*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Miss Elenious

• Επισκέπτης
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #224 στις: Μαρτίου 27, 2008, 09:50:17 pm »
εγώ δεν πέρασα καλά....
ίσως επειδή άλλα περίμενα κα άλλα βρήκα!
πάντως αν στο σχολείο, της επαρχιακής πόλης, είναι πάνω από τους μισούς παλιοί και ντόπιοι, οι νέοι και ξενόφερτοι είναι λίγο κάτι σαν τα....στραβάδια στον στρατό!
οι νέοι και ντόπιοι είναι σε καλύτερη μοίρα...
τελικά ή  σύλλογος κατά βάση νέων ή σύλλογος κατά βάση παλιών κι αυτά που  μας είπαν στα ΠΕΚ, ένα ποσοστό μικρό (πόσο ακριβώς είπαν δε θυμάμαι) πρέπει να ανανεώνεται για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου εμένα δε με πείθει!

Αν μας ελεγες και που ησουν θα βοηθουσες. Οχι συγκεκριμενα αν δε θες, αλλα περιπου περιοχη :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:08 »

Αποσυνδεδεμένος clandestino

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Μαρτίου 27, 2008, 11:07:45 pm »

κι εγώ δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο τόσο  το μέρος αλλά κυριως το σχολείο που θα πετύχεις
εγώ στην ίδια περιοχή είχα εντελώς διαφορετικές εμπειρίες από τα 2 σχολεία που ήμουν

την 1η χρονιά που διορίστηκα έτυχε να τοποθετηθώ σε ένα μικρό γυμνάσιο λίγο έξω από την πόλη (μικρή επαρχιακή) που είναι η έδρα του νομού
μικρός σύλλογος...πολύ ζεστοί και φιλικοί οι συνάδελφοι
παρέα εκτός σχολείου μπορεί να μην κάναμε λόγω μεγάλης διαφοράς ηλικίας αλλά ήταν τόσο καλό το κλίμα στο σχολείο που πραγματικά στενοχωρήθηκα όταν έφυγα

2η και 3η χρονιά(η φετινή) στο κεντρικό και περιζήτητο λύκειο της πόλης (εύχομαι να μη μείνω και 3η :) )
πολύ μεγάλος σύλλογος....ντόπιοι και μεγάλοι σε ηλικία κατά κύριο λόγο οι συνάδελφοι ...έντονη η νοοτροπία στρατού(νέος και ξένος; την έβαψες!)...μέχρι και μια τάση απαξίωσης προς ορισμένες ειδικότητες
για να μην πω για την αντιμετώπιση προς τους ωρομίσθιους που έκαναν ολόκληρο ταξίδι οι άνθρωποι για να έρθουν
και τους έβαζαν και εφημερίες λες και είχαμε έλλειψη από μόνιμους!

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #226 στις: Ιουνίου 05, 2008, 05:53:27 pm »
Ξαναθυμίζω την ψηφοφορία , μιας και - ουσιαστικά - η χρονιά τελείωσε ...

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Ιουνίου 05, 2008, 06:08:36 pm »
Εντάξει, σε κάποιο βαθμό είδα και από μέσα τη μιζέρια και την κακοήθεια που επικρατεί (και) στο ελληνικό δημόσιο.

1) Η έμφαση δυστυχώς δε δίνεται στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
2) Το σύνολο (σχεδόν) των εκπαιδευτικών διακατεχόμαστε από μεγάλα ποσοστά εγωπάθιας (πράγμα που ως ένα βαθμό οφείλεται και στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ορισμένοι για να διοριστούμε).
3) Μεγάλο ποσοστό μαθητών είναι εντελώς αδιάφορο - σε αντίθεση με αυτά που είχαμε συνηθίσει κάποιοι από μας στα φροντιστήρια.

Τα παραπάνω ήταν γνωστά και αναμενόμενα σε μένα.
Ο λόγος που ψήφισα τη 2η επιλογή είναι επειδή στο σχολείο που πήγα ο Δ/ντης όντως κάνει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει κάποιες βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Οι εντυπώσεις μου είναι ίσως άνω του μέσου όρου ικανοποιητικές, διότι στο σχολείο υπάρχουν πολλοί νεοδιόριστοι ή με 1-2 χρόνια υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να διατηρείται κάποιο επίπεδο ενθουσιασμού - καλού κλίματος - συνεργασίας, κλπ.

Ελπίζω (κόντρα στις προβλέψεις) οι επόμενες χρονιές να είναι ακόμα καλύτερες...
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:08 »

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιουνίου 06, 2008, 03:34:25 pm »
Η πρώτη μου χρονιά τελειώνει -αισίως- φέτος. Σε γενικές γραμμές αρκετά καλή!

Από εκεί και πέρα, δεν πίστευα και εγώ ο ίδιος ότι η διδασκαλία θα ήταν ένα τόσο ενδιαφέρον επάγγελμα, με πολλές προκλήσεις καθημερινά. Και εφόσον λένε ότι κάθε αρχή και δύσκολη, μάλλον τα δύσκολα τελείωσαν.  ;)

Καλό κουράγιο σε όσους προετοιμάζονται για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τα έζησα και εγώ, ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αλλά για όσους είναι αποφασισμένοι πραγματικά αξίζει τον κόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2021, 08:38:41 pm από AlexandeR »
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος AnnaH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιουνίου 06, 2008, 06:05:34 pm »
Η πρώτη μου χρονιά (4 χρόνια πριν) σε απομακρυσμένο χωριό ήταν εξαιρετικά κακή (ασυμβατότητα νοοτροπίας με τους ντόπιους, μακρυνή απόσταση, κλπ). Η συνέχεια όμως ήταν όλο και καλύτερη και απλώς φροντίζω να μην σκέφτομαι εκείνη την εμπειρία, να χαίρομαι το παρόν και να ελπίζω να εξακολουθήσει η καλή πορεία  :)

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιουνίου 06, 2008, 06:07:59 pm »
Δεν είδα ούτε μιζέρια ούτε κακοήθεια. Ο σύλλογος ήταν πολύ καλός. Πέρασα πολύ καλάστο σχολείο στη Λήμνο και αν δεν ήταν ο άνδρας μου μακριά (η μοναξιά το χειμώνα είναι δυσβάσταχτη στα νησιά)θα έμενα κι άλλο. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα σοβαρό πρόβλημα και τα παιδιά ήταν πολύ ευγενικά. Αν βλέπεις τα πράγματα θετικά, είναι θετικά. Αν πας προκατειλλημμένος για ...κλίκες, παλιός, καινούριος τότε σίγουρα παντού θα βρίσκεις συνωμοσίες και ίντριγκες. Όταν κι όπου χρειάστηκα βοήθεια ως νεοδιόριστη, δεν μου είμαι κανείς όχι, ούτε καθηγητής, ούτε διευθυντής, ούτε δευτεροβάθμια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2008, 09:38:26 pm από pariel »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιουνίου 06, 2008, 07:40:27 pm »
Κι εγώ pariel έκανα πολλούς νέους φίλους και πέρασα πολύ καλά αυτή τη χρονιά.
Σαν εργασιακό περιβάλλον όμως, θα έκανα πολλές αλλαγές...

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιουνίου 09, 2008, 01:45:47 pm »
Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα.

Αποσυνδεδεμένος pe03freak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιουνίου 10, 2008, 11:34:36 am »
Παιδία είμαι μαθηματικός και διορίζομαι φέτος απο ΑΣΕΠ. Εχω δυο απορίες\
 α) Που μπορώ να βρώ τους περσινούς διορισμούς (για να υπολογίσω περιπου που θα ταξιδέψω)
 β) Αν μπόρει καποιος να μου δωσει πληροφορίες για β-γ έβρου και δ-Δωδεκαννήσων (γιατί κάπου εκεί με βλέπω)

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Ιουνίου 10, 2008, 03:32:40 pm »
Πέρσι ήταν η πρώτη μου χρονιά ως διορισμένη!

Τ'ελεια !

Φέτος έτσι και έτσι. Σχολείο δεν άλλαξα, οι νέοι άλλαξαν και δυστυχώς προς το χειρότερο. Πέρσι καθόμασταν νέοι και παλιοί ως τις 2:30 και χαζογελάγαμε , κάναμε χαβαλέ κλπ.

Φέτος λέω ευτυχώς που είναι οι παλιοί συνάδελφοί μου , οι μόνιμοι και μπορώ να επικοινωνήσω (όπως και πέρσι επικοινωνούσα μαζί τους).

Δέκα φορές παλιοί με νέα μυαλά παρά νέοι με μυαλό δημοτικού . Είμαι σε δημοτικό και καταλαβαίνετε ότι παίζουν ηλικίες τύπου 23... πιτσιρίκια για εμένα στα 32... Αν και πάντα πίστευα πως  η ηλικία δεν έχει καμία σημασία. Μυαλό συντηρητικό μπορείς να βρεις και σε 16 χρονο. Ακοινώνητα άτομα υπάρχουν κάθε ηλικίας. Πρέπει να είμαστε έτομοι να τα υποστούμε όλα και όλους με το επάγγελμαπου διαλέξαμε.
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Ιουνίου 11, 2008, 01:15:57 am »
Το ξανάβαλα κάπου πολύ πρόσφατα, αλλά αφού δεν το ψάχνεις εσύ, σιγά μην το ψάξω εγώ!!!!

http://www.ypepth.gr/docs/diorismoi_bthmias_2007.xls

Αποσυνδεδεμένος chriskas

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Ιουνίου 11, 2008, 06:44:16 pm »
 1η χρονιά και η δικιά μου που μπήκα σε τάξη..
 Σε μικρή επαρχιακή πόλη, καθημερινό πηγαινέλα 150χλμ (ευτυχώς Εγνατία), μεγάλο σχολείο και σύλλογος, γεμάάτος από παλιούς και παντογνώστες.. Παρόλο που εξ αρχής φρόντισα να δείξω-λογικό- ενδιαφέρον για τις γνωσεις-εμπειρίες τους, ώστε (και) να μην το παίξω ξερόλας διοριστέος ΑΣΕΠ, η κατάσταση ήταν περίπου όπως περιγράφεται παραπάνω..
Αρκεί να πω ότι - αφού ξεκαθάρισα ότι είχα να μπω σε τάξη από μαθήτρια- ρώτησα ποιο και πού είναι το βιβλίο ύλης και η απάντηση ήταν στα σοβαρά <δεν ξέρω>.
Έκανα (όλοι οι νέοι) ό,τι εφημερία, συνοδεία, επιτήρηση, αγγαρεία μπορείς να φανταστείς! Μέχρι και την ολυμπιακή φλόγα που πέρασε με ανάγκασαν να πάω να δω, 150 χλμ για 10 λεπτά φλόγας!!! και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ με χαρά να τα έκανα όλα, αλλά όχι μόνο εγώ και μερικοί μετρημένοι συνάδελφοι, αλλά ΟΛΟΙ ή έστω οι περισσότεροι!
Φυσικά υπάρχει και η άλλη λύση.. κάνω το μλκα και λουφάρω ή μαλώνω με όλους.
Για φέτος δεν έκανα τίποτα από τα 2, του χρόνου βλέπουμε..
Νομίζω έχει να κάνει με στενόμυαλη νοοτροπία μικρού απομονωμένου μέρους, σε κάθε δουλειά το ίδιο θα συνέβαινε.. Τρελό κουτσομπολιό, σχόλια επί παντός επιστητού, οποιαδήποτε προσπάθεια να συζητήσουμε για τη δουλειά κατέληγε <έλα μωρέ, δε βαριέσαι, ας πούμε για ρούχα ή η τάδε του τάδε τα μάθατε?>  Δε θέλω να προσβάλω κανέναν που κατάγεται από μικρό μέρος, ούτε να γενικεύσω αλλά..

Αποσυνδεδεμένος ninap3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ + ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
« Απάντηση #237 στις: Ιουνίου 11, 2008, 10:10:51 pm »

Αν μας ελεγες και που ησουν θα βοηθουσες. Οχι συγκεκριμενα αν δε θες, αλλα περιπου περιοχη :)

ήμουν στο Μουσικό Κομοτηνής!!! yes!
Πέρσυ ήταν πολύ καλύτερες οι συνθήκες από ότι μου λένε κάποιοι συνάδελφοι.
Τελικά και το ίδιο σχολείο από χρονιά σε χρονιά έχει τις τροποποιήσεις του, γι' αυτό εύχομαι το σχολείο που θα είμαι του χρόνου να είναι στην...καλή του τη χρονία!
Ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο...πίνακας!
http://mathandliterature.blogspot.com

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182554
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617