*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mpdi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #210 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 05:43:08 pm »
Τι να πω και εγώ ,πέρσι που διορίστηκα με τον ΑΣΕΠ (ΠΕ 60) και μετά απο 13 χρόνια απο θεσσαλονίκη  πήγα στην Κρήτη με δύο παιδιά δεν υπήρχε πιο μακρυά απο τον

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:49:42 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 09:46:29 pm »
διαβάζω για καλή παρέα στην επαρχία και ζηλευω!ήμουν κι εγώ για ένα χρόνο πάτρα αλλά δεν είχε προλάβει να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα. τελικά μάλλον στα νησιά συμβαίνει περισσότερο αυτό!τώρα άν και ήρθα αθήνα όπως ήθελα πολύ το σκέφτομαι για μια απόσπαση σε κανένα νησάκι!

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 11:33:35 pm »
Κι εγώ έτσι έχω ακούσει. Ότι δηλ. στα νησιά και ειδικά στη Ρόδο οι νεοδιόριστοι περνάνε πολύ καλά.
Ίσως στα κέντρα μαζεύονται πολλοί παλιοί συνάδελφοι και το κλίμα είναι λίγο βαρύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 11:35:59 pm από xr15gr »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 11:42:01 pm »
Μα βρε παιδιά,στα νησιά όλοι νέοι είναι από τους γιατρούς και του εκπαιδευτικούς μέχρι τους στρατιωτικούς.............
Άσε που είναι και μικρά και λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται........ ;) ;) ;)

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:49:42 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 10:09:19 am »
Άσε που είναι και μικρά και λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται........ ;) ;) ;)
Aυτό ξέρεις Αγάπη δεν είναι κατ'ανάγκη πάντα καλό. Για σκέψου αν για κάποιους λόγους δεν ταιριάξεις με αυτούς που θα βρεθείς σε ένα μικρό νησί (και εννοώ μικρό όχι πχ τη Ρόδο, ή τη Κέρκυρα) πόσες πιθανότητες έχεις να περάσεις καλά?

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τους "παλιούς". Υπάρχει κανείς που να διορίστηκε για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο? Αν ναι τι έχει να μας πεί? (χωρίς φόβο και πάθος ;D)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 10:11:25 am από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:34:34 am »
Παράθεση από: Αγάπη στις Φεβρουάριος 09, 2008, 11:42

[Μα βρε παιδιά,στα νησιά όλοι νέοι είναι από τους γιατρούς και του εκπαιδευτικούς μέχρι τους στρατιωτικούς.............
Άσε που είναι και μικρά και λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται........ ]

Δε σημαίνει ότι όλοι οι νέοι είναι και ανοιχτοί και οι καλύτεροι για παρέα. Εγώ πάντως έχω απομυθοποιήσει τη ζωή σε νησί. Από την άλλη είναι θεμα τύχης και συγκυριών να βρεθείς με ανθρώπους στο ίδιο μέρος και να κολλήσεις. Εδώ στο σχολείο είμαστε (οι περισσότεοι νέοι) και μεταξύ μας νιώθουμε ξένοι. Εγώ προσωπικά που ήρθα στο σχολείο μέσα Οκτώβρη (είμαι αναπληρώτρια) και περίμενα να βρω ενα φιλικό περιβάλλον στο νησί, αντιμετώπισα μια ψυχρότητα, παντού κλικες και κυρίως από τους ξένους.Και ύστερα από τόσους μήνες δεν μπορώ να δω κάποια αλλαγή. Ευτυχώς έχω βρει κάποια άτομα να επικοινωνώ και να περνώ καλά. Αλλά αν σκεφτούμε πως στο νησί υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μη μιλάμε μεταξύ μας και να μην κάνουμε απλώς παρέα.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 12:20:28 pm »
τώρα άν και ήρθα αθήνα όπως ήθελα πολύ το σκέφτομαι για μια απόσπαση σε κανένα νησάκι!

Τρελή είσαι;  ;D ;D ;D
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος nina1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 01:18:27 pm »
Νομίζω είναι λάθος να συσχετίζουμε τους συναδέλφους που θα τύχουμε σε κάποιο σχολείο με το μέρος όπου βρίσκεται το σχολείο.
Με λίγα λόγια θα συμφωνήσω με τη boemissa. Γιατί μπορεί να τύχεις νέους ανθρώπους σε ένα σχολείο κ να μην ταιριάζεις ως χαρακτήρας.
Η ζωή σ ένα νησί εν γένει δεν είναι εύκολη ιδαίτερα για ανθρώπους που είναι στεριανοί κι έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε μία ώρα, ίσως κ σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα.
Ωστόσο η Ρόδος είναι ο,τι καλύτερο για έναν νεοδιόριστο. Κι επειδή τα δωδεκανησα είναι ένα μέρος με πολλά κ μικρά νησιά (πχ ΔΣ Ψερήμου) είναι πραγματικά τυχερός όποιος τοποθετηθεί πάνω στο νησί.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 04:12:07 pm »
Εντάξει, κανείς δεν είπε ότι θα βρεις τους κολλητούς που θα ταιριάζετε απόλυτα και τον έρωτα της ζωής σου.
Δεν αποκλείεται κιόλας, αλλά είναι δύσκολο να τύχει κάτι τέτοιο.

Εξάλλου, για να γίνει πιο βαθιά η σχέση (είτε φιλική είτε ερωτική) πρέπει με τον άλλον να σε δένουν και κάποιες εμπειρίες.
Αλλά ο χαβαλές, η παρεούλα και οι κοινές δραστηριότητες είναι περισσότερο θέμα ανοιχτού μυαλού και καλής (προ)διάθεσης.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί ο άπειρος θεώρησε το τελευταίο μου μήνυμα άσχετο με το θέμα.
Τόσα και τόσα άσχετα έχω γράψει κατά καιρούς, αυτό βρήκε;
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 06:34:22 pm »
Νομίζω ότι επειδή είναι νεοφερμένος δεν ήξερε.

Άμα είσαι καλός άνθρωπος και ξέρεις να περνάς καλά.όπου και ν πας καλά θα είναι.
Άμα είσαι κανένας μίζερος και το 1 σου μυρίζει και το άλλο σου βρωμάει..............

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 08:43:13 pm »
Παρακαλώ, να μην αναπαράγονται τηλεοπτικά στερεότυπα. Αν μη τι άλλο, η δουλειά μας είναι να καταρρίπτουμε στερεότυπα!  :P Ναι, είμαι από την Κρήτη!

Πέραν του αστείου τώρα. Νομίζω ότι είναι ζήτημα συγκυρίας περισσότερο παρά τόπου διαμονής. Προσωπικά, είμαι ωρομίσθια σε επαρχιακό σχολείο στην Κρήτη και κάθε πρωί και μεσημέρι πηγαινοέρχομαι με το ΚΤΕΛ, μαζί με όλους τους υπόλοιπους που δουλεύουν στα σχολεία των χωριών του συγκεκριμένου δρομολογίου. Ούτε σχολική εκδρομή να ήταν αυτό το λεωφορείο.
Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Το δικό μου σχολείο είναι πολύ καλο. Περνάμε καταπληκτικά στο σύλλογο, έχω ήδη κάνει παρέες με τους/τις συναδέλφους (όχι με όλους φυσικά), δεν έχω πρόβλημα με κανένα, γενικά είναι ένας σύλλογος στον οποίο αισθάνομαι πολύ άνετα. Δεν ένιωσα ποτέ ξένη, ούτε μειονεκτικότερα επειδή είμαι ωρομίσθια, γενικά είμαι υπερευχαριστημένη. Στο διπλανό χωριό, το οποίο απέχει περίπου 15 λεπτά, οι ωρομίσθιοι βρίζουν την τύχη τους που τους έλαχε το συγκεκριμένο σχολείο. Κλίκες, απαράδεκτες συμπεριφορές, έχουν τους ωρομίσθιους του πεταματού, κλπ κλπ. Πόσο διαφορετικά να είναι τα πράγματα σε 15 λεπτά απόσταση;

Οπότε, μάλλον είναι ζήτημα των ατόμων που θα συγκροτούν τον εκάστοτε σύλλογο παρά της περιοχής.

Αποσυνδεδεμένος EPSILON4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 09:13:33 pm »
γεια σε ολους τους νεοδιριστους.εγω  ειμαι αναπληρωτης ,ηρθα το νοεμβριο και ειμαι στη ροδο.ενω μπαινω συχνα στο forum δεν το ειχα διαβασει αυτο το post.
δεν μπορω ναπω οτι τα πραγματα εδω ειναι οπως τα περιμενα.βεβαια εγω αφησα πισω μου πολλες υποχρεωσεις.ειναι τελικα πικρα να εισαι αναπληρωτης μακρια απο το σπιτι σου.δεν το υπολογιζα ετσι.
Δεν μπορω οτι με τους συναδελφους μου εκπεμπουμε στο ιδιο μηκος κυματος,και αυτο με εχει απογοητευσει αρκετα.Υπαρχει πολυ μιζερια ρε γαμωτο.ακομα και σε νεους ανθρωπους.Παιζει πολ μεγαλο ρολο ο συλλογος και οι συναδελφοι γιατι καλως ή κακως μ εαυτους θα κανεις τις πρωτες επαφες
Αληθεια ειναι κανεις εδω απο Ροδο?

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #222 στις: Μαρτίου 22, 2008, 09:59:01 pm »
Τώρα που η σχολική χρονιά πλησιάζει σιγά - σιγά προς το τέλος , δώστε ένα χαρακτηρισμό εσείς οι ... πρωτάρηδες   :)

Να υπενθυμίσω ότι για τις εμπειρίες των νεοδιόριστων υπάρχει ήδη ανοικτό θέμα :

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=2334.0

Τώρα που το ξανασκέφτομαι , καλό είναι να δώσουν όλοι όσοι είναι μόνιμοι ψήφο , για την δική τους πρώτη χρονιά , έστω κι αν δεν είναι η φετινή..
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 25, 2008, 10:47:12 am από peri2005 »

Αποσυνδεδεμένος ninap3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ + ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
« Απάντηση #223 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:07:54 pm »
εγώ δεν πέρασα καλά....
ίσως επειδή άλλα περίμενα κα άλλα βρήκα!
πάντως αν στο σχολείο, της επαρχιακής πόλης, είναι πάνω από τους μισούς παλιοί και ντόπιοι, οι νέοι και ξενόφερτοι είναι λίγο κάτι σαν τα....στραβάδια στον στρατό!
Ενώ οι νέοι και ντόπιοι είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα...
Εν ολίγοις στο σχολείο που είμαι έχουμε πολλών λογιών κατηγορίες και το καλύτερο είναι πως αν πεις κάτι, σαν παράπονο ας πούμε, γυρίζουν και σου λένε: κοίτα, εμείς του χρόνου εδώ θα είμαστε, εσύ θα φύγεις...
Άρα αφού θα φύγεις καλά να πάθεις.
Απαράδεκτο
Είναι που θα πέσεις τελικά.

Πάντως οι μεταθέσεις βγήκαν κι εγώ φεύγω και σα να είχαν δίκιο αυτοί που μένουν, ας είναι καλά!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2008, 10:06:45 pm από ninap3 »
Ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο...πίνακας!
http://mathandliterature.blogspot.com

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473