοντά στο τόπο διαμονής μου για πόσο καιρό θα μπορέσω να διατηρήσω αυτή την ευμενή θέση? ε)υπάρχει κάποιο σχετικό site για νεοδιόριστους με info για μόρια,περιοχές,φωτογραφίες,τιμές ακινήτων κτλ? στ)ισχύει το ότι συνήθως τοποθετούν τους ''νέους'' σε δύσκολες τάξεις του λυκείου γιατί οι παλαιότεροι προτιμούν τις εύκολες τάξεις?   

σας ευχαριστω εκ των προτερων για την καλη σας διαθεση και κατανοηση και ευχομαι καλη επιτυχια στους υποψηφιους του επομενου ασεπ που πλησιαζει απειλητικα!!!!

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 05:10:15 pm »
Όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις τα χαρτιά σου για να δηλώσεις περιοχές, να έχεις υπόψη σου ότι πρώτα διορίζονται από το 40%, οπότε μην έχεις βλέψεις για κεντρική Μακεδονία., αφού αυτοί παίρνουν όλα τα κοντινά. (επίσης θέλω να σε ενημερώσω ότι κι άλλοι πάνω από 80 δεν έκαναν τα χαρτιά τους φέτος). Το πιο κοντινό θα είναι Θάσος και μετά Θράκη.Μπορεί δηλαδή να έχει θέσεις:κιλκίς, έδεσσα κλπ, αλλά αυτά δεν πάνε ποτέ στους διοριστέους του ασεπ. Τα προλαβαίνουν οι του 40%. Τι εννοείς"ευμενή" θέση; Την πρώτη χρονιά (αν δεν δηλώσεις δυσπρόσιτο) δεν έχεις "δικιά" σου θέση, είσαι αυτό που λεμε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ που σημαίνει: σε τοποθετούν όπου έχει κενό στο νομό που διορίστηκες, αλλά στη διάρκεια της χρονιάς μπορεί να σε στείλουν κάπου αλλού, πάλι μέσα στον ίδιο νομό (πράγμα πολύ σπάνιο). Οργανική αποκτάς το δεύτερο χρόνο, με την αίτηση που κάνεις ήδη από το Νοέμβριο του πρώτου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σε κουνήσει κανείς από εκεί που τοποθετείσαι τη δεύτερη χρονιά (το ίδιο ισχύει και με τη μετάθεση), εκτός κι αν θες να φύγεις μόνη σου. Το τελευταίο ερώτημα εξαρτάται από το σύλλογο. Εξάλλου, διαλέγεις στα κενά αν θα πας σε γυμνάσιο ή λύκειο. Δε σημαίνει ότι επειδή είσαι νεοδιόριστος θα πας σε λύκειο.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 05:27:29 pm »
   erozoo, την πρώτη και τη δεύτερη θέση την έχουν γυναίκες με βαθμό 87,μετά ακολουθούν 3 άνδρες και μια γυναικα με 82+ έως 84 περίπου.Μπορείς λοιπόν να υπολογίσεις αν είσαι μέσα στους πρώτους 6 διοριστέους από ΑΣΕΠ. Όσο για την τοποθέτηση, ισχύουν αυτά που σου είπε η pariel. Τις θέσεις τις καλές τις παίρνουν οι του Ενιαίου...

Αλήθεια,ξέρει κανείς πόσοι είναι διοριστέοι από Ενιαίο φέτος; ???
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος ανυπόμονος διοριστέος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 07:38:21 pm »
pariel με μπερδεψες μαλλον παρα με βοηθησες με αυτα τα πυσδε και τα....μυσδε!!ειμαι εντελως ασχετος,δεν εχω προυπηρεσια οποτε θα προτιμουσα καποιον να μου τα εξηγησει πιο αναλυτικα!!!οσο για τους ''κυριους'' και τις ''κυριες'' του Ενιαιου.....μη χεσω!!!οπως λεει και η αγαπημενη μου θεια!ευχαριστω και περιμενω μια πιο complete απαντηση

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 07:46:46 pm »
εγώ έχω διοριστεί από πέρσι . η συμβουλή που μου έδωσαν όμως όντας στην δεύτερη φουρνιά των διοριστέων ήταν να βάλω και δισπρόσιτα γιατί μου είπαν πως αν δεν μπορούσα να διοριστώ σε καμία από τις προηγούμενες επιλογές σου και έμενα απέξω τότε θα έπρεπε να ξαναδώσω ΑΣΕΠ. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο . όσον αφορά εμένα παρόλο που έβαλα δισπρόσιτα δεν με πήραν σε αυτά (ευτυχώς) , αν και με είχαν φοβίσει πως αν τα δηλώσεις δεν κοιτάζουν καν τις πρώτες σου επιλογές.

Παρόλαυτά , συμβουλή μου , αν δεν έχετε οικογένεια (παιδιά και σύζυγο εννοώ ) και το μέρος στο οποίο θέλετε να πάρετε οργανική έχει πολύ υψηλά μόρια, καλύτερα να επιλέξετε   δισπρόσιτα. άλλωστε υπάρχουν και δισπρόσιτα που δίνουν πολλά μόρια και δεν θα τα χαρακτήριζες έτσι . Απλά έχουν χαρακτηριστεί έτσι γιατί π.χ. βρίσκονται σε νησιά χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση.
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 07:50:05 pm »
Pariel νομιζω οτι οργανικη θεση παιρνεις αν υπαρχει κενο ,δηλ αν εχω καταλαβει καλα δηλωνεις που θελεις οργανικη θεση και την παιρνεις αν ειναι κενη ,αλλιως παραμενεις παλι στην διαθεση ΠΥΣΔΕ, πες μου αν εχω δικιο.

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 08:00:36 pm »
erozoo δεν σε μπέρδεψε , είναι μπέρδεμα από μόνα τους. Ας πούμε πως διορίζεσαι στην δευτεροβάθμια στην Κεφαλονιά . Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να δηλώσεις με σειρά προτεραιότητας τα σχολεία που σε ενδιαφέρουν αφού κοιτάξεις έναν πίνακα με τα κενά που υπάρχουν ο οποίος τοιχοκολέίται στην Δ/θμια. Ανάλογα με την σειρά που έχεις στην λίστα σε παίρνουν σε ένα χ σχολείο. Αρχίζεις να δουλεύεις. Η θέση σου στο σχολείο΄δεν είναι ακόμη μόνιμη. Σε έχουν πάρει για το συγκεκριμένο σχολικό έτος.

Κ΄΄αποια στιγμή μέσα στο έτος θα σου ζητηθεί να κάνεις αίτηση για οργανική. Αν η Κεφαλονιά σε ενδιαφέρει κάνεις΄αίτηση για οργανική σ'αυτόν τον νομό αλλιώς κάνεις αίτηση σε όποιον άλλον σε ενδιαφέρει. Δηλώνεις όσα σχολεία σε ενδιαφέρουν είτε έχουν οργανικά κενά είτε όχι . Την στιγμή που εσύ κάνεις αίτηση κάποιοι που έχουν οργανική θέση κάνουν αίτηση για μετάθεση οπότε μία θέση που φαίνεται καλυμμένη στην λίστα μπορεί να απελευθερωθεί σε περίπτωση που ο συνάδελφος πάρει την μετάθεση που ζητάει. Αν δεν την δηλώσεις γιατί την θεωρείς καλυμμένη και ξαφνικά απελευθερωθεί τότε την έχασες.

Την δεύτερη χρονιά λοιπόν έχεις πλέον οργανική  την οποία πρέπει να υπηρετήσεις για έναν χρόνο  κάποια στιγμή στην ζωή σου αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για μετάθεση. Αν όμως η οργανική που θα σου δώσουνε δεν σου αρέσει μπορείς πάντα να κάνεις αίτηση για απόσπαση και αν έχεις αρκετά μόρια την παίρνεις αλλιώς πας αναγκαστικά στην οργανική σου.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως!
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 08:54:54 pm »
pariel με μπερδεψες μαλλον παρα με βοηθησες με αυτα τα πυσδε και τα....μυσδε!!ειμαι εντελως ασχετος,δεν εχω προυπηρεσια οποτε θα προτιμουσα καποιον να μου τα εξηγησει πιο αναλυτικα!!!οσο για τους ''κυριους'' και τις ''κυριες'' του Ενιαιου.....μη χεσω!!!οπως λεει και η αγαπημενη μου θεια!ευχαριστω και περιμενω μια πιο complete απαντηση
  Και μεις που διοριστήκαμε στη Λήμνο με βαθμολογία πάνω από 80, επειδή δεν είχε στην κεντρική Μακεδονία δεν τα ξέραμε τα ΠΥΣΔΕ αλλά τα μάθαμε. Οπότε χέ... δε χε... οι του 40% θα τις πάρουν τις θέσεις, οπότε κοίτα να συμβιβαστείς και να μάθεις τι συμβαίνει στις τοποθετήσεις για να μη βρεθείς εξ απροόπτου (Και μην ξεχάσεις το "ναι" σε όλα, γιατί τη δεύτερη χρονιά δεν έχει επιστροφή)

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 09:05:10 pm »
Πόσοι είναι,βρε παιδιά, αυτοί(ΠΕ02) οι του 40% για το 2008-9;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Άντε να δούμε ποια είναι η πραγματική μας σειρα στην επιλογή και ν' αρχίσουμε να το συνηθίζουμε...
Παρακαλώ,ας μου πει όποιος ξερει... ??? ??? ???
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30